Норвежка, вкусна гъбена крем супа !

  • 57 542
  • 180
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 674
Норвежка гъбена  крем супа !

Приготовление 15 минутки!

Тази супа без никакви други  добавки , само с тези продукти е просто страхотна! Ще ви хареса!  Опитайте  Wink  

Супата с тази доза е около 3 порции,  тоест за 3-ма човека, или 2-ма  по-ящни... Joy

Тази супа е много популярна в Норвегия. Изключително вкусна и лесна е за правене... Heart Eyes Всички в семейството я обожават, особено децата!  Grinning



Продукти:


Дозата е малка, та  ако семейството е голямо, то препоръчвам  двойна доза!!! Peace

150 гр  гъби
400 гр вода
300гр прясно мляко
300гр течна готварска или заквасена сметана, но за предпочитане течна !!Много по добър става вкуса Peace

4 с. л разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с  голям връх/  брашно или нишесте. Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2. с.л. брашно с връх
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер.
[/color]

Приготовление:


Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките  парчета с големина каквато желаете, желателно е  на по-дребнички.

4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се  пържат до златисто. Осоляват се.

Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана. По принцип много  по добре на вскус е  да се прави с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...със заквасената сметана, вкуса съвсем леко киселее... Иначе когато се слага заквасена, трябва да се разбърка  с лъжица преди това и с малко от бульона, както когато се прави застройка за супи с жълтък. Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече.

Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л  с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО  сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки..

Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер  Wink

Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.

Готово! Hug  Сервира се с препечена  чеснова франзела или с крутони     chef











[/b]

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 05:04 от Винце

# 1
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Mного хубава рецепта, ВИнце !   bouquet

Чесновата франзелка купена ли е ( понеже на такава прилича ) или ти я прави ? Дай рецепта и за нея Simple Smile 

  bouquet

# 2
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Веднага ще я пробвам,тъкмо днес купих гъбки.

# 3
  • Мнения: 3 674
Mного хубава рецепта, ВИнце !   bouquet

Чесновата франзелка купена ли е ( понеже на такава прилича ) или ти я прави ? Дай рецепта и за нея Simple Smile 

  bouquet

Ели...франзелата е купена, замразена, ама аз я мазах допълнително с чесново масло което сама си приготвям. Sunglasses

Чесново масло.


2.с. л. масло се смесват с  1 щипка сол, чубрица и чесън на прах. Разбърква се добре и се  маже между филиите.
Това е ! Hug

# 4
  • Мнения: 1 818
Peace Мм...много интересна рецепта,Винце! Hug

# 5
  • Мнения: 4 668
Много ми допада тази идея  Peace Звучи страхотно .

Искам да попитам нещо за готварската течна сметана - знам една на Президент , но тя май е за сладкиши  Rolling Eyes
Каква да купя и откъде ?

# 6
  • Мнения: 3 674
radost24..после да се разпишеш  Hug

gaby_s..  интересна е, да  Grinning ...а и вкусна Hug

Pipinka...не знам в БГ какви сметани има. Rolling Eyes  Тук има два вида готварска сметана, едната е за сосове и супи/ без захар/  а другата си е сладкарска сметана.

Но аз и за сладки и за кремове като правя, винаги купувам от тази за сосовете и супите. Понеже мога да си сложа захар толкова колкото аз искам. Защото сладкарската ми идва много подсладена.

Иначе питай в магазините коя сметана е без захар, магазинерките би трябвало да знаят евентуално... newsm78
 А тази сметана  на Президент,  дори да е за сладкиши, ако няма захар в нея, то става.  Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 2 671
Pipinka, почти всички марки, които предлагат сладкарска течна сметана у нас предлагат и готварска. Със сигурност съм ползвала на My Day и Hopla - чети опаковките - нямат захар и обикновено са със някакви спагети нарисувани.

Рецептата звучи страшно вкусно, непременно ще пробвам  Peace

# 8
  • Мнения: 4 668
Мерси момичета  Hug
Утре ще потърся и ще напрвя супата  Wink

# 9
  • Мнения: 35
Изглежда много апетитно HugЩе се пробва.

# 10
  • Мнения: 5 001
Розе,много вкусничка стана супичката.Мдаааам  Peace
Само на края аз си я пасирах(с пасатора),за да стане баш крем-супа....Ммммм много вкусно стана!
  bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

# 11
  • Мнения: 3 674
Розе,много вкусничка стана супичката.Мдаааам  Peace
Само на края аз си я пасирах(с пасатора),за да стане баш крем-супа....Ммммм много вкусно стана!
  bouquet   bouquet   bouquet   bouquet


Добре си направила!  Hug Аз лично не я пасирам, понеже искам да усещам гъбките  Grinning 

Това е любимата супа на децата.. Crazy

# 12
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Е, не Винце, срам нямаш  Mr. Green Не мога да сваря да приготвям рецептите ти  Mr. Green
Ще се пробва, обожавам зеленчукови крем-супи, ще врътна пасатора и аз като TheNMaster.

# 13
  • Мнения: 3 674
 Камамбер...и аз ги обожавам, крем супичките    chef Mr. Green

# 14
  • Мнения: 4 668
Направих я . Уникална е  Peace
Мъжът ми беше във възторг . Наистина , толкова вкусна супа не съм яла  Hug
Благодаря за рецептата .
И ... може ли да помоля за още скандинавски рецепти  Praynig

# 15
  • Мнения: 7 418

И ... може ли да помоля за още скандинавски рецепти  Praynig
  Супа с карфиол ,например! Wink
  Пак беше бяла на цвят и убийствено вкусна! Grinning

# 16
  • Мнения: 3 674
Направих я . Уникална е  Peace
Мъжът ми беше във възторг . Наистина , толкова вкусна супа не съм яла  Hug
Благодаря за рецептата .
И ... може ли да помоля за още скандинавски рецепти  Praynig


Pipinka....много се зарадвах че ви е харесала сучпичката!  Grinning  Относно други супички скандинавски,няма проблем, ще постна, обаче  искаш да са крем супи, или няма значение?  newsm78

Тук по принцип много  са им  вкусни крем супите... Wink

Селма...да с карфиола е абсолютно същата супа, само че вместо гъби е с крафиол.  Hug И карфиола не се запържва, ами се вари. Всички останали продукти са като в гъбената.  Simple Smile

Също така и с бели аспержи. Но лично аз не си падам по белите аспержи, тъй като стоят много хлъзгави и лигави в супата. Crazy

Другата норвежка супа, която е  адски лесна за приготвяне е спаначна крем супа.Също е много вкусна!

Само че тя накрая задължително се пасира  с пасатор   цък! Спаначната крем  супа!   Heart Eyes

Мога да постна една рибена крем супа със зеленчуци и сьомга  Heart Eyes  Само че ще е без снимки, тъй като не съм я готвила скоро. Rolling Eyes

# 17
  • Мнения: 4 668
Оооо , благодаря   bouquet
Крем супите са ми слабост , а синът ми много обича карфиол .
аспержите ще ги пропуснем и ние  Wink

А тази със съомгата , ако я дадеш мъжът ми ще ти е вечно благодарен  Laughing

# 18
  • Мнения: 3 674
Оооо , благодаря   bouquet
Крем супите са ми слабост , а синът ми много обича карфиол .
аспержите ще ги пропуснем и ние  Wink

А тази със съомгата , ако я дадеш мъжът ми ще ти е вечно благодарен  Laughing

Pipinka...Утре я имаш рецептата...че сега малко ме  мързи. Grinning

 Даже смятам утре да я сготвя, тъй като имаме сьомга във фризера.  Hug

# 19
  • Мнения: 4 668
Чакам  Heart Eyes

# 20
  • Мнения: 2 550
Супата е превъзходна!
Представям си колко ще е хубава с чеснови хлебчета, но тях довечера  Laughing
Розе, много ми харесват всичките ти рецепти  Simple Smile

# 21
  • Мнения: 3 674
Марчето...радвам се че е така  Grinning  Hug

Pipinka...изинявам се че чак сега поствам обещаната крем супа със сьомга. Тази вечер я готвих... Hug

Ето и обещаната КРСМ СУПА СЪС СЬОМГА! Heart EyesСигурна съм че многоооооогп ще ви допадне, щом обичате крем супички. Grinning



Продукти:

800гр вода
150-200 гр супрова сьомга
50 гр маргарин
1 морков
1малка глава лук
200гр прясно мляко
200гр течна готварска сметана
малко пресен копър нарязан на ситно
малко  магданоз нарязан на сирно
1 жълтък/за застройката/
50 гр нишесте или брашно
2 с л. оцет

Приготвяне:

Нарязвате сьомгата на малки парчета и я слагате в тенджера с  вряща вода.



През това време нарязвате всички зеленчуци, лука, морковите и зеленините и ги задушавате в 50 гр марагарин.



Изсипвате ги при сьомгата, и после  добавяте 200 гр прясно мляко.



Оставете да покъкри на среден котлон около 5 минутки.
После добавяте и течната сметана и разбърквате леко. Да покъкри 2 минутки.




През това време докато къкри супата, разбивате 50 грама нишесте с водичка, така че да стане гъста кашичка, добавяте жълтъка и разбърквате кашичката.

Дръпвате от котлона и леко като бъркате постоянно изсипвате нишестената каша в супата. Накрая добавяте и 2-те супени лъжици оцет или лимонов сок... Wink  Придават невероятно свеж вкус на супата.  Heart Eyes

Връщате пак на котлона и изчаквате да заври. Като заври супата  е готова! Hug



Накрая по желние поръсвате с чер пипер   chef





# 22
  • Мнения: 1 818
Винце...отнови красоти...а как обичам сьомга...знаеш ли... Hug Hug Hug

Гъбената супичка стана превъзходна...бързо се приготвя и бързо се изяжда! 
     bouquet


# 23
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аууу, ама как обичам сьомга, Винце, златна си  Hug За утре вечер ще сготвя една от твоите супи, или гъбената, или сьомгата  Heart Eyes

# 24
  • Мнения: 4 668
Наистина - много благодаря  Hug
Особено за снимковият материал и подробното обяснение .
Личи си , че е страхотна  Peace
Аз не обичам риба , но мъжът ми и малкият ще я оценят по достойнство  Wink

# 25
  • Мнения: 3 674
Винце...отнови красоти...а как обичам сьомга...знаеш ли... Hug Hug Hug

Гъбената супичка стана превъзходна...бързо се приготвя и бързо се изяжда! 
     bouquet




gaby_s,гледам че си я спретнала супичката и изглежда много вкусно! Hug Радвам се че ви е харесала  Hug А рибната е 3 пъти по-вкусна Grinning

Pipinka...ами аз да ти кажа като я сготвих  преди време за първи път, се бях зарекла че няма да я ям тази супа... заради рибата... Joy

Като си представях  риба...супа и асоциирах с  рибено масло... Sick

Иначе съм убедена че твоите хора ще харесат супата. Понеже  вкуса на рибата хич не се усеща  Simple Smile

Ама  като я сготвих,  се престраших да я опитам  де... Joy Сега я обожавам...  Blush

Камамбер...и да минеш насам и да  споделиш  Hug

# 26
  • Варна
  • Мнения: 634
Страхотна супа!!!!!!!!
Следващия път двойна доза.Най-много ми хареса това , че има дадени точни мерки за всичко, вкл. и за водата.Досега точно затова нито една супа не ми се получаваше-защото все не улучвам водата, или става като маджа , или вода.  Rolling EyesКакто и да е, вече само такава супа ще правя, хванах и цаката  Wink
Червеновинцева   bouquet  Grinning

# 27
  • Мнения: 3 674
Росица...  Hug  Hug Hug
Да, за крем супите наистина  е много важно да се даде точното количество на водата, млякото и сметаната.  Peace

Иначе супичката ако се прави на око,  може да стане рядка  като боршче... Blush Joy

# 28
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Винце, вчера си купих сьомга, довечера запрятам ръкавите  Mr. Green Няма само да точа лиги я  Mr. Green

# 29
  • Мнения: 4 668
Аз пък днес отивам за съомга  Laughing

# 30
  • Мнения: 3 674
Винце, вчера си купих сьомга, довечера запрятам ръкавите  Mr. Green Няма само да точа лиги я  Mr. Green
Айде...  Mr. Green и да се отчетете после.  Hug

# 31
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аууу, Винце, супата е разкошна, много ми хареса, влиза в графата любими рецепти. Хем не съм много по рибата, хеле пък рибена чорба  Mr. Green Но иначе сьомга обичам и похапвам. Както и да е, супата е супер, утре мисля да пробвам и гъбената  Mr. Green

# 32
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
ЧервеноВинце  -гъбената супа е страхотна,аз не съм много по гъбите и по рибата,но утре ще пробвам и супата със сьомгата,сигурно ще е страхотна пак. Hug
Само да питам сьомгата замразена ли купувате или консерва,защото аз досега не съм купувала. Embarassed

# 33
  • Мнения: 3 674
radost24...сьомгата сурова или замразена...не от консерва Wink

# 34
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
radost24...сьомгата сурова или замразена...не от консерва Wink
Благодаря за уточнението. Hug

# 35
  • София
  • Мнения: 1 890
       ЧервеноВинце, току що правих супата и мога да кажа, че това е най-хубавата супа, която съм опитвала през живота си !   bouquet  Мъжът ми се скъса да ме хвали и каза утре да направя двойна доза.  #Crazy При мен се получиха 2 купички. Благодаря за страхотната рецепта !  Heart Eyes

# 36
  • Мнения: 3 674
      #Crazy При мен се получиха 2 купички. ...

Joy Да  наистина не става много ... Blush Всъщност дозата е за три порции.... Rolling Eyes  ама зависи какви  Grinning
 Инача наистина си е вкусотия  тая супа Heart Eyes И ние често я готвим, понеже е мноооого лесна. Hug

Отивам да допълна в  рецептата, че е за 3 порции, та да знаят мамите. Hug

# 37
  • София
  • Мнения: 1 890
   Joy Нашите купички явно са по-големи.  hahaha
   Разгледах и другите ти рецепти, и съжалих.  Crazy Сега се чудя коя от коя да почна първо.  Laughing Да имаше как да ме осиновиш, веднага скачах на самолета !  Hug

# 38
  • Мнения: 3 674
   Joy Нашите купички явно са по-големи.  hahaha
   Разгледах и другите ти рецепти, и съжалих.  Crazy Сега се чудя коя от коя да почна първо.  Laughing Да имаше как да ме осиновиш, веднага скачах на самолета !  Hug

Joy Ааааа, пък нашите купички са малки...китайски размери  Joy Та нас нас двамката  ни се падат по две малки порцийки супичка... Joy

Благодаря   ти за милите думи относно рецептите Hug Аз поствам само тези които на мен ми харесват  Laughing

Някои манджи  може и да са малко страннички... Joy ...ама ако пък някой ги хареса, добре   Hug


# 39
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 504
Супата е страхотна.Още докато я четях си мислех за двойна доза.Лекичко я промених,като я приготвих от 3 вида гъби.Много ми допада -чудна е.

# 40
  • София
  • Мнения: 614
Оооо, направих си и аз супичката, да се отчета. Само че и аз, както някой по-долу беше писал, я пасирах накрая. Чудничка стана!
Благодаря, Червено винцеbouquet

# 41
  • Мнения: 3 674
Момичета, радвам се... Hug

# 42
  • София
  • Мнения: 2 671
Червено винце, благодаря за рецептата, супата е чудна!  newsm10
Много ми напомня за моята най-любима Clam Chowder New England Style.

# 43
  • Мнения: 192
Винце,нямам думи!
Чак днес я спретнах,обаче едвам чакам да стане чесновото ми хлебче.Направо ми иде така да ям без повече да чакам.Превъзходна е!

# 44
  • София
  • Мнения: 1 163
с кладница става ли хубава, някой пробвал ли е, че в магазина само такива гъби са останали.

# 45
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 504
Чудесно става с кладници.Аз комбинирах кладници,кралски печурки и манатарки.Страхот аромат имаше.

# 46
  • Мнения: 6 713
ЧервеноВинце, супата стана супер! И с чеснови хлебчета - досега не бях правила! Мерси  bouquet

# 47
  • Мнения: 3 674
Момичета, няма такава вкусна крем супа....нали...  Joy

 Ееехе, тия  норвежци, да се окаже, че и те имат  нещо вкусно...понеже по принцип кухнята им е...  Sick

# 48
  • Мнения: 2 220
Гъбената звучи просто фантастичноо. Довечера ще я направя. Но 150 гр. гъбки не са ли малко? Аз рядко готвя с точни количества (което не ми е +, разбира се) и затова може би ми се струва малко количеството. Казвай, ЧервеноВинце, че довечера да я направя, а в обедната почивка трябва да купя продукти.   bouquet За двойна доза, разбира се.  Crazy

# 49
  • Мнения: 4 668
Аз си слагам една тарелка гъби - мисля , че са по 250 гр. малките .

Супата е превъзходна  Peace

# 50
  • Мнения: 2 220
Непременно ще я направя. Може би аз няма да я опитам (на диета съм), но дано поне малчо да я хареса, че напоследък изобщо не иска да яде. А сметаната и млякото направо ли се наливат, в смисъл няма опасност от пресичане или нещо такова?   bouquet

# 51
  • Мнения: 3 674
toninna...за гъбките аз ги правя с това количество, тъй като така е дадено по рецептата от готвача  който ми я е дал.

Пропорцията е идеална,но  ако желаеш да има повече гъбки....сложи повече. Няма да попречи или да се развали вкуса на супичката с повечко гъбки. Peace

Първо изсипи млякото и после  веднага след това  сметаната. До сега никога не ми се е пресиачала Peace

# 52
  • Мнения: 2 220
Направих я, но не съм я пробвала. Сложих повечко брашно, но пак не ми стана особено гъста, не знам защо?  Thinking Иначе на вид и аромат няма грешка.  Peace

# 53
  • Мнения: 3 674
Направих я, но не съм я пробвала. Сложих повечко брашно, но пак не ми стана особено гъста, не знам защо?  Thinking Иначе на вид и аромат няма грешка.  Peace
Не знам  newsm78 Ами тя не е много гъста  по принцип....

# 54
  • Мнения: 192
Направих я, но не съм я пробвала. Сложих повечко брашно, но пак не ми стана особено гъста, не знам защо?  Thinking Иначе на вид и аромат няма грешка.  Peace
Аз сложих 2с.л.нишесте и в началото(първия ден)беше много гъста.На следващия ден дали като се изстуди в хладилника стана рядка не като крем супа.Но това по никакъв начин не промени вкуса т.е. и гъста и рядка пак беше върховна.

# 55
  • Мнения: 198
И аз да похваля супата Simple SmileЧудесна е,просто нямам думи,не очаквах да е толкова вкусна Grinning Благодаря ЧервеноВинце Hug

# 56
  • Мнения: 2 220
Аз така и не я опитах (на диета съм), но моите момчета нещо не се очароваха.  Sad Все пак мисля, че грешката не е в супата, а в тях!  bowuu

# 57
  • Мнения: 4 668
toninna , моят син също не я опита даже супата  Simple Smile
А по принцип злоядата в къщи съм АЗ  Laughing
Но откакто я научих тази супа , не издържам ако поне веднъж в седмицата не я направя  Peace

# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Благодарности и от мен за ЧервеноВинце  bouquet
Супата е чудна. По принцип не съм почитател на гъбените супи, но тази много ми харесва! Горещо препоръчвам!

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 18:32 от Linkata

# 59
  • Мнения: 3 641
Май само аз не съм я опитала. Утре възнамерявам да пробвам и дано се справя. Звучи ми много вкусно Grinning

# 60
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ауууу, ще я сготвя тези дни!  Hug

# 61
  • България
  • Мнения: 1 090
Е,няма такава супа,днес я правих за първи път,но няма да е за последен.Детето си сипa 5 пъти,за нас не остана много. Laughing
4ервено Винце, tusen takk!  bouquet

# 62
  • Мнения: 3 674
Е,няма такава супа,днес я правих за първи път,но няма да е за последен.Детето си сипa 5 пъти,за нас не остана много. Laughing
4ервено Винце, tusen takk!  bouquet

Това е супата.... Wink

# 63
  • Мнения: 7 418
   Връщам темата,струва ми се ,че много от новодошлите съфорумки ще й се зарадват.
   
   Днес и аз най-сетне направих тази супа,с леки вариацийки...... Rolling EyesПолучи се страхотна!Направо ми замириса на Норвегия! Hug Даже и злоядото ми детенце хапна от нея!
   Премного благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

# 64
  • Мнения: 3 674
   Връщам темата,струва ми се ,че много от новодошлите съфорумки ще й се зарадват.
   
   Днес и аз най-сетне направих тази супа,с леки вариацийки...... Rolling EyesПолучи се страхотна!Направо ми замириса на Норвегия! Hug Даже и злоядото ми детенце хапна от нея!
   Премного благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
Селмичка, благодаря !  Blush  И  много се радвам, че и на детенце му е харесало крем супичката!  Hug

# 65
  • Мнения: 265
Много хубава супа . Благодаря ти   bouquet

# 66
  • Сливен
  • Мнения: 295
Разкошна е кремсупичката, страшно ми хареса, бърза лесна и мноооого вкусна. Благодая ти Червеновинце

# 67
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Привет, ЧервеноВинце ! Аз пък идвам с благодарности за рецептата на Крем супа от сьомга!
Аз малко я промених и я приготвих така, но все пак основата си е твоята. Стана прекрасна супа с много фин вкус.

Много ти благодаря  bouquet

Ето и снимката Laughing

# 68
  • Мнения: 49
И от мен Благодаря! за чудната супа. Много лесна и вкусна. Дъщеря ми близна и не я хареса, ама тя си е злояда гадинка. Ние обаче си облизахме пръстите. Само да кажа, че аз я направих със заквасена сметана, че в най-близкия магазин нямаше течна. Супер си стана. Следващия път ще пробвам с течна. 

# 69
  • София
  • Мнения: 18 679
аууу, как се наточих и на двете супичкииии  Grinning Само трябва да изядем тука една с топчета и ще спретна тази с рибката, ужасно ми се прияде  Simple Smile

# 70
  • Мнения: 3 674
ilrai78   много вкусно ти изглежда супичката!  Hug

Бисквитке аз също понякога я правя със заквасена, когато нямам течна. Laughing Разликата  на вкус не е голяма. Радвам се, че ви е харесала  Hug
Повечето от децата не обичат риба, но гъбената ще и хареса, определено.  Peace Бая злояди деца са я яли... Joy

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 12:46 от ЧервеноВинце

# 71
  • Мнения: 7 418
   A аз за първи път готвих с готварска сметана.  Rolling Eyes Досега винаги съм готвила със заквасена,с която ястията придобиват леко по-кисел вкус,който в никакъв случай не е отблъскващ. Simple Smile

# 72
  • Мнения: 1 906
Лелеее, каква супа!!!
Аз задължително ще опитам гъбената, но мисля да сложа заквасена сметана.
Благодаря за рецептата   bouquet

# 73
  • Мнения: 2 507
Пробвах супата невероятно вкусна е, но е много тежка.Спазих пропорцийте и двама души хапнахме и ще поне за 2 вечери Embarassed

# 74
  • Мнения: 191
Здравейте и от мен! Днес и аз направих супата от сьомга - стана страхотнааааа!!!
Мерси за рецептата, Червено Винце! Тези дни мисля да приготвя и салата с боб и риба тон.
Поздрави от слънчев Ванкувър  Simple Smile

# 75
  • Мнения: 3 674
Ееее, момичета, много се радвам, че супичката се харесва!  Hug Лесна е  наистина ...и е невероятно вкусна!  Heart Eyes

santa rosa...салатката с риба тон и боб... за ракийка е просто чудна! Flutter

# 76
  • Мнения: 191
Да, ще я опитаме салатката Simple Smile. За съжаление тук ракия много трудно може да се намери, но и без нея ще минем  Simple Smile

# 77
  • Мнения: 3 674
Да, ще я опитаме салатката Simple Smile. За съжаление тук ракия много трудно може да се намери, но и без нея ще минем  Simple Smile
А и тука ракията е кът...обаче ние се правим домашна.  hahahaМного е лесна.Веднага мога да ти кажа рецепта...Пиши ми на лични ако искаш. Hug

# 78
  • Пловдив
  • Мнения: 2 565
ЧервеноВинце, и аз се присъединявам към прекрасните отзиви за крем супата от сьомга! Стана страхотна и много вкусна! Отдавна ми се хапваше нещо такова!
Утре мисля да направя и гъбената, а и още 1-2 неща ме изкушават от твоите рецепти!
  chef
Пробвах и рецептата за чесновата франзелика.... Hug Прекрасна и лесна!

П.С. В нашето семейство сме фенове на рибните ястия и ще ти бъда благодарна за някоя норвежка рецепта!!! Rolling Eyes

# 79
  • Мнения: 191
А и тука ракията е кът...обаче ние се правим домашна.  hahahaМного е лесна.Веднага мога да ти кажа рецепта...Пиши ми на лични ако искаш. Hug



Червено Винце, благодаря ти, но ние не сме големи пиячи и ще пасувам за рецептата за ракия. Иначе аз също ще пробвам рецептата за чесновата франзелка и ще пиша какво е станало.  Hug

# 80
  • Мнения: 3 674
santa rosa ... е аз предложих   Hug Просто  у нас винаги има ракийка, понеже много често имаме гости , а ракия тука не се продава по магазините... та никога не се знае.  Wink

steli-ssd...благодаря ти!  Hug  За рибни  рецепти.... за съжаление начина по който приготвят рибата  тука  е малко  скучен.  Ние много по вкусно приготвяме рибата в България. Тук я сервират варена...залята с някакъв сос и с варени картофи. Никакви подправкии на рибата не слагат... Rolling Eyes Моя мъж прави  сьомга...пържена с чесън. Но само това.

Аз ям варената риба, понеже съм свикнала, но съм сигурна , че ако пусна  рецепта ...едва ли някой ще прояви интерес  към  варена риба. Скука...newsm78

Така че нищо екзотично с риба не мога да ти предложа от норвежката кухня. Rolling Eyes  Единствено крем супите са им фантастични..  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 03:59 от ЧервеноВинце

# 81
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Днес направих гъбената супа. Невероятна е. Сложих пропорциите, умножени по 2, по 3, напълних една голяма тенджУра, сега чакам домочадието да се прибере и да я нападаме.
Аз нали съм лакомия, си сипах в една купичка "да я опитам" и си изгорих езика...

Тези дни ще пробвам крем супата със сьомга.

# 82
  • Мнения: 7 418
  Тази супичка малко я оРУСявам. Laughing Добавям малко "картошки" и малко гречка(елда).
  Много ми допада,като вкус!Смело признавам,че по-вкусна супа не познавам ! Party  Hug
  Завчера пак я правих! Crazy
  Да си жива и здрава,Червеновинцеbouquet

# 83
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Като се замисля, това е първата супа, освен таратора и шкембето, която готвя или пък съм яла без лук или морков (те в моята кухня са на голяма почит).
А е толкова прекрасна  Heart Eyes

# 84
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Направих гъбената супа и просто нямам думи...надмина всичките ми очаквания, НЕВЕРОЯТНА!!!   chef  А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви. Толкова приятен и специфичен вкус придобиват двете неща заедно, че не бих сервирала супата без хлебчето.
 eat cook
Купих продукти за спаначеният пай, който открих в един линк към още куп страхотни рецепти, които предстои да изпробвам, като в това число на първо място е супата със сьомга

Още веднъж БРАВО и МЕРСИ за хубавите рецепти!!!

# 85
  • Мнения: 7 418
А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви.
    Уха!А аз слагам чесън направо в супата,към края на варенето!

# 86
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Ще я пробвам, много вкусно изглежда  Peace

# 87
  • Мнения: 3 674
Като се замисля, това е първата супа, освен таратора и шкембето, която готвя или пък съм яла без лук или морков (те в моята кухня са на голяма почит).
А е толкова прекрасна  Heart Eyes

Нали !  Hug

Момичета...много ми е драго , че  тази  норвежка супиШка се тачи толкова много... Heart Eyes Балгодаря ви за милите думи!!!  Hug

Щом дори злояди деца я прояждата с мерак... Joy

# 88
  • Мнения: 3 674
Направих гъбената супа и просто нямам думи...надмина всичките ми очаквания, НЕВЕРОЯТНА!!!   chef  А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви. Толкова приятен и специфичен вкус придобиват двете неща заедно, че не бих сервирала супата без хлебчето.
 eat cook


Мерси много... bouquet И е много  лесна Hug Бързо се готви..и бързо се изяжда!  Joy Hug

# 89
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Направих гъбената супа и просто нямам думи...надмина всичките ми очаквания, НЕВЕРОЯТНА!!!   chef  А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви. Толкова приятен и специфичен вкус придобиват двете неща заедно, че не бих сервирала супата без хлебчето.
 eat cook


Мерси много... bouquet И е много  лесна Hug Бързо се готви..и бързо се изяжда!  Joy Hug

За бързото изяждане спор няма и затова следващият път ще увелича дозата, с 50% по мое мнение. Сега като я направих станаха 3 купички.
Като направя и тази със сьомгата, предполагам, че и там така ще стане, изглежда толкова вкусна, че предусещам, че пак ще стържа с черпака по дъното на тенджерата.... Heart Eyes

# 90
  • Мнения: 1 174
Непременно ще пробвам, още утре!Много обичам гъби! Веднага след това ще пиша какво се е получило. Simple Smile

Благодаря! Simple Smile

# 91
  • Мнения: 746
въпросче - гъбите сурови или мариновани ги запържвате?

# 92
  • Мнения: 3 674
въпросче - гъбите сурови или мариновани ги запържвате?
Задължително сурови!Маринованите развалят вкуса... Wink

# 93
  • Мнения: 746
въпросче - гъбите сурови или мариновани ги запържвате?
Задължително сурови!Маринованите развалят вкуса... Wink
Peace мерси Simple Smile ще я пробвам и се надявам и аз да се наредя на опашката на хвалбите  Hug

Винце, между другото, разгледах някои твои рецепти.. ти ли си ги мислиш или от други източници?

# 94
  • Мнения: 3 674
Шансче, дай Боже да ти хареса супичката!  Hug
Ами например обичам да събирам рецепти от цял свят, просто като идеи. После обаче като готвя ... някои ги ги променям, някои не.  Peace

# 95
  • Мнения: 1 174
ЧервеноВинце, рецептата за супата е просто... стана раз-кошш-на!  Grinning Поканих и приятелка у дома за опитване - облизахме си пръстите! Grinning
Сега остана и сьомгата да пробвам. Simple Smile

Благодаря ти много!    bouquet

# 96
  • Мнения: 746
ох, супер! Аз така много искам един ден като съм си аз шеф на кухнята - че майка е голяма кулинарка и тя и не мога да се вредя от нея  Mr. Green - да правя такива разнообразни рецепти и да мога тук да ви снабдявам с интересни неща!    chef

# 97
  • Мнения: 3 674
ive...много се радвам!  Hug

Шанс ..и аз така като тебе. Докато мама готвеше, не мога да припаря до кухнята.  Mr. Green Не  ми даваше бе... Joy Ама като се омъжих...и си бях сама шефка в кухнята.  chef
 Та като ми идваше тя на гости, аз не и давах да припарва до котлоните...да види тя , хубаво ли е... Joy

# 98
  • Мнения: 1 174
ive...много се радвам!  Hug

Шанс ..и аз така като тебе. Докато мама готвеше, не мога да припаря до кухнята.  Mr. Green Не  ми даваше бе... Joy Ама като се омъжих...и си бях сама шефка в кухнята.  chef
 Та като ми идваше тя на гости, аз не и давах да припарва до котлоните...да види тя , хубаво ли е... Joy


 Grinning Даа, сега вече ти тръгнах по петите! Wink Ще следя рецептите ти, да знаеш! Simple Smile

Момичета, ама вие говорите за наш'та къща!И майка ми така правеше, сега и аз тъй връщам! Wink

# 99
  • Мнения: 746
хаха, Винце, сигурно й е било трудно на майка ти. Майка ми уж ми дава да правя нещо, но като почна и тя веднага се нарежда до мен: "чакай да ти покажа аз сега това как го правя", "леко да не надереш печката", "да, добре е, ама знаеш ли аз как мисля че трябва да се направи"  ooooh! знам че го казва, за да все пак ми даде полезни съвети от нея, обаче на мен ми се отщява да готвя  Tired

# 100
  • Мнения: 5 001
хаха, Винце, сигурно й е било трудно на майка ти. Майка ми уж ми дава да правя нещо, но като почна и тя веднага се нарежда до мен: "чакай да ти покажа аз сега това как го правя", "леко да не надереш печката", "да, добре е, ама знаеш ли аз как мисля че трябва да се направи"  ooooh! знам че го казва, за да все пак ми даде полезни съвети от нея, обаче на мен ми се отщява да готвя  Tired


Това ще да е мойта майка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Май всичките сме един дол дренки с майките  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Винце,тая твойта супа редовно се яде в наш'та къща вече.Да си знаеш де.... Joy   bouquet

# 101
  • Мнения: 3 674

Ох момичета, добре че имам син,  Mr. Green   та той  хич не се мотае около котлоните, че сигурно и аз щях да опявам като майка ми...   ooooh!  ако имах щерка... hahaha

Мастерче...само така! Hug  И в нашата къща тази супа се прави поне 1 път на седмицата  Heart Eyes

# 102
  • Мнения: 1 176
Моят мъж супи не яде. Обаче от тази яде, и то много.  Shocked После му беше тежко. Joy
Супата е чудесна, ЧервеноВинце!
По-назад в темата видях, че поназнайваш някаква рецепта за "огнена вода". Ако ми я споделиш, милото много ще е доволно, защото и по нашия край не се намира.

# 103
  • Мнения: 3 674
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink

# 104
  • Мнения: 746
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink


каква е тази огнена вода?  Blush

# 105
  • Мнения: 3 674
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink


каква е тази огнена вода?  Blush
Ракийка... Mr. Green обаче домашна... Joy Индианците така викали на водката" огнената вода"  hahaha

# 106
  • Мнения: 69
Винце, чакай да ти оспамя темичката малко. Ама да попитам:
Тука при нас, у Шведско продават една Норвежка риба, как да ти я опиша по-образно, нещо като вакумирана медуза   Mr. Green, Не се хилете на описанието ми. Та на въпроса. Тая риба каква е? Mr. Green Става ли за ядене това или да го сложа в графата - по добре не опитвайте? Изобщо ако можеш дай някаква яснота. Мерси предварително   bouquet

# 107
  • Мнения: 7 418
нещо като вакумирана медуза 
     Shocked Sick

# 108
  • София
  • Мнения: 4 052
Утреее, утре ще я направя тази супичка. smile3508 Ммм, направо и усещам вкуса. Непременно ще докладвам как е станала, защото отдавна си търся такава рецепта, но безуспешно.

# 109
  • Мнения: 1 174
Може ли вместо Винце да попитам и аз? Simple Smile
Тази риба няма ли си етикет с надпис върху опаковката? Как изглежда по-подробно? Да не е някой по-едър калмар или сепия?  Laughing
Не бързай да слагаш в списъка с неядливите! Wink

ЧервеноВинце, по повод готвенето и досаждането в кухнята...Свекърва ми си има син-кулинар - много обича да ми стой над главата! Wink Направо съм му казала "Не излизай извън границите на белия килим, докато съм на котлона! " Wink  Laughing Heart Eyes

# 110
  • Мнения: 746
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink


каква е тази огнена вода?  Blush
Ракийка... Mr. Green обаче домашна... Joy Индианците така викали на водката" огнената вода"  hahaha

оф, че съм недосетлива  ooooh! а как я правите?

# 111
  • Мнения: 3 674
Винце, чакай да ти оспамя темичката малко. Ама да попитам:
Тука при нас, у Шведско продават една Норвежка риба, как да ти я опиша по-образно, нещо като вакумирана медуза   Mr. Green, Не се хилете на описанието ми. Та на въпроса. Тая риба каква е? Mr. Green Става ли за ядене това или да го сложа в графата - по добре не опитвайте? Изобщо ако можеш дай някаква яснота. Мерси предварително   bouquet
Оле мале..мисля че се сещам за коя риба говориш... JoyАко е тази , за която си мисля, е ужасна отврат!  Mr. Green  Само преди да ти отговоря, да попитам...тя само за Коледа ли се продава, или  я има целогодишно по магазините ?  newsm78


Шансче...ама аз се чудя ся,  дали ад не взема да отворя специална тема  newsm78  " Как се прави домашна ракия"...   Joy Пратих ти на лични рецептата!  Wink Hug

Това на аватара ти ли си? .. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 02:45 от ЧервеноВинце

# 112
  • Мнения: 3 674


ЧервеноВинце, по повод готвенето и досаждането в кухнята...Свекърва ми си има син-кулинар - много обича да ми стой над главата! Wink Направо съм му казала "Не излизай извън границите на белия килим, докато съм на котлона! " Wink  Laughing Heart Eyes

Блгородно и тайничко  започвам да ти  завиждам ти за "този син-кулинар" ... Flutter Мойто мило  синче ми е голям сладур, но  е скаран милия с котлоните.  Mr. Green  Дано си намери мома-кулинарка...че не знам  Whistling

mimeime...да , да сподлиш на всяка цена.  Hug  Дори и да не ти е харесала...няма да се сърдим... Grinning


Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 02:47 от ЧервеноВинце

# 113
  • Мнения: 69
A има си я целогодишно. Ако те затруднява идентификацията , ще погледна пак етикета и ще ти пиша. Мерси   bouquet

# 114
  • София
  • Мнения: 4 052
...
mimeime...да , да сподлиш на всяка цена.  Hug  Дори и да не ти е харесала...няма да се сърдим... Grinning
Както и предположих, супичката стана НЕ-ВЕ-РО-ЯТ-НА! Уникална, страхотна!  bouquet Благодаря и поздравления за прекрасната рецепта!

# 115
  • Мнения: 3 674
A има си я целогодишно. Ако те затруднява идентификацията , ще погледна пак етикета и ще ти пиша. Мерси   bouquet
Аааа, цяла година ли?Затрудних се ... newsm78   Понеже има една риба,  която се продава само за Коледа, и се казва Лютефиск...и е желирана и верно прилича ан медуза. Пиши как се казва... Peace

 mimeime...така си и мислех... Hug Май на всички досега се е аресала супичката, което многУ ме радва!  Blush

# 116
  • Мнения: 746
много се радвам, че тази вечер и аз станах една от вас - фенове на норвежката супа на Винцето  chef стана супер вкусна  Hug благодаря още веднъж за рецептата!

# 117
  • Мнения: 3 830
В друга тема научих за тази супа на Винцето и тези дни ще я готвя. ще пиша дали се е харесала ( в което не се съмнявам). Peace

# 118
  • София
  • Мнения: 1 890
Оооо, супата се прочува !  Party  Hug

# 119
  • Мнения: 3 674
Леле,момичета... ooooh!  аз бях забравила вече за тази супа  Joy

Благодаря ви  и се радвам, че я харесвате!   bouquet Hug

# 120
  • Бургас
  • Мнения: 3 079
Направих супата и току що я ометохме- СТРАХОТНА! Браво на този, който повдигна темата, че да науча и аз за нея!
Приготвянето (с ходенето до кварталното магазинче за плод и зеленчук) ми отне точно 35мин!  Party
Мъжът ми каза: тази супа да си запишеш как се прави, че да не я забравиш!  Mr. Green
ЧервеноВинце, аплодисменти!  Peace
Утре ще пробвам и пилешките ти пържоли със синьо сирене!   bouquet

# 121
  • Мнения: 11 607
Супер супа - благодаря ти ЧервеноВинце!  bouquet

Щерката не я хареса, което много, много ме учуди, защото тя рядко не харесва нещо, но големият син, който по принцип все мърмори за гъбите и ги маха от манджите - облиза чинията накрая дори.......На всички ни хареса, без щерката, но пък и тя по принцип много малко яде на вечеря......Може и да не е била гладна, но определено пак ще ес напарви! И пак поне 2-на доза.....

# 122
  • Мнения: 2 149
Обожаваме гъби в нашето семейство.А това е добро предложение,ще я пробвам скоро,звучи много апетитно  bouquet

# 123
radost24..после да се разпишеш  Hug

gaby_s..  интересна е, да  Grinning ...а и вкусна Hug

Pipinka...не знам в БГ какви сметани има. Rolling Eyes  Тук има два вида готварска сметана, едната е за сосове и супи/ без захар/  а другата си е сладкарска сметана.

Но аз и за сладки и за кремове като правя, винаги купувам от тази за сосовете и супите. Понеже мога да си сложа захар толкова колкото аз искам. Защото сладкарската ми идва много подсладена.

Иначе питай в магазините коя сметана е без захар, магазинерките би трябвало да знаят евентуално... newsm78
 А тази сметана  на Президент,  дори да е за сладкиши, ако няма захар в нея, то става.  Wink


Извини, за Норвегия ли става дума? Къде срещаш ПОДСЛАДЕНА сметана в магазините?
Би ли дала снимка/линк?


# 124
  • Мнения: 3 674
гостgost какъв линк  за ПОДСЛАДЕНА сметана искаш да ти дам? newsm78 Да не би да слагаш подсладена  сметана в супата?  newsm78 Недей... Mr. Green

А подсладена сметана има само един вид в Норвегия...и се казва Крем Фльоте за торта. Така че, като идеш в магазина и питш , ще  ти я покажат.

В малки оранжеви кутийки е... Peace

Балгодаря още веднъж на всички!    bouquet

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 22:05 от ЧервеноВинце

# 125
  • Мнения: 3 674
гостgost.....ето ти линк.... и още ... ... как изглежда подсладената сметана в Норвегия. Peace

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 21:56 от ЧервеноВинце

# 126
  • Norge
  • Мнения: 2 311


Здравей, стана ми ...интерсно това с фльотето.
Нали позволяваш да ти кажа, че става дума за някакво объркване?
Не зная как се е получило, може да се случи на всеки.

Да, това е фльоте = течна сметана.
Но тя не е подсладена.
В Норвегия няма подсладена сметана.

Реших да се включа, защото тук явно четат доста хора и...ясно е защо.
Погледни какво пише в сайта на Тине по отношение употребата на въпросната сметана:

"TINE Kremfløte passer ypperlig i ovnsretter, supper, sauser, gryteretter, desserter, naturell til frisk frukt og bær. Pisket TINE Kremfløte er en natulig smakshever på og i kaker."

Съществуват също така опаковки с различен грамаж,  вкл. 1 л.

И да, разбира се, че слагам сметана в супата, също и в рибата: точно тази сметана.  Wink

# 127
  • Мнения: 3 674
А ок,  но аз не слагам от нея, а слагам от другата. Пак е на ТИНЕ...Предполагам знаеш за какво говоря.  Wink

Тази,  за която говориш ти,  е по калочрична...38% .. и пасва за сладакрски изделия...а другата е само 20%  Peace  В магазина  като питам за кремове и сладки, каква сметана да взема...ми казваха Крем Флоте, а като питам за сосове и супи  каква да взема ...ми показваха Мат фльоте...  newsm78


.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 01:48 от ЧервеноВинце

# 128
  • Мнения: 2 752
Червено Винце, благодаря много за вкусната тема   bouquet Невероятни идеи имаш, решила съм да ги изпробвам  Wink

# 129
# 130
  • Мнения: 2 726
Тая супичка е върхът!Червено винце  bouquet

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 23:38 от poli__5

# 131
  • Габрово
  • Мнения: 366
  bouquet

# 132
  • София
  • Мнения: 136
"Прост си като гъбена чорба"
Извинете за отклонението, но не се сдържах  Joy
Тази изглежда обаче чудесно. Ще се опита.

# 133
  • София
  • Мнения: 10 858
"Прост си като гъбена чорба"
Извинете за отклонението, но не се сдържах  Joy
Тази изглежда обаче чудесно. Ще се опита.

Хихи, наистина тази супа е много "проста"  Joy
Аз вече четири пъти я правя, уникална е!
Ядем си я само аз и мъжа ми, че детето какта не обича гъби, обаче това хич не значи, че аз ще престана да я правя. Добре че супичката я споменаха в другата тема за супи, та да я науча  Heart Eyes

# 134
  • Мнения: 3 674
Вивиан...ами  опитай като слагаш супичката в чинийката на детето, да махаш гъбките... Peace

Ех, тая супа бре... Joy  Аз хич и не очаквах, ще толкова ще се харесва...  newsm78  Grinning

 Hug

# 135
  • Мнения: 5 001
Ех, тая супа бре... Joy  Аз хич и не очаквах, ще толкова ще се харесва...  newsm78  Grinning

 Hug[/b]
Що бей? Аз не пропускам да сложа линк,когато някой пита....Не можеш да кажеш на хубавото,че не е хубаво.Нали така?  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 136
  • Мнения: 191
Аз направих и салата с боб и риба тон и много ми хареса. Лесна е и става много бързо. Супата от сьомга също стана много хубава, както бях писала, НО мъжът ми не обича супа от риба и не обича риба тон Sad. Не можах дори да го накарам да ги опита, толкова се заинати (не е опитвал, но не обича). Така че явно ще ги правя само за себе си и по-рядко  Rolling Eyes Sad

# 137
  • Мнения: 215
Направих супата хареса ни - на мен много, на мъж ми по-малко, а на щерката никак  Simple Smile

# 138
  • Мнения: 3 674
Направих супата хареса ни - на мен много, на мъж ми по-малко, а на щерката никак  Simple Smile

Joy Понякога е така... Hug

# 139
  • Мнения: 3 674
Santa Rosa... Hug

TheNMaster... Hug

....и на всички останали!  Hug

# 140
  • Мнения: 2 376
отдавна търся рецепта за такава супа. намерих една холандска, довечера ще я пробвам (дано съм я разбрала правилно), но ще направя и норвежката тези дни Simple Smile

# 141
  • Мнения: 3 342
Да повдигна отново темата. Никога през живота си не бях правила гъбена супа - всъщност никой у дома не е голям почитател на гъбите... Но ни подариха солидно количество едри печурки и вчера открих тази рецепта.
Снощи я пробвах - в двойна доза и наистина се получи просто страхотно! Със сигурност ще я правя поне веднъж месечно.

Благодаря за рецептата!  bouquet

# 142
  • Мнения: 420
Може ли да сложа крутони?  newsm78

# 143
  • Мнения: 3 674
Може и  с крутони, а може и с препечени чеснови хлебчета отстрани  Wink

# 144
  • Мнения: 18
Изглежа апетино супата!   bouquet След толкова отзиви, ще се наканя тези дни да  я наготвя.

# 145
  • Мнения: 3 674
Изглежа апетино супата!   bouquet След толкова отзиви, ще се наканя тези дни да  я наготвя.
Няма да съжаляваш...обещавам ти!  Wink Още едно хубаво нещо в националната си  кухня  да имат норвежците , освен сьомгата  Laughing

# 146
  • Мнения: 5 001
Винце,пак да кажа ,че супичката е страхотна!
Да дам отчет!
Аз от известно време насам я приготвям с животинска сметана(на Мегле,че друга не соткривам засега) или само с прясно мляко.....Растителната сметана има вкус на...сапун... ooooh! Tired и на ми допада.....

# 147
  • Мнения: 5 173
Zapis! Ще направя гъбената в най-скоро време.
Обожавам крем супите.

# 148
  • Бургас
  • Мнения: 3 079
Ха! Добре, че сте писали в темата да ми напомни за тази вкусотия!  Crazy Утре ще си хапнем у дома от тази разкошотия!

# 149
  • Мнения: 3 674
Мастерче Hug Heart Eyes

LaDiDa...ама и аз ще взема да я направя тези дни...че ни е любима Hug

# 150
  • София
  • Мнения: 2 671
TheNMaster`, не знаех, че Мегле е млечна сметана. Само Президент съм ползвала.

# 151
  • Мнения: 205
Направих супичката, обаче сметаната се пресече. Ползвах заквасена сметана "На баба" (нали пише, че може). Помагайте с идеи къде ми е грешката? Иначе даже и в този вид супата е вкусна, пак си я хапнахме с удоволствие. Определено ще я направя пак, дано само да разбера защо се получи така.

# 152
  • Мнения: 3 674
Направих супичката, обаче сметаната се пресече. Ползвах заквасена сметана "На баба" (нали пише, че може). Помагайте с идеи къде ми е грешката? Иначе даже и в този вид супата е вкусна, пак си я хапнахме с удоволствие. Определено ще я направя пак, дано само да разбера защо се получи така.

 Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 21:48 от Винце

# 153
  • Мнения: 5 001
TheNMaster`, не знаех, че Мегле е млечна сметана. Само Президент съм ползвала.
Не всичко,което е Мегле  от сметаните е животинска сметана...Трябва да четеш етикетите...Аз случайно я открих и много се изненадах,но останах доволна от резултата.... Hug..

# 154
  • Мнения: 205
Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Мда..... Изложих се, пролича си каква готвачка съм Simple Smile. Втория опит ще бъде задължително с течна сметана. Хапнахме си много вкусно!

# 155
  • Мнения: 3 674
Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Мда..... Изложих се, пролича си каква готвачка съм Simple Smile. Втория опит ще бъде задължително с течна сметана. Хапнахме си много вкусно!

Не, недей а така... защото никак не си се изложила! Hug Просто понякога се случват фалове в кухнята...и при мен  често са се случвали... hahaha Дори при най-добрите готвачи са се случвали, сигурна съм Hug

# 156
  • Norway
  • Мнения: 36
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана   
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

# 157
  • Мнения: 3 674
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef

# 158
  • Norway
  • Мнения: 36
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Мерси  Hug
Днес пратих ММ да пазарува и той ми взел Мат фльоте
Остава да я направя и да се отчета  Peace

# 159
  • Мнения: 3 674
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Мерси  Hug
Днес пратих ММ да пазарува и той ми взел Мат фльоте
Остава да я направя и да се отчета  Peace

Пак ще стане, супичката Hug

# 160
  • Мнения: 146
Прочетох и веднага се изстрелях към кухнята да направя това елексирче за болното си гърло и то сега ми е благодарно Grinning
Бързо, лесно, вкусно!  Hug
Само накрая добавих от себе си лют пипер и лимонов сок... да посмажа гласните струни Wink
  bouquet

# 161
  • Мнения: 3 674
Прочетох и веднага се изстрелях към кухнята да направя това елексирче за болното си гърло и то сега ми е благодарно Grinning
Бързо, лесно, вкусно!  Hug
Само накрая добавих от себе си лют пипер и лимонов сок... да посмажа гласните струни Wink
  bouquet

Много хубаво си направила! Hug

# 162
  • Norway
  • Мнения: 36
Вчера сутринта я направих, стана "у-би-ец"  Crazy
Аз също добавих грухан лют пипер, много вкусна, включвам я в
менюто си!
Винце, благодаря!   bouquet

# 163
  • Мнения: 3 674
Вчера сутринта я направих, стана "у-би-ец"  Crazy
Аз също добавих грухан лют пипер, много вкусна, включвам я в
менюто си!
Винце, благодаря!   bouquet

Много съм хеппи!  Hug Heart Eyes

# 164
  • Варна
  • Мнения: 52
Вчера "спретнах" супичката. Стана невероятно вкусна. Малко завиших продуктите, че с тез трима мъже за къде с тази доза  Joy.
Благодаря, Винце.   bouquet  Вече е в графа любими и често ще присъства особено в зимното ни меню

# 165
  • Мнения: 3 674
Вчера "спретнах" супичката. Стана невероятно вкусна. Малко завиших продуктите, че с тез трима мъже за къде с тази доза  Joy.
Благодаря, Винце.   bouquet  Вече е в графа любими и често ще присъства особено в зимното ни меню

Чудесно, радвам се! Hug Grinning

Иначе дааа, дозичката е малко...и аз винаги я правя двойна, че никога не стига  hahaha

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 13:22 от Винце

# 166
  • Мнения: 1 526
Винце! Страхотна супа! И аз я правя "двойна".
Днес си позволих да заменя гъбките с тиквички (поради липса и мързел  Mr. Green).
Другите съставки и приготовление запазих. Трябва да отбележа, че също стана много вкусна супа, макар и безгъбена  Grinning.

# 167
  • Мнения: 3 674
Винце! Страхотна супа! И аз я правя "двойна".
Днес си позволих да заменя гъбките с тиквички (поради липса и мързел  Mr. Green).
Другите съставки и приготовление запазих. Трябва да отбележа, че също стана много вкусна супа, макар и безгъбена  Grinning.

Верно ли...ще се пробва и с тиквички! Flutter  Виж,  мързела до какви супер идейки води ... Joy  Мерси за идейката, мила!  Hug

# 168
  • Кукуландия
  • Мнения: 106
И аз я изпробвах този уикенд супичката - с горски печурки. Стана супер! Мъжо е възхитен. Каза, че е много вкусна, а с крутони е 20 пъти по-вкусна  Laughing  Аз със запушен нос почти не можах да я усетя, но той е доволен  Mr. Green

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 22:35 от Uinen

# 169
  • Мнения: 3 674
И аз я изпробвах този уикенд супичката - с горски печурки. Стана супер! Мъжо е възхитен. Казах, че е много вкусна, а с крутони е 20 пъти по-вкусна  Laughing  Аз със запушен нос почти не можах да я усетя, но той е доволен  Mr. Green

А, другия път да си с отпушен нос, като я готвиш Joy   Шегувам се! hahaha

 Hug  Laughing

# 170
  • София
  • Мнения: 436
Вчера приготвих супата, стана страхотна! Благодаря за рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet

# 171
# 172
  • Мнения: 572
Днес ще правя гъбената супа, но със заквасена сметана..
Ще правя двойна доза, но колко заквасена сметана да сложа - една голяма кофичка дали е достатъчна?

# 173
  • Мнения: 3 674
Днес ще правя гъбената супа, но със заквасена сметана..
Ще правя двойна доза, но колко заквасена сметана да сложа - една голяма кофичка дали е достатъчна?

Колко е мл е голямата кофичка? newsm78 Не знам, не съм правила двойна доза със заквасена сметана..защото по принцип  с течната става много по вкусна и много повече ни харесва. Ами сложи половин кофичка...и ако не ти харесва на гъстота, добави още. Опитвай на вкус...и ще прецениш, колко да сложиш.  Peace
 Внимавай да не ти се пресече сметаната, че се случва със заквасената , когато е студена и се сложи директно в супата... Peace

# 174
  • Мнения: 22 867
Днес ще правя гъбената супа, но със заквасена сметана..
Ще правя двойна доза, но колко заквасена сметана да сложа - една голяма кофичка дали е достатъчна?

Колко е мл е голямата кофичка? newsm78

400 гр/мл newsm78 е голямата кофичка. Колкото кофичка кисело мляко.

# 175
  • Кукуландия
  • Мнения: 106
Аз я правих със заквасена сметана, защото мъжо не открил течна животинска Crazy Понеже дозата беше двойна сложих една голяма кофичка - 400гр. и си стана супер  Peace

# 176
  • Мнения: 397
И аз направих тази страхотна супичка, прекрасна е за студеното време  Wink. Винце благодаря, че я сподели с нас  Hug

# 177
  • Мнения: 82
Винце, благодаря ти за страхотните рецепти. У дома са любими твоите супички - гъбената и със сьомгата. Много са ни вкусни:) Надявам се, че нямаш нищо против, дори писах за рибната:) Hug

http://vkusnoteka.blogspot.com

# 178
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
lanvinka, в блога ти невероятната супа изглежда невероятно! Поздравления!  Peace

# 179
  • Мнения: 2 883
Утре ще я правя, че сега стана много късно Crazy
Само се замислих с тази сметана и мляко дали няма да стане много маслена? Ако заменя сметаната на половина с кисело мляко? Някой пробвал ли е? Обичам киселеещите ястия, но не ми се иска да рискувам  Blush

# 180
  • Мнения: 3 071
Утре ще я правя, че сега стана много късно Crazy
Само се замислих с тази сметана и мляко дали няма да стане много маслена? Ако заменя сметаната на половина с кисело мляко? Някой пробвал ли е? Обичам киселеещите ястия, но не ми се иска да рискувам  Blush
Щом обичаш ястията кисели по-добре сложи заквасена сметана. Ако сложиш кисело мляко според мен ще убиеш финия вкус на сметаната..

ВИНЦЕ, адмирации...  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт