Сладкиш с извара и/или сирене?

  • 39 321
  • 127
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 22 867
Добре, нанасям поправките!  bouquet А тия сладкиши с много масло и захар пък са мнооооого вкусни  Embarassed В такъв случай оправданието ми е, че не го ям всеки ден. Embarassed Ама не мога да откажа........ Grinning

# 106
  • Мнения: 22 867
Имам една рецепта за тулумбички с извара:............
 

Сигурно ще са вкусни, приличат ми по състав на руските сырники/творожники, само, че в тях май сода не се слагаше. Копвам си и тая рецепта.
Вела,   bouquet!

# 107
  • Мнения: 7 420
   Тъкмо си купих извара и стафиди.....
   Има страхотна рецепта за охлювчета със стафиди от изварено тесто.Знам я от Варвара,която готвеше при Гала на кафе. Wink

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
   Тъкмо си купих извара и стафиди.....
   Има страхотна рецепта за охлювчета със стафиди от изварено тесто.Знам я от Варвара,която готвеше при Гала на кафе. Wink

и сега да точим лиги и да гадем ли?
я пускай рецептата Wink

аз обичам охлювчета със стафиди и марципан, ама милото не яде марципан Whistling

# 109
  • Мнения: 7 420
  Ще направя охлювчетата и ще ги снимам,тогава ще пусна и рецептата. Simple Smile

# 110
  • Варна
  • Мнения: 634
Тази Творожна запеканка като я видях пак и  Crazy
Само че имам един проблем, имам всички налични продукти без заквасената сметана  Embarassed
Лабрекс, да те питам понеже знам че я правиш често дали ще мога да заменя заквасената сметана с кисело мляко  Rolling Eyes
Чакам да ми отговориш и ако става се мятам да я правя пак.  Mr. Green

# 111
  • Мнения: 22 867
Тази Творожна запеканка като я видях пак и  Crazy
Само че имам един проблем, имам всички налични продукти без заквасената сметана  Embarassed
Лабрекс, да те питам понеже знам че я правиш често дали ще мога да заменя заквасената сметана с кисело мляко  Rolling EyesЧакам да ми отговориш и ако става се мятам да я правя пак.  Mr. Green

Ами аз го правя, защото понякога в близките магазинчета я няма, пък не ми се ходи до Билата. Сложи 1-2 лъжици брашно или още лъжица грис, но не повече. Пак става и аз поне разлика не усещам.

# 112
  • Варна
  • Мнения: 634
Ок, много ти благодаря. Мятам се да я правя, ще сложа една лъжица в повече грис .
  bouquet

# 113
  • Мнения: 7 420
 Вече ми е готов " Творожный пирог (Käse Kuchen)".! Grinning
 Направих го с малинов пудинг,вместо ваниловия,защото такъв имах под ръка.
 По-късно ще разправям за вкусовите му качества,че все-още не съм огладняла,за да го опитам. Laughing

# 114
  • Мнения: 22 867
Вече ми е готов " Творожный пирог (Käse Kuchen)".! Grinning
 Направих го с малинов пудинг,вместо ваниловия,защото такъв имах под ръка.
 По-късно ще разправям за вкусовите му качества,че все-още не съм огладняла,за да го опитам. Laughing

Ле-ле Селма, люта завист ме загриза  Grinning- и за пирога, и за това, че имаш търпение. На мен ми липсват в момента и двете, всъщност второто постоянно ми липсва. Покажи го тоя кухен поне човек да оплакне око................ Embarassed Чудя се ако го ударя на изварено-сладкишна диета дали ще има ефект newsm78.

# 115
  • Мнения: 7 420
  Много вкусен стана!И хубав на вид.Един нежно-розовичек(заради малиновия пудинг)! Simple Smile
  Направих го със стафидки и само половин порция,че ми се видя прекалено голям.
  Ще го снимам,но не знам,кога ще кача снимнките,че ме мързи.... Embarassed

   Този "пирог" е много лесен и бърз!Забъркваш и печеш!
   Благодаря за рецептата,Лабрексbouquet  bouquet  bouquet
   Охлювчетата,за които споменах,са по-голяма играчка,но си струват!Винаги правя двойна порция,стига да имам време,и някой да ми гледа бебето. Wink

# 116
  • Мнения: 481
Labrex, в рецептата не пише колко плодове се слагат. Имам компот от праскови и се чудех колко горе долу ще трябват и освен това имам леко притеснение дали сочните праскови няма да разводнят сладкиша?
А дали ще стане с пресни ягоди?

# 117
  • Мнения: 22 867
Labrex, в рецептата не пише колко плодове се слагат. Имам компот от праскови и се чудех колко горе долу ще трябват и освен това имам леко притеснение дали сочните праскови няма да разводнят сладкиша?
А дали ще стане с пресни ягоди?

lady di, погледни ТУК, дадено е стъпка по стъпка, на първата картинка има консерва праскови. Авторката не е уточнила количеството, но можеш приблизително да прецениш. По-надолу има снимка на плодовете и в комбайна.Освен това пише, че с праскови и кайсии ставало най-вкусно, а с консервирани круши се е разводнило. С ягоди мисля, че ще стане, те не са воднист плод. Аз лично го правя с много стафиди, защото харесвам комбинацията извара-стафиди, един път слагах ананас от консерва, но то пак е въпрос на вкус. Дано съм отговорила на въпросите ти.

# 118
  • Мнения: 7 420
  Със стафиди става страхотно! Peace

# 119
  • Мнения: 481
labrex, благодаря за информацията. Скоро ще се пробвам и ако има вид ще се похваля със снимков материал.

Общи условия

Активация на акаунт