Не правете като мен или ...

  • 3 002
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 897
За карамелизирането на захар - аз го правя в микровълновата фурна в огнеупорна стъклена купа - без щети до сега. Слагам захар колкото е необходимо, вода да я намокри и пускам на макс. Не става бързо, но трябва да се следи внимателно, защото много бързо може да прегори накрая и горчи. Трябва да остане много светло кафява. И внимателно защото е МНОГО ГОРЕЩА!  После пека крема в обикновената фурна. bouquet

# 31
  • Мнения: 274
Аз си карамелизирам захарта направо в тавичката/формата, която ще използвам. Пускам си фурната на долен реотан и бум съда вътре....всичко е точно без риск за кухнята или други неща.  Whistling

# 32
  • в моя свят на мир и любов
  • Мнения: 1 996

Е,  ти просто изби рибата. Hug
Имаше ли някакви поражения по теб?

Не, аз не пострадах, но оттогава в кухнята ми винаги има мини пожарогасителче. Не че знам как се използва, но в нужда човек чудеса прави.

# 33
  • На село
  • Мнения: 873
И аз като Bise карамелизирам захар в йенска купа в микровълновата, дори няма нужда от разбъркване, докато на котлона си иска разбъркване. Трябва само да се налее в купичките веднага щом пожълтее, защото 2-3 пъти ми се е случвало да я оставя в микровълновата така както си е в купичката и от толината на йената тя продължава да си се карамелизира и прегаря.

# 34
  • Мнения: 2 591
аз (все още Blush) нямам изпълнения, достойни за описание, като изключим едни яйца, които варях и забравих, че го правя и се пръснаха из цялата кухня, та после бая търкане му ударих  #2gunfire

обезмаслител ползвам Мeglio - много съм доволна, наистина изглежда като препарат за стъкла, около 4-5 лв. е, а за почистването на плота най-много съм доволна от синия Фрош (специално за тази цел)  Peace

# 35
  • в моя свят на мир и любов
  • Мнения: 1 996

аз (все още Blush) нямам изпълнения, достойни за описание, като изключим едни яйца, които варях и забравих, че го правя и се пръснаха из цялата кухня, та после бая търкане му ударих  #2gunfire


А-аа, бях забравила една случка с яйца, достойна да се мери със запаленото ми олио. Там обаче учавстваше и мъжа ми.

Един ден слагаме 20-тина яйца да варим, забравяме ги на котлона и излизаме с моя мъж на вечеря в Китайски ресторант в другия край на града. Вечеряме си спокойно и по едно време мъжът ми се сеща за въпросните яйца. Обаче тъй като вече е минало много време, решаваме че няма за къде повече да бързаме, довършваме си спокойно вечерята и се пребираме.

У дома заварваме следното: Яйцата са врели, водата е извряла и самите яйца бяха станали на въглен. Целият апартамент беше станал само в дим, а миризмата беше направо непоносима.

Е такава миризма няма никъде, беше се просмукала в стените и докато не сменихме тапетите и мебелите, все си миришеше.
 

# 36
  • гр. София
  • Мнения: 1 887
Ама вие с мъжа ви сте големи веселяци. hahaha

# 37
  • Мнения: 721
Аз съсипах керамичния плот на първата ни печка като си затоплях коламаска (те се продаваха в едни алуминиеви тавички), в момента в който се нагря я разбърках и попадна на плота от сместа. След това незнайно как в по-долен слой на котлона стоеше като сребърно, по-скоро окислено. Не можеше да се почисти и така си остана. Не мога да си обясня как проникна.

Общи условия

Активация на акаунт