Пухкав сладкиш с плодове(кайсии) и орехи.

  • 46 590
  • 141
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 461
Аз смятам да го пробвам с нектарини дали ще се получи

# 121
  • Мнения: 7 420
Аз смятам да го пробвам с нектарини дали ще се получи
  Да! Peace

# 122
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, понеже съм любителка на бързите и вкусните неща, харесах сладкиша още докато го четях и след ден два реших да го направя. Понеже няма кайсии реших да сложа праскови и малини. Стана страхотен, имаше невероятен аромат на плодовете, особено на малините. Да си призная само малко се попрепече отдолу. Понеже авторката не пише колко се пече и аз не можах да се ориентирам и го пекох повече от страх да не остане суров. Но резултатът беше страхотен. Отгоре поръсих с пудра захар и ванилена захара на Д-р Йоткер. Благодаря за хубавата рецепта и ви моля да споделите вие на колко градуса и колко време го печете. Ще пробвам и с други плодове.

# 123
  • Мнения: 7 420
    Трудно ми е да кажа на колко градуса трябва да се пече.
    Зависи от фурната.
    Преди го пекох на 150 г,сега на 170 с вентилатор.
    Каква фурна ползваш,Margafuci?
 
    А сладкиша ти изглежда  прекрасно!Бухнал,пръхкав!Красота! Heart Eyes
    Можеш да покажеш снимките си и ТУК. Simple Smile

# 124
  • Мнения: 1 461
моя сладкиш не се надигна много нямам снимки защото нямам батерии за фотото докато се заредят ми се струва че няма да остане толкова е вкусен  Crazy,аз сложих един бакпулвер колкото си е по рецептата само малко увеличих захарта , аз го пекох на 70 градуса за 40 минути моята фурна  е шантава въпреки че не е стара и отдоло пак е препечен повечко

Селма благодаря за рецептата   bouquet

# 125
  • Мнения: 7 420
  Кари,а размерът на тавата?И той има значение за бухването. Simple Smile
  Моята е 24 см.

# 126
  • Мнения: 1 461
сега мерих с линийката  Mr. Green  29см на 21см

# 127
  • Мнения: 7 420
сега мерих с линийката  Mr. Green  29см на 21см
  Голяма е!
  За такава тавичка порцията трябва да се увеличи. Simple Smile

# 128
  • Мнения: 1 461
благодаря ти Селма това че ни ми се е надигнал не го определям като недостатък, следващият път в по малка тавичка, трябваше да измеря големината преди а не сега  Grinning ,нямам търпение да изстине  smile3508

# 129
  • Мнения: 7 420
         Hug

# 130
  • София
  • Мнения: 387
Моята печка е Аристон и има вентилатор. Пекох го в началото на 180 градуса, а после намалих на 160. Но го пекох близо час, а сега като помисля за 40-45 минути ще е готов. Другия път ще стане идеален. Благодаря за хубавия сладкиш (пай).

# 131
  • Мнения: 1 371
Снощи направих сладкиша с много сини сливи. Много вкусен стана. Даже перфектен.  Crazy

Само да питам - що потънаха плодовете? На снимката на Селма са си отгоре. Наредих ги, не съм ги посипвала с друго тесто.

# 132
  • Мнения: 7 420
Цитат
Само да питам - що потънаха плодовете?
Thinking
 Да не бяха по-големи и по-тежки парчета?
 Имаш ли снимка,Инче?

# 133
  • София
  • Мнения: 387
Да ви се похваля, че направих и втори вариант на сладкиша с много малини и боровинки.

 Стана страхотен, точно като плодов пай. Да е жива и здрава авторката, че даде рецептата за този универсален сладкиш. Става с всякакви плодове, но най-много ми харсева с горски. Като свършат  пресните плодове, мисля да пробвам да го направя с  банани и шоколад.

# 134
  • Мнения: 1 371
Довечера ще го снимам, само да не забравя. Останал е половината от сладкиша.  Crazy Всъщност сливите са на същото място, като боровинките на Margafuci.

Margafuci, много вкусен изглежда кекса ти. Точа лиги в работно време. След няколко дни ще опитам и аз с малинки и боровинки.   

bouquet

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт