Идеи за бебешки манджички

  • 19 142
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 062
Може. Аз слагам малко масло когато яденето е вече готово.
Ползвам Президент.
Аз също  Grinning

# 46
  • Мнения: 142
а как правите попарата, аз не си представям само хляб накиснат с чай или вода, попарка без сиренце  newsm78, чак на мен не ми се яде а незнам за детето

# 47
  • Мнения: 1 258
В попарата се слага сирене .Аз слагам и захар.Но Пламен така и не му хареса.Ползвам домашно сирене.Или на Маджаров. Peace

# 48
  • София
  • Мнения: 15 221
а как правите попарата, аз не си представям само хляб накиснат с чай или вода, попарка без сиренце  newsm78, чак на мен не ми се яде а незнам за детето

Естествено, че не е само вода и хляб.
Правя я с чай. Някои майки я правят само с вода, но аз никога не съм я яла така и на Иво не съм я правила по този начин.
Слага се сирене и масло.
След 1 година-може и мед.

# 49
  • Мнения: 142
 ооо с масло и серенце друго говори, ще я пробвам в най скоро време

# 50
  • София
  • Мнения: 12 554
Добре, де, малко се получи диалог, за което се извинявам. Но искам да питам нещо - теб, Julie, а и другите майчета, което предполагам ще е от полза не само на мен. С какво овкусявате ястията на децата си. Сол не слагам - не било хубаво за бъбреците, чубрица и черен пипер - от страх да не му подразни коремчето. Слагам по съвсем мъничко червен пипер. Магданоз - да, ама той по-скоро е за аромат. Какво тогава?!  newsm78
Сол се слага задължително и то не защото е безвкусно без нея, а защото е необходима на организма. Така че в малки количества аз слагам на детето си.
Не се използват остри подправки - черен пипер абсурд просто. Магданоз, копър, чубрица дори джоджен съм слагала но наистина на върха на ножа.

# 51
  • София
  • Мнения: 12 554
а как правите попарата, аз не си представям само хляб накиснат с чай или вода, попарка без сиренце  newsm78, чак на мен не ми се яде а незнам за детето

Сухари, чай, захар, масло и сирене.
Сутрин омете една купа моят синковец  Mr. Green

# 52
  • Мнения: 2 131
Добре, де, малко се получи диалог, за което се извинявам. Но искам да питам нещо - теб, Julie, а и другите майчета, което предполагам ще е от полза не само на мен. С какво овкусявате ястията на децата си. Сол не слагам - не било хубаво за бъбреците, чубрица и черен пипер - от страх да не му подразни коремчето. Слагам по съвсем мъничко червен пипер. Магданоз - да, ама той по-скоро е за аромат. Какво тогава?!  newsm78
Сол се слага задължително и то не защото е безвкусно без нея, а защото е необходима на организма. Така че в малки количества аз слагам на детето си.
Не се използват остри подправки - черен пипер абсурд просто. Магданоз, копър, чубрица дори джоджен съм слагала но наистина на върха на ножа.
Еее, Нана, благодаря, но въпросчето ми е отпреди една година  Hug
Но пък постът ти може да бъде от полза на някой друг.   bouquet

# 53
  • Мнения: 142
Днеска купих бондуел с царевица, моркови, бейби моркови, лук, зелен боб и още нещо там имаше, малко ме притеснява царевицата, да я деля ли или да я беля, който е правил моля да сподели и масло купих, само се чудя колко време трябва да варя и да овкусявам ли  и още какво да сложа в микса  bouquet ще съм ви бладодарна

# 54
  • Мнения: 519
   Царевица,зелен боб...Не е ли малко рано за бобовите култури newsm78Аз ги дадох след година.

# 55
  • Русе
  • Мнения: 616
На царавицата съм махала люспичките след сваряване (ако е в по-голямо количество си отдели поне час свободно време за тази дейност  Peace).

Да споделя как приготвих миналата седмица нещо подобно на мусака:
Пуешкото бон филе го минах през блендера на пасатора, да стене на кайма.
Нарязах на кубченца картофчето, морковките (бейби), лука, малко от доматчето.
Всичко смесих в малката йена, добавих магданозче, краве масло и вода и хубаво разбърках.
Пекох с капак около 30 мин., а след това го отстраних за около 15.

Много се хареса от момчето ми, но понеже сега се учи да дъвче с единствения си за момента зъб  Crazy се наложи да намачкам останалата половина на мусаката.

Когато го запозная и с киселото мляко ще направя и полив  Peace

# 56
  • Мнения: 1 258
Аз зелен боб,зрял боб,леща..съм давала след като навърши 11 месеца.Но царевица дадох едва когато направи годинка и 2-3 месеца.И аз имам въпрос.Гъби мога ли да давам вече?Още не съм давала а Пламен ще стане на 2 години скоро.
Раллии,мусаката ти звучи много вкусно.  bouquet

# 57
  • Мнения: 142
На царавицата съм махала люспичките след сваряване (ако е в по-голямо количество си отдели поне час свободно време за тази дейност  Peace).

Да споделя как приготвих миналата седмица нещо подобно на мусака:
Пуешкото бон филе го минах през блендера на пасатора, да стене на кайма.
Нарязах на кубченца картофчето, морковките (бейби), лука, малко от доматчето.
Всичко смесих в малката йена, добавих магданозче, краве масло и вода и хубаво разбърках.
Пекох с капак около 30 мин., а след това го отстраних за около 15.

Много се хареса от момчето ми, но понеже сега се учи да дъвче с единствения си за момента зъб  Crazy се наложи да намачкам останалата половина на мусаката.

Когато го запозная и с киселото мляко ще направя и полив  Peace

много вкусно звучи, а има ли значение лука който ще давам дали ще е зелен или стар, нали сега е сезон на зеления  newsm78

# 58
  • Мнения: 1 650
а как правите попарата, аз не си представям само хляб накиснат с чай или вода, попарка без сиренце  newsm78, чак на мен не ми се яде а незнам за детето
Достатъчно сте големи, за да слагаш и сиренце, и масълце и малко захар.

# 59
  • Русе
  • Мнения: 616
mamanamarin, използвам предимно стар лук - 5-6 пъти съм му приготвяла пюренцата със зелен лук, но слагах само бялата част.
Нямам информация дали може или не може и от каква възраст е подходящ  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт