Норвежка, вкусна гъбена крем супа !

  • 57 580
  • 180
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 2 671
TheNMaster`, не знаех, че Мегле е млечна сметана. Само Президент съм ползвала.

# 151
  • Мнения: 205
Направих супичката, обаче сметаната се пресече. Ползвах заквасена сметана "На баба" (нали пише, че може). Помагайте с идеи къде ми е грешката? Иначе даже и в този вид супата е вкусна, пак си я хапнахме с удоволствие. Определено ще я направя пак, дано само да разбера защо се получи така.

# 152
  • Мнения: 3 674
Направих супичката, обаче сметаната се пресече. Ползвах заквасена сметана "На баба" (нали пише, че може). Помагайте с идеи къде ми е грешката? Иначе даже и в този вид супата е вкусна, пак си я хапнахме с удоволствие. Определено ще я направя пак, дано само да разбера защо се получи така.

 Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 21:48 от Винце

# 153
  • Мнения: 5 001
TheNMaster`, не знаех, че Мегле е млечна сметана. Само Президент съм ползвала.
Не всичко,което е Мегле  от сметаните е животинска сметана...Трябва да четеш етикетите...Аз случайно я открих и много се изненадах,но останах доволна от резултата.... Hug..

# 154
  • Мнения: 205
Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Мда..... Изложих се, пролича си каква готвачка съм Simple Smile. Втория опит ще бъде задължително с течна сметана. Хапнахме си много вкусно!

# 155
  • Мнения: 3 674
Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Мда..... Изложих се, пролича си каква готвачка съм Simple Smile. Втория опит ще бъде задължително с течна сметана. Хапнахме си много вкусно!

Не, недей а така... защото никак не си се изложила! Hug Просто понякога се случват фалове в кухнята...и при мен  често са се случвали... hahaha Дори при най-добрите готвачи са се случвали, сигурна съм Hug

# 156
  • Norway
  • Мнения: 36
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана   
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

# 157
  • Мнения: 3 674
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef

# 158
  • Norway
  • Мнения: 36
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Мерси  Hug
Днес пратих ММ да пазарува и той ми взел Мат фльоте
Остава да я направя и да се отчета  Peace

# 159
  • Мнения: 3 674
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Мерси  Hug
Днес пратих ММ да пазарува и той ми взел Мат фльоте
Остава да я направя и да се отчета  Peace

Пак ще стане, супичката Hug

# 160
  • Мнения: 146
Прочетох и веднага се изстрелях към кухнята да направя това елексирче за болното си гърло и то сега ми е благодарно Grinning
Бързо, лесно, вкусно!  Hug
Само накрая добавих от себе си лют пипер и лимонов сок... да посмажа гласните струни Wink
  bouquet

# 161
  • Мнения: 3 674
Прочетох и веднага се изстрелях към кухнята да направя това елексирче за болното си гърло и то сега ми е благодарно Grinning
Бързо, лесно, вкусно!  Hug
Само накрая добавих от себе си лют пипер и лимонов сок... да посмажа гласните струни Wink
  bouquet

Много хубаво си направила! Hug

# 162
  • Norway
  • Мнения: 36
Вчера сутринта я направих, стана "у-би-ец"  Crazy
Аз също добавих грухан лют пипер, много вкусна, включвам я в
менюто си!
Винце, благодаря!   bouquet

# 163
  • Мнения: 3 674
Вчера сутринта я направих, стана "у-би-ец"  Crazy
Аз също добавих грухан лют пипер, много вкусна, включвам я в
менюто си!
Винце, благодаря!   bouquet

Много съм хеппи!  Hug Heart Eyes

# 164
  • Варна
  • Мнения: 52
Вчера "спретнах" супичката. Стана невероятно вкусна. Малко завиших продуктите, че с тез трима мъже за къде с тази доза  Joy.
Благодаря, Винце.   bouquet  Вече е в графа любими и често ще присъства особено в зимното ни меню

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт