Идеи за бебешки манджички

  • 19 139
  • 76
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 111
Аз пак да попитам че никой не ми отговори..Мога ли да давам гъби вече?
Може  Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322803.msg8359579#msg8359579

Това са рецепти от една книжка към сп.Моето бебе.Снимала съм ги,защото са много и нямам физическата възможност да ги преписвам.
Правих тас-кебап и пиле фрикасе от тях,станаха много добре,дъщеря ми ги хареса.

http://img32.imageshack.us/img32/5549/dsc09331.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/8503/dsc09326.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/6852/dsc09328.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/2348/dsc09329.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/8175/dsc09330.jpg

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 17:16 от erota

# 76
  • Мнения: 316
       Плодово пюре тиква,ябълка и банан
Описание:    Плодово пюре
Продукти:    4-5 парченца тиква /колкото кибритена кутийка/
                                  1 ябълка
                                  ½ банан

Начин на приготвяне:    Тиквата и ябълката, нарязани на парчета се сваряват /като десетина минути по-рано се слага тиквата/. Пасират се още топли като към тях се прибавя и банана,нарязан на кръгчета.

   Микс от зеленчуци - 8-ми м.
Описание:    Зеленчуково пюре
Продукти:    2-3 средно големи картофа
                                 1 морков
                                 1 чушка
                                 1 малка глава лук
                                 2-3 снопчета карфиол
                                 1 кубче доматен сок /2-3 с.л./
                                  магданоз
                                 1с.л. олио

Начин на приготвяне:    Картофите, морковът, лукът и чушката се нарязват на дребно и се слагат да врат заедно с 1с.л. олио. Малко преди картофът да стане готов се прибавя карфиола, доматения сок и магданоза. Всичко се пасира.
Непосредствено преди консумация се прибавя 1с.л. АМ или 3 мерителни л.

   Славянски гювеч   
Описание:    Зеленчуково пюре
Продукти:    2-3моркова
                                 1-2с.л. доматен сок
                                1 печена и добре обелена чушка
                                 2-3 с.л. ориз
                                 3-4 шушулке зелен фасул
                                  2 парченца ябълка /може и без тях/
                                  1с.л. олио

Начин на приготвяне:    Оризът, морковите /на кубчета/ и зеленият фасул, заедно с олиото се слагат да врат. След това се прибавя ябълката, доматения сок и чушката /нарязанан на дребно/. Всичко се пасира.
За зеления фасул:- 6 м. (почти винаги се препоръчва сред първите зеленчуци)
- 7-8 м. или по-късно, по преценка



Общи условия

Активация на акаунт