охлюви натюр

  • 11 476
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 6 017
LOve те още живи ли са?  Shocked Как ще ядеш умрели ако не са живи  #Crazy
Как да не са живи бе....Ти пък  Mr. Green Живи са си гъдинките, просто са стоели 2 дена и половина....Нищо им няма, щом още мърдат  Joy

# 61
  • Мнения: 1 799

е, не се стърпях. Чак пък и с голям шрифт...

# 62
  • Мнения: 6 017


е, не се стърпях. Чак пък и с голям шрифт...
Rolling Eyes написах гЪдинките с Ъ, а не с А, защото така повече ми хареса...не че незнам как се пише. curly sue не си мисли, че не мога да пиша гадинки  smile3521 newsm12 но все пак мерси, че го поправи.... Мисля, че именно това че е с големи букви може да ти подскаже, че е написано нарочно така...но както и да е...

# 63
  • Мнения: 1 799
О, миличка, за да го подчертая, значи думичката я виждам неколкократно написано така от твоята ръка. Още повече виждам, че ще си абитуриентка. Тази година има и матури, струва ми се. Сметнах, че ще ти бъде от полза  Laughing

# 64
  • Мнения: 6 017
Rolling Eyes написах гЪдинките с Ъ, а не с А, защото така повече ми хареса...не че незнам как се пише.
cathie мисля, че не си прочела правилно предният ми пост. Ако не си- прочети го пак. Да ти кажа, да абитуриентка съм и матура ще държа и на изпит по БЕЛ ще ходя има хора който оценяват мойте знания по Езикова култура....Това, че на теб не ти харесва правописа ми, мен изобщо не ме засяга.. А и форума е последното място от което мога да се уча на правопис. Naughty
ПС:Поне не спами хубавата тема...

# 65
  • Мнения: 1 799
Може би си права. Що ли се намесвам. Дерзай  Wink
Ама доста постове ми се насъбраха  Laughing Все пак съм филолог и грешките ме удрят в очите без да искам. Не е лесно.

И за да не спамя повече, да кажа нещо и по темата. Обичам воденички и други мускулчета.

# 66
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
За да са добре изчистени охлювите, трябва да престоят 1 ден в брашно, докато са живи - ядат от брашното, изакват го и така си сигурна, че са чисти отвсякъде!

Иначе и аз не ги ям, но знам, че не се вадят от черупките.

# 67
  • Мнения: 2 199
За да са добре изчистени охлювите, трябва да престоят 1 ден в брашно, докато са живи - ядат от брашното, изакват го и така си сигурна, че са чисти отвсякъде!

Иначе и аз не ги ям, но знам, че не се вадят от черупките.

 Shocked Те в изакано ако престоят как ще са чисти  Embarassed

# 68
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Така се почистват отвътре - червата. Иначе отвън си ги миеш с водичка или им слагаш памперси  Mr. Green Laughing

# 69
  • Мнения: 899
И аз не съм по темата, ама моля те, LOVE, кажи на тези, които ти оценяват езиковата култура, че се пише за множествено число "които", а не "който".

Иначе охлюви не ям, може би бих във френски ресторант, хубаво сготвени, да не знам, че са охлюви и с много хубаво бяло вино.

# 70
  • Бургас
  • Мнения: 260
Аз обожавам охлюви Simple Smile Незнаех че трябва да престоят в брашно една вечер. Иначе си ги държа в голяма тенджера 3 дена и после стават страхотни.
А и между другото ... големи момичета сте, как ви се занимава да се заяждате така на дребничко. Който иска да си пише с грешки, така да е.
Коя си ти че ще я поправяш? Някоя безгрешна ли?


Извинявам се ...

# 71
  • Мнения: 6 017
Снощи направих панирани охлюви с царевично брашно. Станаха доста хрупкави. При пърженето добавих и два стръка зелен лук. Сепер са. Ето и стъпка по стъпка

Охлювите в царевично брашно-http://www.foto.bg/data/500/medium/5611.JPG
В тигана- http://www.foto.bg/data/500/medium/5621.JPG
С пресен зелен лук-http://www.foto.bg/data/500/medium/5631.JPG
Готовите панирани охлюви-http://www.foto.bg/data/500/medium/5642.JPG

Сега се пекат и тези с ориз на фурна. По- късно ще кача снимка.

ПС:И една снимка специално за Суха Мащерка  newsm53 http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=156254&cat=500 . Не се вижда много много, но все пак.

# 72
  • Мнения: 1 174
За да са добре изчистени охлювите, трябва да престоят 1 ден в брашно, докато са живи - ядат от брашното, изакват го и така си сигурна, че са чисти отвсякъде!

Иначе и аз не ги ям, но знам, че не се вадят от черупките.

 Shocked Те в изакано ако престоят как ще са чисти  Embarassed

Ти шегуваш ли се? Simple Smile
Охлювите се поръсват с брашно и стоят даже не един, а два-три дни (поне така правя аз), за да им се изчистят червата от всичко, що са яли, за да не горчат. Simple Smile
От черупките се вадят, ако смяташ да ги приготвяш и консумираш по рецепта, различна от "натюр". Simple Smile

# 73
  • Мнения: 30
 Това е нещо ,което никога не съм вкусвала и не смятам да го правя.Хубавото е ,че нито мъжа ми,нито дъщеря ми  проявяват интерес . Animal Snail  Animal Snail  Animal Snail

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 13:25 от ifets

# 74
  • Мнения: 6 017
Охлюви с ориз на фурна


Необходими продукти:
около 200 гр. изчистени от черупките охлюви
1ч.ч. ориз
4ч.ч. вода
чубрица
сол на вкус
бульон
2-3 стръка зеле лук

Приготвяне: сичко се изсипва в една тава и се пече.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5651.JPG - неопечено
http://www.foto.bg/data/500/medium/5671.JPG - Опечено и сервирано

Приятен апетет!

Общи условия

Активация на акаунт