Забравени сладки

  • 93 558
  • 206
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 463
Сънчи, много си радвам, че ти харесват, със здраве да си ги хапнеш. Heart Eyes

Phoenix,Az - поне 3 часа пишеше в рецептата, но ако ти станат много бройки, нищо не пречи да жертваш по някоя, за да пробваш в какво състояние е и по-рано (но все пак поне час и половина да си останат във фурната, толкова поне Лабрекс писа, че ги е държала, аз поне го приемам за абсолютния минимум). Simple Smile

Само че моите (по-горе съм ги показала) не станаха на скалички, ами малко на бисквитки-плескудки, та може и затова да им е стигнало това време - тънички бяха. А на по-големи купчинки може би наистина 3 часа ще им трябват. Но както пише Котка - като мине час и половина, опитайте една - може и да им стига. Grinning
Много благодаря  Hug Hug Hug ще пробвам тези дни и ще споделя  bouquet

# 46
  • Мнения: 2 241
Оо, даже и мъжът ми ги нападна. А той много сладко не яде. Пази се  Laughing
И аз така ще натрупам  другия път отгоре връхче  Mr. Green
И пак благодаря за описанието за направа на снега   bouquet


И на мен не всеки път ми става снегът, но този път не бързах и спазих точно инструкциите (както съм ги превела), явно са добри наистина, защото и аз нямах издънка.

А ти в крайна сметка с шоколад с ядки ли ги направи, че на снимката не мога да преценя?

# 47
  • Мнения: 1 798
Не. Със Своге фин млечен. Че другите шоколади липсват по разбираеми причини.
Чудя се, дали ще станат, ако се сложат повече орехи. Или трябва да се спазва точната рецепта  newsm78
Не виждам причина да има провал. По-малко шоколад и повече орехи, това ще бъде следващият опит  Peace

# 48
  • у дома
  • Мнения: 1 581
страхотна рецепта, неверятни сладки  newsm44 Котка благодаря, че я сподели  Hug  bouquet

аз ги направих с бадеми (нямах орехи), шоколада ( 90гр натурален, останалите млечен) и 3 малки белтъка. в общи линии малко на око сложих продуктите  Mr. Green


 

НО наложи се да ги забравям два пъти  Mr. Green първият път наистина ги забравих, за 5 часа... но като се прибрах се оказа, че им трябва още мъничко (тук грешката е моя според мен, тавата трябваше да я сложа на по-ниско ниво, а не по средата  Peace ) затова наново загрях фурната и изключих, след 30 минути сладките бяха готови. невероятно вкусни  Crazy Crazy

# 49
  • Мнения: 22 867
Ето и моите, тоя път белтъците се разбиха без проблем. Пак сложих стафидки и шоколад и пак много ми харесаха на вкус. Станаха готови за около два часа, може би и малко по-мъничко. Пиленцето го аранжира един малчо-помощник - и то искало да си клъвне целувчици. Embarassed
Котка, много благодарности ще получаваш за тая страхотна рецепта.  bouquet  bouquet  bouquet


# 50
  • Мнения: 2 241
blueeye®, страхотни са станали! Шоколадчето как хубаво си го снимала разтопеничко, направо пак ми се приискват. Embarassed   bouquet 

labrex, този път са просто перфектни, а милият помощник как се сетил за пиленцето, сладка душичка, да е жив и здрав и много да помага на мама. Heart Eyes

Ето вижте колко е индивидуално с фурните, на labrex за по-малко от два часа стават, а на blueeye® и за пет не са станали. Rolling Eyes Моите ги сложих вечерта малко преди полунощ и на сутринта в 10 часа вече бяха супер, но не знам всъщност в кой точно момент са били готови, следващия път ще ги направя през деня, за да засека. Наистина е най-добре човек да се съобрази с особеностите на фурната си, някои по-бързо загряват, но и по-бързо изстиват, други по-бавно и т.н. Така че като минат 2 часа, да речем, пробвате и ако са готови - вадите, ако не - връщате ги обратно.  Peace

curly sue, искаш повече орехи да сложиш за сметка на шоколада ли? Сигурно ще станат, защо не. Въпросът е горе-долу пропорциите на пълнежа да бъдат спазени, защото ако белтъкът преобладава ще си станат почти обикновени целувки.  Peace

# 51
  • Мнения: 2 241
Много добре изглеждат и сигурно скоро ще ги пробвам. Замислих се обаче, че след 3 часа фурната ми отдавна ще е изстинала. Не съм си поставяла за цел да проверя колко време след като я изключа изстива, но съм убедена, че е след по-малко от 3 часа.

lady di, мисля, че повечето фурни изстиват за час-два, не знам как точно става номерът при тези сладки, не се пекат, но се сушат някак и в студената фурна, виж и нагоре какво са писали и други момичета, при всички фурни си е индивидуално. Най-добре ще стане може би с проба - грешка, както е станало с blueeye®. Peace

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 45
Котка,страхотна си!Рецептата ми идва точно по поръчка.След 2 седмици тук има фестивал на нациите и ще ги спретна тези сладки за тогава.Ще ги шашна.И аз ти благодаря много.

# 53
  • София
  • Мнения: 3 816
Ето ги и моите сладки тук и тук. Направих ги с натурален шоколад и стафиди. Котка, благодаря за рецептата!  bouquet

# 54
  • Мнения: 1 798
Лабрекс, Гелева, как ги постигате тези връхчета?
Страхотни са ви  Peace

# 55
  • София
  • Мнения: 3 816
Ами просто белтъците се разбиха на много гъст и плътен сняг, като изсипвам с лъжицата и то се "източва"  Laughing и се получава така.

# 56
  • Мнения: 1 798
И при мен стана много твърд снега, но може би плънката беше малко повече, не знам, но пък предпочитам плънката пред белтъците. Много хубави и ефектни сладки. Харесаха се на доста познати.

# 57
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, Гелева, как ги постигате тези връхчета?
Страхотни са ви  Peace

Врътка с лъжицата и става! Grinning Но на вкуса не се отразява формата - все са чудесни. Най-много ми харесва, че са мекички отвътре, а отвън с хрупкава коричка. Купувала съм едни твърди, та направо като пластмасови стоят - чак неприятни. Но тези са разкошни според моя вкус. newsm10 Пък за начина им на печене - думи нямам. Както вече писах, Котка много мерси-та ще отнесе! newsm51

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 22:11 от labrex

# 58
  • Мнения: 3 219
Заредих ги преди час и половина, нямам търпение да изчакам до утре сутринта...

# 59
  • Мнения: 7 091
Аз може ли да попитам градусите в Целзий или Фаренхайт са?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт