Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 649
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 2 671
Оооо, Пепи, много жалко за творението! Ама здраве да е! По-хубави ще направиш!

# 61
  • София , Монтана
  • Мнения: 811
Нека и аз да се похваля с първото нещо което направих.Още не е торта но е подготовката.
http://petiaga.multiply.com/photos/album/2/Torti_i_ukrasi#3
А исках да попитам някой купувал ли си е нещо от НАДЕЖДА КОСТАДИНОВА но в Монтана аз съм от там и от нея си купих украсата за сватбената ми торта,но не знаех че вие от там пазарувате( но в София).

# 62
  • Мнения: 319
Момичета, имам нужда от съвет. В неделя тук е деня на бащата и по този повод искам да спретна една тортичка. Искам да пробвам Татяна-та, но не знам какъв крем да сложа. Знам, че често тук се задава този въпрос, но никога не съм си поставяла за цел да си копирам написаното. Бих могла да сложа прясно мляко, кондензирано мляко (неподсладено), заквасена сметана, течна сметана, яйца. Имам също 1 карамелен пудинг с варене на Д-р Йоткер, който също мога да вместя. Дайте идеи моля ви Praynig За карамеления крем на Пепи се сещам че не става, защото нямам подсладено кондензирано мляко. До утре трябва да го измисля, че да си набавя необходимите продукти. Този път мъжа ми не иска чаршафи, затова ще пробвам някакъв трансфер Peace
Аз ще разгледам и 1-ва страница разбира се, но ще очаквам с нетърпение и вашите идеи Peace

# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, благодаря ви   bouquet
Тортата беше току що сглобена, но не украсена. Тъкмо се канех да я прибера в хладилника да стегне и се оказа че трябва да смъкна нивото на рафта. Оставих я на масата, но явно в бързината не съм я сложила стабилно. Тортата отиде в кофата за боклук, а утре се заемам наново. Досега се занимавах с дреболийки по другата торта  Mr. Green

# 64
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Пепи съчувствам ти - сигурно е ужасно. Успех с новата и да стане най-хубавата торта която си правила.

# 65
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Пепи_, чак сега разбрах какво е станало. Тюх! Успех с новата торта!

Щастие!!! Вижте какво намерих, идеята е страхотна и не много скъпа, надявам се. 
http://www.ktka.com/videos/2008/jun/10/20176/ видеото е на тази майсторка http://www.sugarcreations.com/gallery4.htm

# 66
  • София
  • Мнения: 2 113
Аталанта, не мога да го отворя този линк с видеото, само основната страница ми се отваря, но оттам насетне не знам къде си попаднала...За какво става въпрос?
Хубав ден на всички!

Хайде Пепи, ставай, че новата торта иде - вкусна и с много кеф да я направиш:)))

# 67
  • Мнения: 1 491
Пепи, вчерашната торта си е за вчера...  Hug Здраве да е, а днес ще излезе още по прекрасно нещо изпод ръцете ти   bouquet 


.... А исках да попитам някой купувал ли си е нещо от НАДЕЖДА КОСТАДИНОВА но в Монтана аз съм от там и от нея си купих украсата за сватбената ми торта,но не знаех че вие от там пазарувате( но в София).

Петя, каквото има в София, същото има и в Монтана. Със сигурност  Mr. Green

# 68
  • Мнения: 384
Благодаря ви Наталина и  violetblue  Hug за бързия отговор! Ще се възползвам от предложенията.

Сега остава (ако не е много нахално от моя страна) да помоля за палцестикане в събота и неделя, когато се каня да изработя първата си торта с трансфер. Надявам се да стане прилична, за да мога да се похваля пред вас.

Благодаря ви още веднъж!

# 69
  • Мнения: 668
petia - розичката е добро начало. Сега да ни изненадаш с цяла градина  Grinning
Atalanta - хвърлих едно око на клипчето и идеята не е лоша, ама не схванах съвсем откъде точно се вземат тези clear forms, авторката ли ги прави, взима ли ги отнякъде и така... Ако имаш възможност поясни моля те.
Ванчето - грозника е супер, дори и разрязан.

Ето линк към разрез на последната ми тортичка: ТУК

# 70
  • София
  • Мнения: 618
Искам да пробвам Татяна-та, но не знам какъв крем да сложа.
Пчеличкатази торта ктава по-добре със заквасена сметана, но може в нея да добавиш и готовия пудинг, въпрос на импровизация Peace
Ванче спукахме се от смях с колежката докато гледахме твоя Убавец Joy hahaha Joy

Пепи  Sad неприятно, но добре че поне не е била украсена, ние сме с теб Hug

Аз да кажа че пробвах да правя бебешко лице, направих си отливка и всичко стана много сполучливо, благооодаря за идейката  bouquet сега съхнат няколко главички Laughing

# 71
  • У дома
  • Мнения: 1 741
dimitrina73 , убих се да търся линка във СС и не го намирам. Сори. Идеята е да се използват щампи... не знам как точно е на български... от магазин за скрапбукинг, които са релефни и с притискане към пресен фондан се очертава формата. Много елегантно изглежда и на теб сигурна съм ще ти харесат.

thedragonbg , купуват се и се слагат на някакъв ацетатен лист, който е прозрачен и те улеснява при наместването на щампата. До няколко дена ще прегледам съседни магазини и ще снимам, ако си харесам нещо.

# 72
  • Мнения: 2 282
Момичета, много ви благодаря за хубавите думи! Значат много за мен! Всъщност и аз много си харесвам тортата Simple Smile реших, че е май-хубавата ми торта досега.
Много елегантна торта, супер, за шефката казваш а  Mr. Green - подмаз, подмаз.
Аааа, тя шефката си ми е майка, та гледам по-скоро да я зарадвам... а какво се получи, нямам думи - тръгна си от тържеството с температура още преди салатата, а в момента е със стомашни проблеми и няма и да опита любимата си торта... а и изпратих поне 3 големи парчета.

Петя, много апетитна плодова торта! Ще си запиша кремчето, макар че съм фенка на киселата сметана Simple Smile
Дестини, Мария-Антоанета, мечо пух го гледах оттук. Вярвам, че и вие скоро ще се похвалите с подобни, че и по-хубави.
Ванче, убийствен пич! Аз принципно не си падам по разрязване на човешки глави, включително и на торти, но тоя бих си го хапнала с кеф  Grinning
Иринка, тортите ти винаги предизвикват активно слюноотделяне  Wink много апетитни изглеждат!
Пепи, направо ме заболя сърцето... Дано имаш време и спокойствие да повториш процедурата (ама без обръщането, ей!) Чакам с нетърпение влака и макуин-а!
Марче, ще стискаме палци, а ти обещаваш да покажеш резултата!

Искам специално да изкажа благодарност на Петя, за ето това:
Сребърен облак, аз съм правила торта с готови блатове и ганаш. Става много вкусно, но и доста сладко. Стабилна е тортичката и е суха. Ако не е за основа може леко да я сиропираш.
Съобразих се с опита и, сиропирах умерено с прясно мляко с ликьор (без захар) и резултата беше чудесен, особено първия етаж.
Важно! Тъй като правих двата етажа на трюфела в еднакви условия, и единствената разлика беше сметаната в тях, искам отново да кажа, че има огромна разлика между Мегле-то и Президент-а. Въпреки, че сложих и сгъстител на готварската на Мегле, бих ви препоръчала да обърнете всичко, но да намерите Президент преди да започнете да правите торта Трюфел. Разликата между двата етажа беше огромна....

Пчеличке, за Татяната - заквасена сметана+крем оле е добра комбинация. Аз лично слагам и 1 крема сирене. Хубаво е освен заквасената сметана и оле-то да има и още нещо, което да стегне - сирене, шоколад или желатинче (разтворено в 50 мл вода и леко загрято). За количествата - на мен за 1 Татяна ми е по-вкусно, когато крема е повечко. В моя вариант - 2 крема сирена, 2 големи заквасени сметани, 2 оле-та!

# 73
  • Мнения: 1 965
Atalanta - и аз не можах да отворя видеото, но определено ме впечатлиха дантелите. Формите подобни ли са на ТОВА и  ТОВА, но във формата на китки  и дантели..... Преди години виждах с цветя като моите животинки.... да се..... у главата тенекиена, питайте ме що не си купих тогава...... #Cussing out

# 74
  • Мнения: 1 673
Petia, много ти е хубава първата розичка! Браво!

Пепи, и от мен едно голямо "язък" за изпуснатата торта, сигурно много те е яд, ама здраве да е, ще направиш дваж по-вкусна сега!

Сребърен облак, мерси за линка със снимката на Мечо Пух. Какви умения имат хората само, аз с пластелин не съм се цапала от дете... Ще видим какви ще ги свърша.

Ванче, моля те, кажи онзи шоколадов фондан, който видях в предишната тема след като те питаха дали ти работиш с шоколадите Милка (тортата за Дарси) от какъв точно Милка го направи? Бял Милка по рецептата, която даваш, с малко какао ли? Май не...Ами черен Милка в България не виждам.. Нуга Милка пък сигурно няма да стане... Кажи, моля те!

Момичета, аз получих май едно прозрение!  Blush Снощи ми донесоха заветната глЮкоза и гледам на картинката са нарисувани едни кочани царевица...После се сетих, че в доста рецепти от момичетата в Америка пишеше за "лек царевичен сироп"... Да не би нашенската глЮкоза да е тоз царевичен сироп, а?  Thinking

Не ми се смейте много на прозрението! Аз сега се уча. Но ще измайсторя торта, ще видите вие тогава!  Hug



Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 11:38 от Marie-Antoinette

Общи условия

Активация на акаунт