Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 51 993
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 795
Още не съм се престрашила да покажа нещо свое, но се записвам да следя красотите, които правите!  bouquet

# 61
  • Мнения: 795
Още не съм се престрашила да покажа нещо свое, но се записвам да следя красотите, които правите!  bouquet

# 62
  • Мнения: 3 861
Пепи, благодаря!
Аз тази мастика съм си я записала в тортения тефтер, но нямам продукти за нея. всъщност глицерин имам, поне така си мисля. Купувах от аптеката течен глицерин за съвсемдруги цели. След като казвате, че от аптека се купува значи имам такова нещо.
Сега ми остава да намеря глюкоза, утре ще проверя в диабетичния магазин до нас, дано да имат и тези дни ще забъркам една мастика и ще пробвам фигурки да правя.

Иначе стопих от лактата. И двата вида се топят много добре. Ще добавя малко масло и вода за да стане малко по течно и след това ще замеся със пудра захар да видим какво ще стане. Любопитна съм. Thinking

# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Лили, от стопени на водна баня лакта става страхотна глазура. Сега ще изнамеря рецепта за сладкиша с тях и ще ти пратя ЛС, да не разводняваме темата

# 64
  • Мнения: 1 122
Пепи, благодаря!
Аз тази мастика съм си я записала в тортения тефтер, но нямам продукти за нея. всъщност глицерин имам, поне така си мисля. Купувах от аптеката течен глицерин за съвсемдруги цели. След като казвате, че от аптека се купува значи имам такова нещо.
Сега ми остава да намеря глюкоза, утре ще проверя в диабетичния магазин до нас, дано да имат и тези дни ще забъркам една мастика и ще пробвам фигурки да правя.

Иначе стопих от лактата. И двата вида се топят много добре. Ще добавя малко масло и вода за да стане малко по течно и след това ще замеся със пудра захар да видим какво ще стане. Любопитна съм. Thinking

В МВ ли разтопи бонбоните?  Ако е да на каква степен?

 

# 65
  • Мнения: 3 861
Да, в МВ на степен MHIGH при мен  не е на градуси. Стопиха се буквално за секунди, и 10-на нямаше. По късно ще пиша за резултата от експеримента  Peace

# 66
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Брей, невероятни торти сте сътворили тия дни. Поздравления момичета страхотни сте!  Hug

# 67
  • Мнения: 1 122
Случайно някой да си е поръчвал продукти на Wilton от този сайт www.amazon.com ?

# 68
  • Мнения: 7 091
Димитрина, според мен има два начина- направени са в/у студена повърхност ( примерно мрамор) и са сложени после отгоре или са рисувани направо в/у тортата, но честно казано ми приличат повече на правени предварително, защото ако бяха в/у тортата щяха да изглеждат леко свлечени надолу. Все пак фонданът не може да се слага в камерата, за да замръзне толкова, че да стегне веднага шоколада.

Тортата обаче няма да правя, поне не сега се оказа.  Rolling Eyes Ама така или иначе ще правя наскоро торта, така че пак ще покажа.  Hug

Момичета, искам да ви питам, когато правите за някой торта по негово желание, че и с изисквани и т.н., плащат ли ви поне продуктите? Питам, защото забелязвам, че ми се обаждат да ми "поръчват" торти, при това големи и т.н., а пък като им кажа колко струват само продуктите ( труда си въобще не го броя) и се дърпат и едва ли не ми се обиждат, че съм имала наглостта да им поискам да си ги платят.  Shocked Rolling Eyes Не знам за вас, ама аз парите не ги бера по дърветата, за да мога да си позволя една торта, дето е с продукти 100$ примерно да я правя подарък на всеки втори срещнат, че и да инвестирам 2-3 дни в правенето и.  Confused Може би аз не разсъждавам правилно, вие как постъпвате? newsm78

# 69
  • Мнения: 2 282
Wel, страхотни торти, добре, че пусна линка, че да разгледам всичките! Бях виждала само последните. А за тази с надписа сигурно се иска огромно търпение и точна ръка.... да няма някоя малка тайна там?
Fior, марципана Варна е напълно подходящ за работа с комплекта. Аз засега работя само с него или готова маса, той е по-приятен за работа от масата.
Tandoori, засега не ми се е случвало да правя по поръчка (повече аз се натискам) Laughing, но опрелено мисля, че добре искаш пари поне за материалите. То не е като да направя подарък малка торта за рождения ден на сестра си...

# 70
  • Мнения: 7 091
Tandoori, засега не ми се е случвало да правя по поръчка (повече аз се натискам) Laughing, но опрелено мисля, че добре искаш пари поне за материалите. То не е като да направя подарък малка торта за рождения ден на сестра си...

Ами когато аз я правя като подарък и е моя инициатива е едно, тогава да. Ама да ми се обажда някой и да ми поръчва да му направя торта за 74 човека и да ми се сърди като искам пари за продуктите.  Rolling Eyes newsm78

# 71
  • София
  • Мнения: 2 671


Ами когато аз я правя като подарък и е моя инициатива е едно, тогава да. Ама да ми се обажда някой и да ми поръчва да му направя торта за 74 човека и да ми се сърди като искам пари за продуктите.  Rolling Eyes newsm78
... то хора всякакви  Crazy

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 00:14 от Rumya

# 72
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Tandoori ако поръчат същата торта в сайта, от който са я избрали ще трябва да платят между 10 и 20 долара на парче като не броим цената за доставка. Така че не само, че е редно да си платят поне продуктите, но си мисля че времето ти не толкова излишно, че да го пропускат в калкулациите, а могат там да отчетат и способностите ти, ако е толкова лесно що не се пробват сами....
Влизах да гледам снимки на торти в сайта на една от мацките в "кухарката" - жената живее в Германия и прави торти по поръчка - дала си е координатите, но цени не беше публикувала. В един от английските сайтове, които гледах, цените на такъв тип торти бяха от 250 лири нагоре за една торта при това тортите не бяха на повече от 1 етаж.

# 73
  • Мнения: 972
Tandoori, аз се бях засилила да правя торти по поръчка, че много ме молеха. ПРоверих на няколко места цената се оформя като умножиш продуктите по 3. Но който знае какво е домашна торта е доволен и си плаща.  Peace
Труда който влагаш за направата е доста и не си струва да се пренебрегва, наистина на нас ни доставя и удоволствие  Mr. Green но от това не следва, че е по-малко работата.
Сребърен облак благодаря ти за похвалата  Blush Ситния надпис е трансфер и изисква голямооо търпение.  Hug
shemet_neveroiaten в Кухарката доста от мацките правят торти по поръчка, точно те ми казаха как се сформира цената. Дори ако е по-завъртяна украсата и по-голяма е цената.

# 74
  • Мнения: 1 069

може пък и да стане, вижте какво открих - как да се направи захарна мастика от маршмелоус , приличат ми точно на този вид маршмелоус, който е показала NellyDi  Thinking


Абсолютно същите са!

Аз правих точно по тази рецепта - и станаха  Joy Joy Joy сливочное масло - 1 ст.л. - си го преведох като супена лъжица олио - после мъж ми каза, че било масло, ама... беше късно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт