Сусамени сладки

  • 13 397
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 25 663
Направих ги и аз най-накрая. Много са вкусни!  Grinning
Обаче, понеже направих двойна доза, ме домързя да правя мънички топченца и станаха доста големи питчици.  Mr. Green Но, понеже са за вкъщи, няма страшно - и така няма да им простим. Чудя се обаче дали не ми стана много лепкаво тестото, разляха се още преди да ги вкарам във фурната.  newsm78 Може би трябваше да добавя още малко брашно, защото яйцата ми бяха доста големи.  Thinking
Както и да е, вкусът е прекрасен, добавих лимонов сок и няколко капки ромова есенция.
Благодаря, Ксения!   bouquet

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 576
Направих ги и аз най-накрая. Много са вкусни!  Grinning
Обаче, понеже направих двойна доза, ме домързя да правя мънички топченца и станаха доста големи питчици.  Mr. Green Но, понеже са за вкъщи, няма страшно - и така няма да им простим. Чудя се обаче дали не ми стана много лепкаво тестото, разляха се още преди да ги вкарам във фурната.  newsm78 Може би трябваше да добавя още малко брашно, защото яйцата ми бяха доста големи.  Thinking
Както и да е, вкусът е прекрасен, добавих лимонов сок и няколко капки ромова есенция.
Благодаря, Ксения!   bouquet

А моето тесто стана бая твърдо и си оформих топчици, които си се опекоха така. Правих ги точно по рецептата и не знам защо са ти станали лепкави. newsm78
Само се чудя, ако вместо захар сложа мед дали ще стане добре? Много обичам комбинацията мед и сусам, а е и много полезно.

# 32
  • Мнения: 4 380
Би трябвало да стане и с мед само не знам как да го дозираш. newsm78 Аз също ще пробвам някой ден с мед, звучи добре.

Интересното, че консистенцията на тестото и на мен всеки път ми става различна. Ту е по-меко, ту по-твърдо...явно зависи от големината на яйцата.

# 33
  • Мнения: 2 241
 Grinning Черпя:




Моите малко по-тъмни станаха, защото се оказа, че нямам достатъчно бяла захар и половината беше кафява. Сложих лимоновия сок и за вкуса няма какво повече да се желае от моя гледа точка Simple Smile.
Супер станаха, благодаря за рецептата!    bouquet

# 34
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802

Xenia, благодаря за рецептата !   bouquet
Много са хубави, малко тежички ми се сториха, но май това е защото похапнах повечко  Blush  Laughing .

# 35
  • Мнения: 4 380
Леле Котка, ужасно апетитна снимчица.  Crazy Flutter Не беше ми минавало на ум за кафява захар, тя сигурно дава и допълнително аромат.

Ели, и на мен много често ми се струват тежички. Laughing Най-тежкото че са заразни като семки. Laughing

# 36
  • Мнения: 2 241
Леле Котка, ужасно апетитна снимчица.  Crazy Flutter Не беше ми минавало на ум за кафява захар, тя сигурно дава и допълнително аромат.

Ели, и на мен много често ми се струват тежички. Laughing Най-тежкото че са заразни като семки. Laughing

За заразното съм напълно съгласна, аз уж съм на диета (нисковъглехидратна Embarassed) и уж ги направих да черпя утре по случай 8-март (днес вече, всъщност), а вече поне 10 ометох. Ще взема да си легна, че да не се наложи утре пак да правя. Grinning

За кафявата захар - моята е от най-черната тръстикова, Мусковадо от о-в Мавриций, с много характерен аромат, който се оказа, че идеално се съчетава със сусама. Но това е на мой вкус. По-светлата кафява захар има по-неутрален вкус и предполагам, че няма да навреди в никакъв случай.
Но все пак следващия път може би ще ги направя "натюр" - с бяла захар и дори без лимонов сок, за да изпъква най-добре вкусът на сусама, много го обичам.  Heart Eyes

# 37
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Моите в момента се пекат............ дали ще станат........ нещо ми беше доста лепкаво тестото........  newsm78

# 38
  • Мнения: 2 241
Моите в момента се пекат............ дали ще станат........ нещо ми беше доста лепкаво тестото........  newsm78

И моето беше лепкаво, не се притеснявай, ще станат.

# 39
  • Мнения: 2 100
Правих ги днес,но сложих 3 яйца,че бяха по-малки,малко канела и ванилия,без лимонов сок!
Изпекоха се за много кратко време!Изобщо не се "разтекоха",но аз ги сплесках малко!
Станаха 40,на половината в средата сложих орехова ядка!
Следващия път ще ги направя с лим.сок и ще сложа по-малко захар!И според мен колкото са по-светли ще са по-вкусни!

# 40
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Ох и аз ги направих снощи най-накрая, станаха супер. Освен лимоновия сок, добавих лимонова кора и 2 ванилии. Станаха страшно ароматни, мерси още веднъж на xenia за страхотната рецепта   bouquet

# 41
  • Мнения: 5 001
И аз ги направих.Две дози...едната със сусам,а другата с овесени ядки.Станаха супер.Само лимонова кора сложих и ванилия(лимонов сок не сложих).
Ксения,благодаря за чудесната рецепта   bouquet

# 42
  • София
  • Мнения: 830
 За мен това е хита на месеца. Правих ги втори път за гостите ми в събота. Обрах овациите. Ще ги правя пак за гостите  в следващата събота, че пак да ме хвалят Simple Smile

# 43
  • Мнения: 832
Снощи и аз направих тези сладки.Станаха вкусни.Само че станаха малко корави.Аз си представях че ще станат леко мекички,да се дъвчат,като ореховки може би.Вашите стават ли меки?Има ли някаква тънкост да не станат корави?

# 44
  • Мнения: 25 663
Ако престоят няколко дена, ще поомекнат. Също като меденките.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт