Шоколадова лава

  • 26 698
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 963
GOLDEN ROSE, за нещо такова става въпрос:

Като разните там формички, но е без дъно. Само че тези, в които половинката прави лавата са малко по-високи от на картинката.

Всъщност мисля, че те са най-подходящи, най- вече защото ваденето не е толкова сложно и няма такъв риск да се разтече сладкишчето още при преместването в чинията.  Peace 

# 61
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
ДЖИНДЖИ, безкрайни благодарности.  Hug Имам такива, но са голями, за торта са. Ще потърся мънички и искрено се надявам скоро да си направя този божествен десерт. Ядох го в заведение няколко пъти и все за него мисля.  Embarassed

# 62
  • Мнения: 14 499
Ядох го в заведение няколко пъти и все за него мисля.  Embarassed

а ще споделиш ли в кое заведение?

# 63
  • Мнения: 7 420
Малко ме смущава количеството на брашно в рецептата.....Дали не е 150 г,а не 50г? newsm78

# 64
  • Мнения: 1 808
Така. Сега се сдобих с форми за мъфини. Ма те много миниатюрни бе. Чудя се дали да слагам хартия или не. Купих и шоколад. Ама млечен, не натурален. И ще пробвам. Пък да видим това чудо.
ТЪй като в рецептата пише формите да са големи, ще пека по-кратко време. А, и ще направя малка доза. Айде, стискайте палци  Laughing

# 65
  • Мнения: 11 747
Хайде, къдрава сю, аз ще чакам резултата!  Peace  Мен ме поотказа, това че се яде топло, а топъл кекс не харесвам, но то нали не е кекс...  Thinking

# 66
  • Мнения: 1 808
Бе не знам топло ли се яде, ама първо трябва да му се докара формата. Може би всеки, който иска да го направи, трябва да се жертва с малка доза. Та половин доза хич не е малко. За моите мъфинчета беше даже много. Но добре че стана така, за да изпробвам и с други форми.

Така. Действах точно по рецептата - 90гр млечен шоколад Своге, 90гр масло, 90гр пудра захар, 5 яйца (2 големи и 3 малки) и 25гр брашно. Стана много приятна пухкава смес. Чудех се дали ще се надуе много, та формите за мъфини не ги напълних догоре. Но мога да кажа, че чак толкова сместа не бухва при печене. Образува се калпаче като гъбка над формичката и това е. Останалата смес я разпределих в 3 чаени чаши - двете с хартия, третата без.
На 10 минута извадих малките. Лава в тях нямаше. Може би ги бях изпуснала с 1-2 мин. Но и те наистина са безумно малки. От страх да не се втърдят и големите, ги извадих. Лава в тях имаше, но беше невъзможно да се обърнат без да се разцепят.
Мисля си, че трябва малко да се поохладят, да се стегнат може би и тогава да се изваждат от формата. Този процес се оказа мисия невъзможна, поне за мен. Забелязвам обаче, че като поизстинаха, лавата се утаи, така да се каже. Още топла е една жълтеникаво-пенеста такава.

Не че става за снимка, но ето една втечнена и две малки
И всичките 6 малки върху втечнените.

Моля, който го е правил това чудо, да сподели опит и даде съвет как точно става номера с изваждането от формичките. Има ли вътре лава, да се обръща или мести изобщо ми се струва невъзможна работа.

Да добавя, че е много вкусно.  Ама то при тези продукти...
Ако му се докара и формата, цена няма да има.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 15:33 от curly sue

# 67
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Ядох го в заведение няколко пъти и все за него мисля.  Embarassed

а ще споделиш ли в кое заведение?
   На БОРОВЕЦ, срещу хотел Рила има едно много кокетно хотелче, на първия, приземен етаж е ресторант, а на втория е нещо като виенско салонче.  Ще питам приятелите ни скоито бяхме там миналата седмица, за името му.
   КЪДРАВЕЛКЕ, това, което ядох там приличаше на мъфинското ти изпълнение, но нямаше нищо светло /говоря за разтечените сладкишчета/.

# 68
  • Мнения: 1 808
Бе то това моето на нищо не прилича. Ще видим кога ще се престраша пак, висш пилотаж е тая работа. Не е за мен.
Ама пък беше много вкусно.

# 69
  • София
  • Мнения: 1 320
curly sue, аз го права в продълговата форма за кекс, отдолу, както бях писала и по горе, слагам хартия за печене и изваждането след това става много лесно. Според мен обаче, си сложила малко брашно и затова е станало толкова течно. Аз наблягам на по- голямо количество шоколад и след като го разрежа се получава все едно течен шоколад с хрупкава коричка.

# 70
  • Мнения: 5 713
Според него синьото сирене страхотно се съчетавало с шоколада на....молекулярно ниво newsm78
Да, и за мен е страхотно. Даже съм правила един сладкиш по дадена тук рецепта. Много ми допадна. Виенски сладкиш:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166118.msg3242973#msg3242973

и снимка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96942&photo=23

Не е много по темата, но понеже се спомена шоколад и синьо сирене. Simple Smile

# 71
  • Мнения: 7
Момичета ето един нагледен вариант на този десерт
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3171
Ако успеете да го направите моля ви се похвалете(по възможност със снимка)Правила съм такъв десерт миналата година,но беше полуфабрикат и се получи добре Wink

# 72
  • Мнения: 22 867
Момичета ето един нагледен вариант на този десерт
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3171
Ако успеете да го направите моля ви се похвалете(по възможност със снимка)Правила съм такъв десерт миналата година,но беше полуфабрикат и се получи добре Wink

Излиза ми началната страница на сайта. Как се казва сладкиша?

А, открих го - Мольо.

# 73
  • Мнения: 7
Ми аз като кликна и си излиза рецептата-Мольо.Изчакай малко да зареди Rolling Eyes
Ееее,ти мислиш ли че може и да стане?Аз нямам опит много с кексовите произведения,а това ми напомня на кексче с плънка

# 74
  • Мнения: 22 867
Ми аз като кликна и си излиза рецептата-Мольо.Изчакай малко да зареди Rolling Eyes
Ееее,ти мислиш ли че може и да стане?Аз нямам опит много с кексовите произведения,а това ми напомня на кексче с плънка


Просто опитай! В сайта е дадено стъпка по стъпка, спазвай пропорциите и указанията и ще стане. А дали ще ти хареса - това вече е въпрос на вкус.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт