Сладолед и сладоледни удоволствия - 2

  • 23 661
  • 138
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 6 258
О, не мисля, че е спам. 10х   bouquet и дано не забравя ще ги следя.   chef

# 46
  • Мнения: 795
Едно записче и от мен  Laughing

# 47
  • Мнения: 572
този сладолед "френска нуга"  го консумирах в едно заведение в София - невероятен е... истински късмет , че попаднах на рецептата Simple Smile

# 48
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Да побутна темата и да си призная каква голяма бяла птица съм newsm57 doh
Сладоледа на Джиджи-биджи, който правих даже два пъти бил с жълтъци, а аз го правих с белтъци. Какво съм чела никой не знае newsm78
Даже като четох обясненията на грозното пате си помислих, че тя е писала грешно жълтъци. Тази сутрин поглеждам листа с рецептата и  Shocked.
Довечера ще го направя с жълтъци и пак ще пиша

# 49
  • Варна
  • Мнения: 355
Да побутна темата и да си призная каква голяма бяла птица съм newsm57 doh
Сладоледа на Джиджи-биджи, който правих даже два пъти бил с жълтъци, а аз го правих с белтъци. Какво съм чела никой не знае newsm78
Даже като четох обясненията на грозното пате си помислих, че тя е писала грешно жълтъци. Тази сутрин поглеждам листа с рецептата и  Shocked.
Довечера ще го направя с жълтъци и пак ще пиша

А на вкус как беше. Ако се е получило, лошо няма  Thinking

# 50
  • Бургас
  • Мнения: 1 879

А на вкус как беше. Ако се е получило, лошо няма  Thinking

На предната страница писах -  много ми хареса, но с млечнта сметана на Президент. С Хопла - не толкова. Ти с каква точно сметана го правиш?

# 51
  • Варна
  • Мнения: 355
Някаква обърквация е станала, рецептата си е с белтъци. Бях решила, че аз съм я записала погрешно, но проверих и на първа страница си пише белтъци. Но Грозното пате е пробвала рецептата с жълтъците и е доволна.  Grinning

Ти с каква точно сметана го правиш?

Аз съм го правила само в Португалия (с белтъци), там ползвах някаква тяхна марка сметана, беше млечна обаче. Скоро ще трябва да го опитам пак. Laughing Може пък да пробвам с жълтъци този път, определено смятам, че ще ми хареса.

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 16:22 от Джиджи-биджи

# 52
  • Мнения: 310
Момичета, някоя от вас правила е сладоледа "Френска нуга"?в рецептата, която намерих във форума пише, че белтъците се разбиват с горещ захарен сироп. въпрос- няма ли да се "пресекат" тези белтъци, не е ли по- удачно направо със захар да се разбият?
Започнах да правя днес и естествено прецаках белтъците и забърках една каша, сега е във фризера още не съм го проверила: сладка сметана, половин кондензирано мляко, половин кисело мляко, малко стафиди накиснати в бренди, начукана карамелизирана захар с орехи и един пакет смлени обикновени бисквити  Embarassed

# 53
  • Мнения: 506
Момичета, някоя от вас правила е сладоледа "Френска нуга"?в рецептата, която намерих във форума пише, че белтъците се разбиват с горещ захарен сироп. въпрос- няма ли да се "пресекат" тези белтъци, не е ли по- удачно направо със захар да се разбият?
Започнах да правя днес и естествено прецаках белтъците и забърках една каша, сега е във фризера още не съм го проверила: сладка сметана, половин кондензирано мляко, половин кисело мляко, малко стафиди накиснати в бренди, начукана карамелизирана захар с орехи и един пакет смлени обикновени бисквити  Embarassed

вече е късно,но...
аз го правих,както си е по рецепта и не се пресече

# 54
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Здравейте на всички от миналата година и на всички нови.
Напред към нови вкусотии  и красоти.
Аз работя с течна сметана на Мy  day  или на Фантастико

# 55
  • Мнения: 359
Ледени ягодови ракети



Продукти:
250 гр. ягоди
60 мл вода
40 гр. захар (може да използвате - плодова захар, тръстикова, ако искате да не е рафинираната)
сок от 2 портокала
1 праскова (обелена)

Приготвяне:
Пасирайте добре ягодите и ги прецедете, за да няма семки и власинки, а де се получи гладко пюре. Добавете сока от портокал и прасковата нарязана на парченца.
В малка тенджера изсипете водата и захарта и загрейте докато се разтвори. Прибавете към плодовата смес. Размесете добре.
Разпределете в форми за сладолед или други подходящи.
Поставете във фризер за около 5 часа.

Много разхлаждащо!
Пуснах я във старата тема, заспи съм си  Grinning.

Мисля до пробвам с рецептата за Френска нуга, но във тези формички  Sunglasses.
Дано да ми остане време утре, за да пусна рецепта за сладоледни сандвичи. Лека вечер и да е прохладна.

ГабиС е публикувала страхотна сладоледна торта след моят в другата тема!

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 22:12 от Smehurko

# 56
  • Мнения: 506
страхотни ракети,вече се чудя и аз в какво да ги изиспя поради липса на такива форми,сигурно ще пробвам в данонино с лъжичка в тях,или в пластмасови чашки да стане като ледено сокче newsm78

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 5 022
Да се запиша и аз.... Hug
Вкъщи сме любители на сладоледа, но досега не съм пробвала да правя. Трябва да опитам.  Peace

# 58
  • Мнения: 29
А формичките ракети къде се продават?

# 59
  • Мнения: 359
Моите са подарък, но имам сайта на вносителите, ако искаш пиши на лични.

Общи условия

Активация на акаунт