Незнам дали има такава тема, но днес реших да си поговорим за най - " простата" така да се каже манджа - бобът
Как го приготвяте вие? Сигурна съм, че и там има доста тънкости.
Добавяте ли брашно, запържвате ли?
Моята баба, лека и пръст вареше невероятен боб и никога няма да забравя вкусът му.
Хазяйката ми пък навремето, прибавяше освен всичко друго, малко сминдух и целина и също ставаше много вкусен.
Аз лично, след като изхвърля първата вода, го оставям да се вари с лук, морков и олио. Слага малко ракия ( не се усеща уверявам ви ) за да уври по -бързо. Слагам и малко захар,около една чаена лъжичка.
Като поуври прибавям джоджан и малко чубричка. Солта и доматките слагам почти накрая, когато е полу готов. Добавям и брашенце за сгъстяване. Най - накрая запържвам с червен пипер.
А, и да не забравя, варя на мнооого бавен огън
А вие?