Сладкиш с извара и/или сирене?

  • 39 310
  • 127
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 22 867

Много вкусни кифлички с извара и портокалови корички! Снимката е линк към рецептата.

# 91
  • Мнения: 481
Ох, labrex, направо не е честно така да ни изкушаваш. От известно време се боря (и за сега успявам да се преборя) с желанието да направя последната ти творожна запеканка, а ти продължаваш да ме предизвикваш  Wink. Поне, преведи рецептата, ако ти остане малко време, защото това е единственото нещо, което ме спира за сега да я направя. Убедена съм, че ако се потрудя малко, ще я преведа и сама, но това беше начин да устоя на изкушението  Simple Smile.

# 92
  • Мнения: 22 867
................Поне, преведи рецептата, ако ти остане малко време, защото това е единственото нещо, което ме спира за сега да я направя..............

Ето рецептата:

Творожный пирог (Käse Kuchen)

Продукти:
- 4 яйца
- 200 гр. захар
- 125 гр. грис
- 250 гр. краве масло
- 1 кг мека извара
- 1 пакетче ванилов пудинг
- 2 ч.л. бакпулвер /1 пакетче/
- 1/2 пакетче ванилова захар
За пълнеж: плодове – пресни или консервирани

Приготвяне:
Всички съставки /освен плодовете/ се слагат в комбайн.
Смесват се хубаво.
Прасковите се нарязват на кубчета. Прибавят се към тестото и се смесват.
 Готовото тесто се излива във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно или грис.
Формата се поставя в предварително загрята до 180*-200*С фурна. Пече се един час.

Забележки:
- Хубаво е кухена да се реже след като изстине. / Аз не изтраях и си го нарязах още топъл Embarassed/
- Плодове може да се използват всякакви, но най-вкусно е с праскови и ананас.
- Много е вкусно, ако се полее с мед, сироп или се покрие с разбита сметана – но не целия кухен, а порциите при сервиране.

lady di, направи го, много е вкусен! Уф, само да ме подсети някой за тия запеканки и ми се прияждат на секундата. Embarassed Моето успокоение е, че са от извара, която е много полезно нещо. Embarassed Embarassed Embarassed

# 93
  • София
  • Мнения: 3 816
labrex , страшна си, благодаря за рецептата, изглежда много вкусно.  bouquet Записвам си я и скоро ще я направя. Peace

# 94
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Творожный пирог (Käse Kuchen)


явно доста харесваш изварата, аз я ям само солена. Laughing
Käsekuchen-ът е немски сладкиш.
свеки го прави в тавата на фурната ooooh!. на мен не ми е от любимите Confused

по принцип се прави блат, тънък и върху него се изсипва сместа от извара, яйца, пудинг и захар.
свеки после нарежда плодовете отгоре  и ги желира.
така не изсъхва сладкишът и излежда по-добре

без украса изглежда така

рецепта е давана май вече...
не вярвам да се различава много от твоя вариант

Последна редакция: сб, 24 май 2008, 23:28 от asyalein

# 95
  • София
  • Мнения: 3 816
asyalein , не се вижда снимката. Rolling Eyes

# 96
  • Мнения: 22 867
Творожный пирог (Käse Kuchen)


.......явно доста харесваш изварата, аз я ям само солена. Laughing
рецепта е давана май вече...
не вярвам да се различава много от твоя вариант

Да, обичам извара и най-вече във вид на всякакви сладки неща - тестени, запеканки, сладки.
Снимката наистина не се вижда. asyalein,  ако не те затруднявам, напиши и рецептата на твоята свеки - ще си я включа в колекцията.     bouquet   Grinning

# 97
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Много странно  newsm78

аз я виждам Rolling Eyes

сега ще я сменя.

П.П. намерих рецептата.
моя снимка нямам, щото не го правя често тоз сладкиш

Käsekuchen von Oma / Извареният сладкиш на баба

за блата
80 гр. масло
80 гр. захар
1 яйце
½ пакетче бакпулвер
200 - 250 гр. брашно

за пълнежа
750 гр. извара (ползва се с 40% масленост, аз ползвам нискомаслена - пак става Wink)
¼ л. прясно мляко
125 гр. масло
250 гр. захар
1 ванилия
2 яйца
1 пакетче пудинг на прах (на Йоткер, за варене)
от продуктите за блата се замесва тесто и се разтила тъно в тавата, прави се ръбче.

маслото, млякото и захарта се слагат на котлона да заврат. като се стопи захарта се маха от котлона и се охлажда. добавя се изварата, ванилията, пудинга и яйцата. разбърква се добре.
изсипва се върху блата и се пече 50-60 мин на 180С.

пълнежът е доста течен и да се внимава при поставянето в печката.
после става твърд.

Последна редакция: нд, 25 май 2008, 10:25 от asyalein

# 98
  • Мнения: 22 867
asyalein, благодаря, ще го направя и него.   bouquet Малко ме смущава това количество захар - 500 гр, но пък то може и да се намали според вкуса.   

# 99
  • Добрич
  • Мнения: 5 461
Имам една рецепта за тулумбички с извара:
За тестото: - 3  яйца
                    - 2 кофички от маргарин Калиакра пълни с извара / от 250г. /
                    - 1 с. л. кисело мляко
                    - 1 ч. л. хлебна сода
                    - 1 непълна кофичка от кисело мляко с  брашно / без 1 -2 пръста/
Захарен сироп
 Продуктите за тестото се омесват добре и с помощта на шприц в сгорещена мазнина се пускат тулумбички. Изпържените тулумбички се сиропират със захарния сироп.
 

# 100
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ох, имайте милост, стига вкуснотии, че лято идва!

# 101
  • Мнения: 1 777
Ето и рецептата на творожната запеканка:

Продукти:

0,5 кг извара
Лабрекс благодаря за рецептата.Много лесно се прави и е много вкусно. Simple Smile

# 102
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, благодаря, ще го направя и него.   bouquet Малко ме смущава това количество захар - 500 гр, но пък то може и да се намали според вкуса.   

мен ме смущаваше количеството масло - намалих го  Wink
захар слагах и аз по-малко, общо взето на вкус Flutter
ама като се замислиш че имаш 750 гр извара и 250 мл. мляко, това си е 1 кг newsm78
аз май половината съм правила Thinking

ама аз си експериментирам с рецептите.

# 103
  • Мнения: 22 867
Лабрекс благодаря за рецептата.Много лесно се прави и е много вкусно. Simple Smile


Pety, радвам се, че ти е харесало. Само като го гледам на снимката............. няма да описвам каква ми се иска. Grinning


мен ме смущаваше количеството масло - намалих го  Wink
захар слагах и аз по-малко, общо взето на вкус Flutter
ама като се замислиш че имаш 750 гр извара и 250 мл. мляко, това си е 1 кг newsm78
аз май половината съм правила Thinking

ама аз си експериментирам с рецептите.

Най-вероятно ще понамаля и двете. И аз съм по експериментите, само дето понякога развалям хубавата работа. Затова, обикновено, поне първия път гледам да карам по рецептата, пък по нататък вече се развихрям. Grinning Благодаря, asyalein!     bouquet

# 104
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
labrex, сега погледнах там, от където съм взела рецептата (тази не е на свеки, тази съм я пробвала Peace)
та коментара беше, че и 250 гр. захар стигат, а може да се намали до 200, ако се сложат и стафиди

сега ще поправя горе рецептата Peace

от свеки не искам да взимам рецептата, че като видя с колко маргарин и масло прави сладкишите и спирам да ги ям Confused

Общи условия

Активация на акаунт