Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 652
  • 306
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 55
Ето ме и мен най после намерих време.Пак има страхотни торти и доста идейни.
Ciarette,,Veri,Marchef страхотни торти  smile3501 на всички.
Veri,карамфилите са като истински.
А на Ванчето шаха ще чакам с нетърпение да го видя в готов вид.
Е да ви покажа и последната си торта,правих я за племенницата ми която е в Испания.Момичета да ви кажа ако ще пренасяте торти на дълги разстояния това е ТРЮФЕЛ.Моята е такава и стигна чак до Испания с Автобус.Ето я и нея.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=57
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=57

# 271
  • Мнения: 1 271
kaaramelka Shocked  от Бг до Испания  #Crazy  Я сподели как са я пренесли и сега лятото ли е станало това чудо? А иначе тортичката е станала добра.   bouquet

димитринче, и аз стигнах до същото мнение, след като размислих над постовете на ванчето и Пепи.Значи сега да внеса малко разяснение в ситуацията.Искам да направя малки петифурки с резенче портокал, залято с много тънък слой желатин и някакви такива изкелифищени нещица.Ще направя и с шоколадова глазура, че испанците си падат много по шоколада.И ще видим в процеса на работа още каква идея ще ми дойде.
За самите платки и разстилането на крема върху тях ми е ясно, правила съм пасти, но те са по голям размер.  Wink  Та питах за тънкостите, ако някой е правил такива дребосъци...
Димитрина, благодаря ти за рецептите, разчисти си кутията , че е пълна.   bouquet
А да и още нещо за мойте петифури-мисля да ги нарежа с това къдравото ножче, което и ванчето има.   bouquet

# 272
  • Мнения: 1 965
kaaramelka - Уникааааааааааааааална торта. Герберите са ми любимите цветя..... Направо онемях... Бурни аплодисменти за теб.
След тая красота, ето ви едно творение за домашна консумация. Малкия уж болен, войдисах му на акъла да бъркаме торта. Даже блатове изпекох, което си е цяло събитие. Диването налепи цветенцата отстрани и изчезна да играе навън.... Останалото, нацъцках аз набързо. Тортичката е малка - Ф20, но точно ще си я срежем на 4... /от моето парче, може да отпусна малко на Бъни, че и се хапваше нещо сочно с плодове Wink/. Блатовете са на тортата "ДЕН И НОЩ", а кремчето е сух сладолед, Крем Оле - ванилия и половин желатин. Мноооого вкусно.... Вътре има горски ягоди, но ще ги видите като срежем тортичката довечера. Значи... утре.....

# 273
  • Мнения: 1 491
Такаааа, след като дълго и мрачно ви гледам ягодовите изкушения, и след аграрния фитнес, който си направих вчера, ЕТО КАКВО спретнах набързо като се прибрах с каквото намерих в хладилника ... сладкарска сметана, заквасена сметана, желатин и много, ама мноооого ягоди  Mr. Green   Спретнах си я в тортената форма и ТОКУ ЩО направена изглеждаше добре, но след като моите "сръчни" ръчички я извадиха преди малко от там, изглежда по ТОЗИ "умопомрачителен" начин ...  Cry
Като я клъцнем довечера, ще снима и парче и ще ви доложа за вкуса (но така като облизах формичката, беше много приятно и лекичко)


Карамелка гербери един път   bouquet  И искаш да кажеш, че тортата е пропътувала с автобус от БГ до Испания?  #Crazy  Браво на нея, а и на теб  Peace

# 274
  • Мнения: 1 271
 Shocked  Я сподели как ги нацвъка тия цвъканки.  Joy  и ако може и да покажеш формичките за тях.
Малееее, как ми се прияде сега такава торта.  Sad  Много хубаво и апетитно изглежда.

# 275
  • Мнения: 1 271
violetblue , че какво му е на парфето?  newsm78  Супер се е получило.Малееее, спрете с тия домашни тортички, че като ги гледам.....много ми се прияжда, а не съм пощелива.
Я, пратете по едно парче-има вече доказано, че ще стигне до Испания.  Naughty

# 276
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз иначе си я поръчах тази книжка от Amazon с още няколко за декорации.И аз като  Джема реших да дам на мъжо да плати кредитната на края на месеца Joy ( ама то аз и РД ще имам , че да си купя подарък Wink)
 

 LaughingЕ, не приемай думите ми за чиста монета. Все пак и аз работя- бюджетът ни е общ, така че кой плаща кредитите- не е важно.

kaaramelka, тортата с герберите е прекрасна. Цветятя с формичка на PME ли са правени?

