Има ли глутен в домашното картофено пюре?

  • 5 269
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 827
Цитат на: nani_
Нещо стана и темата си промени заглавието !! Защо ли ? Това е манипулиране - отговорите са на тема със друго заглавие, а сега...

Аз не съм променяла нищо - явно авторката на темата си е променила заглавието, което си е нейно право; няма никакво манипулиране.

# 16
  • Мнения: 1 704
Shocked  нищо не съм променяла бе хора.. кво говорите?  Shocked

# 17
  • София
  • Мнения: 2 249
Уф,  щях да падна от въпросното "обяснение" - лепкавото не е глутен, а нишесте.

Ето как хората са го обяснили добре:
Цитат
We need to consider the structure of the potato. It consists of lots of cells, held together with pectic polysaccaride material, which is similar to the pectin that is the setting agent in jam. Each of these cells is a bag of starch. The trick to making good textured mashed potato is to break the cells apart without rupturing them and releasing their starch to float around in the water. When you heat starch in the presence of water it swells and gelatinises – think of making custard or wallpaper paste. The starch molecules bond to each other to make a gel. That’s wallpaper paste.
Overcook, and you break up the cells and get glue. Over process, such as with a blender and you mechanically shear the cells and get glue.

Общи условия

Активация на акаунт