Забравени сладки

  • 93 559
  • 206
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 241
Казват се така, forgotten cookies, не защото са открити в някой стар тефтер с рецепти, а просто заради техниката на печене, ето по-подробно:

Забравени сладки
(източник: ВBC Good Food, много интересни неща си намирам там Simple Smile)

2 белтъка (пише да са от големи яйца, моите си бяха средностатистически нашенски яйца, съответно не много големи, поради което малко намалих пропорциите при другите продукти, ще пиша в скоби)
120 гр. захар (аз сложих 100 гр.)
120 гр. орехи (аз сложих около 100 гр. пак)
150 гр. натурален шоколад (аз сложих около 120 гр.)
1 ч.л. течна ванилия (сложих малко по-малко)

Вечерта преди лягане включете фурната на 180º (ако е с газ на 4, а с вентилатор на 160º, давам вариантите защото е важно температурата на фурната да е правилната като я включвате, а после повече не се занимавате с нея).
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. Постепенно започнете да добавяте захарта като продължавате разбиването, трябва да се получи лъскава и твърда маса.
Начупете (нарежете) на не много дребни парчета орехите и шоколада и внимателно ги разбъркайте с белтъка, добавете накрая и ванилията, пак разбъркайте леко.
Покрийте с хартия за печене голяма тава и с голяма лъжица сипвайте купчинки от белтъците. Няма смисъл да се стараете да са с правилна форма, чарът им е в небрежността. Simple Smile
Аз нямам голяма фурна (и тава съответно), така че направих по-внушителни скалички в по-малка тавичка (15 броя ми се получиха). Важното е да има поне 2 см. разстояние помежду им (те не се надуват много, но все пак да не залепнат една за друга).
Най-важният момент: изключете фурната, сложете тавата вътре и си лягайте да спинкате. На сутринта ще намерите опечени сладки. Това, разбира се, е в кръга на шегата, макар и да е най-удобно като начин на действие, аз така и направих. Но можете и през деня да си ги опечете, стига да ги "забравите" за поне 3 часа в изключената фурна, без да я отваряте и пипате.





Много сполучливи сладки, технически погледнато са целувки, но не са сухи, твърди или хрускави, макар и така да изглеждат, а са мекички и топящи се, вътре шоколадът си остава размекнат, само орехите леко покрупкват и въобще .... супер.  Grinning

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
супер  Hug

колко време загряваше фурната?

аз още имам великденски шоколадови зайци и се чудя как да ги оползотворя Flutter

# 2
  • Мнения: 311
Страхотна рецепта! А и е лесна.
Ще се пробва още довечера.  smile3501

# 3
  • Мнения: 2 241
супер  Hug

колко време загряваше фурната?

аз още имам великденски шоколадови зайци и се чудя как да ги оползотворя Flutter

Загрявах я само докато се занимавах разбиването на белтъците и другите подробности около рецептата, значи общо около половин час, не повече. Simple Smile

А зайците наистина могат да влязат в употреба в този случай. Hug

# 4
  • Мнения: 22 867
Коткаbouquet за рецептата! Тия "нощни" сладки са чудесни! Най-много ми хареса начинът им на приготвяне - слагаш тавата вечерта и на сутринта те чака приятна изненадка за вкусно започване на деня!  Grinning

# 5
  • Мнения: 2 241
Коткаbouquet за рецептата! Тия "нощни" сладки са чудесни! Най-много ми хареса начинът им на приготвяне - слагаш тавата вечерта и на сутринта те чака приятна изненадка за вкусно започване на деня!  Grinning

smile3521 И мен с това ме спечелиха, не че по принцип бягам от сложни рецепти, дори понякога си ги търся, но не е зле от време на време човек да се поразнообрази с нещо лесничко. Simple Smile

А и въобще, честно казано, не очаквах, че са толкова безумно вкусни. Laughing

# 6
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Котка, благодаря за споделеното. Много обичам да пробвам интересни рецепти, а тази е именно такава. А би ли споделила и други такива baby_neutral

# 7
  • Мнения: 2 241
Котка, благодаря за споделеното. Много обичам да пробвам интересни рецепти, а тази е именно такава. А би ли споделила и други такива baby_neutral

Аз също обичам да експериментирам и когато реша, че нещо наистина си заслужава, споделям го. Simple Smile 
Можеш да погледнеш в Любими рецепти, там съм пускала други неща, които съм правила напоследък. Peace

# 8
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Котка, благодаря за споделеното. Много обичам да пробвам интересни рецепти, а тази е именно такава. А би ли споделила и други такива baby_neutral

Аз също обичам да експериментирам и когато реша, че нещо наистина си заслужава, споделям го. Simple Smile 
Можеш да погледнеш в Любими рецепти, там съм пускала други неща, които съм правила напоследък. Peace

Благодаря ти, а пък аз тръгнах да търся в профила ти, но се наложи да рестартирам компа и тъкмо се бях засилила пак натам, като ти видях отговора  bouquet

# 9
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Благодаря, за рецептата, копнах си я веднага. Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 3 816
Веднага си я записвам, благодаря!  bouquet

# 11
  • Мнения: 1 117
e, много добра идея, наистина мързелива! само за събота сутрин с кафето... ставаш, протягаш се разчорлено и викаш на милото: пък какви сладки ще ти направя сега....

# 12
  • Мнения: 2 241
Момичета, много се надявам и на вас да ви харесат сладките. Peace

Аз в момента правя неистови усилия, понеже съм ги приготвила за гости за вечерта, да не стане така, че да свършат преждевременно Embarassed. Е, поне по една за гост да има, те и без друго малко станаха. Преди малко ги качих върху хладилника, който е 2 метра висок, да не ми се мяркат непрекъснато пред очите.
Изобщо не очаквах, че толкова вкусни ще се получат! Simple Smile

# 13
  • Мнения: 402
И аз ще ги пробвам! Напоследък ставам фен на рецептите на Котка    Peace

# 14
  • Мнения: 503
Тънкоста при правенето на тези сладки е в разбиването на белтъците.При отделянето на  белтъците трябва да се внимава да не попадне дори и капчица жълтък в купата за разбиване.Съда за разбиване трябва да бъде идеално сух.
Много оригинална рецепта.Браво!!! Hug

# 15
  • Мнения: 2 241
Тънкоста при правенето на тези сладки е в разбиването на белтъците.При отделянето на  белтъците трябва да се внимава да не попадне дори и капчица жълтък в купата за разбиване.Съда за разбиване трябва да бъде идеално сух.
Много оригинална рецепта.Браво!!! Hug

Абсолютно си права, благодаря за допълнението! И още - добре е яйцата да са на стайна температура, т.е. да са били извадени от хладилника поне 2-3 часа преди да се пристъпи към разбиване на белтъците.

И аз ще ги пробвам! Напоследък ставам фен на рецептите на Котка    Peace

 newsm51

# 16
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 958
Супер рецептичка,утре ще се пробва.  bouquet

# 17
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Честит Рожден Ден, Котка ! Да си здрава и щастлива и още много такива хубави рецепти да даваш !  newsm51

Ще пробвам и тази  Simple Smile !

# 18
  • Cофия
  • Мнения: 1 212
Отива веднага в тефтера и чака ред да я пробвам скоро Hug

# 19
  • Мнения: 3 154
Имам питанки - нямам хартия за печене. Какво мога да подложа в тавата?
И друго - не обичам натурален шоколад Tired мога ли да сложа млечен? Или ще стане прекалено сладко?

# 20
  • Мнения: 2 241
Имам питанки - нямам хартия за печене. Какво мога да подложа в тавата?
И друго - не обичам натурален шоколад Tired мога ли да сложа млечен? Или ще стане прекалено сладко?


В оригинала на рецептата беше дадено да се пекат върху алуминиево фолио, имаше обаче един коментар от потребител, че са му залепнали за фолиото и че препоръчва да се сложат върху хартия, аз така и направих и нямаше никакъв проблем. Но ако искаш, пробвай с фолиото.
Млечен шоколад защо да не може? Сладичко ще е, но нали това е целта. Grinning


Честит Рожден Ден, Котка ! Да си здрава и щастлива и още много такива хубави рецепти да даваш !  newsm51


Много ти благодаря!  Hug

# 21
  • Мнения: 402
Аз в момента си ги хапвам!!! Разкошни са!
Сложих млечен шоколад и ги пекох цяла нощ и са невероятни, но са ми малко Embarassed и по този повод да питам, ако направя двойна доза , дали ще ми се получи да сложа две тави на различни нива във фурната newsm78

# 22
  • Мнения: 2 241
Аз в момента си ги хапвам!!! Разкошни са!
Сложих млечен шоколад и ги пекох цяла нощ и са невероятни, но са ми малко Embarassed и по този повод да питам, ако направя двойна доза , дали ще ми се получи да сложа две тави на различни нива във фурната newsm78


Браво, много се радвам, че ти харесват!  Heart Eyes

Мисля, че няма никакъв проблем с две тави на различни нива във фурната, защото те на практика не се пекат, а само се сушат, така че би трябвало да се получи. Peace

# 23
  • Мнения: 3 621
Коткаbouquet за рецептата! Тия "нощни" сладки са чудесни! Най-много ми хареса начинът им на приготвяне - слагаш тавата вечерта и на сутринта те чака приятна изненадка за вкусно започване на деня!  Grinning

и изглеждат вкусни , ще се пробват

# 24
  • Мнения: 22 867
И аз ги направих, няма да ги показвам, защото не ми станаха белтъците на твърд сняг. Мисля, че е от жълтъка - от нетърпение и бързане успях да спукам единия и уж го махнах, но явно............Както и да е - сложих им начупен великденски заек и стафиди, защото нямах изчистени орехи, а не ми се чистеха посред нощ. "Забравих" ги във фурната за около час и половина  и по два часа по нощите си хапвах готови целувки. Embarassed Много е полезно да се яде по това време и особено пък сладки неща......... Heart Eyes  Ама пък бяха много вкусни, с лека киселинка от стафидите. На вид се получиха като кръгли бисквитки. Следващият път се надявам да ги докарам на вид, тогава и ще показвам. Grinning Но начинът на печене е страхотен - иначе ги суша целувките по два часа и само ходя да гледам да не им е силна фурната, а сега станахас коричка и вътре леко мекички, и то без да ме притесняват.
С една дума - Котка, хиляди    bouquet   за хубавата рецептичка!

Хайде, все пак да ги покажа, та ако на някой станат такива, да не се шашка - на вкус са ммммм Heart Eyes , независимо от формата. 

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 14:04 от labrex

# 25
  • Мнения: 1 798
Оле, оле. Тези неща изглеждат превъзходно. Че и лесни на всичкото отгоре. Стига да се справя със снега, че хич ме няма с белтъците. Копвам и пробвам в най-скоро време.
Предполагам, че използването на шоколад с ядки няма да е проблем.

# 26
  • Мнения: 22 867
Оле, оле. Тези неща изглеждат превъзходно. Че и лесни на всичкото отгоре. Стига да се справя със снега, че хич ме няма с белтъците. Копвам и пробвам в най-скоро време.
Предполагам, че използването на шоколад с ядки няма да е проблем.

curly sue, а аз пък нямам спомен да не са ми се разбили белтъци на твърд сняг и със и без захар, ама на - вече ще имам. Grinning Рецептата е страхотна, пожелавам ти всичко да е на ред с белтъците и да покажеш красоти!  bouquet

# 27
  • София
  • Мнения: 10 858
О, и аз ще ги направя, само да купя орехи. Страшно вкусно ми звучат. Heart Eyes

# 28
  • Мнения: 187
Много леснички и аз се запалих да ги пробвам защо пък не още след малко да се понадигна и да се запретна  Rolling Eyes Котка комплименти за бързата и лесна рецепта  по късно ,ще се отчета  Peace

# 29
  • Мнения: 1 117
Ммм  и аз ще ги направя тези сладки, само че се притеснявам след като изключа фурната , дали ще успеят да се изпекат  Embarassed Свеки прави такива скалички им казва / без шоколад/ , но ги суши на слаба фурна.

# 30
  • Мнения: 2 241
Labrex, на мен честичко не ми става белтъкът, но напоследък нямам издънки, слава богу. Супер идея е да се сложат стафиди, много обичам. Радвам се, че са ти харесали на вкус, а че не са оформени като скалички - много важно, нали на едно място отиват. Joy Joy


Curly Sue, ти си гениална просто, използването на шоколад с ядки ще спести малко труд, веднага си представих млечен шоколад с цели лешници как добре ще им върви. Simple Smile  Ако ги направиш така, ще се радвам да споделиш резултата!  Simple Smile


Bopsi, точно в това е номерът в тази рецепта, обикновено целувките се правят както ги прави свекърва ти, но тук е даден вариант, в който фурната се загрява първоначално до по-висока температура, а после в момента, в който тавата се слага вътре, се изключва. Така сладките не се пекат, но се сушат и ако ги оставиш достатъчно дълго, няма начин да са сурови.  Peace


На другите момичета какво да кажа - много се надявам да ви харесат, ако решите да ги направите. Hug

# 31
  • Мнения: 3 154
Котка newsm20
Тези сладки определено ми стават фаворит!
Сложих млечен шоколад с лешници. Отделно сложих фъстъци, защото не ми се занимаваше да чупя и чистя лешници Blush
Между другото получиха ми се доста бройки. Напълних две тави Mr. Green
Стана страхотия! Чудно, чудно, чак прекрасно!
Отивам да ям bite

П.П. Забравих да напиша, че ги "пекох" върху фолио. Въобще не залепнаха.

# 32
  • Мнения: 463
Момичета споделете всъщност колко време трябва да "съхнат" сладките във фурната, защото вечер ми е абсурд да ги направя /просто знам, че няма да заспя докато не ги пробвам, а определено не бих и бих искала до стоя да през нощта и да пипат постоянно фурната дали пък не са станали вече  Thinking/ да знам дали ако си ги направя и ги оставя за 1,5 - 2 часа няма да съм им достатъчно Confused? Та да ги позабравя за 1,5 - 2 часа във фурната, а?   newsm78

# 33
  • Мнения: 3 154
Моите ги сложих във фурната в 17:20 и бръкнах в нея в 20:20 т.е. 3 часа са стоели там.

# 34
  • Мнения: 2 241
Сънчи, много си радвам, че ти харесват, със здраве да си ги хапнеш. Heart Eyes

Phoenix,Az - поне 3 часа пишеше в рецептата, но ако ти станат много бройки, нищо не пречи да жертваш по някоя, за да пробваш в какво състояние е и по-рано (но все пак поне час и половина да си останат във фурната, толкова поне Лабрекс писа, че ги е държала, аз поне го приемам за абсолютния минимум). Simple Smile

# 35
  • Мнения: 22 867
Сънчи, много си радвам, че ти харесват, със здраве да си ги хапнеш. Heart Eyes

Phoenix,Az - поне 3 часа пишеше в рецептата, но ако ти станат много бройки, нищо не пречи да жертваш по някоя, за да пробваш в какво състояние е и по-рано (но все пак поне час и половина да си останат във фурната, толкова поне Лабрекс писа, че ги е държала, аз поне го приемам за абсолютния минимум). Simple Smile

Само че моите (по-горе съм ги показала) не станаха на скалички, ами малко на бисквитки-плескудки, та може и затова да им е стигнало това време - тънички бяха. А на по-големи купчинки може би наистина 3 часа ще им трябват. Но както пише Котка - като мине час и половина, опитайте една - може и да им стига. Grinning

# 36
  • Мнения: 3 219
Ех, страхотно изглеждат, обаче по това време да чупя орехи.... Утре ще ги направя Hug

# 37
  • Мнения: 3 830
Записвам си я! Peace

Изглеждат чудесно Party

# 38
  • космополитно
  • Мнения: 941


... Напоследък ставам фен на рецептите на Котка    Peace

И аз! Леснички и практично ориентирани! Имам слабост и към почерка на Лабрекс и Джемма! Но се опитвам да отстоя  на 2 м от този форум, че слабост не ми остана! Embarassed

# 39
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Ох, Коте, срам нямаш  Mr. Green
Изглеждат страхотно ще се пробват непременно  Party

# 40
  • Мнения: 481
Много добре изглеждат и сигурно скоро ще ги пробвам. Замислих се обаче, че след 3 часа фурната ми отдавна ще е изстинала. Не съм си поставяла за цел да проверя колко време след като я изключа изстива, но съм убедена, че е след по-малко от 3 часа.

# 41
  • Мнения: 3 622
Изглеждат много апетитно  Grinning

# 42
  • Мнения: 1 798
Благодаря за рецептата  bouquet 
За пръв път ми се получава снегът, спазвах точните инструкции, стана гъст и твърд сняг.
Не ги правих през нощта, а ги започнах в 5.15. в 5.45 бяха във фурната и в 20 не издържах. Бяха си готови.
Та за нетърпеливите - за 2 часа са готови. Peace
Само че би ми се искало са ми станат скалички, разбирайте по-височки. Като на Котка. С връхче.
Ето ги

# 43
  • Мнения: 2 241
Благодаря за рецептата  bouquet 
За пръв път ми се получава снегът, спазвах точните инструкции, стана гъст и твърд сняг.
Не ги правих през нощта, а ги започнах в 5.15. в 5.45 бяха във фурната и в 20 не издържах. Бяха си готови.
Та за нетърпеливите - за 2 часа са готови. Peace
Само че би ми се искало са ми станат скалички, разбирайте по-височки. Като на Котка. С връхче.
Ето ги


А, чудни са ти станали, моля ти се, какво като са без връхче. То моето се получи, защото първо сложих веднъж с лъжицата, видях, че ми остава доста белтък, а 2 тави няма къде да сложа, и сложих по още малко белтък отгоре.
Надявам се на вкус да ти харесват. Heart Eyes

# 44
  • Мнения: 1 798
Оо, даже и мъжът ми ги нападна. А той много сладко не яде. Пази се  Laughing
И аз така ще натрупам  другия път отгоре връхче  Mr. Green
И пак благодаря за описанието за направа на снега   bouquet

# 45
  • Мнения: 463
Сънчи, много си радвам, че ти харесват, със здраве да си ги хапнеш. Heart Eyes

Phoenix,Az - поне 3 часа пишеше в рецептата, но ако ти станат много бройки, нищо не пречи да жертваш по някоя, за да пробваш в какво състояние е и по-рано (но все пак поне час и половина да си останат във фурната, толкова поне Лабрекс писа, че ги е държала, аз поне го приемам за абсолютния минимум). Simple Smile

Само че моите (по-горе съм ги показала) не станаха на скалички, ами малко на бисквитки-плескудки, та може и затова да им е стигнало това време - тънички бяха. А на по-големи купчинки може би наистина 3 часа ще им трябват. Но както пише Котка - като мине час и половина, опитайте една - може и да им стига. Grinning
Много благодаря  Hug Hug Hug ще пробвам тези дни и ще споделя  bouquet

# 46
  • Мнения: 2 241
Оо, даже и мъжът ми ги нападна. А той много сладко не яде. Пази се  Laughing
И аз така ще натрупам  другия път отгоре връхче  Mr. Green
И пак благодаря за описанието за направа на снега   bouquet


И на мен не всеки път ми става снегът, но този път не бързах и спазих точно инструкциите (както съм ги превела), явно са добри наистина, защото и аз нямах издънка.

А ти в крайна сметка с шоколад с ядки ли ги направи, че на снимката не мога да преценя?

