Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 30

  • 33 694
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
димитрина искам да те попитам с една доза ли прави тортата? И сгъсти ли се крема ти? Аз смятам утре да я правя затова питам за тези подробности.

# 286
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, страхотни торти.

asti, да ти е жива и здрава малката   bouquet

silrai, Мая е като истинска. Браво  smile3501

dimitrina73, много хубава и семпла великденска торта  Simple Smile

# 287
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Искам да попитам дали ще се разтопят и обезформят шоколадови стърготини върху торта, намазана с течна  сметана Hopla? А захарните фигурки - имам предвид дребните перлени топченца за украса на торти - дали няма да потънат в сметаната и да се разтопят?

# 288
  • Мнения: 11 747
Боооже, колко хубави торти!!  Rolling Eyes   #Crazy

# 289
  • Мнения: 200
dimitrina73-шоколадовия фондан е по рецептата от първа страничка-вода ,захар,глюкоза и шоколад.Кафявия стана супер ,но с белия много се измъчих -можеби има  друга рецепта за фондан с бял шоколад.
NellyDi-купих си на прах от Кадемлия-5 лв. кутийката -която ще стигне сигурно за 50 торти.
Благодаря Ви за поздравите и идеите.

# 290
  • Мнения: 765
Прекрасни торти има пак тук. Браво на майсторките!

# 291
  • Мнения: 1 965
Silrai - Страхотна пчеличка! Поздравления....
Dimitrina73 - Чудна тортичка с пролетно настроение. Ябълковия цвят е класика. Браво!
Sarina - Няма да се деформират шоколадовите пръчици върху хопла-та. Може леко да се овлажнят и да се получи нещо като конденз. Но едва ли ще държите тортата повече от ден-два.
Stasy76 - Попаднала си на готварската ХАЛТА. За следващия път да знаеш - просто добави 1 к.ч. пудра захар /за малка опаковка/. Леко разбъркай с лъжица да я поеме и давай с миксера по познатата технология. Няма разлика във вкуса. Но ХАЛТА-та по принцип е по-безвкусна от ХОПЛА.
Тези боички открих в едно малко магазинче на последната спирка на автобус 204 /кв. БОРОВО/. В големите вериги магазини ги няма.4 цвята - прахчета. Сутринта оцветявах с тях. Много са добри. Червеното - си е червено. С жълтото трябва да се внимава. Много е силно и става оранжево. Синьото и зеленото са много хубави. Но от ръцете..... едва ги измих......

А ето и рецептата на тортата с бодливата тел:
ТОРТА "ДЕН И НОЩ"
Продукти:
5 яйца
1 ч.ч. кристална захар
3 с.л. /с връх/ какао /колкото по-тъмно и горчиво, толкова по-добре/

1 ч.ч. пудра захар
1 голяма кофичка квасена сметана /към момента на "БОР-ЧВОР" е най-добра. Вчера пробвах с ВЕРЕЯ - пълен провал. ДАНОН също са заложили на нишесте и нищо не става/
Приготовление:
Жълтъците се разбиват с половината кристална захар на гъст крем. Добавя се какаото на части.
Белтъците се разбиват на пяна с останалата кристална захар.
Двете смеси се смесват с дървена лъжица /в никакъв случай миксер/.
Пече се в предварително загрята фурна на около 180-200 градуса около 30 минутки, в намаслена и набрашнена /или покрита с хартия/ форма. Не е желателно да се отваря докато се пече, защото може да спадне. Диаметъра на моята форма е 21см.
Когато блата е напълно изстинал, се реже на 2 или три /според вкусовете/. Най-добре се реже с копринен конец, защото блата става въздушен и ножа го мачка.
Слепват се с разбитата с пудрата захар сметана. Покрива се със сметана и шоколадови пръчици или стърган шоколад. Особенно вкусно става с настърган НАТУРАЛЕН АЕРО ШОКОЛАД
ДВЕ ХИТРИНКИ:
1. Яйцата оставени на стайна температура се разбиват по-добре.
2. Сметана също на стайна температура се разбива във висок тесен съд без почти да се движи миксера. Отначало се разводнява, но после откъм ръбовете започва да бухва  и да става на шупли... Аз използвам каничка-мерителна мензура от 1л.
p.s: Опитвала съм други кремове и сметани. С тези блатове най-добре си върви тази сметана. /Затова и този път бодливата тел беше просто за разкош, просто си начесах крастата с шоколадовия марципан/ .Правила съм опити с плодове. Единствено с пресни ягоди и добре изцеден ананас /от компот/ върви. Веднъж за една любителка на кокос, посипах стабилно отгоре. Добре стана.
Това е! Да ви е сладко! Дано да Ви хареса.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 12:00 от van444eto

# 292
  • Мнения: 818
Bambinkamalinka, тази тортичка отдавна съм си я запазила...... много оригинална. Каква е вътре, отгоре покритието? Аз трябва да правя доста голяма торта, за около 30 човека и не мога да я измисля и това е. Мислех за квадратна торта "море" и отгоре да цопна кораб или котва , ама ми трябва отправна точка.

 Изрових си поста от септември
Тортата е пандишпанови блатове,млечно-маслен крем+сметана,покритието е млечния марципан на Наталина.
Блатовете са 4.Двата са като триьгьлник отпред,а отзад заоблени.Другите два са заоблени и в двата края.Всеки от четирите блата е малко по-кьс от другите-подреждат се леко стьпаловидно в задния край на кораба.След това всички блатове разрязах на 2,за да се получат 8 тьнки блата/исках да има повече крем/.

# 293
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Момичета, страхотни торти отново, шапки долу!

Пчеличката Мая е уникална, великденската торта на Димитра е просто зашеметяваща!

Асти да ти е жива и здрава дъщеричката, много красиви тортички.

Аз също искам да попитам за премеждията на Димитрина с Магнетена, защото и аз утре ще я правя. Намаза ли я с крем под чаршафа или не и изобщо с какво намаза тортата под чаршафа, защото нали кремът се пада напречно на тази торта. Ама и аз го обясних като стой та гледай, дано си ме разбрала.

# 294
  • Мнения: 1 485
Отново строхотни торти показвате! Hug
И аз ще правя торта,но дали е възможно днес,т.к е разпети петък или утре?Някой да знае?
И сега търся как се прави заек,като този който Пепи е показала на великденските предложения за торти.

# 295
# 296
  • София
  • Мнения: 2 658
silrai, много добре си се справила, пчеличката е като истинска. Simple Smile
asti, да ти е жива и здрава дъщеричката! Разбира се, че ще почерпиш, деца са все пак. Wink
dimitrina73, много ми хареса тортата ти, страшно нежна е и клончето е като истинско  Peace
fior, аз знам, че на разпети петък жените не трябва да вършат никаква домакинска работа. И не се правят никакви приготовления за Великден.

# 297
  • Мнения: 1 117
Много хубави торти отново радват окото Simple Smile

Аsti, да ти е жива и здрава дъщеричката  bouquet

silrai, браво за пчеличката Мая Grinning Много е хубава
dimitrina73, тортата ти е чудна!

В момента чакам да изстинат кремовете на Магнетен и да смесвам с разбетата сметана. Снощи опекох блата. Нямах портокалов ликьор и си направих някакво подобие. Сварих портокалови корички и прибавих малко водка EmbarassedПолучи се Wink/ долу -горе/Само ,че в млечния крем не сложих жълтъци Laughing, а капнах малко ромова есенция.

А относно за спазването на това какво се прави на разпети петък, много не съм по спазването ConfusedЕдинствено не боядисвам яйца и не пера, както и с козенаци не меся.

# 298
  • Мнения: 200
Fior -Това открих за Разпети Петък;"Църквата повелява тогава да не се яде, нито нещо да се пие (дори вода). А народът казва, че на Велики петък и пиле не пее и гнездо не вие. Всяко дихание страда заедно с Богочовека, съпричастно е на неговата смърт и погребение. В петък никой не подхваща каквато и да е работа."
Мисля обаче ,че да готвиш може.Не се чисти и не се пере.

# 299
  • Мнения: 484
ven44eto,silrai,asti,dimitrina73,Страхотни торти! smile3501

Да ви кажа за боите,дето ви питах-само жълтото и зеленото са хубави,червеното-почти кафяво,синьото-тъмно зелено.
Мислех да печа и аз блатове,но снощи правих сладки и ми свърши хартията за печете,пък навън времето е лошо,а сме сами с малкия и  неможем да излезем,та ще си почина.Ще прави..още незнам какво от млечния марципан.

Общи условия

Активация на акаунт