Бирени рецепти или Евро 2008!!!

  • 16 369
  • 154
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 5 001
Моите парченца сирене явно са гиганти, щото понякога ми се разпада чушката 
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Голям майтап......
Да най-хубави стават с онези големите,дето са по-дебелички и по-месести...

# 106
  • Мнения: 1 224
simplyaven благодря за разясненията, звучи страхотно!
гелева много ти благодаря! Купила съм един пакет дробчета и ме е страх да се захвана да ги готвя, защото пак ще имам 200-300 грама сърчица и ще се чудя какво да ги правя.Правих супа, кълцах и слагах в пилешката дробсърма на Лео и...се изчерпах откъм идеи  Crazy
Като говорим за барбекю, бира, мезета...някой може ли да сподели лесни чудесийки от сръбската кухня?

# 107
  • Мнения: 791
 Hug    bouquet
Благодаря

# 108
  • Мнения: 3 034
TheNMaster и Камамбер, благодаря, но кажете за бюрека - плочка сирене бутам в чушката, така ли  Thinking а как не изтича при пърженето, да затапвам ли с нещо  Rolling Eyes

samuraika , няма за какво  Simple Smile

от сръбскат кухня само плескавица знам аз, обаче има едни вешалици мисля се казват, дълги парчета месо с подправки, супер са, но нямам идея как се правят  Thinking

# 109
  • Мнения: 1 224

от сръбскат кухня само плескавица знам аз, обаче има едни вешалици мисля се казват, дълги парчета месо с подправки, супер са, но нямам идея как се правят  Thinking
Ох има всякакви изкушения на скара, едни кебапчета с лют червен пипер, с кашкавалче (не знам дали просто се добавя кашкавал към стандартната кайма за кебапчета или има някаква "врътка"), разни чудесийки в було завити, едни страхотни гарнитури с боб и мариновани зеленчуци...абе личи си че съм бременна, нали  Mr. Green

# 110
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
TheNMaster и Камамбер, благодаря, но кажете за бюрека - плочка сирене бутам в чушката, така ли  Thinking а как не изтича при пърженето, да затапвам ли с нещо  Rolling Eyes

от сръбскат кухня само плескавица знам аз, обаче има едни вешалици мисля се казват, дълги парчета месо с подправки, супер са, но нямам идея как се правят  Thinking
Печена, обелена чушка, по-дебеличка се пълни с тънка плочка сирене или натрошено сирене. После се панира. Някои слагат яйце при сиренето в плънката, но на мен ми харесва повече само със сирене и съответно не слагам. Панировката е брашно, яйце, галета, в този ред  Hug
За сръбската скара - голям съм фен(то има ли не-фенове, освен вегетарианците)  Mr. Green. Освен плескавица (гурманска и пълнена) и вешалица има и едно ущипци, както и едно като геврече от кайма (забравих му името) и мини пиротски кебапчета. В Охрид ядохме мешана македонска скара, която си беше сръбска де  hahaha

# 111
  • Мнения: 5 001
simplyaven,Камамберчето вече е обяснила подробно  bouquet..... (Блонди и вика на тая панировка...."бодлива и хрупкава"  Joy Joy Joy)

# 112
  • София
  • Мнения: 38 498
Да не отварям нова тема, а да ви питам тук - Как се правят картофи по селски?
Обяснявам - нещо като пържени са, нарязани на едро, с кората.
От пресни картофи ли?
Пържат ли се?
Слагат им се и подправки, но как?

# 113
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
За картофките по селски се сещам за 2 варианта:
Първо се сваряват, после се овалват в смес от брашно, червен пипер и черен пипер и се пържат (ама е играчка).
Другия вариант е след като се сварят, да се сотират с чесън и копър.

# 114
  • София
  • Мнения: 38 498
За картофките по селски се сещам за 2 варианта:
Първо се сваряват, после се овалват в смес от брашно, червен пипер и черен пипер и се пържат (ама е играчка).
Другия вариант е след като се сварят, да се сотират с чесън и копър.

Май за първия вариант става въпрос. Ама само с пресни картофи ли?

# 115
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Ако искаш с кората само пресни, че им е тъничка кората, иначе може и със стари картофи, ама без кора, т.е. обелени. Пак стават хубави.

# 116
  • София
  • Мнения: 38 498
Ако искаш с кората само пресни, че им е тъничка кората, иначе може и със стари картофи, ама без кора, т.е. обелени. Пак стават хубави.

Ето какво намерих ако някой му се играе:
Сварени и изстудени картофите се нарязват и се пържат в масло. Подправяте със сол и пипер или други подправки.
Картинка:

# 117
  • Глоджево/близо до Русе/
  • Мнения: 186
у нас към биричката много вървят и кубетите,но домашно приготвени-в микровълновата стават мнооого бързо,а и се изразходва останалия сух хляб Peace

# 118
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Привет банда , какви вкуснотийски разговорчета... аааа открих ви ....

Ася - тук съм пиле , да те светна за тоя засукан хляб - аз съм по всякаквия хляб , мене питай ....
Значи , гледах кулинарна поредица с  руса мацка от Южна Африка , която готви сред природата - суперско . В една от сериите приготви мармалад от лук и навит на клечка хляб , изпечен но открит огън - заааабележително в простотата си . За мармалада , сори не мога да дам указания , но за хляба ....запомних - замесва се тесто като за най-обикновен хляб с мая . Като втаса се къса топка , която с ръце се оформя на дълго , тънко въженце , което се навива спираловидно на намокрена с вода пръчка . Обезателно да се намокри иначе ще се запали и да е дълга за да се върти по - лесно.

Мисля си , че сиренцето , като държиш да присъства , можеш да го турнеш в средата на топката и при размачкването и издърпването на въженцето  ще се разпредели равномерно като плънка. Посоли го с шарена солчица  и бучка масълце сложи - ще е невероятно си мисля....с миризма на пушек ...мммм  . Не помня как беше , но според мен изпечи на позатихнали въглени , иначе рискуваш от вън да е черно , а от вътре сурово .

И аз ще взема да пробвам - а я кажи за този хлебец със суха супичка ....

п.п. Сетих се нещо - когато оформяте въженцето не намазнявайте ръцете ! Не ! Пречи да прилепне тестото към пръчката . А тя нека да е дабела колкото палец , да не е някоя вейка . Навитото тесто да е около педя , че по-дълго няма как да се опече добре .

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 22:48 от Другарче

# 119
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Печени пикантни картофени пръчици

6 картофа, измити с четка и НЕОБЕЛЕНИ
3 с.л. нишесте (аз слагам брашно)
1 ч.л. сух чесън
2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. лют пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. риган

Загрейте фурната на 180 градуса. Картофите се нарязват на пръчици както са си с кората и се изсипват в голям здрав плик. Брашното с подправките се смесват в купичка и се изсипват в плика при картофените пръчици. Раздрусва се хубаво, за да се покрият всички картофи с подправките.
Голямата тава от печката се намазва с олио (може и да я подгреете предварително). Овкусените картофи се изсипват и се разстилат добре, по възможност да не са едни върху други. Пече се около 20 мин (аз пека на вентилатор, така че става бързо), после се обръщат и се запичат още 15-20 мин от другата страна.
Ужасно вкусни са и пият много бира (аз не пия, де, ама мъжа ми Mr. Green). Децата също са върли фенове на тези картофки и често ги правим.

Общи условия

Активация на акаунт