# 47
  • Мнения: 1 798
Не. Със Своге фин млечен. Че другите шоколади липсват по разбираеми причини.
Чудя се, дали ще станат, ако се сложат повече орехи. Или трябва да се спазва точната рецепта  newsm78
Не виждам причина да има провал. По-малко шоколад и повече орехи, това ще бъде следващият опит  Peace

# 48
  • у дома
  • Мнения: 1 581
страхотна рецепта, неверятни сладки  newsm44 Котка благодаря, че я сподели  Hug  bouquet

аз ги направих с бадеми (нямах орехи), шоколада ( 90гр натурален, останалите млечен) и 3 малки белтъка. в общи линии малко на око сложих продуктите  Mr. Green


 

НО наложи се да ги забравям два пъти  Mr. Green първият път наистина ги забравих, за 5 часа... но като се прибрах се оказа, че им трябва още мъничко (тук грешката е моя според мен, тавата трябваше да я сложа на по-ниско ниво, а не по средата  Peace ) затова наново загрях фурната и изключих, след 30 минути сладките бяха готови. невероятно вкусни  Crazy Crazy

# 49
  • Мнения: 22 867
Ето и моите, тоя път белтъците се разбиха без проблем. Пак сложих стафидки и шоколад и пак много ми харесаха на вкус. Станаха готови за около два часа, може би и малко по-мъничко. Пиленцето го аранжира един малчо-помощник - и то искало да си клъвне целувчици. Embarassed
Котка, много благодарности ще получаваш за тая страхотна рецепта.  bouquet  bouquet  bouquet


# 50
  • Мнения: 2 241
blueeye®, страхотни са станали! Шоколадчето как хубаво си го снимала разтопеничко, направо пак ми се приискват. Embarassed   bouquet 

labrex, този път са просто перфектни, а милият помощник как се сетил за пиленцето, сладка душичка, да е жив и здрав и много да помага на мама. Heart Eyes

Ето вижте колко е индивидуално с фурните, на labrex за по-малко от два часа стават, а на blueeye® и за пет не са станали. Rolling Eyes Моите ги сложих вечерта малко преди полунощ и на сутринта в 10 часа вече бяха супер, но не знам всъщност в кой точно момент са били готови, следващия път ще ги направя през деня, за да засека. Наистина е най-добре човек да се съобрази с особеностите на фурната си, някои по-бързо загряват, но и по-бързо изстиват, други по-бавно и т.н. Така че като минат 2 часа, да речем, пробвате и ако са готови - вадите, ако не - връщате ги обратно.  Peace

curly sue, искаш повече орехи да сложиш за сметка на шоколада ли? Сигурно ще станат, защо не. Въпросът е горе-долу пропорциите на пълнежа да бъдат спазени, защото ако белтъкът преобладава ще си станат почти обикновени целувки.  Peace

# 51
  • Мнения: 2 241
Много добре изглеждат и сигурно скоро ще ги пробвам. Замислих се обаче, че след 3 часа фурната ми отдавна ще е изстинала. Не съм си поставяла за цел да проверя колко време след като я изключа изстива, но съм убедена, че е след по-малко от 3 часа.

lady di, мисля, че повечето фурни изстиват за час-два, не знам как точно става номерът при тези сладки, не се пекат, но се сушат някак и в студената фурна, виж и нагоре какво са писали и други момичета, при всички фурни си е индивидуално. Най-добре ще стане може би с проба - грешка, както е станало с blueeye®. Peace

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 45
Котка,страхотна си!Рецептата ми идва точно по поръчка.След 2 седмици тук има фестивал на нациите и ще ги спретна тези сладки за тогава.Ще ги шашна.И аз ти благодаря много.

# 53
  • София
  • Мнения: 3 816
Ето ги и моите сладки тук и тук. Направих ги с натурален шоколад и стафиди. Котка, благодаря за рецептата!  bouquet

# 54
  • Мнения: 1 798
Лабрекс, Гелева, как ги постигате тези връхчета?
Страхотни са ви  Peace

# 55
  • София
  • Мнения: 3 816
Ами просто белтъците се разбиха на много гъст и плътен сняг, като изсипвам с лъжицата и то се "източва"  Laughing и се получава така.

# 56
  • Мнения: 1 798
И при мен стана много твърд снега, но може би плънката беше малко повече, не знам, но пък предпочитам плънката пред белтъците. Много хубави и ефектни сладки. Харесаха се на доста познати.

# 57
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, Гелева, как ги постигате тези връхчета?
Страхотни са ви  Peace

Врътка с лъжицата и става! Grinning Но на вкуса не се отразява формата - все са чудесни. Най-много ми харесва, че са мекички отвътре, а отвън с хрупкава коричка. Купувала съм едни твърди, та направо като пластмасови стоят - чак неприятни. Но тези са разкошни според моя вкус. newsm10 Пък за начина им на печене - думи нямам. Както вече писах, Котка много мерси-та ще отнесе! newsm51

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 22:11 от labrex

# 58
  • Мнения: 3 219
Заредих ги преди час и половина, нямам търпение да изчакам до утре сутринта...

# 59
  • Мнения: 7 091
Аз може ли да попитам градусите в Целзий или Фаренхайт са?  newsm78

# 60
  • Мнения: 94
На мен не ми се получиха Rolling Eyes
Първо белтъците ми се бяха разбили уж добре, но незнам какво точно стана..пекох върху фолио, фолиото залепна за тавата #2gunfire и незнам защо белтъците след слагането в тавата се разтекоха и сладките станаха тънки като вестник и най-странното шоколада не се беше разтопил като ги извадих newsm78 ooooh!

# 61
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Tandoori, според мен, градусите са  в Целзий.
Как иначе ще се сушат толкова време ако са във Фаренхайт, много бързо ще изстине фурната  Simple Smile


Последна редакция: сб, 17 май 2008, 05:13 от Еli===

# 62
  • Мнения: 7 091
Ели, аз питам защото понякога човек в бързината може да се обърка като е преводна рецепта, а разликата от едното до другото е голяма.  Peace

# 63
  • Мнения: 2 241
Ели, аз питам защото понякога човек в бързината може да се обърка като е преводна рецепта, а разликата от едното до другото е голяма.  Peace

Tandoori, извинявай, не съм се сетила да уточня, по Целзий са, разбира се. Не съм променяла нищо от инструкциите в оригиналната рецепта, защото това е един от най-важните моменти: 180 градуса (ако фурната е обикновена), 160 градуса (ако фурната е с вентилатор) и на 4 (ако фурната е с газ).
(много внимавам, когато давам преводна рецепта, защото наистина понякога могат да се получат недоразумения)


Claudia_Spensar , много съжалявам, че не са ти се получили, по всяка вероятност белтъците ти не са били достатъчно добре разбити.


geleva, супер са станали твоите  bouquet , надявам се и на вкус да са ви харесали Peace

# 64
  • Мнения: 1 798
180 градуса (ако фурната е обикновена), 160 градуса (ако фурната е с вентилатор) и на 4 (ако фурната е с газ).

Моята е с вентилатор, пуснах на 180 с вентилатор, може би за около половин час бях готова с белтъците и пуснах. Идеално изпечени (изсъхнали) за около 2 часа  Peace

Клаудия, не са ти се разбили белтъците. Много добре го познавам този проблем  Twisted Evil
Но спазвах точните указания и за пръв път ми се получи идеален сняг. Успех и на теб  Peace

# 65
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз ще се пробвам да ги направя само с орехи, без шоколада. Ох, на диета съм ..м и все гледам да спестя нещо.

После ще кажа какво е станало

# 66
  • Мнения: 1 798
Т.е. ще правиш ореховки. Много ги обичам eat

# 67
  • София
  • Мнения: 10 858
Ми, да  Mr. Green то вярно че всъщност това ще се получи. Ейй, добре де, ще си помисля, може пък да сложа мъничко шоколад  Money

# 68
  • Мнения: 1 798
И аз си го мисля този вариант, че много обичам орехи. Айде, ако го направиш така, после ще чакаме резултат.
Ако правиш пък само ореховки, там орехите трябва да са по-наситнени  Peace

# 69
  • София
  • Мнения: 10 858
Ще направя по рецептата на Котка, с орехи  да видим какво ще стане. Все ще ги изядеме, няма да ги изхвърлиме  Crazy
Ако не ни харесат така, без шоколад, тогава другият път ще направя със, а пък който трябва да отслабва, да не яде просто  Crazy

# 70
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Лелееее как ме зарибихте с тази рецепта,отивам веднага да ги пробвам,после ще докладвам.

# 71
  • София-там нейде в западната част
  • Мнения: 2 050
страхотна рецепта още се облизвам пред снимката,сейвнах си я и смятам тези дни да я пробвам ще докладваммммммм  Blush

# 72
  • Мнения: 3 219
Много хубави станаха, обаче отдолу не всички се бяха втвърдили Rolling Eyes, някои като ги вадех се раздърпаха, обаче...вкуса беше невероятен. Сложих един шоколад Своге с натрошени лешници плюс шепа счукани орехи.

# 73
  • космополитно
  • Мнения: 941
Най-добре ще стане може би с проба - грешка, както е станало с blueeye®. Peace


Абсолютно!
Първия път постигнах ефект -вкусен провал! Изядохме вкусни трохички от втечнени запечености Embarassed Но втория! Стават и за кулинарен конкурс- отгоре ги поръсих с цветни кокосови стърготини (подмятаха ми се останали от Великден); поради липса на ядки, рецептата преформулирах така:
За двойна котешка  Winkдоза (от която изкарах 40 неголеми сладки):
+ПО 1 кафена чашка (може би от по 100 мл)  овесени ядки; жълти стафиди; кафяви стафиди!

Получиха се  пълнени целувки (пъстри отвътре)!

Имам два въпроса към авторката на темата:
1. това ли е  крайния резултатъчен ефект;
2. Има ли яснота колко време биха издържали тези сладки (ако оцелеят от набезите на домашните лакомници)?

Сещам се да споделя, че дъщеря ми яде и втората ми порция сладки на трохи- ровеше ги вътре, защото искала само кошолад-а(шоколад) Laughing

И аз благодаря за рецептата! Единствения й значим минус е, че влияе неблагоприятно на фигурата! ooooh!

# 74
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Искам да кажа,че сладките станаха невероятни,аз сложих един шоколад Милка с лешници,защото нямах орехи.Държах ги по-малко от 2 часа,тъй като ми трябваше фурната,бяха си съвсем втвърдени.Благодаря на авторката за страхотната рецепта Hug
Снимка малко по-късно,защото мъжа ми взе фотоапарата.

# 75
  • Мнения: 1 798
И аз да се отчета. Правих ги пак. Малко по неволя, че ми останах 2 белтъка от кюфтета с бял сос. Но добре дошло. Този път спазих пропорциите само на белтъците и захарта. Сложих повече орехи, около 150гр, и около 60гр. шоколад. Вече 2 часа са във фурната и предполагам, че са готови. Този път ги направих с малка лъжичка и смятам, че така е по-добре, защото стават повече  Laughing В тавата на фурната ми станаха точно 6 реда х 6 сладки, или 36 броя. Съвсем малко смес ми остана и я разпределих на няколко връхчета.
После и аз ще сложа снимки.
Аз използвам суха ванилия на прахчета. Всъщност никога не съм използвала течна. Коя се има предвид? Есенциите на Йоткер ли?



Тоя път шоколада го нарязах на по малки парченца и на места се е разтопил. Бе душичка. Пак препоръчвам и пак 10х   bouquet

Е, не мога да докарам снимките хубави и това си е, ама поне датата оправих  Laughing

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 18:10 от curly sue

# 76
  • Мнения: 2 241
Получиха се  пълнени целувки (пъстри отвътре)!

Имам два въпроса към авторката на темата:
1. това ли е  крайния резултатъчен ефект;
2. Има ли яснота колко време биха издържали тези сладки (ако оцелеят от набезите на домашните лакомници)?

Сещам се да споделя, че дъщеря ми яде и втората ми порция сладки на трохи- ровеше ги вътре, защото искала само кошолад-а(шоколад) Laughing

И аз благодаря за рецептата! Единствения й значим минус е, че влияе неблагоприятно на фигурата! ooooh!


 Joy Joy 1. Страхотно си формулирала въпроса, дори аз като филолог трябваше няколко пъти да го прочета, за да го схвана Grinning. Ако питаш дали се получават пълнени целувки, отговорът е "да", но поне при мен не стават твърди и хрупкави като обикновените целувки, което много ми харесва.
2. Забравила съм да напиша Embarassed, но в рецептата се казва, че в могат да се съхраняват 3 - 4 дни в плътно затворена кутия. Аз лично ги правих 3 пъти, но досега за трайност не ми се е наложило да ги проверявам, свършват светкавично. Simple Smile

Последно ги правих с един млечен шоколад с лешници и един натурален, вътре целите бяха пълни с полуразтопен шоколад. Crazy  Но бяха твърде сладки. Мисля, че за мен поне оптималният вариант е според оригиналната рецепта, горе-долу 1:1 ядки и шоколад, така вкусът е по-балансиран откъм сладост. Peace

МерсеДес, според мен раничко си ги извадила, трябвало е още час-два да ги оставиш, за са се повтвърди и долната част, на някои явно повече им е трябвало, сигурно са били в тази част на фурната ти, която по-бързо изстива. Но какво пък, щом и така сте си ги хапнали... Hug


radost, много се радвам, че са ви харесали и че толкова бързо са станали, при мен, незнайно защо, последния път след 2 часа въобще не бяха готови и откараха във фурната цели пет.

curly sue, супер са ти се получили пак, добра е идеята за по-малка лъжичка, за да има повече бройки. Simple Smile  За ванилията - да, точно тази ползвам, не знам тук по-автентична течна ванилия дали въобще може да се намери. Peace

# 77
  • Варна
  • Мнения: 355
И аз да се похваля, направих тази сладост на Котка и едвам се удържаме да не ги изядем всичките целувки. Аз ги направих само с орехи, че нямах шоколад.

Котка  newsm51 , страхотна рецепта. Стана една от любимите ни!

# 78
  • Мнения: 795
Зарибихте ме с тези сладки Wink Само дето фурната не ми работи, но като я поправят те ще са първите, които ще направя   chef

# 79
  • Мнения: 138
Пробвах ги - станаха страхотни.
Записах си рецептата - Благодаря. newsm51

# 80
  • Мнения: 7 418
  Как не съм я видяла по-рано тази рецепта? newsm78

# 81
  • София
  • Мнения: 1 163
най-накрая и аз ги направих, станаха страхотни, ама и аз бях от нетърпеливите и не ги чаках 3 часа Mr. Green

# 82
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Тези сладки задължително трябва да се пробват. Дано открия някое парче шоколад сега в хладилника, за да ги направя още тази нощ

# 83
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Снощи ги правих пак,не се стърпях и хапнах 2 след 2 часа,ммммммммммммм,вкусотия.Днес нападаме другите.Аз сложих вътре бонбони Фигаро,разрязани на 4-5 парченца,получи се страхотен вкус-целувка,шоколад и кремчето от бонбона. Heart Eyes

# 84
  • Мнения: 5 873
В момента правя сладките. CrazyИзглеждат страхотно още от сега. LaughingНаправих ги само с орехи,защото на никой не му се ходеше до магазина за шоколад. Whistling
Само да уточня нещо-добре е орехите и шоколада да се разбъркат с белтъците с помощта на дървена или пластмасова лъжица,за да не спадне сместа.
 BlushПоне аз така действам при смесване на жълтъчна и белтъчна смес за  блатове за торти и  резултата е винаги отличен.

Котка,   bouquet  за рецептата.

(забравени сладки,забравена тема-сега видях,че темата е от месец май  миналата година.)   Blush

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 18:18 от Ванчето

# 85
  • Мнения: 95
Това ще се пробва!   chef

# 86
  • Мнения: 7 418
   Да побутна темата,че много се пита за тези прекрасни сладки! Grinning

# 87
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Аз да попитам..... Blush
Пробвал ли е някой белтъци с кокосови стърготини? Да станат кокоски Crazy
Без шоколад и орехи.

# 88
  • Мнения: 7 418
  Тази нощ абсолютно се провалих с "забравените сладки".Очаквах да се получат вид целувки с шоколад и орехи,а те станаха едни меки,дъвчащи ......
    На няколко пъти съм пускала фурната отново(на 30-40 градуса),за да ги изсуши хубаво,но.....резултатът е НУЛА! Confused

    Знае ли някой,защо?

# 89
  • София
  • Мнения: 461
Ох,то се е видяло,че ще ги правя Mr. GreenСамо да си взема орехи и ще ги забъркамммммм Peace

# 90
  • Мнения: 1 589
Страхотни станаха!!! Благодаря за рецептата!
Утре ще направя отново,но двойна доза

# 91
  • Мнения: 800
запис, мисля и аз да с епробвам с кокос, но ме е страх с фурната да не се проваля и да останат сурови  Embarassed

# 92
  • Мнения: X
  Тази нощ абсолютно се провалих с "забравените сладки".Очаквах да се получат вид целувки с шоколад и орехи,а те станаха едни меки,дъвчащи ......
    На няколко пъти съм пускала фурната отново(на 30-40 градуса),за да ги изсуши хубаво,но.....резултатът е НУЛА! Confused

    Знае ли някой,защо?
И аз имах един неуспешен опит, но се оказа,че фурната ми не е била нещо в час и при мен останаха залепени за фолиото и не се надигнаха въобще.

# 93
  • Мнения: 87
И аз снощи сложих една тава от тези сладки Heart Eyes Довечера ще кача снимки, защото ги снимах сутринта и тръгнах на работа. Не станаха идеални, но като за първи път стават, пък и нали са вкусни и то много Laughing Сложих ги на хартия за печене, фурната на 180 градуса и цяла нощ са стояли. Но сутринта ми се сториха много меки още и включих фурната на 80 градуса. Така стояха може би 30 мин или малко повече. Като изстинат са идеални, но се бяха залепили за хартията и отдолу се разпадат. Може би им трябваше още да стоят във фурната newsm78. Довечера мисля да пробвам с фолио и без ванилия, защото по самите сладки отгоре се виждат едни жълти петънца, но това сигурно е заради ванилията на прах... Абе ще се пробва пак Crazy Благодаря за рецептата  Hug

# 94
  • Мнения: 95
Момичета току що ги сложих във фурната! Утре ще кажа какъв е резултата!

# 95
  • Мнения: 87
Ето и моите снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=403404. И аз така утре сутрин ще видя какво е станало с втората партида Grinning Mоже би не изглеждат толкова добре като на останалите, ама на мен си ми харесват защото са собствено производство  Mr. Green

# 96
  • Мнения: 7 418
  blue_dream,моите сладки изглеждаха горе-долу по същия начин,доста хубаво. Simple Smile Само че не бяха сухички и хрупкавки,както ги очаквах,а меки и разтегливи.

# 97
  • Мнения: 22 867
 blue_dream,моите сладки изглеждаха горе-долу по същия начин,доста хубаво. Simple Smile Само че не бяха сухички и хрупкавки,както ги очаквах,а меки и разтегливи.

Ех, Селма, че не съм разбрала по навреме, та да направим трампата - моите пък станаха пълни сухари и хрупкави, а аз ги обичам точно меки и разтегливи отвътре, само с тънка коричка отгоре.  bouquet
Хубава е рецептата, аз понякога и денем ги забравям за час-два. Grinning

# 98
  • Мнения: 87
Аз пак да се похваля  Blush втората партида от снощи стана по-добре. Печени върху фолио и гладички отдолу. Отвън са хрупкави, а вътре са такива мекички, е само малко от ядките (този път сложих бадеми, орехи и лешници) тук-там е кораво.

# 99
  • Вече на село
  • Мнения: 569
И аз да споделя - направих ги по рецептата, но при печенето не изключих нацяло фурната, а я оставих на около 50 градуса за 3-4 часа, като ги пробвах пред това време с ръка, докато спрат да се поддават на лек натиск.

Това беше в сряда вечерта миналата седмица. Чакахме гости в петък. На другия ден щедрата ми внучка, слънчицето на баба, изнесла купата със сладките на двора и всичките деца (7-8) си взели за едната и за другата ръчичка  newsm19 с една дума опразнили купата.
Вечерта забърках още една доза сладки, които оставих на масата в кухната. Този път децата, които влезли вкъщи, се самопоканили, докато внучката ми била заета с домашния си любимец и резултатът беше същият - е, не чак, защото бяха останали две сладки и парченца, колкото да не е без хич  Mr. Green

С една дума авторката има  smile3501 от децата на махалата, както и от мен  bouquet

# 100
  • софия
  • Мнения: 100
Котка имаш благодарности и от моето семейство

# 101
  • Мнения: 2 241
 Joy Joy Благодаря на всички, които не са забравили тези забравени сладки! Hug Аз самата толкова съм ги забравила, че не съм ги правила от миналата година (след един период, в който ги правех ден през ден Simple Smile), а дори не съм ги сложила и в Любими, ще се коригирам в най-близко време и по двата показателя и ще се отчета.

Арина, чудесно е, че си зарадвала дечурлигата. Hug

Лабрекс, точно така стават в идеалния случай - с тънка коричка, а отвътре меки. Ако са сухи, значи фурната е била по-силничка, а при Селма защо така са станали, не знам newsm78  Да не би белтъкът да не е бил добре разбит? Аз така изхабих 8 белтъка миналата година в опити да направя "Павлова" - въобще не се втвърдиха във фурната и заминаха в кофата. Close  Но пък от друга страна Селма си е видна сладкарка, не вярвам да не са й се получили белтъците. Heart Eyes

клои, виж от тези две рецепти с кокос и белтъци дали някоя няма да ти хареса, по-скоро втората всъщност, защото в първата се слагат и жълтъците Grinning: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg10316305#msg10316305

# 102
  • Варна
  • Мнения: 939
Абе майсторки-сладурки, от няколко дни ми стои отворена темата и само се чудя кога ще им дойде реда да ги спретна тез мити вкусотии, та днес тъкмо ми останаха няколко белтъка от крема на децата, та ще се правят довечера - няма начин.   chef
Ама имам един въпрос - захарта кристална или пудра е , че аз последно време за по-сполучливо слагам на белтъците пудра захар, че другата нещо не ми се разтопява и си остава на зрънца. Та сега съм в голяма чуденка де  newsm78
А иначе имам и натурален шоколад и орехчета, и бадемчета, че и едни шоколадови яйца на дечурлигата се въргалят в хладилника и се сетих, че и тях мога да оползотворя в този случай - така, че се навядам да станат суперски.  bowuu
Малееее, търпение нямам да ги метна довечера във фурната, че като ви гледам снимките...  Laughing

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 16:27 от didnik

# 103
  • Мнения: 22 867
.....Ама имам един въпрос - захарта кристална или пудра е, че аз последно време за по-сполучливо слагам на белтъците пудра захар, че другата нещо не ми се разтопява и си остава на зрънца. Та сега съм в голяма чуденка де  newsm78


Изобщо не се чуди, важното е да ти станат белтъците на хубав сняг. Правила съм и с едната и с другата захар. И наистина последните ми станаха на зрънца, така и не се стопи захарта, та и аз се чудех каква е тая захар, като я разбивах с яйца за кекс, така и не се стопи в суровата смес. newsm78

# 104
  • Варна
  • Мнения: 939
Малееее labrex златна да си майсторе  newsm20  smile3525
Тогава бухам пудрата и хич няма да му мисля  Peace Само се чудя количеството същото като на кристалната ли да е  newsm78
А щом съвета е и от теб въобще няма да се замислям, че колкото и твои рецепти да съм спретвала все са ставали - нямам нито един провал  bowuu
Предварително благодаря и на Котка за страхотната рецепта  smile3525въобще и не се съмнявам, че е страшно вкусна, дано утре да се отчета и аз подобаващо  Peace

# 105
  • Мнения: 22 867
didnik, аз малко със закъснение, ти може и да си ги спретнала вече, но съм си записала, че чаша с вместимост 240 мл побира 120 гр пудра захар и 210 гр кристална. Признавам си, че не меря точно, но от пудрата слагам повече, карам малко на око. Ако ти стане белтъчния сняг, няма начин да не станат целувките. Аз и едни разляти пекох, пак си бяха вкусни с шоколада и стафидите, ама мязаха на малки локвички, не на скалички, като добре разбития сняг. Grinning

# 106
  • Мнения: 95
Момичета, да се отчета! Сладките станаха много вкусни. Отвън с хрупкава коричка, а отвътре мекички! Само че, формата им е по-скоро като на по-дебели бисквити и не изглеждат като вашите. Кажете къде бъркам. А и още нещо да ви попитам: какво правите с жълтъците на яйцата, които ви остават! Благодаря ви!   bouquet

# 107
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Никой ли още не е пробвал да ги направи с кокос?  newsm78
Нямам фурна, иначе.....  Blush

# 108
  • Мнения: 7 418
какво правите с жълтъците на яйцата, които ви остават! Благодаря ви!   bouquet
    Всъщност,захванах се за тези сладки,след като готвих сос Бешамел(по рецепта,която ми е споделила Лабрекс),в който се използват само жълтъци.
    Така че......ето ти един вариант. Peace
    Може да ги сложиш в маслено ронливо тесто за някакви бисквитки също така. Simple Smile
    Има и рецепта за Израелски сладки Гвиниот,в която се използват само жълтъци. Flutter

# 109
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
В темата Каква застройка за супи правите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409094.0  има доста рецепти с жълтъци.  Peace
Също може да се използват и в салати.

# 110
  • Мнения: 95
Благодаря ви момичета!  Hug  bouquet

# 111
  • Мнения: 198
вече са във фурната.
Ще докладвам за резултата.

# 112
  • Мнения: 767

Извинявам се за големия чаршаф! Исках да благодаря на авторката за прекрасната рецепта!  bouquet

# 113
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 141
Аз също ги напрвих .Гледала недогледала рецептата , настъргах шоколада и орехите. Чак сега пак поглеждам снимките и виждам че са на парченца. Пак станаха вкусни и се ометоха за нула време. Влизат в графа - любими.
Благодаря за рецептата.   bouquet

# 114
  • Мнения: 2 803
И аз ще ги направя!  bouquet

# 115
  • Варна
  • Мнения: 939
Забравени сладки - забравила да се отчете Дидник  Embarassed
Ама то остана ли ми време да дишам, я  ooooh!
Както вече казах, бълтъците бяха остатък от жълтъци с които правих крем за торта на децата, направих след това забравените сладки, между другото и още куп ястия, че в събота ме нападнаха едни гости, в неделя - други, че и на плаж ги водихме, абе лудница пълна ви казвам  Crazy
Такааааа - в крайна сметка и аз като Лабрекс -
... едни разляти пекох, пак си бяха вкусни, ама мязаха на малки локвички, не на скалички, като добре разбития сняг. Grinning
И защо се получиха така - идея си нямам.  newsm78
Снега ми се разби супер със щипката сол, за първи път разбивам така, ноооооо много сполучливо. Добавих след това пудра захар - около 1ч.ч. от 250 мл, към разбитите вече четири белтъка, след това 200 гр бадеми, един натурален шоколад от 200 гр и още почти 5 шоколадови яйца Киндер. Стана страхотна смес и суровите скалички даже се получиха, нооооооо крайния резултат - НЪЦ. Мъжа ми казва, че от многото шоколад, но той си беше дозата, така че не мисля че е от това. Имам едно съмнение, че постояха доста време вече направените скалички извън фурната, че не беше достатъчно заграля. Но дори и след повторно съхнене пак си останаха доста мекички локвички.
Ако някой има идея как да дооправя нещата - кажете моля, защото така или иначе следващ път ще има и този път надявам се доста по-успешен.
Благодаря отново на Котка за вкусотията и на Лабрекс за съветите   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 15:24 от didnik

# 116
  • Мнения: 198
Моите се получиха добре на вид-станаха на скалички, но отвътре ми се струва ,че можеше още малко да са по-опечени.
Предложение:по добрият вариант е както писахте в предишни постове да се остави фурната на 50 градуса за около час и половина.

# 117
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Пробвах ги и аз и станаха чудесни. Обаче са сладички за моя вкус, макар че сложих по-малко захар. Но причината е, че сложих млечен шоколад, а не натурален. Благодарности за рецептата   bouquet

# 118
  • сусурлево
  • Мнения: 474
Никой ли още не е пробвал да ги направи с кокос?  newsm78
Нямам фурна, иначе.....  Blush
и с кокос ще станат . Варианти ного кой каквото обича
Я кажете какво правите с жълтъците . в темата Джулия и Джули пък се питаха какво правят с белтъците , дадох линк към тази рецепта

didnik мъжа ти е прав , многото шоколад и според мен е причината

# 119
  • Мнения: 22 867
Я кажете какво правите с жълтъците .

Ами правя си целувки и с тях. Grinning Рецептата е на Биби, снимката е моя.


