Бирени рецепти или Евро 2008!!!

  • 16 393
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ама пръчиците една по една ли ги мажеш?  newsm78

не мога ли да го пресовам чесъна и да го сложа в тигана и да го объркам с пръчиците?
иначе много пипкаво ми се вижда newsm78

# 91
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Това нещо като брускети се получава, по принцип бирата носи на мазничко мезе и ще е вкусно предполагам, ама много постно, ще измисля с какво да го гарнирам  Mr. Green

# 92
  • Мнения: 5 001
Ей ма на.....Тука съм !
За панираните домати,някой правилно каза,че трябва да са по-месести и да се нарежат на по-дебелички кръгчета....Иначе панировката е стандартна брашно,яйце,галета.Само може в брашното да се сложи стрит сух босилек става много приятен вкус.....

# 93
  • Мнения: 154
ама пръчиците една по една ли ги мажеш?  newsm78

не мога ли да го пресовам чесъна и да го сложа в тигана и да го объркам с пръчиците?
иначе много пипкаво ми се вижда newsm78

Може да се изпържат цели филии, да се намажат с чесъна и тогава да се нарежат, предполагам. Аз, в студентски години, една по една съм ги мазал... тогава не ми е идвало на ум да се улесня някак ...  newsm78

# 94
  • Мнения: 3 034
да чукнем една среща в Диети след европейското, м?  Mr. Green правих дробчета в праз, много добре станаха   chef

# 95
  • Мнения: 5 001
да чукнем една среща в Диети след европейското, м? 
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Напълно разумно предложение.....

# 96
  • Мнения: 1 224
Някъде напред в темата бяха споменати пилешки сърца? Може ли малко напътствия както как бих могла да ги приготвя, че дробчетата тук ги продават заедно със сърцата?
Може ли и технолигията на дробчетата в праз  Praynig моля?
А като мине европейското ще изредим репертоара на салатената тема  Peace
Камамбер наистина може би не е било добре приготвено Тандури пилето, аз където и да съм яла ми е идвало само лютко (бая) но не и сухичко  newsm78. И се подсетих за едни шиш-кебап дето ги правят в един индийски ресторант, страхотни са, като питах за рецептата и ме изгледаха все едно съм наела ресторанта зад ъгъла и им ставам конкуренция  ooooh! По вкус и вид се състоят от : пилешка кайма, хляб (галета) в мляко и обилно количество чесън, магданоз, доволна доза индийски подправки, кълцани зелени люти чушлета, за яйце дали има не мога да преценя...Оформят се като кебапчета и се пекат (те ги нанизват на шиш и ги пекат в кладенеца с жарта при нана, но предполагам че и на скара като класическо кебапче ще стане). Доста са сочни, пикантни и изпиват доооооста бира.Някой сеща ли се и може ли да ме насочи към рецепта?

# 97
  • Мнения: 3 034
ами технология!  Laughing сварявам дробчетата да им изтекат горчивините. празът го попарвам (бланширам на съвременен кулинарен жаргон  Wink ) да омекне, говорим само за бялата част - тукашния имайте предвид, че е доста едричък и жилав, българския може и само на барбекюто да стане. омекнал вече му правя една резка по дължина и го разтварям, така че да станат широки ленти от всеки пласт праз и ги посолявам. след това и дробчетата ги посолявам слагам и черен пипер, може да се добави и магданоз и/или червен пипер. чили за любителите на пикантното. слагам дробчето в лентата праз, една идея масло/маргарин, навивам и мятам на барбекюто, което е предварително омазнено   chef

днес пробвах да направя панирани чушки, нищо не стана, лигави са  Cry кажете как ги правите, много обичаме, но все на ресторант ги ядем  Confused трябва ли да са печени преди това? каква панировка и изобщо ако знаете хитринки някакви? аз ги пържих във фритюрника, да не е това проблемът?

# 98
  • Мнения: 5 001
simplyaven ,За чушките.....Първо трябва да са печени и обелени и тогава панираш....Може само в брашно и мяташ в тигана или брашно,яйце,галета(така стават по-дебелички и хрупкави от галетата).....Ако пък в печената,изчистена от семето и обелена чушка сложиш малко сиренце и после я панираш(брашно,яйце,галета) ще получиш чушки бюрек....

# 99
  • Мнения: 3 034
благодаря ти   bouquet явно грешката е в панировката, сложих само брашно и яйца, другия път слагам и галета  Crossing Arms  Mr. Green а в този ред ли: брашно, яйце, галета? иначе си бяха печени, ама не станаха нешо... виж за бюрека не се смятам подготвена все още, много сложно ми изглежда  Laughing

# 100
  • София
  • Мнения: 3 816
 samuraika, сърчицата аз ги правя така: сварявам ги в подсолена вода/около 15 минути след като е кипнала водата/. След това ги отцеждам и ги слагам в тиганче с масло и подправки/чубрица, черен пипер, червен пипер/лют/, соев сос/. Другият вариант е да се нанижат на шишче с парченца лук и чушки, поръсени с подправки, също стават вкусни.
Има вариант и без варене, направо в тиганче с масло и подправки и около 100-150 мл бяло вино или бира.
  bouquet

# 101
  • Мнения: 5 001
благодаря ти   bouquet явно грешката е в панировката, сложих само брашно и яйца, другия път слагам и галета  Crossing Arms  Mr. Green а в този ред ли: брашно, яйце, галета? иначе си бяха печени, ама не станаха нешо... виж за бюрека не се смятам подготвена все още, много сложно ми изглежда  Laughing
Точно така....Брашно,после потапяш в яйцето(разбито) и после в галетата(не поема мазнина и става хрупкава коричка) и слагаш в добре загрята мазнина.
 А за бюрека хич не се и замисляй...Пробвай с една чушка да видиш,че не е сложно( а е много вкусно да се хапва....с изстудени доматчета на резенчета...ммммм)

# 102
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Аууу, чушчици бюрек, мммм  Mr. Green Абе, Мастърчо, недей лъга хората бая играчка си е бюрека, ама си струва де  Mr. Green

# 103
  • Мнения: 5 001
Аууу, чушчици бюрек, мммм  Mr. Green Абе, Мастърчо, недей лъга хората бая играчка си е бюрека, ама си струва де  Mr. Green
Що бе Камамберче... newsm78  Какво му е играчката?Аз не му робувам много много....Бутам едно парченце сиренце в чушката и после я панирам....Кво толкова.... Hug

# 104
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Моите парченца сирене явно са гиганти, щото понякога ми се разпада чушката  hahaha Най-хубави чушки бюрек стават с капии (дебелите тъмнозелени чушки капии бяха нали  Blush ) онези тънките зелените (златен медал ли бяха) се разпадат.

Общи условия

Активация на акаунт