# 277
  • Мнения: 319
Бях питала нещо преди 2-3 страници, но никой не ми отговори Sad Всички сте толкова погълнати от този евентуален конкурс, че не обръщате внимание на "тъпите" въпроси. Явно предпочитате да си давате съвети една на друга, но на по-високо ниво, знам ли newsm78 Идеята ви за такъв род изява е много хубава, но такива като мен, които няма да участват, трябва ли да спрат да пишат, щото няма да имате време и желание да отговаряте на аматьорските им въпроси Cry Не че някой е задължен да го прави, ама нали уж си помагаме, кой с каквото може Confused

Моля ви от сърце, ако можете ми кажете: Защо трансфера ми побеля след като постоя в хладилника и как да го поправя, за да има вид като за пред гости (изцяло шоколадов е)ooooh! За чаршафите ми е ясно, тях вече и с уиски ги мажа и стават лъскави, ама как стои въпроса с шоколада newsm78

# 278
  • Мнения: 1 271
пчеличка, не е така, че не се отговаря на новите мами.Просто може никой да не знае отговора.Ние не знаем всичко.  Sick
Аз ще се помъча да ти отговоря, но това е само вариант-мисля, че шоколада, който си използвала не е бил добро качество.Снимка беше ли приложила?Ако не си-сложи една, за да се добие представа за този трансфер.

# 279
  • Мнения: 1 965
Shocked  Я сподели как ги нацвъка тия цвъканки.  Joy  и ако може и да покажеш формичките за тях.
Тия страничните са ЕТО ТЕЗИ и следващите снимки. А горните цъцки са от платките които купувам. Напоследък в тях има нещо като БОНУС. Едно пакетче с такива шоколадови нещица.
Извадиха ми душата, и тортата не можа "да отиде до нивката". Резнахме я....

Най-горното е един ред какаови бисквитки ЗАКУСКА, защото тука все са им ниски тортите.....
violetblue - дай да разменим по едно парче.... Обичам парфенце..... Confused
p4eli4ka - сега прочитам какво си питала. Не че никой не ти е обърнал внимание. Понякога се събират много неща да се кажат наведнъж, и някои се пропускат. Видях че си мазала с масло. Там е грешката според мен. Мажи олио, не масло. Може  и да е избило маслото което си сложила при топенето на шоколада. Конденза най-вероятно е от комбинацията шоколад върху крем. Ето тази торта която показвам в момента също леко кондензира. Цветенцата са от шоколад, покритието е от крем. Но понеже е само за  нас, затова не се съобразих с правилото. За да махнеш побеляването, гланцирай с медена водичка. Лъжичка мед+лъжичка вода. Затопли  и нанеси с четка.

# 280
  • Мнения: 1 271
Ето къде била хватката-купуваш си готови блатове и те ти дават украсата.Хм, похвално-много ми харесаха тези сърчица, очите ми останаха в тях.Викам си, сега Ванчето ще нни шашне с някоя нова придобивка   Joy  , а то какво било.  Sad
Много апетитно изглежда и на разрез.Аз виждам два блата, нали така?Малеее, много вкусно.И смеси двата крема-сладоледения и другия-Оле ли беше?А стегнаха ли достатъчно, че не мога да разбера от снимката?Аз януари от Бг си донесох на Др.Йоткер разни кремчета, ще пробвам с тях сега за петифурите.Иска ми се да сложа и сладоледен, ама ми се струва, че ще се разтекат и май-ще трябва да слагам нещо за стягане.  Naughty

Момичета намерих един интернет магазин тук на Европата-в Англия.Ако искате разгледайте го, има интересни нещица и май идват по евтини отколкото от Бг  newsm78
http://www.sugarshack.co.uk/index.html
Ако линк-а е пускан-извинявам се, аз сега го намерих.

# 281
  • Мнения: 7 091
Момичета, за да няма други сърдити като Пчеличка ще изнеса обсъждането за "предизвикателството" в друга тема и ще пусна линка. Тъкмо ще помисля тази вечер за теми и т.н.

Пчеличка, само един съвет, ако си прочела внимателно какво обсъждаме( все пак си мислех, че досега на всички им стана ясно какво точно ще правим и думата конкурс отпадна според мен), би открила, че идеята е точно " за такива като теб" както се изразяваш ти, които биха искали да научат нещо, а няма кой да им покаже по принцип.  Peace Иначе по въпросът ти и аз мисля, че е от маслото.

Силрай, следя и попивам за петифурите, защото това ще правя другия месец.  Peace

# 282
  • Мнения: 1 491
Бях питала нещо преди 2-3 страници, но никой не ми отговори Sad Всички сте толкова погълнати от този евентуален конкурс, че не обръщате внимание на "тъпите" въпроси. Явно предпочитате да си давате съвети една на друга, но на по-високо ниво, знам ли newsm78 Идеята ви за такъв род изява е много хубава, но такива като мен, които няма да участват, трябва ли да спрат да пишат, щото няма да имате време и желание да отговаряте на аматьорските им въпроси Cry Не че някой е задължен да го прави, ама нали уж си помагаме, кой с каквото може Confused

Моля ви от сърце, ако можете ми кажете: Защо трансфера ми побеля след като постоя в хладилника и как да го поправя, за да има вид като за пред гости (изцяло шоколадов е)ooooh! За чаршафите ми е ясно, тях вече и с уиски ги мажа и стават лъскави, ама как стои въпроса с шоколада newsm78

пчеличка, не е така, че не се отговаря на новите мами.Просто може никой да не знае отговора.Ние не знаем всичко.  Sick
Аз ще се помъча да ти отговоря, но това е само вариант-мисля, че шоколада, който си използвала не е бил добро качество.Снимка беше ли приложила?Ако не си-сложи една, за да се добие представа за този трансфер.

И аз смятам, че не е защото  не са прочели въпросът ти Naughty  Не съм сигурна в отговора  newsm78, но при мен на тортата за РД на свекито, на оградката също имаше много масло като ги свалях и ги лепях, но знаех, че е от факта че съм намазала ооообиииилллнооо с масло  Mr. Green ЕТО Я (то се вижда дори  Mr. Green) А ако самият шоколад ти е побелял и не е от маслото, значи проблема е в шоколада - може да е бил старичък ...


.....violetblue - дай да разменим по едно парче.... Обичам парфенце..... Confused....

Ванче, нула грижи  Mr. Green Веднагически, имам спомен, че си в Младост-3, и аз там се навъртам, тъй че, какъв е проблема?  hahaha

# 283
  • Мнения: 319
Благодаря ви silrai и van444eto   bouquet Има още от тортата и сега ще направя снимка на побелелия трансфер, за да добиете представа. При топенето на шоколада не съм слагала масло. Пробвах, но ми се пресече и го изядох Sick, а после стопих само шоколад и с него действах. Ще пробвам с медена вода, да видим дали ще стане. Може и от мазането с маслото да е, де да знам. Белия шоколад беше Lindt, а контурите бяха с кофти кафяв. Ама така като гледам как е равномерно побеляването, по-скоро ще да е от маслото. Благодаря ви за идеите  bouquet Отивам да бъркам медена вода  chef
http://shim1.shutterfly.com/procgserv/47b8d837b3127cce98548b662e … 7100AYs2jNy5bNmMg Тук много ясно се вижда как е побелял.

Тандури, мерси и на теб за отговора  bouquet Използвах думата "конкурс", просто за да разберете за какво говоря, защото наистина се почувствах много тъжна за това, че никой не ми отговори на въпроса. Не съм сърдита, просто ми е тъжно Cry Не ме разбирайте погрешно, не бих участвала по мои си лични причини, а ученето ми ще е малко по малко Peace Много ми харесва идеята и се надявам да се осъществи Peace Аз си копвам всички важни малки съветчета, така че моето неучастие няма да е толкова важно Whistling

violetblue, моето побеляване като че ли не прилича на твоето ooooh!

П.П. тия дни ще пробвам едно малко трансферче да направя, като мажа с олио, да видим дали пак ще стане така ooooh!

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 20:31 от p4eli4ka

# 284
  • Мнения: 1 271
Абе, май вече два пъти писах-не се занимавайте да топите маркови шоколади-не става с тях.  Naughty
Купуваш си обикновен шоколад с чисто какао вътре и готово.В тия марковите слагат разни неща....не стават за готварството.
Хм, а за побеляването-не мога да си обясня от какво е  newsm78  Много странно.

Общи условия

Активация на акаунт