охлюви натюр

  • 11 475
  • 74
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 017
Отдавна ми се ядяха охлюви....още от есента, обаче тогава не бяха хубави, защото бяха възрастни. Но дойде пролетта и нямаше как да изпусна момента и да си набера и сваря.....станаха страхотни. По- полезна и витаминозна храна от тях, незнам дали има. Ужасно вкуууууснииии са.... Crazy

Ето и как ги приготвих:
Около половин килограм охлюви, днес след дъжда, излязох в градината и събрах. След това ги измих сигурно през 20 води, защото бяха мнного, много лигави #2gunfire, но се изчистиха супер. Да отбележа, че един път се мият и в сол. След това ги сварих- около 30-40мин. Изплакнах с вода и сервирах. После всеки който е ял охлюви, знае тактиката на ядене.....Лимонче, солчица....и едно огромно удоволствие, което доставя вкусът им.. Joy Party
Не ги изкарах от черупките, защото ще отлежат така и ще си изгубят вкуса.


Да ви е сладко!!! chef

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 19:07 от L 0 V E

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
бяха мнного, много лигави

         Да ви е сладко!!! 

   Sick SickВ никакъв случай не може да ми стане сладко Mr. GreenВсе едно си сервирала сурови хлебарки Rolling Eyes

  Майка ми готви такива гадинки и от нея знам, че трябва да се извадят от черупките задължително.

  Не искам да те засягам, наистина всеки си има вкус.Но наистина за черупките съм чувала много пъти, че трябва да се махат.

# 2
  • Мнения: 195
Такова чудо все още не съм яла. Но щом казваш .... навярно са вкусни!?

# 3
  • Мнения: 11 747
и аз знам, че се вадят от черупките.
Яла съм 2 пъти - веднъж като дете и веднъж преди 3-4 години. Не ми се яде пак!  Mr. Green

# 4
  • Мнения: 1 505
Незнам има ли разлика от охлювите тук и от тези в бг,но тук съм ходила в доста изискани заведения и когато на масата ни някои си поръчва охлюви,винаги ги сервират с черупката и задължително със специални клечици за тях.Иначе аз не ям подобни гадинки и на мен също няма как да ми е сладко,но на теб щом ти е,тогава пак да си направиш.

# 5
  • Мнения: 6 017
Все едно си сервирала сурови хлебарки
Е чак пък хлебарки  Laughing
А иначе за черупките.....знам че се махат след като се ядат.
Всеки с вкуса си. Wink

# 6
  • Мнения: 5 001
Това са охлюви натюр.....Само сварени....Аз лично ги вадя от черупките и им махам коремчетата. Тоест остава само мускула....После или задушени със зелен лук или със сметанов сос.Много са вкусни.
 Между другото охлювите са много полезни,защото не хапват замърсена трева...Дори ги препоръчват на хора болни от язва и гастрит....

# 7
  • Мнения: 11 747
Една костенурка била обрана от охлюв. Отишла в полицията да подаде оплакване. Там я питали - какво стана, разкажи подробно, а тя - ами, то толкова бързо стана, че не разбрах!  Mr. Green Mr. Green

Във френската кухня знам, че се готвят много охлюви. Не е толкова лошо, колкото сме предубедени от външния вид на животинката.

# 8
  • Мнения: 6 017

 Между другото охлювите са много полезни,защото не хапват замърсена трева
Именно, те хапват най- чистата трева. Peace

# 9
  • Мнения: 177
аз ги ям,ама по малко.майка ги готви с ориз,пресен лук и джоджен.стават супер

# 10
  • Мнения: 1 209
Обичам охлюви, вкл. натюр. Все пак мисля, 4е е редно ако не се из4аква да им се про4истят 4ревцата ден два (както не про4етох) те да се изрежат, което налага да се извадят от 4ерупките. Ако си се хапват "по протокол" не пре4и да ги мушнеш обратно.

ПС : най-оби4ам охлюви "провансал" с масло 4есън и магданоз, но рядко ям 4е бързо бегат гадините.

# 11
# 12
  • Мнения: 5 001
, но рядко ям 4е бързо бегат гадините.
smile3532 smile3532 smile3533

# 13
  • Мнения: 9 111
Все пак мисля, 4е е редно ако не се из4аква да им се про4истят 4ревцата ден два (както не про4етох) те да се изрежат, което налага да се извадят от 4ерупките. Ако си се хапват "по протокол" не пре4и да ги мушнеш обратно.


Да, и изчакването трябва да бъде не по-малко от 24 часа в добре затворен съд.

# 14
  • Мнения: 2 199
Да, и изчакването трябва да бъде не по-малко от 24 часа в добре затворен съд.

 Whistling Whistling Whistling
Това ми напомня за патиланци и баба Цоцолана  Laughing Laughing Laughing
Не съм яла, незнам какво би ме накаро да ги ям  newsm12

# 15
  • Мнения: 9 111
звучи като миди да ядеш - все тая  Laughing

# 16
  • варна
  • Мнения: 1 830
Много обичам охлюви, ама в къщи никои не яде и не съм правила Crossing Arms.Майка напреди ги вадеше от черупките, сваряваше ги и после ги запържваше с червен пипер и ставаха супер Peace

# 17
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Веднъж купих в консерва, еми няма такава гадост, омирисаха ми къщата и ги хвърлих на секундата  Sick
Уж бяха някакви култивирани, а не от двора събирани..
Без черупката са  Sick, пък какво остава с  ooooh!

 Stop

# 18
  • София
  • Мнения: 39 783
Натюр не съм консумирала. Баба ми обаче обичаше да ме сюрпризира от време на време с охлюви и жабешки бутчета. Охлювите чистеше.

# 19
  • Мнения: 487
 Sick Sick Sick Това посмъртно не бих го яла, изглежда много гадно. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 20
  • Мнения: 3 456
Свекърва ми приготвя охлюви- вари ги, с ориз. Не са ми любима храна.

# 21
  • Мнения: 290
В къщи сме големи почитатели на охлювите.
Мъжо ми измисли една рецепта :
сварени,махат се черупките и се мятат заедно с гъби,масло и черно пиперче във фурната - страхотно мезе.

# 22
  • Мнения: 11 747
В къщи сме големи почитатели на охлювите.
Мъжо ми измисли една рецепта :
сварени,махат се черупките и се мятат заедно с гъби,масло и черно пиперче във фурната - страхотно мезе.

аз съм ги яла така + картофи

# 23
  • Мнения: 5 001
В къщи сме големи почитатели на охлювите.
Мъжо ми измисли една рецепта :
сварени,махат се черупките и се мятат заедно с гъби,масло и черно пиперче във фурната - страхотно мезе.
Ауу,това и на мен ще ми хареса....

# 24
  • Мнения: 6 017
В къщи сме големи почитатели на охлювите.
Мъжо ми измисли една рецепта :
сварени,махат се черупките и се мятат заедно с гъби,масло и черно пиперче във фурната - страхотно мезе.
Ауу,това и на мен ще ми хареса....
Да доста интересна комбинация.... Hug

# 25
  • Мнения: 1 352
И аз така  Sick Sick Sick.

Горката ми майчица ги береше и готвеше с ориз в зората на демокрацията, когато доларът беше 3000 лв. Тогава още си сушехме хляб и след това го правехме на пара, защото беше с купони и не стигаше. Горките ми родители, какво ли са преживели Sad,......................... горките охлювчета..........

# 26
  • София
  • Мнения: 312
Дори и в зората на демокрацията не си и помислях да помириша охлюв. Чувала съм, че хора в крайна сиромашия са ги готвили, ама това едва ли не преди 60 години. Обаче както казват, въпрос на вкус. Има хора дето си правят салата от глухарчета и какво ли още не...

# 27
  • Мнения: 1 209
Както се казва въпрос на вкус......кога от сиромашия...кога за 80 евро порцията.

ПС : салатата от глухар4ета е вкусна

# 28
  • Мнения: 6 017
Дори и в зората на демокрацията не си и помислях да помириша охлюв.
Стига бе! doh охлюви не си ли яла никога. Дори и в заведение? Хммм... Аз пък не ям охлюви, защото няма какво да ям, а, защото ИСКАМ!!!! Joy

# 29
  • Мнения: 133
Обожавам ги охлювите. Тази година, до сега съм събрала над 500 охлюва. Оставих ги 2 дена да се изходят( да си изпразнят стомаха). Сварих ги първо с черупките. После ги почистих и пак си ги варих в тенджерата под налягане. Едната доза беше панирани охлюви. Другата доза беше с ориз, пресен лук, джоджен, черен пипер. Третата доза беше на салата с чесън и кисело мляко.

# 30
  • Мнения: 6 017
Оставих ги 2 дена да се изходят( да си изпразнят стомаха).
И аз това направих преди да ги сваря. Peace

# 31
  • Мнения: 290
Пробвали сме и охлюви с гъби и предварително задушени хапки месце,пак всичко в тавичка и във фурната.Става много вкусно,но прекалено тежко,трябва да се внимава с количеството.

# 32
  • Мнения: 3 219
По- предната седмица готвих, усмърдяха ми душата  Sick Sick Sick, мъжо сам си ги изяде заедно с малкия ми син.

# 33
  • Мнения: 11 747
аз обичам рапани, които реално пак са охлюви. Колко хора ядът рапани без да се замислят, а от охлювите ги е гнус.

# 34
  • Мнения: 173
И моят мъж миналата седмица ми донесе две торбички с охлюви  от пазара.
Добре, че майка ми ни беше на гости за да ги сготви.Ядоха ги двамата.Аз не ги харесвам  и не желая да ги пипам и да ги готвя.

Посрещнах го с думите:И ти си дал пари за това....?!  Shocked Sick

# 35
  • Мнения: 133
По- предната седмица готвих, усмърдяха ми душата  Sick Sick Sick,

Само не разбрах на какво ти миришат? На мен ми миришат на прясно окосена трева. Това е най чистото животно. Ако знаете само прасето с какво се храни и как обичате пържоли...

# 36
  • Мнения: 3 219
Ми точно тази миризма не ми хареса, на треволяк. Не мога да си спомня какво друго съм готвила в нас, но имаше подобна миризма.
А за прасето е отделна работа...... ooooh!

# 37
  • Мнения: 6 017
абе вкусни са бе... Party
пина......вкусни ли са рапаните? Да взема да пробвам лятота на морето.... Миди раци и т.н. съм яла. Само рапани не съм Peace

# 38
  • Мнения: 5 001
пина......вкусни ли са рапаните? Да взема да пробвам лятота на морето.... Миди раци и т.н. съм яла. Само рапани не съм Peace
Рапаните са вкусни,но пак зависи кой ги е приготвял  Wink
Панирани са чудесно мезе за биричка.... Hug


Позволявам си да отговоря вместо Пина,защото и аз съм морско чедо(от Варна)

# 39
  • Мнения: 6 017
TheNMaster панирани ще ги поръчаме тогава като отида на море...А иначе във Варна на рибната борса няма или пине не съм виждала де

# 40
  • Мнения: 5 001
Продават понякога,но никога не са пресни и миришат ужасно....
Аз се гмуркам лятото и си ги вадя сама....

# 41
  • Мнения: 6 017
Аз се гмуркам лятото и си ги вадя сама....
Че ти да не си водолаз. Сериозно ли??? Shocked

# 42
  • Мнения: 5 001
Аз се гмуркам лятото и си ги вадя сама....
Че ти да не си водолаз. Сериозно ли??? Shocked
Сериозно бей  Joy Joy Joy Аз се гмуркам с харпун за риба и между другото изваждам и 1-2 торби с рапани.....

Малей къде отиде темата  ooooh! от охлювите та до рапаните...то те са морски охлюви ама ми стана смешно  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 43
  • Мнения: 6 017
Сериозно бей  Joy Joy Joy Аз се гмуркам с харпун за риба и между другото изваждам и 1-2 торби с рапани.....
Ми дай и на мен.... Joy че да има малко разнообразие с тея охлювчета- гъдинки, както ги нарекоха накой  smile3503 
айде спирам да пиша, че се отклонихме от темата..

# 44
  • Мнения: 1 174
Ахх, момичетааа!В коя тема влязох и аз! Simple Smile

Много обичам охлюви, но преди неможех да ги приготвям.Мъжът ми ме научи как - и двамата сме им стрхотни почитатели! Wink
За онези, които не са опитвали, да се настроят за...воденички с билков вкус. Simple Smile Правим си яхнийкаот тях.Горчиви са, когато са хапвали разни такива тревици... По същия начин рапаните за мен са морските воденички.
Пролетта ми е прекрасен сезон, защото я свързвам с похапването на най-любими мои ястия - охлювите, копривата, лапада - все зеленийки, които така ми допадааат!...Simple Smile

# 45
  • Мнения: 11 747
Сега се появявам да потвърдя, че рапаните са вкусни. Много правилно, като воденички е месото. И аз панирани съм ги яла - по заведения. В Пикадили продават почистени и замразени, само си ги панираш.

Аз веднъж вадих миди... Laughing  с пясък, от плиткото  Mr. Green

На пазара във Варна има охлюви тия дни. Може да взема да купя малко  Thinking  Аз бих им дала шанс. Ако искам за 1-2 порции, не повече, даже за 1 порция, колко охлюви трябва да купя? Като грамаж, нямам идея?

Ама те сигурно се варят живи, ох!

# 46
  • Мнения: 6 017
Ама те сигурно се варят живи, ох!
pina с това ох накрая на постинга ти умрях да се смея... rotfImbo А иначе живи се варят- няма как. Ако искаш дръпни ножа на един Laughing
Ми за една порция около 200-300гр. Peace

# 47
  • Мнения: 11 747
ще си помисля още малко и може да купя 200-300гр да пробваме.  Те и мидите и прочие се варят живи, но някак не се мъчат да изпълзят от врящата вода... Confused  Освед да ги пусна и да изляза от стаята. После може охлюв да не е останал в тенждерата  Confused

А ядът ли се панирани? Ако реша, сигурно трябва да ги подваря, да ги изкарам от черупките и после да панирам? 
Ако ги панирам, половинката няма да разбере какво яде изобщо...

# 48
  • Мнения: 1 174
Сега се появявам да потвърдя, че рапаните са вкусни. Много правилно, като воденички е месото. И аз панирани съм ги яла - по заведения. В Пикадили продават почистени и замразени, само си ги панираш.

Аз веднъж вадих миди... Laughing  с пясък, от плиткото  Mr. Green

На пазара във Варна има охлюви тия дни. Може да взема да купя малко  Thinking  Аз бих им дала шанс. Ако искам за 1-2 порции, не повече, даже за 1 порция, колко охлюви трябва да купя? Като грамаж, нямам идея?

Ама те сигурно се варят живи, ох!

Не купуваме нито рапани, нито охлюви.Рапаните ги вади мъжа ми от морето през лятото, а охлювите вчера точно след и по време на (цял ден валя) дъжда ги събирахме в гората. Simple Smile Затова не мога да ти кажа грамажи или цени.А пълзящи гадинки от  пазара не бих и купила.  Naughty Нареждат по масите най-отгоре живи, а измежду тях отдолу  много често има мъртви охлюви.И независимо, че охлювите се хранят с чиста трева, както пишете, не винаги имат избор  на район, а никой търговец не ти казва откъде събира тези, които ти продава.После...горчиви били.Simple Smile
Сега изчакваме нашите да се изчистят на терасата.И...живи се варят, да!  Laughing

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 18:08 от ive

# 49
  • Мнения: 6 017
А ядът ли се панирани? Ако реша, сигурно трябва да ги подваря, да ги изкарам от черупките и после да панирам? 
Ако ги панирам, половинката няма да разбере какво яде изобщо...
pina може да ги направиш и панирани ако искаш. Майка ми също ги обича панирани и затова за нея ги панирам, когато ми се занимава. Според мен най- добре ще е да се ядат натюр, без никаква преработка освен варенето де.
Ако решиш да ги панираш, найстина трябва първо да ги подвариш след това ги искарваш от черупката- е не целият охлюв, а само мускула, това дето го виждаме като пълзи охлюва. После ги овъргаляш в брашно и пържиш. Стават вкусни и панирани, но някак си мазнината която поемат от пърженето разваля вкуса им.

# 50
  • Мнения: 133
Панирам ги с царевично брашно, не поемат толкова много мазнина, стават хрупкави и много вкусни.Панирам само ходилото на охлюва, след като съм премахнала червата. Сварени се панират и то доста продължително се сваряват.

# 51
  • Мнения: 6 017
доста продължително се сваряват.
Доста, доста....от 30 до 50 минути

# 52
  • Мнения: 1 799
Обичам охлюви, ама не мога да ги пусна да се варят живи. Абсурд. Колкото и да ми се обяснява, че били низши, че болката била друга... Виж, ако някой ми ги приготви, няма да му се разсърдя  Laughing
Бе, не ми се смейте, ама не издават ли някакви звуци  Rolling Eyes

# 53
  • Мнения: 11 747
ох, аз за звуци не знам, но тъкмо мислех как ще се прежаля да ги сваря, пък те сега от пазара не били хубави  Thinking Аз ги гледам, че бродят из масите и сергиите...  Сега в гората да ида да събирам, дори не знам къде да ги търся.

Абе тези дни ще се усуча, усуча около пазара, пък ще видим.  Thinking

# 54
  • Мнения: 6 017
Бе, не ми се смейте, ама не издават ли някакви звуци  Rolling Eyes
Ами не Twisted Evil

# 55
  • Мнения: 1 174
Сега в гората да ида да събирам, дори не знам къде да ги търся.

Абе тези дни ще се усуча, усуча около пазара, пък ще видим.  Thinking

Ами... Simple Smile аз само предлагам, но понеже виждам, че си от Варна и както вали тези дни, почти навсякъде можеш да ги намериш.Нашите ги събираме не точно в гората, но извън града.Можеш и към Дружба да ги откриеш, по пътя или из алеите на комплекса, където е по-чисто.Пак си правиш разходката, но на по-приятно място и знаеш, че сама си си  събрала един обяд. Wink

# 56
  • Мнения: 11 747
ive, ще се пробвам, пък да видим.  Peace

# 57
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Обожавам охлюви. По това време на годината баща ми винаги събира охлюви.
Последните ги сварих, извадих от черупките, нарязах ги на по 2 с ножицата и ги смесих с много зелен лук. Стана невероятно салата, особено полята с майонезен сос.

# 58
  • Мнения: 6 017
Тарталета интересен начин.
Зла(то) следмалко ще пробвам и твоето предложение с царевично брашно Peace . Имах охлюви събрани още от 1 май и се чудех какво да ги правя. Пак ще има и само сварени, защото ги обожавам. Но имам 2-3кг. охлюви Crazy и даже утре мисля да направя някоя вкусотия на фурна с една част от тях. Голям зор видях докато ги изчистя тия 2-3кг. Утре ще кача снимки...на ГЪДИНКИТЕ  Laughing

# 59
  • Мнения: 2 199
LOve те още живи ли са?  Shocked Как ще ядеш умрели ако не са живи  #Crazy

# 60
  • Мнения: 6 017
LOve те още живи ли са?  Shocked Как ще ядеш умрели ако не са живи  #Crazy
Как да не са живи бе....Ти пък  Mr. Green Живи са си гъдинките, просто са стоели 2 дена и половина....Нищо им няма, щом още мърдат  Joy

# 61
  • Мнения: 1 799

е, не се стърпях. Чак пък и с голям шрифт...

# 62
  • Мнения: 6 017


е, не се стърпях. Чак пък и с голям шрифт...
Rolling Eyes написах гЪдинките с Ъ, а не с А, защото така повече ми хареса...не че незнам как се пише. curly sue не си мисли, че не мога да пиша гадинки  smile3521 newsm12 но все пак мерси, че го поправи.... Мисля, че именно това че е с големи букви може да ти подскаже, че е написано нарочно така...но както и да е...

# 63
  • Мнения: 1 799
О, миличка, за да го подчертая, значи думичката я виждам неколкократно написано така от твоята ръка. Още повече виждам, че ще си абитуриентка. Тази година има и матури, струва ми се. Сметнах, че ще ти бъде от полза  Laughing

# 64
  • Мнения: 6 017
Rolling Eyes написах гЪдинките с Ъ, а не с А, защото така повече ми хареса...не че незнам как се пише.
cathie мисля, че не си прочела правилно предният ми пост. Ако не си- прочети го пак. Да ти кажа, да абитуриентка съм и матура ще държа и на изпит по БЕЛ ще ходя има хора който оценяват мойте знания по Езикова култура....Това, че на теб не ти харесва правописа ми, мен изобщо не ме засяга.. А и форума е последното място от което мога да се уча на правопис. Naughty
ПС:Поне не спами хубавата тема...

# 65
  • Мнения: 1 799
Може би си права. Що ли се намесвам. Дерзай  Wink
Ама доста постове ми се насъбраха  Laughing Все пак съм филолог и грешките ме удрят в очите без да искам. Не е лесно.

И за да не спамя повече, да кажа нещо и по темата. Обичам воденички и други мускулчета.

# 66
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
За да са добре изчистени охлювите, трябва да престоят 1 ден в брашно, докато са живи - ядат от брашното, изакват го и така си сигурна, че са чисти отвсякъде!

Иначе и аз не ги ям, но знам, че не се вадят от черупките.

# 67
  • Мнения: 2 199
За да са добре изчистени охлювите, трябва да престоят 1 ден в брашно, докато са живи - ядат от брашното, изакват го и така си сигурна, че са чисти отвсякъде!

Иначе и аз не ги ям, но знам, че не се вадят от черупките.

 Shocked Те в изакано ако престоят как ще са чисти  Embarassed

# 68
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Така се почистват отвътре - червата. Иначе отвън си ги миеш с водичка или им слагаш памперси  Mr. Green Laughing

# 69
  • Мнения: 899
И аз не съм по темата, ама моля те, LOVE, кажи на тези, които ти оценяват езиковата култура, че се пише за множествено число "които", а не "който".

Иначе охлюви не ям, може би бих във френски ресторант, хубаво сготвени, да не знам, че са охлюви и с много хубаво бяло вино.

# 70
  • Бургас
  • Мнения: 260
Аз обожавам охлюви Simple Smile Незнаех че трябва да престоят в брашно една вечер. Иначе си ги държа в голяма тенджера 3 дена и после стават страхотни.
А и между другото ... големи момичета сте, как ви се занимава да се заяждате така на дребничко. Който иска да си пише с грешки, така да е.
Коя си ти че ще я поправяш? Някоя безгрешна ли?


Извинявам се ...

# 71
  • Мнения: 6 017
Снощи направих панирани охлюви с царевично брашно. Станаха доста хрупкави. При пърженето добавих и два стръка зелен лук. Сепер са. Ето и стъпка по стъпка

Охлювите в царевично брашно-http://www.foto.bg/data/500/medium/5611.JPG
В тигана- http://www.foto.bg/data/500/medium/5621.JPG
С пресен зелен лук-http://www.foto.bg/data/500/medium/5631.JPG
Готовите панирани охлюви-http://www.foto.bg/data/500/medium/5642.JPG

Сега се пекат и тези с ориз на фурна. По- късно ще кача снимка.

ПС:И една снимка специално за Суха Мащерка  newsm53 http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=156254&cat=500 . Не се вижда много много, но все пак.

# 72
  • Мнения: 1 174
За да са добре изчистени охлювите, трябва да престоят 1 ден в брашно, докато са живи - ядат от брашното, изакват го и така си сигурна, че са чисти отвсякъде!

Иначе и аз не ги ям, но знам, че не се вадят от черупките.

 Shocked Те в изакано ако престоят как ще са чисти  Embarassed

Ти шегуваш ли се? Simple Smile
Охлювите се поръсват с брашно и стоят даже не един, а два-три дни (поне така правя аз), за да им се изчистят червата от всичко, що са яли, за да не горчат. Simple Smile
От черупките се вадят, ако смяташ да ги приготвяш и консумираш по рецепта, различна от "натюр". Simple Smile

# 73
  • Мнения: 30
 Това е нещо ,което никога не съм вкусвала и не смятам да го правя.Хубавото е ,че нито мъжа ми,нито дъщеря ми  проявяват интерес . Animal Snail  Animal Snail  Animal Snail

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 13:25 от ifets

# 74
  • Мнения: 6 017
Охлюви с ориз на фурна


Необходими продукти:
около 200 гр. изчистени от черупките охлюви
1ч.ч. ориз
4ч.ч. вода
чубрица
сол на вкус
бульон
2-3 стръка зеле лук

Приготвяне: сичко се изсипва в една тава и се пече.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5651.JPG - неопечено
http://www.foto.bg/data/500/medium/5671.JPG - Опечено и сервирано

Приятен апетет!

Общи условия

Активация на акаунт