Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 651
  • 306
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 965
...имам спомен, че си в Младост-3,...
Младост1.
Момичета, за да няма други сърдити като Пчеличка ще изнеса обсъждането за "предизвикателството" в друга тема и ще пусна линка.
#2gunfire #2gunfire #2gunfire Да не си посмяла. Няма да се изнасяш никъде, щото съвсем ще ме изнесат и от къщи и от работа ако почна в още един сайт да влизам.... Тука ще стоиш.... Naughty
Аз виждам два блата, нали така?Малеее, много вкусно.И смеси двата крема-сладоледения и другия-Оле ли беше?А стегнаха ли достатъчно,
Един блат, разделен на две. И най-отгоре има един по-светъл ред. това са бисквитите. Сладоледа става много гъст. Фатката е да го разбиеш с ледена вода.  разтварям даже кубче лед. Може  и да се шприцова.Просто е по-пухкав от крема със сирене например. Крем ОЛЕ  и ПАРАДИС, също стават гъсти, но те са "по-лепкави". Като се съберат двата крема става супер. Желатина просто придава вкус... малко на парфе. Щом издържат шоколадовото ми тесто отгоре - дебело 3-4 мм.... ти пресметни. Пробвай бе жена. Забъркай си в една паничка малко кремче. И малко от другото, смеси ги..... помисли си... и си го хапни.
Тук много ясно се вижда как е побелял.

Това е масло, не му се шашкай. Освен ако не си мазала захар или нишесте....А забелязваш ли че конденза  е само по краищата. Реакция от шоколада върху крема. Не ме питай защо - незнам..... Химия ли е, физика ли е ...... newsm78

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 20:34 от van444eto

# 286
  • Мнения: 1 491
Абе, май вече два пъти писах-не се занимавайте да топите маркови шоколади-не става с тях.  Naughty
Купуваш си обикновен шоколад с чисто какао вътре и готово.В тия марковите слагат разни неща....не стават за готварството...

Да, да, да подкрепям с две ръце  Peace  С "марков" шоколад се изтормозих за 1-ви юни, но със КАТУ-то от Кауфланд работя супер лесно открай време  Mr. Green


Ами Ванче, аз нали съм си "червена шапчица", какво да ти кажа  hahaha Joy Joy

# 287
  • Мнения: 24
Shocked Shocked ShockedЗдравеите момичета  безкраино щастлива сам 4еопаднах савсем случаино при вас и вече 3ч, не мога да стана от комрютара а само ви се вазхищавам на чудесата красотите и изкушенията които сте сатворили Peaceзапалихте ме страшно много ,,,,,,,приемате ли един нов член в редиците си??Скоро големият ми син ще има Р,Д,  и покраи вас се запалих аз да му направя тортата,Провлема е че живея в чужбина тук не сам виждала оцветители за сладки,Аз имам боя за яица тя става ли???Безвредна ли е?????Мога ли с нея да оцветиявам?????Понеже изписаното по темата е много и нямам много свободно време да го изчета  може ли някои от вас да ми прати линкче как се отпечатва картинка вьрху тортаІ сина ми е болен на тема Спаидар мен и някое как се правят фигурки  PraynigБЛАГОДАРЯ предварително и още веднаж да ви кажа СТРАХОТНИ СТЕ  bouquet  bouquet  bouquet

# 288
  • Мнения: 319
Доклад - с медената вода нищо не стана Tired Остана да се надявам на успехи с мазането с олио, вместо масло Thinking
silrai, купих марков шоколад, просто защото нямаше никакъв друг бял, обиколих 3 магазина. Хич не ми се даваха 2.50$ за шоколад, а това му е и намалената цена, нямам идея колко е на нормална. Другия бял който намерих беше Милка, и то на българския магазин, тъй като Милка-та тук не е разпространен. По-евтиничък сладкарски има на един магазин, но е много далеч от нас, а другия вариант е да се запасявам по Великден, тогава бъка навсякъде от шоколадови зайци - бели, кафеви, каквито ти душа поиска Peace ама пусто ги свърших тия дето ги бях купила Rolling Eyes
Ванче, не съм мазала с нищо друго, освен с масло, а конденза не е само по края, просто не си личи на снимката, абсолютно нацяло е. Ама конденза не ми е проблем. Туй бялото е гадното в цялата работа Rolling Eyes Като направя с олио ще видя как ще е Peace
violetblue, нямаме си Кауфланд на тоз континент Crazy

# 289
  • Мнения: 1 271
mamabeny , добре дошла в редиците на неуморно-лудите сладкарки.  Joy
Ти къде си в чужбина, защото можеш да си заръчаш боички  и по интернет.С тези Великденските също става, обаче май не се разнасяха добре ли, що ли  newsm78 Аз си работя с гелови бои от време оно и за тези незнам.Да кажат мацките, които работят с такива.
Пчеличка, а ти къде си? По добре да беше пробвала с Милката.Всякакъв друг шоколад става, аз последния път си купих един от Лидл за 36 сентимо и беше перфектната глазура.  Naughty
Ванче, ще пробвам.   bouquet  Имам едно пакетче сух сладолед.Ще го видя с какво ще го смеся, че нали сега експериментирам за нов крем, та....мазало в кухнятаааа....

# 290
  • Мнения: 319
silrai, в Канада съм. Ще пробвам с Милката, ще пробвам с олио, ако някой има още идеи сега е момента да сподели Peace
mamabeny, аз ползвам течни сладкарски бои, тук в Канада, ги има във всеки магазин, но ми пресичат сметаната, иначе за захарно покритие стават, но не са много наситени цветовете. Имам само една гелообразна, черна, на Wilton, която е супер. Нататък ще си купя и други цветове. А за това как се правят фигурки и картинки, много линкове и указания има в първото мнение на първата страница на темата. Ако искаш снимка върху тортата, това вече сама няма да можеш да го направиш, там се изисква специална подложка, специален принтер и т.н. А ако искаш просто картинка на Спайдърмен, виж поясненията на тема "Трансфер", пак в първото мнение на първа страница. Моя първи трансфер стана много лесно, но все пак е и доста малък и не беше за пред гости.

# 291
  • София
  • Мнения: 618
p4eli4ka, само веднъж съм правила разни шарки от шоколад и не са побелявали  Thinking Използвах Своге- натурален, рисувах върху алуминиево домакинско фолио, не съм мазала с нищо. Отлепиха се идеално, не се счупи нито една  Peace ето ги върху тортата тук не е трансфер, директно мазах разтопеният шоколад върху тортата, после имаше само малко конденз от престоя в хладилника, но отново не е побелявало  Peace

# 292
  • Мнения: 1 491
mamabeny здравей   bouquet

....Понеже изписаното по темата е много и нямам много свободно време да го изчета  може ли някои от вас да ми прати линкче как се отпечатва картинка вьрху тортаІ сина ми е болен на тема Спаидар мен и някое как се правят фигурки....

Ако имаш предвид трансфер - на 1-ва стр. е описано  подробно! Но ако искаш в действителност да срожиш снимка - това е фотодекорация. Принтирва се на принтер със сладкарски бои, след което се маже под снимката и върху снимката за да се "запечата" ... Но ти говориш за Спайдърмен, тогава предполагам най-удачно е трансфер, за това прочети първият пост... и успех с тортоправенето   Peace bouquet  bouquet  bouquet

# 293
  • Мнения: 1 965
Имам питанка към ПЕПИ. Може би и към Тандури....
С ръкавици ли работите или просто готовата моделираща маса не оставя отпечатъци? newsm78
Изгледах си очите, на доста други торти видях отпечатъци от пръсти, като моите... Grinning Grinning Grinning, обаче на вашите не виждааааам......
Има и други майсторки които не си оставят "пръстите", но Вас двете конкретно ви следя под лупа...... baby_neutral

