Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 35

  • 38 800
  • 314
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 491
.... ще ти се размекнат фигурките със сигурност от млякото в крема. Или смени крема или  ако украсата е на едно място,си подложи под нея една плочка шоколад или си направи върху найлон плочка от айсинг.....

Добре, щом ще се размекнат от този тип кремове, дайте идея за крем, от който няма да има такъв ефект, или да покривам с чаршафче?  newsm78  обаче, хич не ми се иска да я покривам, иска ми се да е кремче  Mr. Green а с шоколадово фонданче дали ще имам проблеми?  newsm78  довечера ще сглобявам тортата, а утре в ранният следобед ще редя украсата.... моля, помагайте   Praynig

# 31
  • София
  • Мнения: 2 116
Atalanta, тортата ти е точно това, което много харесвам:) - семпло, ефектно, гладко и точно изработено...Разкошна е и си я копирам за стимул:) А цветята какви по-точно са? (аз не разбирам много от цветя)

Tandoori, жалко за теб, че не си успяла да си доставиш удоволствие и да експериментираш наволя...Дано мине леко кризата, а че детето ще е доволно, няма съмнение - тортата е толкова прецизна и добре аранжирана, изпъква колата, останалото ненатрапчиво радва окото...Супер!

Момичета, пак ще си задам въпроса от предната тема - тирамису, което завършва с блат отгоре, ще издържи ли фонданова украса?
И Пепи, питам теб, защото си факир на линковете стъпка-по стъпка, (но ако някой друг може да помогне, ще съм благодарна) имаш ли такъв за плетене на кошница от фонданови фитили? Ако не, да ходя да питам някой кошничар, че то само дето материалът е различен:)))

Днес най-сетне изписаха бебето и зълва ми, и за събота най-вероятно ще трябва да съм готова с онази бебешка торта...Нямаше как днес да ходя, че той моят син по това време спи...

# 32
  • Мнения: 8 242
Tandoori, страхотна светкавица си направила  Hug
Аз в момента съм на тази вълна, че таква торта правя за моя дребен за РД.. Ама никога няма да ги докарам като тебе  Crazy Нямам толкова нерви да изпипвам такива детайли, да не говорим за въображението и майстолъка ти  omm
Можеш ли да кажеш как направи надписите - 95 и емблемата отпред  Rolling Eyes Аз си мислех за нещо като шоколадов трансфер, ама не са ли много дребни.. Моя Макуин малко по-голям де  Mr. Green

# 33
  • София
  • Мнения: 2 658
Gushanka, много хубави тортички, какво не им харесваш не знам.
Stasi, много апетитна тортичка
Atalanta, супер нежна тортичка
Tandoori, страхотна тортичка както винаги, дано бързо да се оправиш.
Пепи, имаш ли представа дали мога да си поръчам боички с доставка и колко излизат 50 гр,?
Violetblue, не мога да ти намеря въпроса, но аз слагах сега шоколадов фондан върху сметана и нямах проблем, а покриш от вечерта и сметаната беше квасена.
dimitrina, в галерията на Ванчето има показано как се прави оградка от шоколадов фондан.

# 34
  • Мнения: 1 965
Така! Първо докладвам. В МЕТРО - Младост има от боичките - 4 цвята в кутийка. Има и айсинг. В едната кутийка са два бели, в другия вариант са четири цвята. Цени три и нещо. Намира се при конфитюрите и желетата точно срещу кремчетата на Др. Йоткер. Не разчитайте на персонала да ви упъти. Никой идея си няма какво е това. На 1 метър от боичките една лелка редеше желета. Питам я..... освен овчия поглед, получих и категорично "НЯМА ТАКОВА НЕЩО ТУК". Боички си купих, но на айсинга устоях. Така като му гледам съдържанието..... прилича ми на нещо което сама си правя.
Второто за което се включвам е да кажа че проведох поредния експеримент. От известно време се каня да ви кажа, че вместо да разбивам течна сладкарска сметана и да се чудя дали ще стане, и откъде да я търся в последния момент,  аз използвам сух сладолед. Хем по-вкусно, хем доста по-евтино. Чудни кремчета стават от него. Сега, вярна на себе си, експериментирайки, направих МУСА НА ТАННИТА с такъв крем. Искам да ви кажа че стана У-НИ-КАЛ-НО вкусен. Но, разбира се, това си е мое мнение. На нас тука ни хареса. Ако някой иска...... да рискува  и да пробва... .
ДИМИТРИНА - Сега видях запитването. ЗАПОВЯДАЙ
Много кофти снимки, съжалявам.

# 35
  • София
  • Мнения: 618
 newsm09 Какви красоти smile3501
 violetblue, фондана ще се разтопи. И аз я направих тази комбинация и едва изтрая до поднасянето  Blush

# 36
  • Мнения: 22 867
.......Второто за което се включвам е да кажа че проведох поредния експеримент. От известно време се каня да ви кажа, че вместо да разбивам течна сладкарска сметана и да се чудя дали ще стане, и откъде да я търся в последния момент,  аз използвам сух сладолед. Хем по-вкусно, хем доста по-евтино. Чудни кремчета стават от него. Сега, вярна на себе си, експериментирайки, направих МУСА НА ТАННИТА с такъв крем. Искам да ви кажа че стана У-НИ-КАЛ-НО вкусен. Но, разбира се, това си е мое мнение. На нас тука ни хареса. Ако някой иска...... да рискува  и да пробва... .


van444eto, а коя смес за сладолед използваш - тази, която продават в килограмова опаковка или от малките?

# 37
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Atalanta страхотна е тортата - аз се отказах да оцветявам в кафяво с какао защото става много сухо и ронливо. Ти разтвори ли какаото във вода преди да го ползваш за оцветяване?
Tandoori супер е тортата - доставки до Канада правиш ли? Между другото с какво режеш фондана та е с такъв хубав отрязък - имам предвид квадратчетата отстрани?

# 38
  • София
  • Мнения: 2 116
Благодаря ви Петя, Ванче!
Ще го мисля, защото колкото повече чета за това тирамису, толкова повече се съмнявам, че ще издържи украса отгоре, а ако няма да слагам цветя отгоре, тогава защо ми е кошница, но като не смея да правя шоколадов борд....Вероятно ще преосмисля идеята за тортата, тя е за РД на една много близка приятелка, но ще черпи с нея колегите и ми се ще нещо елегантно на вкус и да не прилича на купена торта (т.е. да е с по-истински продукти и да е по-домашноподобна, но не бисквитена торта... Simple Smile ) Затова, а и защото тя обича тирамису, реших да направя нещо близко до автентичната рецепта, но....не знам кое ще надделее...идеята за рецептата или за украсата...

Ето такъв тип кошница ме интересува как се прави. И това е торта!!!!! Нямам претенции за такава класа, но техниката ме интересува много.

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 16:15 от dimitrina73

# 39
  • София
  • Мнения: 2 658
ох, Димитрина, много съм застреляна, нали аз правих тирамису с рози. Ето го и розите са от шоколадова маса и си тежат, особено големите.
http://www.foto.bg/data/4887/medium/IMG_01287.jpg

# 40
  • Мнения: 1 122
Имам едно въпросче - как се постига телесен цвят?

# 41
  • Мнения: 6 045
Здравейте на всички!!!!
И аз имам едно въпросче. Върхуторта от сметана ако сложа горещ течен шоколад ще се получи ли някой гаф? В смисъл да се смесят или да се разтече сметаната?

# 42
  • Мнения: 1 491
Добре, момичета, щом слънчогледите от млечният марципан на natalyna, няма да издържат на муса на Таннита, ще издъжат ли на крема Рафаело?  Има си масълце в него, а и все пак ще ги подредя утре към 15ч (да речем) и ще я режат към 19ч (там някъде плюс минус 15-тина минути)  newsm78  newsm78  (а пък аз много си харесах как станаха слъчогледите  Twisted Evil и не ми се иска да се "спаружат" на края и да не приличат на нищо  Cry)

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
violetblue, защопросто не намажеш тортата отвън с маслен крем.
Масло+пудра захар+мляко или масло с кондрензирано подсладено мляко. А вътре си я направи с крем който си харесваш Wink

stasi76, малко червено с малко жълто.... ама МНОГО МАЛКО. Ако ти жълтее добавяш леко червено и обратното. Ако стане наситен цвят смесваш с бяла моделираща маса.

L 0 V E, естествено ще се разтече. Или отгоре не трябва да имаш крем или да не е сметана и шоколада да не е горещ  Wink

# 44
  • Мнения: 6 045


L 0 V E, естествено ще се разтече. Или отгоре не трябва да имаш крем или да не е сметана и шоколада да не е горещ  Wink
Благодаря за бързият отговор. Ще видим какво ще направя по въпроса утре.

Общи условия

Активация на акаунт