Американски палачинки

  • 74 251
  • 204
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 352
Нямам снимка, но повярвайте ми, стават прекрасни - мекички и пухкави!
 
Продукти:

225 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 яйца
350 мл. прясно мляко
25 гр. масло (разтопено)

В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща от другата страна.

Много бързо стават. Аз ги ям с течен шоколад, може да се гарнират със сметана и поляти с мед.
Важно е яйцата да са със стайна температура и млякото да е топло. Така става по-пухкави.
Приятен апетит!

# 1
  • Мнения: 1 440
Миналия месец си купих от Метро Американски палачинки и бяха страхотни Crazy Ако са нещо такова значи са супер Joy

# 2
  • Мнения: 481
Мъжът ми от доста време ме врънка да потърся рецепта за палачинки "ама такива малки и дебели като в американските филми"  Laughing.
Ще взема да го изненадам някоя съботна сутрин.

# 3
  • Мнения: 1 352
Мъжът ми от доста време ме врънка да потърся рецепта за палачинки "ама такива малки и дебели като в американските филми"  Laughing.
Ще взема да го изненадам някоя съботна сутрин.

Точно такива стават - малки, дебели и пухкави Crazy.

# 4
  • Мнения: 1 065
Чудесни са.Малко,,на око ''ги правих ,но пък си хапнах повече от половината,така-без нищо Grinning
Първите няколко ги направих по- препечени и по- не ми харесаха ,бяха сухи и трошливи.

# 5
  • Мнения: 27 524
Знам ги тези, продават ги и готови тук и във Франция, не ги харесваме, сладки палачинки не харесвам  Confused Но който обича са вкусни - да  Peace

# 6
Много ги харесвам, особено с кленов сироп - комбинацията е невероятна! Simple Smile

# 7
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Мъжът ми от доста време ме врънка да потърся рецепта за палачинки "ама такива малки и дебели като в американските филми"  Laughing.
Ще взема да го изненадам някоя съботна сутрин.

Точно такива стават - малки, дебели и пухкави Crazy.
Олеее, аз такова нещо като ядох в Щатите много ми се смяха. Ям си аз "американски палчинки", а те като кнедли едни такива пухкави и дебели, като гигантски бухти. Моята колежка ми казва много са хубави палачинките и аз "Палачинки, къде са, не съм видяла че ги има" (като си мисля за нашенските тънки като вестник палачинки) и тя: "Ама ти от тях ядеш"  hahaha

Та отплеснах се, но ще ги направя, много ми харесаха, там ги ядяха обилно поръсени с пудра захар, кленов сироп и ядки. Някой да знае къде има в БГ кленов сироп  Thinking

# 8
  • Мнения: 190
В Метро има кленов сироп.

# 9
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
В Метро има кленов сироп.
Аз ходих този уикенд и питах една консултантка, ама тя ме изряза, каза че нямали, отделно зяпах, но не видях  ooooh!

# 10
  • Мнения: 190
Toлкова им разбират консултантите,има аз си купих точно в неделя,250 мл. към 9 лева струва.Намира се някъде на 1 или 2 регал най-отгоре на рафта до пътеката между двете редици.Става дума за Метро 1.Не съм много добра в обясненията ,дано да го намерите.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 658
до нас има един диетичен магазин и в него видях кленов сироп. Ако имаш наблизо, провери. Аз не съм купувала, защото още имам един канадски и цена не мога да ти кажа.

# 12
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Toлкова им разбират консултантите,има аз си купих точно в неделя,250 мл. към 9 лева струва.Намира се някъде на 1 или 2 регал най-отгоре на рафта до пътеката между двете редици.Става дума за Метро 1.Не съм много добра в обясненията ,дано да го намерите.
Мерси ще попитам, Метро на цариградско май е Метро 2 обаче.

до нас има един диетичен магазин и в него видях кленов сироп. Ако имаш наблизо, провери.

не съм се сетила ще проверя, мерси   bouquet

# 13
  • Мнения: 1 777
Ето ги и моите "палачинки",моята рецепта малко се различава от тази на Marieta. Simple Smile

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Pety,  ама те изглеждат като катми....  newsm78

# 15
  • София
  • Мнения: 15 474
Ей сега ги направих, но не станаха дебели, не спазих условието яйцата и млякото да не са от хладилника.Другия път ще спазя рецептата точно.

# 16
  • Мнения: 793
Любими са ми и на мен - моята рецепта е леко по-различна и ги пържа в олио. Слагам и ванилия в тестото.

# 17
  • Мнения: 1 777
Pety,  ама те изглеждат като катми....  newsm78
Точно това са pancakes(американски палачинки) само ,че аз съм ги направила малко по препечени. Simple Smile

Ето това са катми

 
Снимката е на Пепчо.
 

# 18
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Pety,  ама те изглеждат като катми....  newsm78
Нищо общо с катми няма, вкусът е по-скоро като на бухти  Mr. Green

# 19
  • Мнения: 1 352
Ей сега ги направих, но не станаха дебели, не спазих условието яйцата и млякото да не са от хладилника.Другия път ще спазя рецептата точно.

И аз така ги направих първия път, пак бяха вкусни, но не така пухкави.

Pety, по същия начин изглеждат и моите палачинки, но не успях да ги снимам Peace.

# 20
  • Мнения: 481
Малко в страни от темата, но някой може ли да ми каже какъв е вкуса на кленовия сироп. Доближава ли се до нещо, което се прави или продава тук?

# 21
  • София
  • Мнения: 2 063
В Метро има кленов сироп.
Аз ходих този уикенд и питах една консултантка, ама тя ме изряза, каза че нямали, отделно зяпах, но не видях  ooooh!

В Люлинското Метро са до екзотиките - компот от личии, кокосово мляко и т.н., абе общо взето при консервите и меда. Няма начин да ги няма и в Младост-кия магазин!

# 22
  • Мнения: 793
В Метро има кленов сироп.
Аз ходих този уикенд и питах една консултантка, ама тя ме изряза, каза че нямали, отделно зяпах, но не видях  ooooh!

В Люлинското Метро са до екзотиките - компот от личии, кокосово мляко и т.н., абе общо взето при консервите и меда. Няма начин да ги няма и в Младост-кия магазин!
Има кленов сироп и в Метро на Цариградско,  пак е при меда и консервите. Консултантките не знаят обаче - поне не всички.

# 23
  • София
  • Мнения: 2 658
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?

# 24
  • Мнения: 1 777
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?
Сместа за пенкейка е по-гъста Simple Smile

# 25
  • Мнения: 793
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?
Сместа за пенкейка е по-гъста Simple Smile
Доста по-гъста  Peace

# 26
  • Мнения: 7
Много апетитно изглеждат
Ще ги пробвам  Simple Smile

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 9 731
И аз отдавна искам да пробвам такива, като по филмите.
Ще пробвам непременно! Peace

# 28
  • Мнения: 169
A aко не сложа захар ще станат ли хубави?   Че мъжо обича повече солени плънки.

# 29
  • София
  • Мнения: 2 658
ами захарта не се усеща и не пречи да се консумират със солени неща, но според мен за да бухне хубаво тестото има нужда и от захар и от сол, поне с мая като се правят нещата винаги е така.

# 30
  • Мнения: 1 777
Захарта почти не се усеща,може да я намалиш на 1 с.л.
Ето и моята рецепта за пенкейк ,малко се различава от тази на Мариета моята е с балкпулвер и сода. Simple Smile

# 31
  • Мнения: 899
Много ги обичаме вкъщи, от две години ги правя по тази рецепта: http://gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/pancake/recipe_529.php

Ето така ми се получават, а ги заливам с маджун, не държа на кленовия сироп точно Simple Smile





# 32
  • Мнения: 1 352
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?

Аз по принцип спазвам точните мерки, имам кухненски кантар. Тестото е по-гъсто от нашенските палачинки, но може да не са ти се надули ако яйцата или млякото са ти били студени.

# 33
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Малко в страни от темата, но някой може ли да ми каже какъв е вкуса на кленовия сироп. Доближава ли се до нещо, което се прави или продава тук?
Според мен спокойно можеш да го замениш с мед - по-течничък. А и някакъв гъст плодов сироп да сложиш или течната част от сладко пак ще стане - абе важното е да има кой да направи палачинките за ядене все ще им намерим начина.

# 34
  • Мнения: 7 418
Нямам снимка, но повярвайте ми, стават прекрасни - мекички и пухкави!
 

  Вярваме ти! Hug

# 35
  • София
  • Мнения: 2 658
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?

Аз по принцип спазвам точните мерки, имам кухненски кантар. Тестото е по-гъсто от нашенските палачинки, но може да не са ти се надули ако яйцата или млякото са ти били студени.
ами нямам кантар за съжаление Sad Иначе яйцата бяха от вечерта извън хладилника и млякото стоплих. Тия дни пак ще ги пробвам и ще ги направя по-гъсти.

# 36
  • София
  • Мнения: 2 658
взех си поправителния с отличен Grinning Станаха точно меки и пухкави. Мисля да наблегна в бъдеще на тях, вместо на традиционните палачинки.
lady di, кленовият сироп е със специфичен вкус и не мога да го уподобя на нещо. Честно казано ние много не го харесваме и добре че намерих тази рецепта и така ще го ползваме, защото имам от 2 години един канадски такъв в хладилника. От там са ми носели бисквити и шоколадови бонбони с клен, там на всичко явно слагат и не ми харесаха особено, но то си е до вкус все пак.

# 37
  • Мнения: 2 774
Ще се пробват ....мерси   bouquet

# 38
  • Мнения: 7 418
  Аз ги правя с кисело мляко.Пак стават много хубави. Simple Smile

# 39
  • Мнения: 169
И аз ги направих. Станаха вкусни, но сякаш като сравня предпочитам нашенските класически тънки палачинки, защото в къщи по-скоро ползваме палачинката да придържа това, което е в нея и не наблягаме на тесетената част  Wink  Това си е лично мое предпочитание. Струва си да се опитат и тези.  newsm10

# 40
  • под тепетата
  • Мнения: 9 326
Много са вкусни! Благодаря, Marieta   bouquet

# 41
  • Мнения: 2 957
Приличат ми повече на мекици,отколкото на палачинки.Като палачинки ли ги завивате или ги гарнирате отгоре и си ги хапвате така?

# 42
  • Мнения: 1 777
Приличат ми повече на мекици,отколкото на палачинки.Като палачинки ли ги завивате или ги гарнирате отгоре и си ги хапвате така?
Не могат да се завиват ,гарнираме си ги отгоре. Simple SmileНямат нищо общо с мекиците ,защото са меки и пухкави и не се пържат ,а се пекат. Simple Smile

# 43
  • Мнения: 2 957
Нямат нищо общо с мекиците ,защото са меки и пухкави и не се пържат ,а се пекат. Simple Smile

Не, аз казвам, че на вид приличат;)
Записах си рецептата- ще ги пробвам Wink

# 44
  • София
  • Мнения: 2 658
ами всъщност приличат на доста дебели палачинки, но отвътре са пухкави.

# 45
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
Благодарности за рецептата!  bouquet
Аз правих по рецепта на Умбра, дори първият път не сложих яйца, понеже нямах и пак станах вкусни. Мъжът ми много ги хареса - яде ги с шунка, сирене, мед и сладко
 

# 46
  • Мнения: 1 040
Направих ги за първи път,станаха невероятни!Ето ги:

# 47
  • Мнения: 1 777
И аз днес ги направих ,но за снимка не останаха.
Днес ги хапнахме поляти със сладко кондензирано мляко. Simple Smile

# 48
  • Мнения: 1 352
Радвам се, че се харесват. Аз съм ги яла също така: палачинка, отгоре сметана, парченца плодове и всичко това полято с мед Crazy.
Пък вижте тук какво намерих:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-american-pancakes

# 49
  • Мнения: 793
Радвам се, че се харесват. Аз съм ги яла също така: палачинка, отгоре сметана, парченца плодове и всичко това полято с мед Crazy.
Пък вижте тук какво намерих:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-american-pancakes
Моята рецепта е от там  Grinning Много полезен сайт.

# 50
  • Мнения: 3 647
Pety,  ама те изглеждат като катми....  newsm78
много  вкусни  изглеждат  ще ги пробвам Wink

# 51
  • сред люляците
  • Мнения: 767
И аз ги направих. Получиха одобрението на семейството. Пак ще ги направя.
Благодаря за рецептата   bouquet

# 52
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Да се похваля най-накрая се сдобих с кленов сироп и в неделя запрятам ръкави над амариканските палачинки  Laughing

# 53
  • София
  • Мнения: 18 679
Правих ги вчера, направо са страхотни!!! На мен лично са ми по-лекички от френските палачинки, защото не са пържени, да ви кажа - доста се усеща. Ники яде в неусвест Shocked Mr. Green Аз си ги хапвах с топено сирене и доматче, а той с конфитюр. Даже за вечеря настоя  да яде палачинки Mr. Green Очаровани сме, това ни става едно от любимите лакомства Rolling Eyes Много благодаря за рецептата  bouquet

# 54
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Ооох, и аз направих вчера, какво плюскане настана  Mr. Green МНого са вкусни и пухкави    chef

# 55
  • Мнения: 5 001
И аз да се отчета....Станаха много хубави и се освинихме( с извинение)  Embarassed
Благодаря за рецептата   bouquet  bouquet  bouquet

# 56
  • Мнения: 99
Направих ги по рецептата на Marieta, станаха страхотни още първия път Party
Сега си ги правя редовно, с мед или течен шоколад thumbsup
Благодаря за рецептата  smile3525

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 10:31 от llotus

# 57
  • Мнения: 940
Обожавам ги поляти с кленов сироп.

# 58
  • Мнения: 1 352
Виждам, че рецептата ми е изплувала от небитието:). Радвам се, че ви харесва. Аз много често ги приготвям. Имам една тефлонова скара, подобна на тази:

... нареждам ги на два пъти и стават за отрицателно време Peace.

# 59
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
как ги нареждаш на 2 пъти? Thinking

и аз имам такава скара, сега ще обуча съпружието да ме събужда сутрин и панкейка да е готов  hahaha

# 60
  • Мнения: 1 352
Ами те са малки, слага се по 2 суп. лъжици от сместа. Обикновено ми излизат около 16 палачинки. Скарата ми побира 8 на един път.
asyalein , не съм забравила, но не мога да намеря рецептата Embarassed.

# 61
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
следващият уикенд ще стоя мъжа ми да ги прави.
той обича да готви на масата, ще гомотивирам бързо , бързо Twisted Evil

като я намериш рецептата - пусни я... Peace

# 62
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Кленовия сироп който иска да замести, много добре става с боров или елхов мед. Самия сироп има един такъв дървесен, боров аромат, макат че е сап от широколистно дърво  Laughing ...
В къщи са на почит тези палачинки, сиропа си го ядем върху запечени гофретки с малко масло. Тя рецептата за тях е почти същата май Mr. Green, но в килийките се задържа повече сироп  Laughing. Взимам ги от магазина, само гофретник не съм домъкнала в къщи  Rolling Eyes.

# 63
  • Мнения: 99
Кленов сироп никога не съм опитвала  Rolling Eyes, палачинките ги правим с мед или шоколад. Вчера купих боров мед, много го обичам, ще пробвам и с него newsm78

# 64
  • Мнения: 1 352
Кленовият сироп има специфичен вкус и не на всеки се харесва. Аз лично не го харесвам, предпочитам медец Crazy.

# 65
  • София
  • Мнения: 117
Супер са тези палачинки.Яла съм ги само в Щатите..и не се бях сещала да си ги направя.Мерси за идеята и рецептата  Hug  chef

# 66
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 730
Правих ги в събота, много ни харесаха

# 67
  • София
  • Мнения: 2 658
аз ги правя редовно по рецептата на авторката и днес мисля да ги направя за следобедна закуска. Много ги харесваме и вече не правя обикновени палачинки.

# 68
# 69
  • Мнения: 99
Аз също вече не правя обикновени палачинки, тези са по-вкусни  newsm64 и могат да се хапват и на следващия ден.

# 70
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
И аз при фенките на тези палачинки  Mr. Green, още утре ще пробвам рецептата, ядохме ги за първи път миналата седмица в Канада, и сме очаровани от вкуса им. Лошото е само, че много масло отива, което въобще не е полезно за фигурите ни  Laughing

Eто как изглеждаха там:

# 71
  • Мнения: 6 713
Ще ги опитаме тези дни и ще докладвам! Laughing
Мерси за рецептата  bouquet

# 72
  • Мнения: 1 352
Bec , изобщо не отива много масло. Сложи малко в сместа и печи на тефлонов тиган, без никаква мазнина. Изпечените палачинки слагай в тенджера с похлупак, така се задушават и стават много мекички Simple Smile.

# 73
  • Мнения: 780
Тук (Мелбърн, Австралия) има верига заведения, които са специализирани в предлагането на този вид палачинки в най-различни комбинации за закуска, обяд и вечеря. Страницата им е: http://pancakeparlour.com/. Ако клинете на менюто им, можете да прочетете какво се предлага - има доста идеи.
Най-популярните са палачинките с кленов сироп, пресни ягоди и сладолед или сметана.

# 74
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Bec , изобщо не отива много масло. Сложи малко в сместа и печи на тефлонов тиган, без никаква мазнина. Изпечените палачинки слагай в тенджера с похлупак, така се задушават и стават много мекички Simple Smile.


За многото масло имах предвид при яденето  Laughing; тази бучка масло, която е на снимката, така бързо изчезна, намазана върху палачинките, че .... сега започвам да разбирам защо голяма част от американците са с наднормено тегло Laughing

# 75
  • Варна
  • Мнения: 634
Направих ги и аз днес, но като ви гледам снимките, моите не станаха такива " дебелички "  Crossing Arms, що така, къде сбърках, изобщо не се надуха толкова, бяха малко по-дебели от обикновени палачинки. Иаче бяха вкусни, да, определено ги харасахме  Hug

# 76
  • София
  • Мнения: 2 658
да не би да ти е станала по-рядка сместта? Трябва да е малко по-рядка от тази за кекс и се надуват много.

# 77
  • Мнения: 5 173
От колко време съм се чудила каква е рецептата за тях. Обезателно ще ги пробвам Hug  bouquet

# 78
  • Мнения: 1 352
Направих ги и аз днес, но като ви гледам снимките, моите не станаха такива " дебелички "  Crossing Arms, що така, къде сбърках, изобщо не се надуха толкова, бяха малко по-дебели от обикновени палачинки. Иаче бяха вкусни, да, определено ги харасахме  Hug

Росица, сигурно сместа ти е била рядка или яйцата и млякото студени.

# 79
  • Sofia
  • Мнения: 576
Тези палачинки се оказаха много вкусни. Втори път ги правя и цялото семейство ги омитаме. Малката дори не ме чака да ги опека всичките и почва. Дори вчера реших сутринта да ги направя и не бях извадила яйцата от вечерта и си викам каквото стане. Те взеха, че станаха, дори още по-пухкави от първият път. Явно надобрявам. Wink
Благодаря за вкусната рецепта.  bouquet

# 80
  • Мнения: 1 907

И аз направих днес тези супер палачинки,благодаря за рецептата,ще ми бъде винаги под ръка  bouquet

# 81
  • Мнения: 237
6те ги пробвам утре за закуска и 6те пи6а задължително

# 82
  • Мнения: 1 149
Цоп и аз тука при феновете на американската палачинка.
Още утре ги лепвам,отдавна търся рецептата,благодаря за това  bouquet

# 83
  • Мнения: 237
направих ги сутринта, но не ми станаха толкова дебели като тези на снимката, сега като 4ета явно сместа ми е била малко по рядка, за6тото млякото и яйцата си ги бях извадила от хладилника о6те сно6ти.
6те ги пробвам отново и се надявам да се полу4ат

# 84
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
И моите не станаха толкова дебели а спазих рецептата точно.Ще увелича брашното следващия път.Много не ми е ясно ако оставя сместа да престои тогава повече ли ще бухнат?Като че ли солта ми идва в повече newsm78

# 85
  • Мнения: 99
направих ги сутринта, но не ми станаха толкова дебели като тези на снимката, сега като 4ета явно сместа ми е била малко по рядка, за6тото млякото и яйцата си ги бях извадила от хладилника о6те сно6ти.
6те ги пробвам отново и се надявам да се полу4ат
Аз като забравя да извадя млякото и яйцата от хладилника по-отрано, ги затоплям леко с топла вода и пак става.

# 86
  • Мнения: 685
Ммм вкусно.... Прекрасни са тези палачинки, в БГ не съм ги правила, но ме подсетихте да опитам. Дано намеря кленов сироп тук.

# 87
  • Мнения: 937
 в рецептата на авторката изрично пише да се печат в тиган без мазнина, а после четох че са много тежки и че ги пържите в масло....как да постъпя сега обърках се.. newsm78

# 88
  • Мнения: 685
Определено се правят на тефлонов тиган без мазнина или минимум от 1-2 капки.
Американците пръскат с един спрей тигана да не загаря, но не се пържат в масло.

# 89
  • София
  • Мнения: 2 658
в рецептата на авторката изрично пише да се печат в тиган без мазнина, а после четох че са много тежки и че ги пържите в масло....как да постъпя сега обърках се.. newsm78
ами според мен зависи от вкуса ти, аз ги предпочитам вече пред традиционните и заради това, че не са мазни. Маслото в тях според мен е достатъчно. Но някои хора предпочитат да се пържат в масло или олио, така че ти решаваш.

# 90
  • Мнения: 937
Благодаря смело ще ги пробваме и ние през уикенда! Щом може и да не се пържат е най-добре...благодаря ви   bouquet

# 91
  • Мнения: 1 352
galiushana, аз не обичам да ми е мазно и тежко. Мисля, че маслото в сместа е напълно достатъчно и когато се пекат на тефлон, без мазнина няма никакъв проблем. Но разбира се това е въпрос на вкус, на който както му харесва.
Незнам дали съм споменала, че след като се изпекат палачинките ги слагам в тенджера с похлупак. Така се задушават и стават мекички. Дори и студени са хубави после.
Скоро не съм ги правила, синът ми ги обожава, ще взема да го зарадвам утре сутрин.

# 92
  • Sofia
  • Мнения: 9 731
И аз ги пека без мазнина в тигана, после също леко захлупвам. Перфектни са. Peace

# 93
  • София
  • Мнения: 2 658
нищо не захлупвам. То при нас да останат палачинка-две си е рядкост.  Simple Smile

# 94
  • Мнения: 99
Пека ги в тефлонов тиган без мазнина, достатъчно си имат вътре... Отдавна не съм правила...   chef

# 95
  • Мнения: 937
Направих ги в събота по рецептата на авторката и ги пекох без мазнина - хапнахме си сладичко с дъщеричката.
Благодаря ви!   bouquet

# 96
  • Мнения: 99
В момента ги правя за закуска, страхотни са, поздрави на Marieta  newsm10

# 97
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Пека ги в тефлонов тиган без мазнина, достатъчно си имат вътре... Отдавна не съм правила...   chef

И аз така ги правех досега, но все не ставаха същите като онези, които ядох там. Накрая, след много опити, "открих" тайната - преди всяка палачинка, намазвам тигана с малко краве масло, и тогава слагам сместа. Стават страхотни. Като ги извадя от тигана, ги слагам в съд с капак, да се задушат малко и да омекнат.

# 98
  • Мнения: 99
Bec, права си, станаха страхотни, но нямаше време да ги покривам  Laughing
Станаха доста по-мазни  Thinking, но пък няма да ги правя всеки път така, калорична бомба.

# 99
  • Мнения: 1 437
Страхотни са , много ги обичаме.Особенно като ги залеем с кленов сироп Laughing

# 100
  • Мнения: 521
Току що ги направих, станаха страхотни! Само дето изглеждат доста различно от снимката на Pety... ще пробвам да ги снимам и да пусна снимка и аз..

# 101
  • Марс
  • Мнения: 439
А с какво ги бъркате миксер или пък с лъжица, че това не схванах Crazy

# 102
  • Мнения: 1 352
С вилица ги бъркам аз, да стане еднородна смес.

# 103
  • Марс
  • Мнения: 439
С вилица ги бъркам аз, да стане еднородна смес.

 Heart Eyes Благодаря Hug

# 104
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Аз пък ги бъркам с телта. Благодаря на авторката за рецептата! Всички в къщи ги харесват много!  bouquet

# 105
  • Мнения: 759
Страхотни са , много ги обичаме.Особенно като ги залеем с кленов сироп Laughing
Да попитам откъде си купуваш кленов сироп? Виждам, че си от Варна, но тук не съм срещала в Пикадили Младост, нито в Метро, а определено съм търсила...  newsm78

# 106
  • Мнения: 1 098
У дома често правим палачинките. Видях ги в тази тема. Страхотни са. Не слагам мазнина, на тефлонов тиган Peace

# 107
  • Мнения: 1 437
Страхотни са , много ги обичаме.Особенно като ги залеем с кленов сироп Laughing
Да попитам откъде си купуваш кленов сироп? Виждам, че си от Варна, но тук не съм срещала в Пикадили Младост, нито в Метро, а определено съм търсила...  newsm78
от Канада Laughing
преди имаше в Пикадили , но отдавна не са зареждали

# 108
  • Мнения: 52
Винаги съм искала да пробвам - по филмите изглеждат вкусни. Непременно ще ги пробвам

# 109
  • Мнения: 767
Преди няколко часа ги направих и вече знам - никакви бухти или мекици вече. Това е най - вкусното и здравословно тестено изделие, което съм хапвала. Направих ги с 1 яйце и 1 с.л твърдо масло (което стопих разбира се). Просто прелест! Меки душички, от които не ти става тежко.
Благодаря за рецептата!  bouquet

# 110
  • Марс
  • Мнения: 439
 Cry Май само аз не мога да се справя с тези американски палачинки, а толкова имам желание, пробвах се няколко пъти и все ми загарят отгоре, а вътре са си направо сурови, или нещо в гъстотата на тестото бъркам или градусите на котлона, не зная вече Confused

# 111
  • София
  • Мнения: 2 658
Cry Май само аз не мога да се справя с тези американски палачинки, а толкова имам желание, пробвах се няколко пъти и все ми загарят отгоре, а вътре са си направо сурови, или нещо в гъстотата на тестото бъркам или градусите на котлона, не зная вече Confused
е, добре де, на каква степен печеш палачинките? Трябва да е на умерена температура. Моят котлон е с 6 степени и ги правя на 4-та. Ако ти е редко тестото, няма да ти се надуят хубаво, но сурови да ти останат не ми се вярва. Моите много се надуват, но много добре се изпичат и отвътре.

# 112
  • Марс
  • Мнения: 439
Cry Май само аз не мога да се справя с тези американски палачинки, а толкова имам желание, пробвах се няколко пъти и все ми загарят отгоре, а вътре са си направо сурови, или нещо в гъстотата на тестото бъркам или градусите на котлона, не зная вече Confused
е, добре де, на каква степен печеш палачинките? Трябва да е на умерена температура. Моят котлон е с 6 степени и ги правя на 4-та. Ако ти е редко тестото, няма да ти се надуят хубаво, но сурови да ти останат не ми се вярва. Моите много се надуват, но много добре се изпичат и отвътре.

Ми котлона беше на 6-ца, максимума ми е 9-ка, май и това е множко. Сега прочетох, че са ти се надули, при мен изобщо такова нещо няма, както ги сложа и така си остават, като подметка, явно и в тестото ще трябва да има корекция от моя страна newsm78 А тестото колко ти е гъстичко, като за късане или като кексово?

# 113
  • София
  • Мнения: 2 658
Cry Май само аз не мога да се справя с тези американски палачинки, а толкова имам желание, пробвах се няколко пъти и все ми загарят отгоре, а вътре са си направо сурови, или нещо в гъстотата на тестото бъркам или градусите на котлона, не зная вече Confused
е, добре де, на каква степен печеш палачинките? Трябва да е на умерена температура. Моят котлон е с 6 степени и ги правя на 4-та. Ако ти е редко тестото, няма да ти се надуят хубаво, но сурови да ти останат не ми се вярва. Моите много се надуват, но много добре се изпичат и отвътре.

Ми котлона беше на 6-ца, максимума ми е 9-ка, май и това е множко. Сега прочетох, че са ти се надули, при мен изобщо такова нещо няма, както ги сложа и така си остават, като подметка, явно и в тестото ще трябва да има корекция от моя страна newsm78 А тестото колко ти е гъстичко, като за късане или като кексово?
ами съвсем малко по-редко от кексовото тесто.  Доста се надуват. И като кексово да ти стане, пак няма да сбъркаш.

# 114
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 730
Като кексово е по - скоро тестото или  по- рядко. Бакпулвера да не забравяш или пък млякото да ти е студено, аз го затоплям малко и разтопявам маслото.
Често ги правя и децата много ги харесват.

# 115
  • Мнения: 113
Евчо ето една рецепта която взех тук от форума,не помня името на авторката,не съм записала,беше отдавна.

Американски палачинки

2 ч.ч брашно
2 ч.ч пр.мляко
2 яйца
1ч.л сода или бакпулвер
1 щипка сол
1 с.л. олио

Разбивам яйцата с тел,добавям пр.мляко,олиото,солта ,добавям пресятото брашно смесено с бакпулвера и бъркам с телта до гладка смес.Гребвам с черпака и изсипвам в сгорешен тиган намазан с олио.Току що пак правих за закуска,дори дребната ги обича.Нямам провал до сега.За температурата аз съм на газ,загрявам тигана на силен огън и после при печене вече го намалям .Когато видиш ,че леко са се стегнали и са станали на дупчици отгоре ги объщаш .Това е от мен,дано ти харесат и дано вече няма провали.

# 116
  • Мнения: 521
Cry Май само аз не мога да се справя с тези американски палачинки, а толкова имам желание, пробвах се няколко пъти и все ми загарят отгоре, а вътре са си направо сурови, или нещо в гъстотата на тестото бъркам или градусите на котлона, не зная вече Confused

Да не би да слагаш твърде много смес в тигана?

Ето гимоите как станаха:

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 18:44 от Tink

# 117
  • Мнения: 1 352
Продуктите трябва да са топли. Мокрите продукти се добавят към сухите и се бърка хубаво. Ако брашното е много стават на подметка, пропорциите, които съм дала са точни. Аз меря с кухненско кантарче, сместа ми става малко по-гъста от боза.

# 118
  • Марс
  • Мнения: 439
Tink, много готино изглеждат, моите бяха целите на дупки и изобщо нямаха приличен вид. Ще пробвам отново, и ще оставя продуктите навън поне за два часа, дано се получи ooooh!

# 119
  • Мнения: 521
Продуктите трябва да са топли. Мокрите продукти се добавят към сухите и се бърка хубаво. Ако брашното е много стават на подметка, пропорциите, които съм дала са точни. Аз меря с кухненско кантарче, сместа ми става малко по-гъста от боза.

Ползвах твоите пропорции максимално точно... И аз меря с кухненски везни. Да си призная пордуктите ми бяха студени, но пак ми се надуха палачинките... Правя ги в малко тефлоново тиганче и не слагам никаква мазнина освен маслото, което е в тестото. Моите котлони имат 3 степени, пържа на 2,5... Ползвам нискомаслено мляко, но пак станаха идеални!   food002

# 120
  • Мнения: 767
Вече няколко пъти правя палачинките в двата варианта - с прясно или кисело млеко +вода, винаги обаче само с 1 яйце и ванилия. Прекрасни са, но според мен с киселото мляко стават по-пухкавки и мекички. А пък като ги гарнирах с пасираните ягоди със захар (да е живо и здраво момичето, което сподели рецептата), newsm64
 Рецептата е най-удачната, на която съм попадала. Бързи, лесни, вкусни - трябва да се казват тези душички. Мила авторке (и Пепчо, от която взаимствах втория вариант), newsm20

# 121
  • Марс
  • Мнения: 439
 newsm44 Станаха, станаха, и температурата още намалих, и извадих продуктите от хладилника е някои ги загрях, не знам кое е помогнало, но определено се справих, много съм доволна от себе си Mr. Green Сега искам да попитам тези таефлонови плочи по интернет мога ли да ги закупя, видях, че са удобни и за яйца и общо взето добра работа вършат newsm78

# 122
  • Мнения: 767
Тази сутрин  ги направих, като намалих брашното, а добавих овесени трици. Отново чудесен резултат!  chef

# 123
  • Мнения: 1 167
Като се направи сместа, трябва ли да се остави за малко или направо се пече?

# 124
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 730
Аз ги пека направо

# 125
  • Мнения: 1 167
Направих ги  Grinning Станаха мекички, пухкави.......но прекалих със солта  Mr. Green
Непременно ще опитам отново. Вкусни са и стават страшно бързо.

# 126
  • Мнения: 1 505
 Ето от мен една рецепта за американски палачинки с кока кола и със сос от шоколад и кока кола,много вкусни,но количеството е много малко,затова ако ги правите от сега ви казвам да увеличите продуктите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg12436361#msg12436361

# 127
  • Мнения: 1 352
enamorada, много интересно предложение. Колко палачинки стават от това количество смес?

# 128
  • Мнения: 1 505
Marieta ,10-тина и то мънички,аз затова и съм казала,че трябва да се увеличи сместта,че като ги опитах и като видях,че няма да ни стигнат съжалих,но късно вече,но нищо утре за закуска отново ще ги правя и ще направя много повече,за да поправя грешката си от тази сутрин.
Благодаря,че ти харесват,но не само на външен вид са добре,на вкус са отлични.

# 129
  • Мнения: 1 352
enamorada, току що направих твойте палачинки с кока-кола. Страхотни са, а пък сосчето като попие не мога да ви опиша какво става  Crazy Благодаря за хубавата рецепта  Simple Smile.


# 130
  • Мнения: 1 167
Marieta много ли са различни на вкус от твоя вид палачинки? Т.е мога ли да направя палачинките по твоята рецепта, а соса по рецептата на enamorada? Или няма да се вържат двете  Thinking

# 131
  • Мнения: 1 352
Ще се вържат. Палачинките на enamorada на вкус се различават по какаото, иначе са си същите пухчета.

# 132
  • Кърджали
  • Мнения: 276
Задължително ще се пробват отдавна им се каня. Благодарско за рецептата и на шоколадовите палачинки на enamorada  Hug

# 133
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Marieta, прекрасно изпълнение!   bouquet
Така ми се приядоха от твоите..... ooooh!

# 134
  • Мнения: 1 505
Marieta ,Цяло удоволствие е за мен да видя в твое изпълнение палачинките с кока кола,страхотни са ти станали.Аз обаче откакто я побликувах рецептата не съм спряла да си правя соса и да си го хапвам и с обикновенни палачинки и с донутcи и на хляб даже го мазах вчера сутринта,абе за закуска каквото има винаги присъства и соса,така,че се връзва със всичко,смело пробвайте.

# 135
  • Мнения: 35
 Аз вече десетина пъти се опитвам да направя палачинките.Всеки път стават тестяви и поради тази причина не стават много за ядене.,винаги спазвам пропорциите,винаги продуктите са топли,котлона е слаб,тестото гъсто....,и винаги не стават.Моля помогнете,имам голямо желание да стават чудесни.

# 136
  • Мнения: 22 867
котлона е слаб, тестото гъсто....,и винаги не стават.

Хващам се за думите ти - да не би пък да правиш наистина много гъсто тесто,а и слабия котлон........Аз ги пържа на газ, намалена, разбира се, но не бих казала, че е много слаб огъня, по-скоро средна хубост, да не е на най-силния.

По рецептата на Г-жа Броненосец са ми ставали хубави, ето я:

Цитат
Предполагам става въпрос за така наречените pancakes.Този вид палачинки се правят по-малки в диаметър и стават пухкави и меки.Ето и рецептата за pancakes:
2 ч.ч. пресято брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
сода бикарбонат - една равна ч.л. или по-малко.
щипка сол
1с.л. растително масло

Брашното се пресява със солта и содата бикарбонат. Прави се кладенче . Яйцата се разбиват с раст. масло и млякото отделно и се сипва в кладенчето , като се бърка до получването на хомогенна смес . Пържи се, може да се използва маргарин за пържене , вместо олио. Важно правило е да не се покрива цялото дъно на тигана , както при правенето на палачинки, а да се сипва по-малко смес , така че получените панкейкс  да имат височина . Обръщат се , когато се появят мехурчета.
Аз правя '' малка тортичка '' от панкейкс , като слагам палачинка после жълто сирене, масло и сладко и така редувам 4-5 пъти.Режа като торта.


На Пети по рецептата също ми стават добре. Пробвай с половин доза

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 17:09 от labrex

# 137
  • София
  • Мнения: 2 658
Аз вече десетина пъти се опитвам да направя палачинките.Всеки път стават тестяви и поради тази причина не стават много за ядене.,винаги спазвам пропорциите,винаги продуктите са топли,котлона е слаб,тестото гъсто....,и винаги не стават.Моля помогнете,имам голямо желание да стават чудесни.
ами аз го правя както казах почти с гъстотата на кексовото, но ги пека на умерена температура, не на слаба. От 6 степени, започвам на 5-та и като се загрее хубаво котлона, намалявам на 4-та. Като изсипя сместта започват едни балончета да се появяват и като хване отдолу лека коричка, обръщам и те веднага се издуват. Много бързо се пекат, за минута-две от едната страна. Стават много пухкави отвътре.

# 138
  • Мнения: 1 352
Котлона не трябва да е слаб! Трябва хубаво да е нагрят, а палачинките стават много бързо.

# 139
  • Мнения: 35
 HugБлагодаря за отговорите ,ще опитам пак.

# 140
  • Мнения: 767
Днес ми светна, че причината за неставането на палачинките може да е бакпулвера. Аз ползвам на фирма Гана. Веднъж го смених и се наложи да хвърля тестото, защото станаха степави палачинки, миришещи на яйца.

# 141
  • Мнения: 10
Нещо не ми се получиха на мене Sad Спазих рецептата точно ,ама не бухнаха като вашите . Станаха сплескани Sad ама бяха доста вкусни  Peace

# 142
  • Мнения: 2 126
Аз 2 пъти ги правих и ставаха превъзходни.Първият път с кисело мялко,че нямах прясно и сякаш с него станах много по мекички еластични и вкусни.С прясното бяха по твърдички и чупещи се при загъване,но пак бяха вкусни.

# 143
  • Марс
  • Мнения: 439
На мен не ми се отваря линка на enamorada с палачинките, само при мен ли е така?

# 144
  • Мнения: 1 505
ev4o,няма да ти давам линкове тогава,но ще ти кажа,къде да ги намериш,отиваш в любими рецепти и търсиш моите,казват се-това което обичаме в нашия дом,влизаш вътре и мисля са на 4-та страница тези с кока кола,а преди това имам други с мая.

# 145
  • Марс
  • Мнения: 439
ev4o,няма да ти давам линкове тогава,но ще ти кажа,къде да ги намериш,отиваш в любими рецепти и търсиш моите,казват се-това което обичаме в нашия дом,влизаш вътре и мисля са на 4-та страница тези с кока кола,а преди това имам други с мая.

Благодаря мила, отивам да търся Hug

# 146
  • тук
  • Мнения: 510
страхотно предложение и много сполучлива рецепта
аз съм на хранителен режим в момента и рядко си позволявам екстри
не съжалявам никак, че в неделя прегреших точно с тези палачинки

# 147
  • Мнения: 42
два пъти правя,но нещо не се получават като на снимките.ще пробвам с нова рецепта'/по-горе/''

# 148
  • тук
  • Мнения: 510
два пъти правя,но нещо не се получават като на снимките.ще пробвам с нова рецепта'/по-горе/''

съветвам те да опиташ с "брашното, което набухва само"
с него според мен няма как да сгрешиш

# 149
  • Мнения: 166
Преди малко направих от тези палачинки.Страхотни са Heart Eyes
Правих ги брашно с набухватели+бакпулвер и си бухнаха

# 150
  • Мнения: 221
Ще пробвам утре, сториха ми се интересни. Ще рапортувам какво е станало.

# 151
  • София
  • Мнения: 10 858
Ето един друг вид пенкейкс, жестоки са просто!
Много са лесни и ужасно вкусни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=350349.0

# 152
  • София
  • Мнения: 10 858
enamorada сега отворих да си запиша и твоите, и искам да те питам за соса - тъй като има сметана, а аз рядко купувам и повечето пъти нямам в къщи, може ли да се замени с прясно мляко?

# 153
  • Мнения: 1 505
Вивиан ,разбира се,че може,радвам,се,че си ги забелязала,а освен това и соса не е за изпускане,ако ги опитате да ви е вкусно.

# 154
  • Мнения: 221
enamorada, благодаря за рецептата, станаха страхотни.   Peace

# 155
  • Мнения: 1 505
Джейда* ,о,мила благодаря ти много,много ме зарадва да занеш.

# 156
  • Мнения: 2 562
Толкова отдавна търся рецепта за американски палачинки!Дори ми бяха донесли от Америка готова суха смес,че там не ги бъркали като нас...Довечера това ще е десерта  Grinning

# 157
  • Мнения: 767
Днес правих баница и ми остана от сместта. Чудих се какво да я правя(не ми се хвърляше) и ...сътворих американски палачинки със сирене. Чудни станаха.   chef

# 158
  • Мнения: 419
Здравейте момичета,
Благодаря и аз за рецептата, наистина са чудесни.  bouquet
 От известно време ми е хрумнало нещо, но исках преди да експериментирам да го споделя с по-опитните сладкарки тук. : Това тесто неможе ли да се използва за блат за торта? Имам предвид да се опекат 2-3 големи палачинки /моя тиган е 22 см./ и да се намажат с някакъв млечен крем. Дали пък някой вече не го е пробвал?

# 159
  • Мнения: 1 352
Мисля че е много добра идея, може всеки блат да се направи с различен аромат например. Ще пробвам и аз.

# 160
  • Мнения: 1 167
Аз пък използвах палачинките за да направя хапки с кашкавал, с филе. Станаха много вкусни.

# 161
  • Мнения: 1 352
Наистина, палачинките са много лесни и могат да се използват за направата на много неща. Не се бях замисляла досега  Thinking.
Давайте снимки, моля.

# 162
  • Мнения: 419
Здравейте момичета,
Благодаря и аз за рецептата, наистина са чудесни.  bouquet
 От известно време ми е хрумнало нещо, но исках преди да експериментирам да го споделя с по-опитните сладкарки тук. : Това тесто неможе ли да се използва за блат за торта? Имам предвид да се опекат 2-3 големи палачинки /моя тиган е 22 см./ и да се намажат с някакъв млечен крем. Дали пък някой вече не го е пробвал?
PeaceНаправих я! Стана супер! Няма нужда да се напояват тези блатове дори, защото не са сухи. За съжаление немога да кача снимки, защото още незнам как става  Embarassed, пък и вече тортата я няма. Laughing

# 163
  • Мнения: 1 352
С какъв крем я намаза?

# 164
  • Мнения: 419
Кремът го направих млечно-шоколадов, с помоща на течен шоколад /Нутела/. Всъщност направата му е съвсем проста - мляко, нишесте, захар, течен шоколад, ванилия. Но пък става фантасичен, заради шоколадово-лешниковия аромат.Прави се малко по-гъст от десертен крем. Приблизително 700 гр. мляко, едно пакетче нишесте + 1 пълна лъжица брашно, разтворени в част от студеното мляко, захар - в зависимост от кол. на шоколада т.е. на вкус.

# 165
  • Мнения: 767
Ако пък смесиш течен шоколад със заквасена сметана, става нещо фантастично. И по-бързо. bowuu

# 166
  • Мнения: 521
Ооо, това задължително ще го опитам!  newsm10

# 167
  • Мнения: 419
Ако пък смесиш течен шоколад със заквасена сметана, става нещо фантастично. И по-бързо. bowuu
Ооо, със сигурност е хубаво така, но аз уж гледам да е по-диетично Rolling Eyes, ако изобщо тук може да се говори за някаква диета. Laughing

# 168
  • Мнения: 1 167
Вчера правих палачинки. По принцип ги ядем със сладко, но взех да експериментирам и мога да кажа, че намазани със сусамов тахан и мед са....... мноооого вкусни.

# 169
  • Мнения: 521
Ако пък смесиш течен шоколад със заквасена сметана, става нещо фантастично. И по-бързо. bowuu

Вчера направих палачинкова торта с крем от заквасена сметана и течен шоколад, но ми стана малко суха. Или трябва да се сложи повече крем или да се наквасят палачинките преди да се сложи крема...

# 170
  • Мнения: 107
Току що излапахме палачинките!!!Невероятни са! Heart Eyes

# 171
  • Мнения: 434
Ако пък смесиш течен шоколад със заквасена сметана, става нещо фантастично. И по-бързо. bowuu

Ммм...това звучи много вкусно.Още утре ще направя палачинки и ще го опитаме. Wink

# 172
  • Мнения: 284
Страхотни палачинки
Правих ги с обикновенно и с типово брашно.И двата варианта бяха изключително вкусни  food002

# 173
  • Мнения: 767
Онзи ден правих руски палачинки с мая - нещо като нашите катми. Честно да ви кажа - американските са най-хубавите, които съм яла! Peace С кисело мляко и вода ми стават по-пухкави и мекички, отколкото с прясно. В един арабски сайт четох ,че най-хубави стават когато се замесят вечерта, а се правят сутринта. Вярно се оказа. Поне час-два да поседят и стават вълшебни.

# 174
  • Мнения: 29
Мариета,поздравления много сполучлива рецепта,цялото семейство я хареса,а аз съм доволна,че стават бързо,не са като нашите палачинки дето пържиш,пържиш и сместа не помръдва(и нашите са си вкусни де),но костват много време,а тези аз опържих за нула време големи колкото тигана Crazy,та хапнахме " гигантските тиганици" със сладко от къпини,мед и сирене.Благодаря за рецептата Hug

# 175
  • Мнения: 175
Онзи ден правих руски палачинки с мая - нещо като нашите катми. Честно да ви кажа - американските са най-хубавите, които съм яла! Peace С кисело мляко и вода ми стават по-пухкави и мекички, отколкото с прясно. В един арабски сайт четох ,че най-хубави стават когато се замесят вечерта, а се правят сутринта. Вярно се оказа. Поне час-два да поседят и стават вълшебни.
Коя рецепта визираж точно!
Голям фен съм на рецепти от вечерта за сутринта, с престояване! Mr. GreenДоста е практично и удобно на сутринта ако имаш гости, както се случва често вкъщи!

Благодаря!

# 176
  • Мнения: 767
maia4444 , аз я правя така:
2 яйца + 1/2коф. к.мл+1/2коф. вода+2с.л стопено масло
отделно
2ч.ч брашно + 1пак. бакпулвер+1ванилия+ 2с.л захар+няколко щипки сол - според това, как ги обичате
прибавям сухите към мокрите съставки и бъркам до десетина пъти, като не се стремя да хомогенизирам сместта, за да не стане жилаво - впоследствие тя сама се оправя.Покривам с шапка за баня или фолио и в хладилника. Сутринта поразбърквам да си видя консистенцията и ако има нужда добавям брашно или вода, но обикновено след изпичане на първата става ясно.
Надявам се да съм била полезна! Успех!

# 177
  • Мнения: 0
А ако не се правят в тефлонов тиган стават ли ?
Още не съм си купила  Sad

# 178
  • Мнения: 1 352
Ще трябва да ги пържиш в олио и ще станат доста мазни  Confused, аз не бих пробвала.

# 179
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Страхотни са. Благодаря за рецептата.   bouquet

# 180
  • София
  • Мнения: 53
Днес за пореден път правих американски палачинки. Малкият ги обожава. Слагам ги на плочата по 8 броя и стават за отрицателно време. Ето и снимки /не стават дебели, но пък са пухкави, мекички и многоооооооо вкусни/.






# 181
  • Мнения: 84
Чудни са и  Peaceза разлика от нашите стават винаги

# 182
  • Мнения: 2
Днес за пореден път правих американски палачинки. Малкият ги обожава. Слагам ги на плочата по 8 броя и стават за отрицателно време. Ето и снимки /не стават дебели, но пък са пухкави, мекички и многоооооооо вкусни/.






Изглеждат много по-различни от тези,който прави сестра ми,тя е страшен кулинар,но мисля,че ще я надмина с тези американски палачинки Wink

# 183
  • София
  • Мнения: 598
А някой знае ли място в София, където сервират американски палачинки?

# 184
# 185
  • Мнения: 7 091
Аз откакто започнах да си ги правя в къщи се влюбих в американските палачинки. На няколко места съм хапвала навън...ами миришат ми на бакпулвер, не знам колко слагат, но тези, които си правих в къщи стават по-добре.
Ето я моята рецепта тук: http://food.anniesartbook.com/2010/01/breakfast-for-dinner-for-love-of.html

Има я и на български под английския текст.

# 186
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Tandoori, тази сутрин направих твоите палачинки. Много ги харесаха моите деца. Наистина стават мекички и много вкусни. Рецептата отива в любими. Благодаря! Hug

# 187
  • Мнения: 7 091
Радвам се, че ви е харесала!  bouquet

# 188
  • Мнения: 1 983
И аз ги правих в събота. Много ни харесаха, пак ще правя със сигурност. Peace
Но пък обикновените никога не ми стават, та вече ще знам какви да правя.  bouquet

# 189
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Аз откакто започнах да си ги правя в къщи се влюбих в американските палачинки. На няколко места съм хапвала навън...ами миришат ми на бакпулвер, не знам колко слагат, но тези, които си правих в къщи стават по-добре.
Ето я моята рецепта тук: http://food.anniesartbook.com/2010/01/breakfast-for-dinner-for-love-of.html

Има я и на български под английския текст.
Тандури, фен  съм на твоите гофрети, така че ще опитам и палачинките.
Само не ми е ясна гъстотата на сместта. Като за обикновени палачинки или по- гъсто тесто?

# 190
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Ето ги и моите американски палачинки от снощи, невероятни бяха!!!   bowuu



Спазих стриктно рецептата на Marieta      bouquet  изпекох ги в тефлонов тиган, без никаква мазнина, на най-ниската степен на газовия котлон, излязоха точно 12 броя!!!

tais, моята смес беше по-гъста от тази за обикновените палачинки, почти колкото за кекс!

# 191
  • Мнения: 42
пак ще се пробвам,така ме изкушавате с тези снимки Peace

# 192
  • Мнения: 1 352
stefaniika, на силен огън се правят.
Добре е да се изчака малко сместа да постои. Така се надуват повече.

Сигурно съм казвала по-напред, но съм забравила  Blush - невероятни са, поляти с кленов сироп и бита сметана!

# 193
  • Мнения: 1 167
Marieta казваш, че стават по-пухкави ако сместа престои. Пробвала ли си да я приготвиш от предната вечер и да се държи в хладилник?
От както открих рецептата ти всяка събота си правим палачинки. Стават много бързо - за 30-40 мин, а са такава вкусотия. Хапваме ги със сладко от боровинки или с кленов сироп или с кашкавал гауда   bouquet

# 194
  • Мнения: 1
Всички изглеждат много вкусни, ще пробвам рецептите ви Simple Smile Hug

# 195
  • Мнения: 1 352
Ninia, не, от вечерта не съм ги правила, но забелязвам, че първите ми палачинки не са така хубаво надути, както последните. Достатъчно е сместа да постои 10-ина минути и тогава да започнете да ги печете.
И пак казвам - млякото да е топло, яйцата със стайна температура!

# 196
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Marieta, пробвах на силен огън, ама много бързо се запичат и се усъмних дали вътре няма да останат сурови?!    newsm78   Сместта ми престоя около час-два, в сравнение с обикновените палачинки, тези ми се получиха 4-5 пъти по-дебели, а за заливане моите мъже признават само течен шоколад!   Laughing

# 197
  • Мнения: 1 352
stefaniika, не че не може и на слаб котлон, но ще ти отнеме повече време. Няма опасност да останат недоопечени, то си личи като почнат да се образуват балончета, че вътрешността вече е готова.
И моят син ги предпочита с течен шоколад, на мен са ми сухи така и ги заливам със сироп и бита сметана  Crazy.

# 198
  • Мнения: 1 167
Ninia, не, от вечерта не съм ги правила, но забелязвам, че първите ми палачинки не са така хубаво надути, както последните. Достатъчно е сместа да постои 10-ина минути и тогава да започнете да ги печете.
И пак казвам - млякото да е топло, яйцата със стайна температура!

Интересно, при мен първите стават пухкави, последните вече са като подметки ( но вкуса си е същия!). Забелязах, че сместа на последните е по-гъста, въпреки че преди всяко гребване разбърквам  newsm78

# 199
  • Мнения: 7 091
Tais, сместа е по-гъста от тази за обикновените палачинки, доста по-гъста. Идеята е палачинките да станат дебели и пухкави от нормалните, аз не ги чакам да престояват, пека веднага като наливам в мерителна чаша, защото по-лесно се излива отколкото с черпак.  Peace

# 200
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Tais, сместа е по-гъста от тази за обикновените палачинки, доста по-гъста. Идеята е палачинките да станат дебели и пухкави от нормалните, аз не ги чакам да престояват, пека веднага като наливам в мерителна чаша, защото по-лесно се излива отколкото с черпак.  Peace
Направих ги. Но намалих малко бакпулвера, което сега отчитам като грешка. Но пък бяха вкусни и се изядоха.

# 201
  • Мнения: 7 091
Направих ги. Но намалих малко бакпулвера, което сега отчитам като грешка. Но пък бяха вкусни и се изядоха.

Радвам се, че са ви харесали!

# 202
  • Варна
  • Мнения: 777
И аз правих палачинките, получиха се страхотни. Питам се, дали маслото може да се замени с друга мазнина - олио или маргарин, някой пробвал ли е? Просто не понасям миризмата и вкуса на масло и не можах да си хапна с кеф.

# 203
  • Мнения: 1 352
Разбира се, че може. Пробвай с олио следващия път.

# 204
  • Варна
  • Мнения: 777
Още тази вечер, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт