Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 664
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 618
Atalanta - и аз не можах да отворя видеото, но определено ме впечатлиха дантелите. Формите подобни ли са на ТОВА и  ТОВА, но във формата на китки  и дантели..... Преди години виждах с цветя като моите животинки.... да се..... у главата тенекиена, питайте ме що не си купих тогава...... #Cussing out
Аз вчера като търсех инструменти за моделиране открих в книжарницата раничка и вътре въпросните инструменти,пластелини и точно такива формички.

# 76
  • Мнения: 668
Atalanta - мерси.   bouquet
Maria-Antoaneta - има и черен милка  Wink 1-2 пъти съм си купувала, не е лош, но не е и нещо особено. Беше с някаква пурпурна ивица (чак лилавее) на опаковката. Не навсякъде го има обаче.
destini - снимай и покажи тези форми.

# 77
  • Мнения: 1 673
Thedragonbg, аз го знам черния Милка, но нали това казвам: тук намирам само от другите. Специално гледах! Явно и в България го има, ама не е стигнал до нашата ма'ала!  ooooh!

То за това всеки ми вика да ходя в сладкарницата...  Thinking

# 78
  • Мнения: 668
Спешно питане относно руската мастика 2ри вид: глицеринът задължителен ли е? Ще стане ли без него?
Дойде ми комплектът за цветята и пръчиците, за което специални благодарности на Clairette   bouquet и сега нямам търпение да го изпробвам с някое подходящо за моделиране тесто.
Ако не си търся рецепта без кондензирано мляко и която да изсъхва сравнително бързо.

# 79
  • Мнения: 2 282
Ако не си търся рецепта без кондензирано мляко и която да изсъхва сравнително бързо.
Марципан Варна. Или някой да ти прати малко готова маса Simple Smile

Пуснах в Гугъл "пластелин+форми". Излязоха доста неща, включително пластелин+2 шприца+инструменти - в Слънчоглед-а. Шприц, който става за пластелин, със сигурност би ни бил полезен за захарни теста, м? Който ще ходи скоро на място, да провери?

# 80
  • Мнения: 484
petia,страхотна розичка!
Пепи,и аз съм с теб!Със сигурност тази ще е хиляда пъти по-хубавао от другата торта!  bouquet
Момичета,благодаря ви за похвалите за последните ми обикновенни торти.

Бъни,за "Голямата цапаница"ли питаш,кръстих я така...е то се вижда защо.И така:
блатовете са:3 яйца
100г.разтопено масло
100г.прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч. брашно
1/2 бакпулвер
1 ванилия
1 с.л.какао
Разбих всичко и го разделих на две.В едната половина сложих какаото и пак разделех на две.После в правоъгълна тавичка(35/25 см.)слагах ред бяла,ред кафява смес.Ето така.Стават два блата.Опекох ги и ги навих в намокрен тензух на руло.Докато се печеше втория блат.Първия го развих и намазах с крем:
1 крем,ето такъв
200 гр заквасена сметана
100 мл.течна сладкарска сметана
течен карамел
После развих рулото намазах го с крема и наръсих с нарязани банани и пак го навих. така
Втория благ по същия начин само ,че го намазах с разтопени на водна баня остатъци от шок.яйца и други шок.остатъци на децата,заедно с малко масло и течна сметана на око.
Намазах блата с разбита сметана,шоколадовата смес и пак банани.така.
После нарязах рулата и ги поставих във формата,като между двата блата намазах с останалия крем- така , така и така
Отгоре я намазах със сметана,останалата шоколадова смес и карамел
Леле, дано ми разбрахте нещо.Добре,че снимах иначе как щеше някои да ми разбере newsm78
Обаче се получи страхотен вкус и много сочна,въпреки,че не съм я сиропирала.

# 81
  • Мнения: 4 358
Ванче на Грозника красотата му от вътре бе душо - дето се вика душевна красота си имал пича.Много апетитен изглежда Peace
Пепи - бял кахър е това с тортата. Неприятно е да, но да си жива и здрава още по хубава торта ще направиш  Hug bowuu. Не е като да не ти съчуствам Hug, много ме хваща и мене яд така,просто старая се да гледам на подобни случки от веселата страна - не винаги успявам де Sick
Petia - розите видяхме, супер си ги докарала Peace, чакаме цялата тортичка.
Atalanta   - видеото не го видях, но в галерията такива торти видях че...... #Crazy
Облаче - ЧРД на шефката Wink, да те и жива и здрава майка ти, дълги години още да я радваш с такива произведения, а като се оправи жената то е ясно ще направиш пак от любимата и торта Heart Eyes

# 82
  • София
  • Мнения: 2 116
Момичета, аз получих май едно прозрение!  Blush Снощи ми донесоха заветната глЮкоза и гледам на картинката са нарисувани едни кочани царевица...После се сетих, че в доста рецепти от момичетата в Америка пишеше за "лек царевичен сироп"... Да не би нашенската глЮкоза да е тоз царевичен сироп, а?  Thinking

Не ми се смейте много на прозрението! Аз сега се уча. Но ще измайсторя торта, ще видите вие тогава!  Hug

Такааа, разрових се за глюкозата и царевичния сироп. Най-често глюкозата "се произвежда промишлено чрез ензимна хидролиза на нишесте … но нишесте." Церевичният сироп, е промишлен продукт, който представлява в основата си глюкоза - 20-98%. (това от тук

Аталанта, видях видеото и си го  свалих, защото това ми беше единственият май начин да го видя. Тези формички нещо като силиконови ли са, защото са едни такива, лепкави, аз много от този апликаторски свят не познавам асортимента, но ако тук може да се намери такова чудо - супер, аз мислех с този ефект да си поръчвам на Уилтън едни щампи, но да видим...

destini, покажи това, което си си купила, моля:)))

Допълвам се със снимки от вчерашната торта за годишнината със съпруга ми.



Първият етаж е пандишпан и карамеления крем на Пепи -   bouquet
Вторият етаж е маслен блат, ганаче с натурален шоколад и млечно-яйчен с ягоди.

Покритието е класически фондан, правя го често, но вчера реших да тегля глюкозата, да не я сипвам на лъжици и се получи нещо адски лепкаво и трудно за работа...Явно дойде вповече.

Като цяло малко я попретупах, тъй като си беше само за нас тримата и резултатът не закъсня, сума ти и грешки и неизпипани работи, но е вкусна и многооо. Затова - черпя ви по парче от всеки етаж

Фигурките са закачка, тъй като са образите, с чиито имена се наричаме, пък и малкият се зарадва. Мишлето е по сувенир, който преди години бях подарила на любимия за Валентинка.

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 15:30 от dimitrina73

# 83
  • София
  • Мнения: 618
Само да поясня че не съм си купила нищо Naughty, а само споделям какво намерих в книжарницата Laughingцялата раничка с джаджите струваше 19 лв. Sick

# 84
  • Мнения: 541
Момичета гледам че правите двуетажни и триетажни торти , а как се ядат? Сваляте единия блат и режете или и двата заедно се режат и сервират?

Сори за тъпия въпрос  Embarassed

# 85
  • София
  • Мнения: 2 671
estrella , аз точно така правя - сглобявам блатовете, като всеки е в/у картонена подложка, а когато дойде време за рязане ги разглобявам и режа по отделно.

# 86
  • Мнения: 1 173
Сребърен облак и двете торти са много красиви.   bouquet Да разбирам ли че Трюфела ти всъщност е с готови блатове  newsm78
Ван4е ех бре жена умора нямаш. Тоз грозник страшно вкусен изглежда Simple Smile
иринка28 много апетитно изглеждат тортите. Моя мъж снощи ми вика " заради това покритие не стават същите тортите като с крем само" . Затова ще му "врътна" един Наполеон от бутер тесто в неделя  Joy
Мари-Амтоанет ами царевичния сироп е по-рядък от гликозата. Тя е една такава "гъста" , повече от мед даже.
 Димитрина много е красива тортата .   bouquet Кой фондан прави - този по рецептата на Аталанта? С желатина? Ей ако има някаква тайна издайте я моля ви - на мен тези теста ми стават на "трици" О'к е в началото , след като престои около 2ч и се стричва. Така и не схващам къде бъркам  newsm78.
 Може ли рецептата за "маслен блат" Добре ли се получава на вкус Ганаш с яйчен крем. Май ще взема и аз да пробвам  newsm78
estrella аз точно така правя . Сглобявам и после "разглобявам" Joy На малкия тортата в правих до последния момент, после докато се снимаме и стана време за "разглобяване" . 4 ч си играеш да я направиш , а отнема точно 4мин да я "разглобиш"  Joy Какво да се прави...
Пепи кофти за тортата наистина , но живи и здрави , друга ще измайсториш. Не е приятно това е ясно- печеш , вариш кремове, сглобяваш но "здраве да е"   bouquet

# 87
  • Мнения: 1 965
Ванче, моля те, кажи онзи шоколадов фондан, който видях в предишната тема след като те питаха дали ти работиш с шоколадите Милка (тортата за Дарси) от какъв точно Милка го направи? Бял Милка по рецептата, която даваш, с малко какао ли?
Белите рози са от бялата Милка, но вече "се скарахме" с нея. Препоръчвам ти ТОВА. Тъмните рози са от Този натурален шоколад. А покритието е от него плюс 1 млечен СВОГЕ. За покритието ми отидоха 300 гр. /естествено останаха някакви изрезки/. Ако не си виждала ТОВА, хвърли му едно око, и на следващите няколко снимки. Ако искаш пиши на ЛС, за да не тормозим другите тук. Някой, скоро... не помня кой ама да е жив и здрав също препоръча шоколада КАТУ във всичките му варианти. Ще го пробвам при първата възможност.

# 88
  • Мнения: 49
Здравейте! Не спирам да ви чета от няколко дена и се справяте наистина страхотно  Mr. Green Имам една идея за тортичка ии се нуждая от съвет, за да не сбъркам нещо. Идеята ми е следната: Няма да е с блатове, а с руло (реди се в купа върху фолио и т.н.). Пълнежа: някакъв крем (още не е решено какъв) редя плодове (ядоги, банани, киви) и ядки, следващият пласт е сладолед, върхо него отново редя плодове и ядки, после пак крем и така докато се запълни купата. Дали ще стане с този сладолед?  newsm78  И още един въпрос...като сложа плодовете върху крема има ли опасност да потънат на дъното или ще си останат на мястото  newsm78 Това е от мен за сега и очаквам съветите ви  Crazy

# 89
  • Мнения: 4 358
dimitrina73  - трахотна ти се е получила тортата.Хапнах от парченцата Heart Eyes. Да сте живи и здрави с мъжа ти, много да се обичате и още много торти да изядете заедно Hug
ooofff   - това ми звучи като Тортата с рулата на Лео. Значи принципно става ,но имам един съвет - в крема се слага и желатинче, така като стегне плодовете не потъват в крема. За сладоледа не знам newsm78, принципно май ще стане, но вече се брои сладоледена торта и не трябва ли в камера или фризир да седи - тук не мога много да те посъветвам  Sick.
Ето линк към тази торта за която ти говоря
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.msg2687649
Като технология е подобна на това което описваш.
Момичетата са я правили със шоколад, със сметанов крем, с различни плодове.Търпи всякакви вариации.
Успех и да се похвалиш.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт