Сусамени сладки

  • 13 396
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
моите бяха мекички  Peace
честно казано колкото повече стояха, толкова по-сухи ставаха  Thinking
не че се задържаха дълго де  Wink

# 46
  • Мнения: 7 418
Харесвам този вид сладки.Непременно ще опитам рецептата! Grinning

# 47
  • Мнения: 4 380
Снощи и аз направих тези сладки.Станаха вкусни.Само че станаха малко корави.Аз си представях че ще станат леко мекички,да се дъвчат,като ореховки може би.Вашите стават ли меки?Има ли някаква тънкост да не станат корави?

Тънкостта е да не се пекат прекалено. Затова моите са белички. Държа ги на ниски градуси по-дълго време за да съм сигурна че са добре опечени и да не се жарват отвън. Първия път и на мен ми станаха твърди, но ги бях жарнала.
Принципно с времето не би трябвало да омекват. Не съм пробвала, кой ще ги чака толкова, но имайте предвид че наполовина все пак състоят от сусам, не може да са дунапренки.  newsm78

# 48
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 730
Харесахме ги много, благодаря за рецептата   bouquet

# 49
  • София
  • Мнения: 3 816
Направих ги, страхотни са, изядоха се за един ден.  Crazy Хиляди благодарности от мен!  bouquet

# 50
  • Мнения: 1 777
И аз направих сладките ,харесаха ни. Simple SmileИ моето тесто стана доста твърдо ,искам да попитам Ксиния колко милилитра и е чаената чаша?

# 51
  • Мнения: 4 380
1 ч.ч. =250 мл.

Като гледам колко са ти белички, едва ли могат да станат по-меки. Който няма зъби да си ги топи в топло мляко. Grinning Аз с удоволствие ям и сухари и бискотти, не ми е правила впечатление твърдостта на сусамените сладки. newsm78

# 52
  • Мнения: 1 777
Те самите бисквитки не бяха корави,самото тестото беше .И както ги направих топчетата не се разлява ,а си останаха така.  Simple Smile

# 53
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Правих ги 2 пъти , и двата пъти станаха различни. Първия път разбих яйцата със захарта с миксер и станаха по-меки от втория, когато не ползвах миксер. Вторите бяха твърди. 
Но и двата пъти ги ометохме  Laughing

# 54
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


   От къде купувате суров сусам?

# 55
  • София
  • Мнения: 3 816
Има го в големите вериги магазини/на диетичните щандове/. Peace

# 56
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
geleva , много благодаря за отговора!

# 57
  • Варна
  • Мнения: 10 793


   От къде купувате суров сусам?

В Кауфланд съм виждала.

Аз да питам: наистина ли стават твърдички, защото избягвам да ям по-твърди храни, имам проблем с венците, зъбите... Crazy

# 58
  • Мнения: 25 662
Ха, тъкмо щях да питам колко мл са чаените чаши на Ксения, но са ме изпреварили. Моята чаша е 200 мл, може би затова не ми се получава точната пропорция.
Днес ги правих пак, но този път само една доза. Отново ми стана много меко и лепкаво тестото, затова прибавих още брашно. Този път станаха хубави, красиви топчета, но пък като че не ми хареса особено вкусът. Станаха по-тестени и твърди, първия път бяха по-пръхкави сякаш...  newsm78
Абе, важното е да паснат на вкуса на майстора.  Laughing

# 59
  • Варна
  • Мнения: 1 123
Благодаря много за рецептата xenia  bouquet
Преди час ги направих, като си мислех, че ще има и за сутринта, но мъжа ми така ги подхвана....
Киса не стават твърди, мекички са си, и аз имам проблеми със зъбите Peace
Суров сусам има и в Пикадили.

Общи условия

Активация на акаунт