Целувки от жълтък
2 жълтъка
по-малко от 1 с.л. вода
150 г пудра захар
1/2 ч.л. амонячна сода
ванилия
счукан орех/бадем за наръсване

Разбий жълтъците с водата, добави постепенно захарта и бий до получаване на кремообразна маса, прибави и останалите съставки.
*** Пекат се на 150*Ц 18-20' ***

# 120
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Котка, благодаря за страхотната рецепта   bouquet   bouquet    bouquet
Днес обрах точките в офиса с тези сладки и тъй като скоро ще имам рожден ден ми заявиха, че торта може и да няма, но от тях трябва да има  Mr. Green

# 121
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 322
Поздравления за невероятната рецепта!

Това беше едно от най-ефектните неща, които приготвих тази Коледа. Ето ги моите творения.

Котка    bouquet

# 122
  • Мнения: 57
А ето и моите:





Страхотни са!
А за Котка   bouquet

# 123
  • Мнения: 157
Изглеждат страхотно сладките! Особено ме впечатли, че не са сухи като целувките и утре ще се пробвам да ги приготвя.

# 124
  • Мнения: 2 241
 Hug Hug Благодаря на всички, много се радвам, че ви харесва рецептата!

Но моят последен опит беше неуспешен, готвих за празниците в последния момент /около 99 неща наведнъж Mr. Green/ и явно в суматохата нещо беше попаднало в купата с белтъците, така че не пожелаха да станат на сняг. Изядохме си за утеха шоколадовите фъстъци, които бях приготвила за пълнежа.
Това, между другото, е добра идея - да се сложат направо шоколадови фъстъци или шоколадови стафиди /но това е много сладко, може би трябва да се намали захарта в белтъците/. Може и шоколадови лешници, но трябва да се начупят, защото са по-едри.

# 125
  • Мнения: 37
Преди половин час ги метнах във фурната за да изненадам сина и мъжа ми като се върнат, че са големи почитатели на целувките. Искрено се надявам опитът ми да е сполучлив Rolling Eyes Rolling Eyes
 Rolling Eyes

# 126
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз пък съм ги метнала преди повече от два часа, на 50 гр. но засега не са се втвърдили изобщо. Ще ги увелича на 100-120.

# 127
  • Мнения: 164
Здравейте момичета,
Абе моите нещо не се получиха , а имах доста белтъка след направата на торта "Тирамису" 7 белтъка , но нещо не ми се получи сместа много рядка стана и никаква форма, почти се съединиха като блат. Тая сутрин като отворих фурната те не са изсъхнали напълно абе отделят се от хартията.Дойде ми нещо наум дали не се сложат и малко натрошени чаени бисквити и да се налеят във форма от мъфини , но не много дебела плънка и така за такива като нас на които не им се получава толкова гъста смес вместо да се изхвърля, ще имат все пак някаква форма. Иначе на вкус са перфектни, но калорийни бомбички.Чао чао.

# 128
  • Мнения: 120
Е,и аз да се похваля. Станаха точно както трябва.Само много сладички ни дойдоха - та се задържаха цял ден  Laughing Аз ги пекох около 1и1/2 ч ,после ги извадих /да стопля вечерята/ и после ги върнах обратно във фурната.Имаха ле-е-еко бежов оттенък ,но бяха вкусни. За нашият вкус -трябва да се намали захарта,и може би да се сложат малко стфиди или сушени плодове - за свежест.Котка, рецептата наистина е чудесна    bouquet Чудя се на тези на които не им се разбиват белтъците-не може ли да се изпече един общ блат и да се направи целувчена торта.Нека, който има опит с целувчена торта- да сподели. С жълтъците може да се направи Печеното мляко с ориз от темата за Турската кухня

# 129
  • Мнения: 9 903
я и аз да похваля забравените сладки  Hug чудесни са, въпреки че ползвах шоколад за готвене/но пък с ядки/ и в движение се наложи да пускам фурната/много бързо изстива и моята/, пък после я забравих, та....
но и на вид, и на вкус станаха чудесни, благодаря, Котка   bouquet

# 130
  • Мнения: 6 493
Е страхотни са.Поздравления за рецептата.На мен пък шоколада ми беше малко и сложих  шок. вафла на парченца. Пак станаха супер.

# 131
  • Мнения: 0
Котка, вчера ги направих и дъщеря ми ги обяви за най-вкусното нещо, което е яла. Спазих точно рецептата, точно след три часа отворих фурната и ги опитах - невероятно хрупкави и се топят в устата. Благодаря много за рецептата!  bouquet

# 132
  • Мнения: 0
Чудничко, наистина smile3521 Ама ме интересува горе-долу каква е бройката на получените сладки. На снимките виждам задоволителен брой ама по спазения грамаж ли са правени?  newsm12 Сори за неумния въпрос.  smile3506

# 133
  • София
  • Мнения: 6 268
Tоку що ги метнах във фурната. Изключих я и ще я отворя след 3-4 часа. Дано са се получили. До сега сполучлив опит с целувки не съм имала, данос е получи сега.

# 134
  • Варна
  • Мнения: 141
Направих ги и ще докладвам утре сутринта резултати. Домързя ме да режа на малки парченца орехите и шоколада,та ги скучах наедро. Фурната ми беше гореща от печенето на месото преди това, че се наложи да я чакам да поистине.

Благодаря на Котка за нетрадиционната рецепта. За първи път се осмелявам да правя целувки, всъщност.

Станаха страхотни, истински бижута на външен вид. Домашните ги одобриха. Не знам как ще ги опазя до 23, приготвила съм ги за подарък.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 08:44 от кали 08

# 135
  • София
  • Мнения: 15 466
    Аз ги правих два пъти, но не се сетих да снимам.Станаха разкошни и се изядоха веднага!

# 136
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
От миналата година им се каня на тези сладки и днес ги направих. Харесаха ми, децата не пожелаха да ги опитат.

# 137
  • Варна
  • Мнения: 141
От миналата година им се каня на тези сладки и днес ги направих. Харесаха ми, децата не пожелаха да ги опитат.
Защото децата не ги искат, затова ли ти харесват?  Peace

# 138
  • Мнения: 9 903
тези сладки ми стават все по-любими. И моите деца не ги ядат - на малкия не давам, за големия са много лепкави и сладки. та остават много за мен и за раздаване, обаче искам да питам колко време могат да издържат на стайна температура? Колко дни е безопасно да ги съхранявам?

# 139
  • В една Дупка.
  • Мнения: 629
А фурната ако изстине по рано.?????....вече два часа са във фурната, тя почти е изстинала. Извадих една , лепи. Confused

# 140
  • Мнения: 9 903
аз съм с газова фурна и тя изстива много бързо, затова отвреме навреме си я включвам за по 20-30 секунди. Достатъчно ми е. За електрически обаче не знам как загряват.

# 141
  • София
  • Мнения: 45
Аз ги направих 24 срещу 25, естествено свършиха и снощи пак направих. Много благодаря за рецептата.
Също да добавя, че аз ги държа в хладилника след като ги извадя от фурната   bouquet

# 142
  • Бургас
  • Мнения: 16 140
У нас вече се изядоха 3- 4 дози от тези сладки.
Много ги харесаха.
Аз ги направих с кок.стърготини и начупени орехи.

# 143
  • Мнения: 3 091
днес случайно откривам тази невероятна рецепта! извинете ме предварително, че вадя темата от архива, обаче много искам да ви споделя! Белтъкът ми се разби перфектно! сложих ги във фурната, ще ги извадя довечера - стискайте палци!


А какво да направя с жълтъците?

# 144
  • София
  • Мнения: 15 466
днес случайно откривам тази невероятна рецепта! извинете ме предварително, че вадя темата от архива, обаче много искам да ви споделя! Белтъкът ми се разби перфектно! сложих ги във фурната, ще ги извадя довечера - стискайте палци!


А какво да направя с жълтъците?

Домашна майонеза?

# 145
  • Мнения: 3 091
надуха се жестоко, увеличиха стократно обема си ...и после - край, слегнаха се и нищо... вкусни са, няма спор, ама защо изобщо не се понапухкаха? а белтъците бяха разбити отлично. сигурно фурната ми не е читава? Казвайте, специалистки?

# 146
  • София
  • Мнения: 15 466
надуха се жестоко, увеличиха стократно обема си ...и после - край, слегнаха се и нищо... вкусни са, няма спор, ама защо изобщо не се понапухкаха? а белтъците бяха разбити отлично. сигурно фурната ми не е читава? Казвайте, специалистки?
 Да не си ги сложила в много нагрята фурна? Аз първия път като правих на 180 станаха супер, втория път уж пак на 180, лепнеха, та пусках на 50 градуса, да ги изсуши. Може би има значение и колко време се грее фурната, първия път не разчетох времето и я грях доста време, втория едва дочаках да се стигне 180 и ги сложих. Първите станаха по-хубави.

# 147
  • Мнения: 2 755
Понеже нямам везна, може ли някой да даде съответствието на продуктите от грамове в мл.?

# 148
  • Мнения: 3 154
Понеже нямам везна, може ли някой да даде съответствието на продуктите от грамове в мл.?

Около кафена чашка и половина захар. Орехи... колкото решиш. Аз на око ги правих, везна също нямам  Wink

# 149
  • Мнения: 0
Рецептата е страхотна.Благодаря за идеята!! Simple Smile

# 150
  • Мнения: 19
Много са вкусни, може би другия път захарта ще я намаля доста! Номера с изключената фурна обаче не се получи при мен, когато ги извадих бяха сурови и ги пекох втори път вече с включена фурна така че не изглеждат добре но пак ще се изядат.

# 151
  • Мнения: 490
невероятно вкусни.Моят опит :
придържах се към прпорциите но шоколада  намалих на 50 гр и сложих 50 гр парченца сушени смокини.Следващият път ше ги направя само орехи и смокини мммм много вкусно наистина и има възможност за импровизация.Може би зависи от фурната,аз  я загрях на 180 ,но мало са трошливи сладките,половината ми остават в тавата като ги вдигна:) следващият път ще загря фурната малко повече.Харесват ми!

# 152
  • Мнения: 3 154
половината ми остават в тавата като ги вдигна:)

Подложи хартия за печене или алуминиево фолио Peace

# 153
  • София
  • Мнения: 18 679
Не мога да се начудя как така на някои не им изсъхват добре сладките newsm78 Явно фурните нещо правят номера. Единственото обяснение сякаш е, че ако не се затваря идеално фурната, изстива твърде бързо. Друго обяснение нямам Rolling Eyes Моята фурна държи топло много дълго време. Когато квася мляко, на сутринта бурканите са още топлички, а я загрявам само до 50 градуса. Забравените стават идеални.

# 154
  • Мнения: 7 418
    Не съм пробвала да правя тези сладки скоро.
    Но ги правих веднъж в старата ми фурна и останаха недоизпечени......  Rolling Eyes

# 155
  • Мнения: 9 903
Не мога да се начудя как така на някои не им изсъхват добре сладките newsm78 Явно фурните нещо правят номера. Единственото обяснение сякаш е, че ако не се затваря идеално фурната, изстива твърде бързо. Друго обяснение нямам Rolling Eyes

обяснението е точно в различните фурни, дори не в затварянето. АЗ съм с газова с голям обем, другата ми е комбинирана с микровълнова, в Сф имам вентилаторна, и всяка от тях я ползвам за различни неща по различен начин Simple Smile забравени сладки в газовата фурна е просто ужас. Дори обикновени електрически фурни на различни производители загряват и пекат по различен начин.
последния път имах глупостта да застеля тавата с wax paper вместо baking paper и оттам дойде още влага Simple Smile

# 156
  • Пловдив
  • Мнения: 1 029
и аз го направих снощи,загрях до 180,изключих и ги сложих вътре,до 3 -я час фурната беше изстинала.Сладките стоят отдолу леко лепкави,и не мога да преценя сурови ли са?на вкус -са много вкусни,меки,но шоколада не е мек,ползвах натурален на Своге,стои си доста твърд
сега леко загрях фурната и ги сложих вътре да видя какво ще стане

# 157
  • Мнения: 96
И аз ги правих снощи. И при мен шоколадът не стои течен - ползвах натурален за готвене. И отдолу не се отлепиха добре, някои се начупиха. Сложих фолио отдолу. Иначе са вкусни.

# 158
  • София
  • Мнения: 15 466
И аз ги правих снощи. И при мен шоколадът не стои течен - ползвах натурален за готвене. И отдолу не се отлепиха добре, някои се начупиха. Сложих фолио отдолу. Иначе са вкусни.

  На фолио белтъка залепва, на хартия се пекат. Нагрявайте фурната повече време, не бързайте да ги слагате. Това е решението.Ако видите,че изстива, преди да са станали, пуснете за малко на 50 градуса. Защо ти е да седи течен шоколада? Не стои течен и това е хубавото, орехите и шоколада хрупат.

# 159
  • Мнения: 78
Помощ,момичета! Тъкмо запретвах ръкави да ги почвам забравените сладки, но се зачудих, кристална или пудра захар се слага??Дано някой бързо отговори,че стоя с миксера и чакам Praynig

# 160
  • Мнения: 3 154
svetlu6ka6, кристална Wink

Тайна, аз ползвам фолио и не ми залепват Crossing Arms Но моето фолио  е по-дебело (ако изобщо има значение)

# 161
  • София
  • Мнения: 15 466
svetlu6ka6, кристална Wink

Тайна, аз ползвам фолио и не ми залепват Crossing Arms Но моето фолио  е по-дебело (ако изобщо има значение)

  Aз имам едно толкова тънко,че като пекох чушки, остана върху чушките.

# 162
  • Мнения: 1 796
Oтдавна им се каня на тези сладки, днес се наканих, станаха прекрасни Heart Eyes. Определено ще повторя.
Благодаря на авторката Peace

# 163
  • Мнения: 0
Случайно попаднах на темата. Много се радвам, че намерих тези сладки. Благодаря!     bouquet

# 164
  • Мнения: 21
Ето ги и моите сладки - http://zornitsapizza.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html - отвън са хрупкави, а отвътре са сочни, а шоколадовият чипс не се е размекнал. Много ги обичам и благодаря за рецептата  Hug

# 165
  • София
  • Мнения: 550
И аз ги направих, станаха страхотни! Изключих фурната и ги оставих цяла нощ, бяха си опечени. Но трябва да се има предвид, че преди това бях пекла други сладки и фурната беше включена на 180 градуса доста време.

# 166
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 337
тук си харесах едни сладки и се записвам да ви следя

# 167
  • Мнения: 58
Благодаря много на авторката за тази рецепта, превъзходна е! Късно снощи забърках сместта и тази сутрин имах честта да опитам готовите сладки. Страхотни са - изсушили са се много добре, хрупкави са, но в никакъв случай не са сухи. От сега нататък само такива целувки ще правя.

Ето снимка:

# 168
  • USA
  • Мнения: 5
Благодаря на  сполучлива рецепта  bouquet

# 169
  • Мнения: 1 210
и аз наскоро правих тези "забравени целувки"  Wink наистина са невероятни  Peace
http://deliciouskit.blogspot.com/2012/07/blog-post_21.html

# 170
  • Пловдив
  • Мнения: 231
Харесах да ги направя тези забравени сладки. Но имам въпросче-трайни ли са? Ако ги правя днес, ще изкарат ли до Коледа-една седмица?

# 171
  • Мнения: 1 210
Харесах да ги направя тези забравени сладки. Но имам въпросче-трайни ли са? Ако ги правя днес, ще изкарат ли до Коледа-една седмица?
разбира се, всякак ще изкарат до Коледа...само ги прибери в плътно затваряща се кутия, за да не поемат влага  Peace Wink

# 172
  • Пловдив
  • Мнения: 231
Току-що ги "забравих" във фурната. Ама моите белтъци бяха 4 и стана доста. Сложих ги в 2 тави, и двете вътре, във фурната.  Mr. Green
Утре ще докладвам. В момента вкъщи ухае страхотно. Crazy

# 173
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 169
здравей да попитам орехите сурови ли са ?

# 174
  • Мнения: 1 210
здравей да попитам орехите сурови ли са ?
сурови  Peace

# 175
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 169
здравей да попитам орехите сурови ли са ?
сурови  Peace

ok мерис сега ще ги направя стискайте палци и последно фолио или хартия за печене

# 176
  • Мнения: 3 271
здравей да попитам орехите сурови ли са ?
сурови  Peace

ok мерис сега ще ги направя стискайте палци и последно фолио или хартия за печене
Хартия за печене

# 177
  • Мнения: 3 271
Ето и моите сладки имам и замразен белтък и скоро пак ще ги направя.

# 178
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 169
здравей това са мойте сладки ,сложих го  държах ги около 3 -4 часа ,но бяха с твърда коричка и като дигнах едно отдолу се поразтече включих малко фурната да духа ,почна да тече нещо жълто от тях ,сутринта вече си бяха добре аз съм на диета и не мога да хапна ,но мъжа ми каза ,че са добре .

# 179
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Ето ги и приготвени от мен снощи, буквално си ги оставих във фурната цяла вечер - хрупкави са.

# 180
  • Мнения: 57
Зори, много са ... и аз не знам какво да кажа. Различни са от показваните тук до сега. Как постигна този ефект да са така кръгли и в същото време като на шупли (не знам дали това е точната дума)? Чрез пош ли ги оформя в тавата? Издай тайната, моля. Много са апетитни, поздравления!

# 181
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Genoveff, нямам тайна, правя ги за първи път и нямах точни очаквания как ще изглеждат.
Сместа ми беше доста гъста - орехите и шоколада бяха нарязани на едричко ( но не много) - виж дак си личат като бобчета са станали . Спазих оригиналната рецепта с пълните пропорции, като само изтървах лъжичката течна ванилия, защото просто не ми се намираше такава у дома.
Изсипвах ги с две лъжици върху хартията за печене - с едната си помагах да отделя сместа от другата лъжица. Получиха се кръглички, без никакви други пособия.
Иглеждат като напукани ( мисля, че и при ореховките има подобен ефект), но това си е вече от печенето - нямам си на идея къде е разковничеето, но ми харесват така определено.
Как ги пекох - загрях фурната на 180 гр., когато достигна температурата я изключих , пъхнах тавата вътре и ги забравих там цялата нощ, без да отварям фурната до сутринта, нито да надничам. Сутринта ги извадих и бях доволна от резултата.

# 182
  • Мнения: 57
За печенето и аз така ги пека, но наистина може да се окаже, че е от по-гъстата смес и малко по-едно нарязаните ядки. Аз също с лъжица ги слагам в тавата, но винаги слагам течна ванилия. Сега като се замисля може и самото разбиване да има разлика. Ако ти си разбивала повече също сигурно е оказало влияние. Но каквото и да е в крайна сметка са станали невероятни. Още веднъж поздравления!   bouquet

# 183
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Напълно е възможно да е от липсата на течната ванилия - сместа ми наистина си беше доста гъста и лепкава от белтъчната смес. Балтъците ми бяха на гъст сняг. Благодаря за похвалите Simple Smile

# 184
  • Мнения: 2 622
Такааа,да видим на мен дали ще ми се получат,че печката ми е Раховец,фурната бързо загрява и малко ме съмнява,че ще изсъхнат на изкл.фурна.Ако не са готови ,после ще ги допичам.Но много малко ми се вижда бройката-излязоха точно 15.Ако е двойна дозата пък няма да могат да се изпекат наведнъж newsm78
Ще докладвам като са готови.

# 185
  • Мнения: 2 622
Станаха разкошни!Направо да не повярваш,защото обикновено не ми се получават нещата от първия път.Не са минали 3 часа,но са почти готови,формата е идеална,не се разляха(както се опасявах),вкуса също е много добър.Единствена забележка е,че излиза малко количество.Другият път ще пробвам двойна доза Grinning

# 186
  • Кукуландия
  • Мнения: 106
От няколко години около Коледа се сещам за тези сладки и все ми се разминава правенето им, но ето че им дойде времето и тази вечер беше сефтето  Mr. Green
Добре, че съм си оставила отворена темата, за да се сетя, че мога още сега да ги опитам (почти 4 часа след като ги сложих). Не са се разлели, имат леееееек загар на места, отвън хрупкава коричка, вътре една идея по-меки (много бързо е изстинала фурната), отделят се идеално от хартията, НО за моят вкус са прекалено сладки (като се има предвид, че за да спазя пропорциите трябваше да сложа 180гр. шоколад, а аз сложих 90гр. - мъжо забравил и купил само един натурален шоколад).

Бележка за следващия път - орехите (или лешници) да са леко запечени предварително, за да им усещам по-добре аромата.

Сега се сещам, че забравих да сложа солта - каква е целта и?
Също така дали ще е проблем, ако намаля захарта на половина, например?
Другото, което може да се направи, за да се намали сладостта, предполагам, е да сложа шоколад с 60% - 80% какао... сега използвах Своге и на него пишеше 42% или нещо подобно.

След тирадата да изкажа благодарности на Котка за бързата и лесна рецепта!  newsm51

Лошо, отивам да си взема още една  Embarassed


# 187
  • Мнения: 4 500
Много стара тема, но в момента във фурната ми сладките се "забравят"  bouquet
Дано станат, че силно се съмнявам. Направих грешка и шоколада го настъргах, а не го чупих. Вместо орехи сложих пакетче фъстъчен крокант, ванилия нямах, но вместо нея сложих портокалови корички  Crazy

# 188
  • Мнения: 37
Използвах хартия за печене, но едвам ги отлепих след като бяха готови. Намазвате ли хартията предварително?

# 189
  • Мнения: 455
Аз не я мажа,отлепят се съвсем спокойно.Да не би да са били сурови за да залепнат? newsm78

Nefertarri,получи ли се твоята импровизация?  Simple Smile

# 190
  • Мнения: 4 500
С нищо не мажа хартията  Peace Не, не се получи. На 40-тата минута фурната ми беше абсолютно студена и това ми беше ясно. Не разбирам как има фурни топли по 2 часа  newsm78 Пуснах я после на 50 гр., но нищо не стана. Пуснах я на 100 и отдолу изгоряха.
Опита ми показа, че на 70 гр за един час ще са добре.
П.П. Захарта беше прекалено много, поне на половина ще я намаля другия път.
В общи линии лесните сладки ми отнеха време и висене отгоре им  Mr. Green

# 191
  • Мнения: 5 132
Звучи ми предизвикателно рецептата, наскоро разбрах за тези сладки тук от форума, но понеже нямам миксер в момента и няма да успея да разбия белтъците хубаво, няма да се получи нищо предполагам... Ако някой има опит с недобре разбити белтъци и е направил хубави сладки нека сподели за кураж  Hug

# 192
  • Мнения: 11 913
      Сега за първи път виждам тази тема и много искам да опитам и аз рецептата.
      Тъй като не съм най-добрата готвачка,моля, за разяснения:

      Прочетох всичко внимателно, но не разбрах от включването на фурната, до изключването колко време минава?Веднага ли след като достигне градусите се изключва?
      Тавата на какво ниво на фурната се слага? съвсем долу или по-високо?

      Много се надявам да се справя. В детството ми целувките, които се продаваха имаха много интересен вкус- отгоре бяха хрупкави, а отвътре някак разтегливи.По описание и тези целувки ми изглеждат такива, да видим.
     

# 193
  • Мнения: 22 867
Светкавица, изключваш фурната, когато си готова с целувките и са в тавата. Аз ги пъхвам и изключвам. Преди доста ги правех, сега отдавна не съм, различни ми ставаха, даже първите бяха като питка, такива едни се разляха, но пък много вкусни. Следващите станаха чудесни и по-нататък също се получаваха. Правила съм ги и през деня, стоят няколко часа, 2-3, и изчезват за минутки. Пробвай, сама ще прецениш дали ти харесват. Аз слагах тавата на предпоследно ниво, но мисля, че си е до фурна. Майка ги правеше на най-долното ниво. Peace

# 194
  • Мнения: 11 913
labrex, много благодаря!
 Дано да се получат!

# 195
  • Мнения: 45
Здравейте, сладкарки!
Ето сладки и от мен:
Бързо с малко продукти и изключително вкусни:
2 яйца,
6 с.л. кристална захар
2 с.л. прясно мляко или вода
10 с.л. брашно.
Към яйцата прибавяте захарта и разбивате хубаво с миксер докато стане хубава гъста смес. Добавете млякото/или водата и отново с миксера. Накрая изсипвам на веднъж брашното и само с помощта на лъжица разбърквам добре. Предварително загрята фурна на 180 градуса. С помощта на чаена лъжичка изсипвате от готовата смес върху тава с готварска хартия / не се слага мазнина/. Печете след изваждане от фурната оставете за няколко минути сладките в тавата - така се отделят лесно и бързо.
Изяждат се светкавично от деца, жени и мъже.
Да Ви е сладко!

# 196
  • Мнения: 4 500
Пак съм аз  Crazy Преди 15 мин си извадих сладките, вече свършиха и нищо не мога да ви покажа  Crazy
Без да искам обаче направих невероятни кокоски с натурален шоколад. Сложих това:
2 белтъка на сняг
1 натурален шоколад начукан с ножа през опаковката
5 с.л. захар
200 гр кокосови стърготини, защото това имах под ръка в шкафа
На 100 градуса за по-малко от час. Фантастични са!!!
Лабрекс, от къде мога да купя кокосови стърготини в голяма разфасовка?  bouquet

# 197
  • София
  • Мнения: 6 268
Пак съм аз  Crazy Преди 15 мин си извадих сладките, вече свършиха и нищо не мога да ви покажа  Crazy
Без да искам обаче направих невероятни кокоски с натурален шоколад. Сложих това:
2 белтъка на сняг
1 натурален шоколад начукан с ножа през опаковката
5 с.л. захар
200 гр кокосови стърготини, защото това имах под ръка в шкафа
На 100 градуса за по-малко от час. Фантастични са!!!
Лабрекс, от къде мога да купя кокосови стърготини в голяма разфасовка?  bouquet

Не съм Лабрекс, но ако позволиш да ти отговоря - от Метро, има необезмаслени, които аз лично харесвам повече. Има и обезмаслени.

# 198
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, от къде мога да купя кокосови стърготини в голяма разфасовка?  bouquet

Не съм Лабрекс, но ако позволиш да ти отговоря - от Метро, има необезмаслени, които аз лично харесвам повече. Има и обезмаслени.

Да, както catty m е написала, най-добре от Метро. Иначе и в Кауфланд има по-големи пакетчета, сигурно и в други магазини. bouquet

# 199
  • Мнения: 4 500
Благодаря ви, момичета  bouquet

# 200
  • Мнения: 1 796
И в Лидл има хубави кокосови стърготини Peace

# 201
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 406
 Мисля, че лидълските са обезмаслени, тези в Метро са в най-големи опаковки и на нас са ни най-вкусни.

А сладките на Дарина и ние ги правим и наистина са много хубави, понякога слагаме и натрошен шоколад в тях. Подходящи са за правене и от деца, голяма забава става.  Grinning

# 202
  • Мнения: 4 500
Май ще карам на тия от 80 грама. До Метро ми е супер неудобно да ходя  Confused

# 203
  • София
  • Мнения: 4 548
Звучи ми предизвикателно рецептата, наскоро разбрах за тези сладки тук от форума, но понеже нямам миксер в момента и няма да успея да разбия белтъците хубаво, няма да се получи нищо предполагам... Ако някой има опит с недобре разбити белтъци и е направил хубави сладки нека сподели за кураж  Hug
Аз доскоро разбивах на ръка с тел - конусовидна, като пружина. С твърдите не става. Малко си е хамалогия, но става перфектен твърд сняг.
Някой питаше за солта - със сол се разбиват по-лесно и бързо. Открих това по-трудния начин. След години разбиване на ръка, щото с миксер ми отнемаше цяла вечност, правих някаква рецепта по Бон Апети и там пишеше да се сложи сол и да се бие с миксер. Стана за нула време.

Ще се пробват белтъчните сладки, като ми останат материали от някоя друга рецепта. Все се чудя какво да ги правя белтъците. И сега отлежават едни в хладилника, но май им е време да се отправят към кофата, че не помня от кога са. Mr. Green

# 204
  • Мнения: 78
Страхотно! И аз ще си направя   Heart Eyes bouquet


Скрит текст:
Първоначално прочетох ,,Забранени сладки''  Mr. Green

# 205
  • Мнения: 49
Страхотна тема. Записвам се да ви следя, защото мама много обича да прави курабийки и малко "ново-стари" рецепти биха ми били от полза.  Laughing

# 206
  • Мнения: X
И аз ги направих  Grinning като естествено сбърках - нещо се бях разсеяла, продължих да разбивам с миксер след като добавих орехите шоколада и кокосовите стърготини - и ми се разтече материалът  ooooh! Реших проблема, като сипах в хартиени формички, пекох ги вече не помня колко време - час - два и после съхнаха неизядените във фурната. Кръгли, перфектна форма и външен вид, хрупкави и меки едновременно. Станаха уникално вкусни, влизат ми в репертоара завинаги хах Благодаря за рецептата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт