Забравени сладки

  • 93 628
  • 206
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 22 867
didnik, аз малко със закъснение, ти може и да си ги спретнала вече, но съм си записала, че чаша с вместимост 240 мл побира 120 гр пудра захар и 210 гр кристална. Признавам си, че не меря точно, но от пудрата слагам повече, карам малко на око. Ако ти стане белтъчния сняг, няма начин да не станат целувките. Аз и едни разляти пекох, пак си бяха вкусни с шоколада и стафидите, ама мязаха на малки локвички, не на скалички, като добре разбития сняг. Grinning

# 106
  • Мнения: 95
Момичета, да се отчета! Сладките станаха много вкусни. Отвън с хрупкава коричка, а отвътре мекички! Само че, формата им е по-скоро като на по-дебели бисквити и не изглеждат като вашите. Кажете къде бъркам. А и още нещо да ви попитам: какво правите с жълтъците на яйцата, които ви остават! Благодаря ви!   bouquet

# 107
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Никой ли още не е пробвал да ги направи с кокос?  newsm78
Нямам фурна, иначе.....  Blush

# 108
  • Мнения: 7 420
какво правите с жълтъците на яйцата, които ви остават! Благодаря ви!   bouquet
    Всъщност,захванах се за тези сладки,след като готвих сос Бешамел(по рецепта,която ми е споделила Лабрекс),в който се използват само жълтъци.
    Така че......ето ти един вариант. Peace
    Може да ги сложиш в маслено ронливо тесто за някакви бисквитки също така. Simple Smile
    Има и рецепта за Израелски сладки Гвиниот,в която се използват само жълтъци. Flutter

# 109
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
В темата Каква застройка за супи правите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409094.0  има доста рецепти с жълтъци.  Peace
Също може да се използват и в салати.

# 110
  • Мнения: 95
Благодаря ви момичета!  Hug  bouquet

# 111
  • Мнения: 198
вече са във фурната.
Ще докладвам за резултата.

# 112
  • Мнения: 767

Извинявам се за големия чаршаф! Исках да благодаря на авторката за прекрасната рецепта!  bouquet

# 113
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 141
Аз също ги напрвих .Гледала недогледала рецептата , настъргах шоколада и орехите. Чак сега пак поглеждам снимките и виждам че са на парченца. Пак станаха вкусни и се ометоха за нула време. Влизат в графа - любими.
Благодаря за рецептата.   bouquet

# 114
  • Мнения: 2 803
И аз ще ги направя!  bouquet

# 115
  • Варна
  • Мнения: 939
Забравени сладки - забравила да се отчете Дидник  Embarassed
Ама то остана ли ми време да дишам, я  ooooh!
Както вече казах, бълтъците бяха остатък от жълтъци с които правих крем за торта на децата, направих след това забравените сладки, между другото и още куп ястия, че в събота ме нападнаха едни гости, в неделя - други, че и на плаж ги водихме, абе лудница пълна ви казвам  Crazy
Такааааа - в крайна сметка и аз като Лабрекс -
... едни разляти пекох, пак си бяха вкусни, ама мязаха на малки локвички, не на скалички, като добре разбития сняг. Grinning
И защо се получиха така - идея си нямам.  newsm78
Снега ми се разби супер със щипката сол, за първи път разбивам така, ноооооо много сполучливо. Добавих след това пудра захар - около 1ч.ч. от 250 мл, към разбитите вече четири белтъка, след това 200 гр бадеми, един натурален шоколад от 200 гр и още почти 5 шоколадови яйца Киндер. Стана страхотна смес и суровите скалички даже се получиха, нооооооо крайния резултат - НЪЦ. Мъжа ми казва, че от многото шоколад, но той си беше дозата, така че не мисля че е от това. Имам едно съмнение, че постояха доста време вече направените скалички извън фурната, че не беше достатъчно заграля. Но дори и след повторно съхнене пак си останаха доста мекички локвички.
Ако някой има идея как да дооправя нещата - кажете моля, защото така или иначе следващ път ще има и този път надявам се доста по-успешен.
Благодаря отново на Котка за вкусотията и на Лабрекс за съветите   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 15:24 от didnik

# 116
  • Мнения: 198
Моите се получиха добре на вид-станаха на скалички, но отвътре ми се струва ,че можеше още малко да са по-опечени.
Предложение:по добрият вариант е както писахте в предишни постове да се остави фурната на 50 градуса за около час и половина.

# 117
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Пробвах ги и аз и станаха чудесни. Обаче са сладички за моя вкус, макар че сложих по-малко захар. Но причината е, че сложих млечен шоколад, а не натурален. Благодарности за рецептата   bouquet

# 118
  • сусурлево
  • Мнения: 474
Никой ли още не е пробвал да ги направи с кокос?  newsm78
Нямам фурна, иначе.....  Blush
и с кокос ще станат . Варианти ного кой каквото обича
Я кажете какво правите с жълтъците . в темата Джулия и Джули пък се питаха какво правят с белтъците , дадох линк към тази рецепта

didnik мъжа ти е прав , многото шоколад и според мен е причината

# 119
  • Мнения: 22 867
Я кажете какво правите с жълтъците .

Ами правя си целувки и с тях. Grinning Рецептата е на Биби, снимката е моя.


Целувки от жълтък
2 жълтъка
по-малко от 1 с.л. вода
150 г пудра захар
1/2 ч.л. амонячна сода
ванилия
счукан орех/бадем за наръсване

Разбий жълтъците с водата, добави постепенно захарта и бий до получаване на кремообразна маса, прибави и останалите съставки.
*** Пекат се на 150*Ц 18-20' ***

Общи условия

Активация на акаунт