# 294
  • Мнения: 7 091
Айде на тортено предизвикателство юли 2008 Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305494.new#new
Идвайте, давайте идеи и да го подкарваме, че време няма  Laughing

Ванче, аз не работя с ръкавици, ама нещо не мога да ти разбера въпроса- къде остават отпечатъци? В/у самата торта ли или върху фигурите? Остават отпечатъци по фондана разбира се. Ако говориш за самото покриване на тортата- аз се старая да работя повече с длани, отколкото с пръсти, това е едно, но за " не оставянето на отпечатъци" трябва и покритието да е по-плътно ми се струва. Има и специални ( приличат на пластмасова шпатулка) уредчета за заглаждане на фондан, аз имам, но с ръце ми е по-удобно да работя, не знам защо, не свикнах да работя с него.  Иначе за отстрани ползвам гладката страна на нож.

# 295
  • Мнения: 1 965
не мога да ти разбера въпроса- къде остават отпечатъци?
За фигурите питам. С покритието нямам проблеми.

# 296
  • Мнения: 3 861
Аз пък искам да попитам как оцветявате ГОТОВА моделираща маса в наситени цветове?
На принципа капваш боя и месиш ли???
Аз се опитах да оцветя така за спайдърменската торта обаче стана неравномерно и ръцете ми не се измиха след това с дни.
Извода е може би с ръкавици и...??? Какво още за да стане равномерно???

# 297
  • Мнения: 466
Сега питам:
вери, може ли да обясниш как прави карамфилите?Много са красиви!


Silrai, карамфилите ги правих по тази технология http://picasaweb.google.com/belchiors/FloresWiltonCecilia/photo# … 53851779865805298 , но тъй като нямам форми, с една чашка си изрязвах кръгчета, единствено че моите бяха с еднаква големина и с клечка за зъби първо ги назъбвах леко по края а след това ги накъдрях както е показано на снимката. Пробвах и с различни големени кръгове, но при мен не се получаваха. Поставях двете кръгчета едно върху друго и накрая ги  завивах. Допълнително си изрязвах с нож от зеленото и го притисках. В общи линии основния инструмент ми беше клечката за зъби.

доня КОПРИВА , и на мен ми беше много трудно оцветяването и се бях боядисала цялата, но за радост горе долу се измих. Затова и най-накрая се отказах да правя хубаво червено. На мен ми беше  по-лесно да работя със сухи бои отколкото с течни. Ще се радвам ако наистина се разясни и този въпрос.

Момичета, още веднъж ви благодаря за похвалите, за мен е чест да прочета такива думи от  майсторки като вас, с които не мога да се сравнявам.

# 298
  • Мнения: 7 091
Доня Коприва, аз понякога оцветявам малко парче много контрастно и след това го смесвам с бяло. Иначе няма друг начин- капваш, месиш, капваш месиш, а щом ти е станало неравномерно- малко си го месила. Няма друг начин освен да месиш до припадък, и аз така правя.
Когато боядисвам с червено винаги меся самият фондан с ръкавици. ФОнданът после не боядисва и с него си работя без ръкавици, но докато го меся много боядисва, за разлика от другите бои. За другите бои не ползвам ръкавици.

Ванчето, не, не ползвам ръкавици за фигурките, не знам аз работя много внимателно, внимавам за отпечатъци и се старая да не оставам. Понякога ако се налага правя нещо на няколко пъти ( като Бъз например, правих, оставям да изсъхе за да добавя следващото нещо по него така, че да не се размекне това, което вече е направено).

# 299
  • Мнения: 1 965
Аз пък искам да попитам как оцветявате ГОТОВА моделираща маса в наситени цветове?
Това е лесно Копривке. Има супер тънки хирургически ръкавици в аптеките. Почти не се усещат на ръцете, ако си уцелиш номера. Те са на размери S, M, L, XL...... За оцветяване ги ползвам, но за моделиране..... е, не мога..... и това си е....
Ясно, Тандури. Едновременно сме писали.... Благодаряяяяяяя, явно.... ще си правя отпечатъци и това е.....

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт