Машина за хляб и рецепти

  • 15 623
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 708
аз да се похваля, пека трети ден, 7-ми хляб и съм се сбъркала..децата ядат хляба и се късат..основен 2 пъти и френски хляб на поразия..ама то страхотия..още не съм се осмелила да скоча на другите рецепти..мъжът ми вече ме пита, за утре хляб сложи ли..аз му викам, ти да не стана фен на машинката..и така..
доволна съм..трябва вече мая на едро да купувам..

# 31
  • София
  • Мнения: 3 911
Браво, Миленка. Само така. Скоро и родата ще си накупи машини. Ще видиш. И млакият си хапва от домашният хляб, а от купения неще. Продължавай в същия дух.

# 32
  • Мнения: 6 243
и ние вече не купуваме хляб - не го искат.

А като стана дума за мая на едро Grinning, откъде си я закупувате. Аз вземам на д-р Йоткер от Метро - 4 бр. за 22 ст. Има и нейде по-на сметка, че ние сме вече едри консуматори, да мойм да прайм икономии, както се казва newsm78

# 33
  • sofia
  • Мнения: 127
и ние вече не купуваме хляб - не го искат.

А като стана дума за мая на едро Grinning, откъде си я закупувате. Аз вземам на д-р Йоткер от Метро - 4 бр. за 22 ст. Има и нейде по-на сметка, че ние сме вече едри консуматори, да мойм да прайм икономии, както се казва newsm78

Аз лично ползвам прясна мая. Хлябът също става разкошен с нея. Купувам от Метро цяла кутия с 24 броя мая. Държа я във фризера. За 1 хляб за машината ползвам 1/6 от пакетчето. Цялата кутия мисля, че струваше около 2 лв.

# 34
  • Мнения: 2 433
Когато се използва обикновенна мая технологията не е ли друга???В смисъл разтваряте ли я допълнително???

# 35
  • sofia
  • Мнения: 127
Когато се използва обикновенна мая технологията не е ли друга???В смисъл разтваряте ли я допълнително???

Първоначално я разтварях предварително във част от водата, но сега слагам течността в контейнерчето, слагам маята и докато приготвя останалите продукти - тя се е размекнала. Технологията иначе на правенето на хляб е същата. Просто маята се разтваря в течността, вместо да се слага в брашното. Обаче не става при правенето на хляб с отложен старт. Да и друго нещо - водата (течността) е студена.

# 36
Ей, Nami, откъде в Метро купуваш прясня мая в кутия ? Защото специално питах като ходих последния път, но ми отговориха, че не продават такава, а само суха. Явно жената нещо не е била в час.

# 37
  • sofia
  • Мнения: 127
Ей, Nami, откъде в Метро купуваш прясня мая в кутия ? Защото специално питах като ходих последния път, но ми отговориха, че не продават такава, а само суха. Явно жената нещо не е била в час.

На щанда при яйцата е. Българска е. След саламите. Уф, че обяснение дадох Simple Smile

# 38
Обяснението ти е супер - сещам се къде трябва да е!Остава като отида, да я намеря! Благодаря ти! Laughing

# 39
  • sofia
  • Мнения: 127
Обяснението ти е супер - сещам се къде трябва да е!Остава като отида, да я намеря! Благодаря ти! Laughing

За нищо. Радвам се, че си ме разбрала! Wink

# 40
  • Мнения: 2 433
Пробвах снощи прясната мая. Дори нямах време да пусна програмата за основен хляб ,която при мен е 3:20 мин, а пуснах месене и втасване за 1:30 + печене за 1:20 и резултата беше супер. Направих средна буханка а тя изпълни изцяло съдът. Сложих както ме посъветва Нами 1/6 от пакетчето. На всичко отгоре в магазина нямаше българска та взех някаква турска. Но резултата наистина беше супер. Тази вечер ще пробвам Штолена на Рая, но незнам поз захаросани плодове какво точно разбира. Аз снощи извадих от сладкото от череши плодчетата измих ги и ги оставих в/у дъската да исъхнат. Тази вечер мисля да пробвам с тях. Просто в магазина се продават само СУШЕНИ захаросани плодове.

# 41
  • София
  • Мнения: 3 911
Тази вечер ще пробвам Штолена на Рая, но незнам поз захаросани плодове какво точно разбира. Аз снощи извадих от сладкото от череши плодчетата измих ги и ги оставих в/у дъската да исъхнат. Тази вечер мисля да пробвам с тях. Просто в магазина се продават само СУШЕНИ захаросани плодове.

Захаросаните плодове са си сушени всъщност. Аз черешките не ги мих и изсушавах. Направо ги извадих от бурканчето и без много, много да ги цедя ги сложих при другите добавки. За това ми отидоха 4 препълнени лъжици брашно - идеята е плодовете да се овалят в него, за да не останат слепени после в столена. А и малко сладко няма да навреди на хлебчето.
Иначе в Рамстор видях да продават различни сушени и озахарени плодове (и черешки имаше), но ми идват малко скъпи 1,80 за 100 грама.

# 42
  • София
  • Мнения: 708
ами аз да попитам..миете ли пластмасовите чашка и мерилка в миялната, че тази пластмаса като я мия на ръка, все мазна ми се струва..
иначе сме големи фенове на машинката вече, не е минало ден без да я пусна, но още не съм пробвала друго освен френски и основен бял хляб..чудя се какво да спетна като следващо

# 43
  • sofia
  • Мнения: 127
ами аз да попитам..миете ли пластмасовите чашка и мерилка в миялната, че тази пластмаса като я мия на ръка, все мазна ми се струва..
иначе сме големи фенове на машинката вече, не е минало ден без да я пусна, но още не съм пробвала друго освен френски и основен бял хляб..чудя се какво да спетна като следващо

Мия ги и още как Wink.

# 44
  • Мнения: 4 371
И аз ги мия, няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт