Сладолед и сладоледни удоволствия - 2

  • 23 661
  • 138
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 816
Сладолед и сладоледни удоволствия - това е миналогодишната тема започната от ddoychinova , за което много и благодаря.   bouquet Страхотни идеи и рецепти видях миналата година, надявам се и през новия летен сезон да продължим с представяне на сладоледни изкушения. Hug


 

 
Снимките и произведенията на изкуството са на ddoychinovabouquet

------------------------------------------------------------------------------------

Аз вече открих сезона на сладоледа с това, елементарно е, но е домашно. Wink Приготвила съм го от кисело мляко, заквасена сметана, пудра захар, какао, банан и ванилия.  chef

Моля всички любители на домашния сладолед, да заповядат в темата с рецепти, снимки или само да погледат. Hug

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 19:02 от geleva

# 1
  • Мнения: 2 241
Ох, това ми беше любимата тема миналото лято, но така и нищо не се наканих да направя, но сега се записвам да следя и няма да пропусна да изпробвам някое сладоледено изкушение. Peace

А Диди наистина прави произведения на изкуството, голяма е майсторка.   chef

geleva, супер е станал твоят сладолед, в машина ли го прави?

# 2
  • София
  • Мнения: 3 816
Котка, ще чакам с нетърпение да направиш нещо и да пуснеш снимки. Hug
Сладоледа го правих с миксера, за съжаление нямам машинка за сладолед.

# 3
  • Мнения: 1 523
Интересно.Не ми харесват сладоледите на прах , които се продават в магазините.Мисля,че домашния сладолед ще е по- добър на вкус.Отивам да чета миналогодишната тема.

# 4
  • Мнения: 2 241
Котка, ще чакам с нетърпение да направиш нещо и да пуснеш снимки. Hug
Сладоледа го правих с миксера, за съжаление нямам машинка за сладолед.

Благодаря ти  Hug, но Диди чакам аз да видя какво ще ни покаже, тези нейни снимки от миналата година са прекрасни, но най-новите й, които гледах в темата за постите, са просто перфектни.

Аз имам машина, древна Grinning (още от нашите, купили са я навремето от Съюза, обаче още върти като за световно), но ми стои във вилата на 500 км. от София и я ползвам един път годишно, ще взема да си я примъкна тук и да се поупражнявам.  Simple Smile

А твоят наистина като за без машина е станал чудесен, нито прекалено зърнест, нито с много кристали.  Peace

# 5
  • Мнения: 1 117
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 3 816
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Аз съм дала продуктите, но ето в по- точни мерки:
1 коф. кисело мляко
1 коф. заквасена сметана
1 банан/намачках го с вилица/
1 ванилия
пудра захар на вкус/аз сложих около 100 гр./
1-2 с.л.какао
Всичко това го разбърках с миксера и сложих купата във фризера.
  bouquet

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Обожавам сладолед! Отива да чета миналогодишната и ако спретна нещо ще се отчета

# 8
  • Мнения: 22 867
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Аз съм дала продуктите, но ето в по- точни мерки:
1 коф. кисело мляко
1 коф. заквасена сметана..............
  

Geleva, сметаната предполагам е също голяма кофичка newsm78 Много ти е съблазнително творението!  bouquet

# 9
  • Мнения: 6 017
И аз обожавам сладолед. Преди време бях хвърлила едно око на миналогодишната тема. С интерес ще следя тази.

# 10
  • Мнения: 349
Момичета,
страхотно е, че сте подновили темата.  bouquet

Благодаря ви за милите думи и
с интерес ще очаквам вашите идеи и предложения.    bouquet

geleva ,
чудесно начало !    chef

И ние открихме активния сладоледен сезон с ягодови удоволствия

и мини сладоледени тортички с еклери


Вие сте на ход  chef

# 11
  • София
  • Мнения: 3 816
labrex , аз сложих малка кофичка от 200 гр., но всичко е въпрос на вкус, може и голяма.

ddoychinovaHeart Eyes нямам думи просто!  bouquet

# 12
  • Мнения: 6 029
Жестоки хора сте вие  Mr. Green
Определила съм си само събота за ядене на сладолед. И сега точа лиги тука  Crazy

# 13
  • Варна
  • Мнения: 355
Ето и моят вариант за сладолед. Давам една малко по-различна рецепта, която научих в Португалия. Супер вкусно е, а може да се приготви и без бисквитите.

500 мл  сладка течна сметана
4 белтъка
2 пакета обикн. бисквити
2 консерви кондензирано мляко (подсладено)

Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с конд. мляко и сметаната. В съд се натрошават бисквитите (като се запазват малко за после) и отгоре се излива сместа. За 20 мин. се  слага във фризера, изважда се и се поръсва с останалите натрошени бисквити. Оставя се във фризера докато замръзне (24 часа).

Да ви е сладко!

# 14
  • София
  • Мнения: 3 816
Джиджи-биджи, интересна рецепта, ще я пробвам.   bouquet

# 15
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
Жестоки хора сте вие  Mr. Green
Определила съм си само събота за ядене на сладолед. И сега точа лиги тука  Crazy

А, ти поне имаш една събота, отделена за сладолед  Crossing Arms

# 16
  • Мнения: 6 029
Тарталета, ми определи си и ти  една  Laughing
Аз лично от сладолед не дебелея. Ама ако ям само сладолед  Mr. Green

# 17
  • Мнения: 6 442
Джиджи-Биджи,голямо благодарско за тази рецепта.Точно сладолед с кондензирано мляко си търсех.Ама нещо не схванах за какво са точно бисвитите и предполагам може да се заменят с плодове..

И аз не пълнея от сладолед(или поне така се надявам Mr. Green ) и ще се възползвам!  Grinning

# 18
  • Мнения: 3 314
ммм  Crazy  записче да следя ......  Hug 

# 19
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Не знам дали се сещата преди време имаше една тема за бананов сладолед. Даже имаше и клипче как се прави. Само с мляко и банани и блендер разбира се. И аз ще следя темата, че сега като започнат жегите.

# 20
  • Мнения: 6 029
Вчера си купих новия сладолед с Кит Кат. Е не си заслужава 5,50лв.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 355
Джиджи-Биджи,голямо благодарско за тази рецепта.Точно сладолед с кондензирано мляко си търсех.Ама нещо не схванах за какво са точно бисвитите и предполагам може да се заменят с плодове..

И аз не пълнея от сладолед(или поне така се надявам Mr. Green ) и ще се възползвам!  Grinning


Разбира се, че може и без бисквити или пък те да се заменят с плодове. Според мен бисквитите се слагат, защото сместа е доста сладка, та те да "омекотят" малко вкуса. Но за любителите за сладко като мен, няма проблем  Laughing

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аууу, мойта любима тема е това...... Луда фенка съм на сладоледа.......  Peace

# 23
  • Мнения: 832
И аз ще следя темичката с интерес. Като гледам с колко Е-та са пълни сладоледите,които се продават,чак ми се отяжда.  #2gunfire Иска ми се да си приготвям истински сладолед

# 24
  • София
  • Мнения: 6 258
Е, как не съм знаела, че има такава тема.  ooooh! Мнооооооого обичам сладолед (и зиме, и лете), дори си мислех скоро да пускам тема за рецепти за домашен сладолед (че ми се ще да пробавам да направя диетичен, вместо захар с подладител).

Някой може ли да ми покаже какво представлява машинката за сладолед, от къде може да се купи и на какви цени са.

Вчера си купих новия сладолед с Кит Кат. Е не си заслужава 5,50лв.
Голям фен съм на Кит-кат-а във фунийка. Мммм, мога всеки ден сигурно по 2-3 да изяждам. Blush

По-късно ще "ходя" да чета миналогодишната тема.  Sunglasses

# 25
  • София
  • Мнения: 9 860
Някой може ли да ми покаже какво представлява машинката за сладолед, от къде може да се купи и на какви цени са.
И аз от това се интересувам. GrinningСега ще поровя и с търсачката да видим.Аз искам да правя сладолед без сурови яйца,страх ме е заради децата.Сладоледа от първия постинг в темата ме изкушава и ще го направя.

# 26
  • София
  • Мнения: 6 258
Аз открих само това, но няма цена. Thinking

# 27
  • София
  • Мнения: 3 816
Тук също има няколко модела, днес ще мина през Техномаркет да проверя дали има и там. Миналата година четох, че ги имало в ТСМ магазините, но аз не съм ги засичала.

# 28
  • Мнения: 832
Преди два дни видях точно в магазин на ТСМ във Варна.Цената май беше 118лв( или 180 лв  newsm78) не помня точно. Мога пак да отида да проверя.Стига да съм полезна с тази информация. Магазинът беше в центъра, под хотел Мусала.

# 29
  • София
  • Мнения: 3 816
Леле тия са се поувлекли, четох миналата година за цена 25-35 лева. Shocked Но пък може да е друг модел. Rolling Eyes

# 30
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Машините са два вида. Аз имам тази от ТСМ, струваше 35 лв. Но тя е прост модел, чашата се вади и се изстудява 24 часа в камера, сле това машинката само бърка сместа, докато се замрази. А тия скъпите по 180-200 , че и по-скъпи- сами замразяват, няма нужда да се охлажда в камерата нищо.

# 31
  • Мнения: 6 442
Да се похваля-днес вкусотията на Джиджи-Биджи беше на масата ми.  Sunglasses
Е,просто няма такъв сладолед  Crazy
Страхотен е.Не сложих нито бисквити,нито плодове,защото забравих да купя.
Излиза доста солидно количество,а вкусът-просто не може да се сравни с нищо  Crazy
А и го направих за 10 мин-5 да разбия жълтъците и 5 за течната сметана.  Hug
Благодаря!  Hug

# 32
  • София
  • Мнения: 3 816
Джемма, благодаря за информацията.  bouquet Ако някой види такива машинки, да свирка. Whistling В Техномаркет нямаха, проверих.

GrOzNoTo^_^PaTe , пусни снимка на сладоледчето, ако ти е възможно. Simple Smile

# 33
  • Варна
  • Мнения: 355
GrOzNoTo^_^PaTe, много се радвам, че ти е харесала рецептичката, на мен също ми е любима  Peace

# 34
  • Мнения: 679
Здравейте!

Ето една рецепта и от мен, която е с 3 вида готов сладолед, но който има желание, може да си направи сам сладоледа. Рецептата е от списание Вкусотии в Чинии, бр.9. 2008:

Десерт "Касата неаполитана"

300 гр ванилов сладолед
300 гр ягодов сладолед
300 гр шоколадов сладолед
60 гр ягоди
60 гр бели стафиди
50 мл ром
60 гр настърган шоколад или шоколадови пръчици

Ягодите се почистват и нарязват на ситно. Разбъркват се с ягодовия сладолед. Стафидите се накисват в рома и се смесват с ваниловия сладолед. Шоколадовият се разбърква с шоколада. В кутия се нареждат трите вида сладолед, като се подреждат на пластове. Замразяват се във фризер. Преди сервиране стените на кутията се обливат с топла вода и сладоледът се обръща в чиния. Нарязва се напречно на парчета за сервиране. Може да се гарнира с плодове по избор.


Аз ядох подобен сладолед в един ресторант, мисля, че го бяха кръстили нуга-сладолед. В него имаше ядки и нещо като топинг между пластовете. Беше много вкусно.  Heart Eyes

# 35
  • Силистра
  • Мнения: 288
Е, не е истина просто   bouquet
Аз не обожавам сладолед, аз го издигам в култ самото му ядене
А, за домашния нямам думи, сега се сещам за машинката на мама. Трябва да я потърся, беше от тези съветските, а и рецептата ще потърся, даже май бяха две- със сметана и с прясно мляко.
Поздравявам автора на темата   bouquet , отивам да чета старата тема и ви пожелавам много ледени удоволствия през уикенда

# 36
  • Мнения: 349
Джиджи-Биджи, чудесна рецепта.  bouquet
И аз да пиша за домашните сладоледени машинки – несравнимо по-качествен сладолед се получава с тях. Миналата година чрез доставка от веригата “Атракцион “ и в магазините на ТСМ бяха на изгодна цена. Тук има и много мнения .

И за да не е само коментар:
Това е рецептата   на ягодовия крем сладолед и на сметанов.
Вариант на поднасяне е и в туиля.

 Hug

# 37
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
ddoychinova, от кога те чакаме при нас!  Peace
И пак се появяваш с нещо невероятно! Поздравления!  Hug

# 38
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Джиди-биджи, и аз вече два пъти правя твоя сладолед, но без бисквитите. Първия път го направих със сметана Президент, разделих го на половина и в едната сложих разтопен натурален шоколад - няма такава вкусутия! Благодаря  bouquet
Втория път го направих с Хопла, но нещо не ни хареса - много мазно стана като че ли  newsm78
У нас ще се прави с млечна сметана Naughty

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
,

# 40
  • София
  • Мнения: 6 258
Момичета, ако видите някъде в София, от тези по-евтините машинки за сладолед (ТСМ или нещо подобно), моля да оповестите. Laughing

# 41
  • София
  • Мнения: 1 312
Питах в магазина на ТСМ ,но нямали внос и казаха да проверявам.

# 42
  • Мнения: 506
това ми е първия сладолед правен в къщи и мога да го препоръчам и на вас Hug
френска нуга

# 43
  • София
  • Мнения: 6 258
Питах в магазина на ТСМ ,но нямали внос и казаха да проверявам.
И аз питах онзи ден в магазина, който е на Мария Луиза, момичето каза, че е от скоро и не са получавали тази година. Rolling Eyes

# 44
  • Мнения: 1 485
И малко да оспамя темата,за което се извинявам, Embarassed Embarassed Embarassed
но от днес до края на седмицата в предаването на Ути Бъчваров ще се прави само сладолед!
Може да се покаже нещо интересно!

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 23:54 от Fior

# 45
  • София
  • Мнения: 6 258
О, не мисля, че е спам. 10х   bouquet и дано не забравя ще ги следя.   chef

# 46
  • Мнения: 795
Едно записче и от мен  Laughing

# 47
  • Мнения: 572
този сладолед "френска нуга"  го консумирах в едно заведение в София - невероятен е... истински късмет , че попаднах на рецептата Simple Smile

# 48
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Да побутна темата и да си призная каква голяма бяла птица съм newsm57 doh
Сладоледа на Джиджи-биджи, който правих даже два пъти бил с жълтъци, а аз го правих с белтъци. Какво съм чела никой не знае newsm78
Даже като четох обясненията на грозното пате си помислих, че тя е писала грешно жълтъци. Тази сутрин поглеждам листа с рецептата и  Shocked.
Довечера ще го направя с жълтъци и пак ще пиша

# 49
  • Варна
  • Мнения: 355
Да побутна темата и да си призная каква голяма бяла птица съм newsm57 doh
Сладоледа на Джиджи-биджи, който правих даже два пъти бил с жълтъци, а аз го правих с белтъци. Какво съм чела никой не знае newsm78
Даже като четох обясненията на грозното пате си помислих, че тя е писала грешно жълтъци. Тази сутрин поглеждам листа с рецептата и  Shocked.
Довечера ще го направя с жълтъци и пак ще пиша

А на вкус как беше. Ако се е получило, лошо няма  Thinking

# 50
  • Бургас
  • Мнения: 1 879

А на вкус как беше. Ако се е получило, лошо няма  Thinking

На предната страница писах -  много ми хареса, но с млечнта сметана на Президент. С Хопла - не толкова. Ти с каква точно сметана го правиш?

# 51
  • Варна
  • Мнения: 355
Някаква обърквация е станала, рецептата си е с белтъци. Бях решила, че аз съм я записала погрешно, но проверих и на първа страница си пише белтъци. Но Грозното пате е пробвала рецептата с жълтъците и е доволна.  Grinning

Ти с каква точно сметана го правиш?

Аз съм го правила само в Португалия (с белтъци), там ползвах някаква тяхна марка сметана, беше млечна обаче. Скоро ще трябва да го опитам пак. Laughing Може пък да пробвам с жълтъци този път, определено смятам, че ще ми хареса.

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 16:22 от Джиджи-биджи

# 52
  • Мнения: 310
Момичета, някоя от вас правила е сладоледа "Френска нуга"?в рецептата, която намерих във форума пише, че белтъците се разбиват с горещ захарен сироп. въпрос- няма ли да се "пресекат" тези белтъци, не е ли по- удачно направо със захар да се разбият?
Започнах да правя днес и естествено прецаках белтъците и забърках една каша, сега е във фризера още не съм го проверила: сладка сметана, половин кондензирано мляко, половин кисело мляко, малко стафиди накиснати в бренди, начукана карамелизирана захар с орехи и един пакет смлени обикновени бисквити  Embarassed

# 53
  • Мнения: 506
Момичета, някоя от вас правила е сладоледа "Френска нуга"?в рецептата, която намерих във форума пише, че белтъците се разбиват с горещ захарен сироп. въпрос- няма ли да се "пресекат" тези белтъци, не е ли по- удачно направо със захар да се разбият?
Започнах да правя днес и естествено прецаках белтъците и забърках една каша, сега е във фризера още не съм го проверила: сладка сметана, половин кондензирано мляко, половин кисело мляко, малко стафиди накиснати в бренди, начукана карамелизирана захар с орехи и един пакет смлени обикновени бисквити  Embarassed

вече е късно,но...
аз го правих,както си е по рецепта и не се пресече

# 54
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Здравейте на всички от миналата година и на всички нови.
Напред към нови вкусотии  и красоти.
Аз работя с течна сметана на Мy  day  или на Фантастико

# 55
  • Мнения: 359
Ледени ягодови ракети



Продукти:
250 гр. ягоди
60 мл вода
40 гр. захар (може да използвате - плодова захар, тръстикова, ако искате да не е рафинираната)
сок от 2 портокала
1 праскова (обелена)

Приготвяне:
Пасирайте добре ягодите и ги прецедете, за да няма семки и власинки, а де се получи гладко пюре. Добавете сока от портокал и прасковата нарязана на парченца.
В малка тенджера изсипете водата и захарта и загрейте докато се разтвори. Прибавете към плодовата смес. Размесете добре.
Разпределете в форми за сладолед или други подходящи.
Поставете във фризер за около 5 часа.

Много разхлаждащо!
Пуснах я във старата тема, заспи съм си  Grinning.

Мисля до пробвам с рецептата за Френска нуга, но във тези формички  Sunglasses.
Дано да ми остане време утре, за да пусна рецепта за сладоледни сандвичи. Лека вечер и да е прохладна.

ГабиС е публикувала страхотна сладоледна торта след моят в другата тема!

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 22:12 от Smehurko

# 56
  • Мнения: 506
страхотни ракети,вече се чудя и аз в какво да ги изиспя поради липса на такива форми,сигурно ще пробвам в данонино с лъжичка в тях,или в пластмасови чашки да стане като ледено сокче newsm78

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 5 022
Да се запиша и аз.... Hug
Вкъщи сме любители на сладоледа, но досега не съм пробвала да правя. Трябва да опитам.  Peace

# 58
  • Мнения: 29
А формичките ракети къде се продават?

# 59
  • Мнения: 359
Моите са подарък, но имам сайта на вносителите, ако искаш пиши на лични.

# 60
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Вчера правих следната смес
400 мл. течна сладкарска сметана
400мл. прясно мляко
1 опаковка Оле -без варене-на д-р Йоткер.
Разбивате сметаната ,ако обичате по-сладко сложете захар или някакво сладко.
Отделно разбивате млякото и крема Оле.
Смесвате и замразявате.
Сега ще правя с черешов сок, че ми донесоха едни доста презрели череши.Ще стане по-фруктов.

# 61
  • Мнения: 1 818
Сладолед с диня в желатин



Продукти:около 300-500 гр. диня без кората,10 гр. желатин/6 листа/,50 гр. бадеми,50 гр. захар/по желание/,50 гр. конфитюр от портокали/или др./,сушени плодове

Приготвяне: Нарязваме динята,отстраняваме семките и я пасираме заедно със захарта и конфитюра. Разбиваме със миксер няколко минути,за да получим хомогенна смес.Прибавяме предварително накиснатитя във вода желатин и загряваме на слаб огън,като внимаваме да не заври.Разливаме във формички за лед или в плоска тавичка и прибираме в хладилник поне за два часа.Сервираме със сладолед и украсяваме с ядки и сушени плодове....По желание в сместта може да прибавите парченца бял или тъмен шоколад .


# 62
  • Мнения: 1 818
Смехурко  Hug ...благодаря!

....прехвърлям от другата тема тази....



Сладоледена тортичка







# 63
  • Мнения: 1 951
Преди малко прочетох една рецепта в сп. Меню, която ще направя в събота. Подозирам, че много ще ми хареса  Grinning

Бадемов сладолед с праскови

300 мл. подсладено кондензирано мляко
1 ч.ч. изцедено кисело мляко
1 ч.ч. нектар от праскови
400 гр. обелени и нарязани на малки кубчета праскови
100 гр. смлени белени бадеми
1 с.л. желатин
1 ч.л. ванилова захар

Накисва се желатина в 30мл. студена вода. Кондензираното мляко се слага да заври. Добавят се бадемите и се разбърква 1-2 мин. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът, бърка се докато се разтопи.
Смесват се прасковите, нактарът, изцеденото кисело мляко и ванилията.Разбиват се за кратко с миксер, след което се добавя желатиновата смес.
Сипва се в купички и се поставя във фризера. Преди сервиране се потапят за 10сек. в гореща вода и се обръщат.

Имам чувство, че ще е страхотен.
Но ще почака до събота. Не, че като Джули си имам ден за ядене на сладолед, ами има още от предния  Laughing

# 64
  • Мнения: 6 017
gaby_s  дай едно парче от сладоледената тортичка   Praynig

# 65
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
gaby_s  дай едно парче от сладоледената тортичка   Praynig
И на мен, и на мен!  Flutter

# 66
Здравейте момичета. От време навреме надничам в хубавия ви форум. Искам само да споделя, че преди седмица си купих от сладолед машината на ТСМ за 19 лв. Поръчах си я в магазин на Квазерелектроник в Русе и за няколко дни ми я докараха. За цената си е невероятна  Simple Smile

# 67
  • Мнения: 2 774
Оле gaby_s тортата изглежда прекрасно.
Отивам да чета старата тема.

# 68
  • Мнения: 4 358
Габи - така ми се дояде сега в тази жега от твоята тортичка.Изглежда  превъзходно.
Страхотни десерти има тук - браво момичета че сте се сетили за такава темичка Peace

# 69
  • Мнения: 349
Габи, такава вълшебница си ти  bouquet

Браво момичета,
нови и много интересни рецепти

включвам се и аз с още една идея за сервиране в Шоколадови купи

 

 Hug

# 70
  • София
  • Мнения: 4 751
ММ страхотни рецепти, обожавам сладолед и ще се опитам да направя голяма част от тях! Мерси   bouquet

# 71
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Дикси, защо пък и желатин.Мисля че не е нужно.

# 72
  • Мнения: 1 951
Дикси, защо пък и желатин.Мисля че не е нужно.
Знам ли...така е рецептата. Аз я направих, и наистина нямаше нужда от желатина. Стана много вкусен крем, но след като го извадих от камерата беше твърд като камък. Чакахме го да се размрази и го изядохме.

Но на вкус, направо изби рибата  Laughing

# 73
  • Мнения: 4 358
Аз тази вечер пък понеже съм нетърпелива и забърках следната смес:

заквасена сметана малка кофичка
2 ч . ч прясно мляко
1 кисело мляко
около 200 гр течен шоколад
нетрошени чаени бисквити
Почти е стегнала сместа, вкусно е ,но опраделено утре ще да се яде сладолед ли е крем ли е Joyоще не ясно.Обаче е вкусно и разхлаждащо Peace

# 74
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Бъни, и аз така забърках вчера една смес и стегна много в камерата! Ядем го като се поразмрази- много вкусно кремче!  Peace Ама аз исках сладолед........  Sad

# 75
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
За да не е на камък трябва да има по-висока масленост.
Поне половината трябва да е от течната подсладена готварска сметана.
Иначе млеката замръзват много.Но пък който обича фруктовите е добре.Сложете сироп от нещо или нектар-кайсии, праскови, диня.

# 76
  • Мнения: 4 358
t_ilieva
 О стана и още как.Вярно замръзна доста, но аз го изкарах докато ядяхме основното и докато стигнем с милото до десерта тъкмо си беше както трябва.
Леле така добре ми дойде в жегата - пред телевизора с една мелбичка - страхотно.
Довечера дано да ме допуснат до компа и ще покажа снимки  Mr. Green.
Мисля тая година да не купувам сладолед Mr. Green - открих тайната тук Peace

# 77
  • Мнения: 4 358
Ето обещаната снимка на моя сладолед

В момента пак си хапваме от него Peace

# 78
  • Варна
  • Мнения: 252
Я и аз тука.Радвам се ,че ви открих.Голямата ми дъщеря ме е побъркала ,всеки ден иска сладолед.Та май май от сега на татък мама ще и правиии.
Сега ще отида да разгледам и старата темичка.

# 79
  • Мнения: 349
Вие отново сте предложили чудесни сладоледени идеи.  chef
Напълно подкрепям tarlio за връзката между маслеността и кристализацията .  bouquet
Едно предложение за жегите - плодов сладоледен терин

 Hug

# 80
  • Мнения: 4 358
ddoychinova  - разкош Peace.Вчера гледах нещо подобно в Гответе с мен и останах очарована.
Твоят терин изглежда превъзходно.Не се съмнявам за вкуса с тези продукти Heart Eyes
Да питам newsm78 ако го направя във правоъгълна тавичка с тефлоново покритие за кекс - една такава продълговата (ще се получи точно такова кубченце като твоето) - въпроса ми е как да го обърна после, или може би направо от формата се реже без да се обръща newsm78

# 81
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
..............
Напълно подкрепям tarlio за връзката между маслеността и кристализацията .  bouquet
...................
Ами гледах днес в магазина, маслеността на сметаните е 25% и 30%....... Няма по-висока........  Tired

# 82
  • Мнения: 349
Бъни ,
много изкусителен е твоя сладолед  chef

Благодаря ти, за разкоша
  bouquet
На въпроса за формата – можеш да използваш кексова форма, малка и покрита с фреш фолио /добре опънато/.
При сервиране изваждаш с фолиото, махаш , режеш ...
Аз използвам пластмасова форма, в която не залепва, но пак използвам фреш фолио.
Ако ти харесва идеята ми за терини – ето още такива
с ягоди
с пъпеш
с портокал
И tarlio   chef има в друга форма  bouquet

Таня,
аз добавям в сместа за сладолед и стопено масло
/усмивки за двете ти слънчица Simple Smile Simple Smile/

# 83
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Диди, ето къде бил ключа..... в допълнителното масло....
Благодаря ти много за всичко! Златна си!  Hug

# 84
  • Мнения: 407
Цитат
Диди, ето къде бил ключа..... в допълнителното масло....

Tака сместа става по-плътна и не кристализира.

# 85
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
О -о Терина на Дойчинова е странотен.Май и с крема сирене се правеще.


това е във форма от кекс

# 86
  • Варна
  • Мнения: 252
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Аз съм дала продуктите, но ето в по- точни мерки:
1 коф. кисело мляко
1 коф. заквасена сметана
1 банан/намачках го с вилица/
1 ванилия
пудра захар на вкус/аз сложих около 100 гр./
1-2 с.л.какао
Всичко това го разбърках с миксера и сложих купата във фризера.
  bouquet

Направих го по тази рецепта сладоледа,само че без какао.Ами честно казано не можем да изтраем да стегне както трябва.Мнооооого е вкусно. Heart Eyes

# 87
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Дойчинова, реших да правя динята за Р.Д. Сподели колко горе-долу диня пасираш за около 500 мл. течна сметана.Да не е много леден.

# 88
  • Мнения: 4 358
Бъни ,
много изкусителен е твоя сладолед  chef
Ммммм даааа - всусен беше няма го вече.Благодара ти са оценката, но аз като ви чета си открих грешките - по въпроса за маслеността и т.н.
А твоите терини оооо думи нямам.Ти все така у вас ли украсяваш и сервираш - блазе на тези около тебе Wink Peace
За формата за кекс точно така ще направя както казваш и ще докладвам  bouquet

# 89
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Някой знае ли от къде може да се купи машинка за сладолед за домашна употреба (не професионална)?

# 90
  • Мнения: 6 017
Някой знае ли от къде може да се купи машинка за сладолед за домашна употреба (не професионална)?
Аз лично не знам, но това намерих в нета. Дано ти свърши работа.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1466.0

# 91
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Някой знае ли от къде може да се купи машинка за сладолед за домашна употреба (не професионална)?
Аз лично не знам, но това намерих в нета. Дано ти свърши работа.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1466.0

Благодаря  bouquet ще потърся отново.

# 92
  • Мнения: 349
tarlio,
За  сладоледената диня  използвах рецептата за сладолед на плодов терин  -
като замених 100 мл от млякото за разбиване на сухата сметана с пасирана диня.
Може повече или по-малко, в зависимост от това, колко искаш да е заледено
/с повече е по-вкусно, но и има повече лед от плода/, за да не кристализира много крема.
Мисля, че ще стане добре и с тази   рецепта.

Хубав празник   bouquet

# 93
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Благодаря, ще творя от утре .Семчици ще потърся и няма как да не стане

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3411474

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3411475

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 09:31 от tarlio

# 94
  • Мнения: 6 017
Благодаря, ще творя от утре .Семчици ще потърся и няма как да не стане

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3411474

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3411475
Вижда се началната страница на сайта  Peace

# 95
  • Мнения: 22 867
Благодаря, ще творя от утре .Семчици ще потърся и няма как да не стане

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3411474

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3411475
Вижда се началната страница на сайта  Peace
Като замениш  profile с album се виждат снимките.

http://www.snimka.bg/album.php?edit_photo&photo_id=3411474

tarlio, изглежда много апетитно! Особено в горещините........  bouquet


# 96
  • Мнения: 765
Сладоледената диня е невероятна.
Би ли ми казала ,с какво постигна зеления цвят и от какво са семките.

# 97
  • Мнения: 6 017

Като замениш  profile с album се виждат снимките.

http://www.snimka.bg/album.php?edit_photo&photo_id=3411474
labrex благодаря ти,  Hug
tarlio   големи красоти си ни поднесла.  Peace

# 98
# 99
  • Мнения: 158
обожавам сладолед във всичките му форми.Най много със ядки и смокини.

# 100
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Благодаря на всички

На практика аз почти всичко замразявам, защото децата искат някакви ледени неща.Но не всичко на мен ми харесва.Сега съм направила замразен крем на Йотис -но трябва да си падаш по леда за да ти хареса.Малкия ми син харесва каквото и да е но да е ледено.
Затова често има два вида крем.Единия е по-маслен/течна сметана и масло/ , а другия крем без варене.
Вместо Дойчинова да кажа ,че семките са слънчогледови семки в шоколад.Мисля ,че от Пикадили ги беше купила.Аз ще търся и ще ви кажа къде има.
А за покритието тя да ви каже ,Марципан Варна -ама как точно newsm78
Някой знае ли как да направя ментов сладолед , но да не с алкохол?

# 101
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
tarlio, има едни концентрати за коктейли в стъклени бутилки или метални . Разреждат се 1:7 мисля. Доста са силни и мисля, че ще се получи. Преди няколко дни гледах в Пикадили, но не мога да се сетя как се казват. Бутилката е тази http://radinna.multiply.com/photos/album/10#9 (без декорацията, разбира се  Wink )

# 102
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Radina не знам дали ще намеря мента ,но се нагледах на красотите ти. Страхотна си.

# 103
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Благодаря Heart Eyes

# 104
  • Мнения: 765
Намерих аз подробности за динята  Peace
Семки видях тази вечер и в Кауфланд.
Обаче, нямам зелена боя и не знам със степче, дали ще оцветя марципана  ooooh!
Утре ще сътворя нещо сладоледено и ще докладвам.

# 105
  • Мнения: 349
Момичета,
съжалявам за закъснението:
Ето моето изпълнение
- В купа шрицовах покрай стените тънък слой бял сметанов сладолед, а след неговото замразяване един слой от розовия. Поръсих обилно с шоколадови семчици и в средата по-червения цвят /дооцветих го с малко сладкарска боя /. Замразих добре, след което обърнах.
Кората - оцветен марципан "Варна", но разточван само със захар /между найлон/. Основното /първи/ слой е съвсем леко оцветено, а пъстротата на кората се опитах да постигна чрез техниката    мельфиори    (многолистно тесто), като върху него поставих  отделни шарки радиално от центъра и заедно ги разточих /между найлон/. След поставянето на покритието,  на места засилих ефекта със сладкарска боя.
След поставянето на "кората' отново се съхранява във фризера /покритието не се поврежда/.

А семчици може да се купят от Т-маркет или павилионите за ядки; могат и да се "отлеят" само шоколадови капки от разтопен шоколад.

Ще се радвам да ви хареса  chef

evak, сподели моля и твоя вариант

# 106
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Сложих "динята" да се замразява.Със семките се изложих , защото нямаше в Пикадили и взех обикновени , а те се оказаха солени.Мих ги с вода после разтопих шоколад и ги овалвах .Мисля ,че няма да е много добре , но няма накъде.
След обяд ще правя Марципана.А ще я ядем утре вечер.

# 107
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
ами направих една зелена топка-със сигурност вкусна, но далеч не прилича на диня

# 108
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Динята е много вкусна. Hug
Само дето децата не харесаха семките , но се изяде.

# 109
  • Банкя
  • Мнения: 1 291

Няма снимка като цяла.Аз като рожденничка бях поверила на сина ми и това е.

Сега им забърках един с кайсии.Утре ще ви покажа.

# 110
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
 Да споделя само че тези дни купих айс йогурт на Изида мисля че беше , страхотен е  Grinning

# 111
  • Мнения: 6 017

Няма снимка като цяла.Аз като рожденничка бях поверила на сина ми и това е.

Сега им забърках един с кайсии.Утре ще ви покажа.
Изглежда много добре  #Crazy

# 112
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
...............
Сега им забърках един с кайсии.Утре ще ви покажа.
Сигурна съм, че ще е страхотен!  Peace Чакаме снимки!  Hug

# 113
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
tarlio , честит ти празник на патерица  bouquet
Много ти е хубава тортата - и от тази снимка си личи. Я кажи на вкус как беше - усещаха ли се кристалчета?

# 114
  • Мнения: 349

Няма снимка като цяла.Аз като рожденничка бях поверила на сина ми и това е.

Сега им забърках един с кайсии.Утре ще ви покажа.

tarlio
,
и аз на патерица ти честитя празника -
с пожелания за здраве, много хубав късмет и успехи!


И тортата ти е чудесна - с наситени цветове и хубава форма -
Моите поздравления!  bouquet
Съжалявам, че не са ви допаднали семчиците - може би само шоколад. Hug
Очаквам новите ти предложения  chef

# 115
  • Мнения: 4 358
Тарлио - и тук да те похваля  Peace.Голям съм заплес ooooh! - Честит рожден ден мила. Да си жива и здрава, много любов и много слънчево настроение ти пожелавам.В тортената тема някакво обърсване стана #Crazy.
Чакам и тортичката с кайсии.Не се съмнявам че ще е супер Peace

# 116
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Здравейте
Много е вкусна динята.Не съм очаквала ,че ще се усеща аромата и вкуса на диня.Като ядеш просто веднага се сещаш за диня.Не е на кристали изобщо.На 500 мл. сметана 500 мл. пасирана диня.
Аз бих експериментирала доста ,но децата са ужасно капризни  и трябва сама да си го ям.

# 117
  • Банкя
  • Мнения: 1 291




това е кайсиевия сладолед
200 мл. течна сметана
един пакет крем Оле +400 мл. прясно мляко
4-5 кайсии

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 17:44 от tarlio

# 118
  • Мнения: 6 017
Мммммм.......
вного вкусно изглежда.  Peace

# 119
  • На небето
  • Мнения: 5 530




това е кайсиевия сладолед
200 мл. течна сметана
един пакет крем Оле +400 мл. прясно мляко
4-5 кайсии

А няма ли блат? Отгоре и отдолу само със сметана ли е? Не мога да разбера от снимката.

# 120
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Няма блат -само сладолед
Крема Оле /това посредата жълтото-ванилия/ става доста замръзнал, но единия ми син си пада по ледените сладоледи.Та така 2 в 1
Динята също е без блат

# 121
  • Пловдив
  • Мнения: 5 022
Моля за рецепти за плодов "сладолед" без мляко...
Дъщеря ми е на безмлечна диета и се чудя как да реша проблема със сладоледа.  newsm78

# 122
  • София
  • Мнения: 3 816
Бенджи_2710, ето тук има такава рецепта за сорбе, като можеш да си правиш вариации. Peace

# 123
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
 Сладоледени момичета, моля за отговор на един въпрос. baby_neutral
 Видях как се правят шоколадови купички с балон, но аз искам да направя като ползвам хартиена формичка за мъфини. Та въпросът ми е - да намажа ли с олио предварително формата или директно да нанасям разтопения шоколад?

# 124
  • Мнения: 359
Бенджи_2710 малко по напред в темата има няколко предложения също
Ледени ягодови ракети

Сладолед с диня в желатин


А тук има предложения http://xcerx.com/index.php?m=339&lang=1

Можеш да заменяш млякото със соево или кокосово. От соевите има и такива с аромати ягода, шоко, банан и се получават добри комбинации.

# 125
  • Пловдив
  • Мнения: 5 022
Благодаря за предложенията!   bouquet
Направих с динята, страхотно стана!
Не мога да ползвам соево мляко, и то ни е забранено...

# 126
  • София
  • Мнения: 3 816
Това направих днес от кисело мляко и сок от праскови. Сместа я направих за една тортичка, но гребнах малко за сладоледчето. Simple Smile Детето много го хареса.

# 127
  • Мнения: 29
Днес реших да правя домашен сладолед. Последно правих преди около два месеца с рецепта от тук - с кондензирано мляко. Сега мъжът ми е купил едно мляко, на което пише, че е подсладено мляко. В консервена кутия е, както първият път, но ми се струва, че е по-различно и на цвят и на вкус. Може и да се заблуждавам. Та въпросът ми е едно и също ли е кондензирано и подсладено мляко? /Сори, ако въпросът ми е прекалено лаишки!/
ПП: Марката е една и съща - Дъч Лейди.

# 128
  • Мнения: 22 867
......... Та въпросът ми е едно и също ли е кондензирано и подсладено мляко? /Сори, ако въпросът ми е прекалено лаишки!/
ПП: Марката е една и съща - Дъч Лейди.

Дъч лейди има кондензирано подсладено и неподсладено - поне аз съм купувала тези два вида.

# 129
  • Мнения: 29
......... Та въпросът ми е едно и също ли е кондензирано и подсладено мляко? /Сори, ако въпросът ми е прекалено лаишки!/
ПП: Марката е една и съща - Дъч Лейди.

Дъч лейди има кондензирано подсладено и неподсладено - поне аз съм купувала тези два вида.

Но, на опаковката кондензирано ли пише, защото на това моето пише само, "подсладено мляко"

# 130
  • Мнения: 22 867
И двете са кондензирани, не знам това дали ще  помогне.
-неподсладено

- подсладено /кутийката е по-малка/

# 131
  • Мнения: 29
Благодаря! Значи това, с което разполагам в момента е по-различно. Явно първият път е било кондензирано. Значи има четири вида Дъч Лейди - два вида кондензирано- подсладено и неподсладено и два дива обикновено подсладено и неподсладено. Картинката на опаковката е различна. При мен е пак същата "млекарка", но с разлято мляко така да се каже Simple Smile

Ще търся кондензираното!

# 132
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Във Фантастико са пуснали едни пакети -крем на д-р Йоткер с формичка чадърче за сладолед.
Взех си и съм го направила -да видим какво сте стане

# 133
  • Мнения: 804
Здравейте и от мен.
Искам да попитам нещо относно рецептата на Джиджи-биджи от първа страница.
Не става ли много сладък сладоледа, след като и сметаната, и конд. мляко са подсладени?

Иначе адски много харесвам сорбетата и сега се чудя и мая как да си направя лимонено такова.  newsm78

# 134
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Аз не съм правила с кондензирано мляко , но сметаната не е много сладка и трябва да се прибави нещо сладко

# 135
  • Варна
  • Мнения: 355
Ами на мен не ми е много сладко, но аз го обичам такова.

Ако прецениш, че е прекалено за теб вземи неподсладено кондензирано мляко или неподсладена сметана. Peace

# 136
  • Банкя
  • Мнения: 1 291




Ето това се получи от формичката а сладоледа децата казаха ,че е супер

# 137
  • Мнения: 804
Днес ще се пробвам да видя дали ще ми стане лимоновото сорбе.
Ама си е чисто моя рецепта,та малко се чудя още...
Ако стане, ще ви го покажа тук.  Peace

# 138
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Медовинке, не е много сладко - това е най-вкусния сладолед, който съм яла някога Peace

Общи условия

Активация на акаунт