Американски палачинки

  • 74 295
  • 204
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 352
Ninia, не, от вечерта не съм ги правила, но забелязвам, че първите ми палачинки не са така хубаво надути, както последните. Достатъчно е сместа да постои 10-ина минути и тогава да започнете да ги печете.
И пак казвам - млякото да е топло, яйцата със стайна температура!

# 196
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Marieta, пробвах на силен огън, ама много бързо се запичат и се усъмних дали вътре няма да останат сурови?!    newsm78   Сместта ми престоя около час-два, в сравнение с обикновените палачинки, тези ми се получиха 4-5 пъти по-дебели, а за заливане моите мъже признават само течен шоколад!   Laughing

# 197
  • Мнения: 1 352
stefaniika, не че не може и на слаб котлон, но ще ти отнеме повече време. Няма опасност да останат недоопечени, то си личи като почнат да се образуват балончета, че вътрешността вече е готова.
И моят син ги предпочита с течен шоколад, на мен са ми сухи така и ги заливам със сироп и бита сметана  Crazy.

# 198
  • Мнения: 1 167
Ninia, не, от вечерта не съм ги правила, но забелязвам, че първите ми палачинки не са така хубаво надути, както последните. Достатъчно е сместа да постои 10-ина минути и тогава да започнете да ги печете.
И пак казвам - млякото да е топло, яйцата със стайна температура!

Интересно, при мен първите стават пухкави, последните вече са като подметки ( но вкуса си е същия!). Забелязах, че сместа на последните е по-гъста, въпреки че преди всяко гребване разбърквам  newsm78

# 199
  • Мнения: 7 091
Tais, сместа е по-гъста от тази за обикновените палачинки, доста по-гъста. Идеята е палачинките да станат дебели и пухкави от нормалните, аз не ги чакам да престояват, пека веднага като наливам в мерителна чаша, защото по-лесно се излива отколкото с черпак.  Peace

# 200
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Tais, сместа е по-гъста от тази за обикновените палачинки, доста по-гъста. Идеята е палачинките да станат дебели и пухкави от нормалните, аз не ги чакам да престояват, пека веднага като наливам в мерителна чаша, защото по-лесно се излива отколкото с черпак.  Peace
Направих ги. Но намалих малко бакпулвера, което сега отчитам като грешка. Но пък бяха вкусни и се изядоха.

# 201
  • Мнения: 7 091
Направих ги. Но намалих малко бакпулвера, което сега отчитам като грешка. Но пък бяха вкусни и се изядоха.

Радвам се, че са ви харесали!

# 202
  • Варна
  • Мнения: 777
И аз правих палачинките, получиха се страхотни. Питам се, дали маслото може да се замени с друга мазнина - олио или маргарин, някой пробвал ли е? Просто не понасям миризмата и вкуса на масло и не можах да си хапна с кеф.

# 203
  • Мнения: 1 352
Разбира се, че може. Пробвай с олио следващия път.

# 204
  • Варна
  • Мнения: 777
Още тази вечер, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт