Пухкав сладкиш с плодове(кайсии) и орехи.

  • 46 552
  • 141
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 418
  Това е една чудесна идея за един бърз и лесен неделен сладкиш. Grinning
  Вдъхнових се от ябълковия пай на Валентина.
  Винаги се получава пухкав и ароматен.В употреба влизат всякакви плодове,с които разполагате в момента.
  Този път го направих с кайсии и орехи.
 
   Тесто:
   3 яйца
   1 чаша захар
   130-140 г маргарин(аз ползвам Белла 80%)
   1 бакпулвер(д-р Йоткер)
   1 ванилия
   2 с.л. прясно мляко
   2-3 намачкани на каша кайсийки
   200 г брашно(1.5 чаша от по 250 мл)

   Пълнеж:
   500-600 г кайсии
   шепа орехи
   канела(по желание)
   
   пудра захар  за поръсване

   .Забъркваме тесто от горепосочените продукти.Изсипваме го в намаслена и набрашнена форма(моята е с диаметър 25 см) .Оставяме само 2-3 супени лъжици от сместа.
   .Върху сместа слагаме орехи,канела и резенчета кайсии.
   .Съвсем леко покриваме плодовете с останалата смес.
   .Слагаме в студена фурна.Пускаме я на умерена температура.След като сладкиша се надигне хубаво и се покрие с коричка,намаляваме леко температурата и допичаме до готовност.
   .Още топъл сладкиш поръсваме обилно с пудра захар.
 
    Сигурна съм,че ще ви хареса!
    Да ви е сладко! Heart Eyes

    P.S.
    Често вместо плодовете в тестото(в тестото,а не в пълнежа) слагам 2 средни настъргани моркова.Резултата винаги е превъзходен!
    Да добавя и още нещо.Към сместа,с която покриваме пълнежа отгоре,може да прибавим малко хладка вода(1-2 супени лъжици),за да стане малко по-течна и се разнесе по-лесно.
    Няма нужда ,да покриваме плодовете изцяло.....Сладкишът се надига и те потъват в него.

   

     
 

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 10:15 от Селма

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Изглежда превъзходно, записвам си рецептата и при първи сгоден случай ще го направя   bouquet

# 2
  • Мнения: 407
Селма, дали ще стане с малини?! newsm78
Питам понеже са по-воднисти и се опасявам,че сладкишът може да не се изпече хубаво и да остане глетав.

# 3
  • Под звездите
  • Мнения: 1 298
Сладкиша е превъзходен,само че аз го направих с вишни.
Мерси за рецептата.

# 4
  • Мнения: 7 418
Селма, дали ще стане с малини?! newsm78
Питам понеже са по-воднисти и се опасявам,че сладкишът може да не се изпече хубаво и да остане глетав.
    Ако имах малини,веднага щях да опитам!Не мисля,че ще има проблем. Simple Smile

   miceva
,радвам се,че ти хареса! Hug

# 5
  • Мнения: 157
започвам го но имам въпрос

Последна редакция: сб, 05 юли 2008, 09:40 от nimika

# 6
  • Мнения: 157
аз имам питане-"Върху сместа слагаме орехи,канела и резенчета кайсии."
   -това пълнежа ли е /значи за него кайсиите не се намачкват предварително?/   и при поставярнето му не разбъркване с тестото -така ли

# 7
  • Мнения: 2 774
аз имам питане-"Върху сместа слагаме орехи,канела и резенчета кайсии."
   -това пълнежа ли е /значи за него кайсиите не се намачкват предварително?/   и при поставянето му не разбъркване с тестото -така ли
Да,това е пълнежа,кайсиите са нарязани  Peace.И не,не се разбъркват с тестото ,явно се нареждат /като преди това си ги нарязала на резени/филийки/ и след това се покриват с отделената предварително смес.
Селма мерси   bouquet.

# 8
  • Мнения: 4 358
ООООО изглежда превъзходно.Ще го пробвам.Струва ми се лесен да го забъркам за десерт след работа Peace
Благодаря за рецептата  bouquet

# 9
  • Мнения: 7 418
аз имам питане-"Върху сместа слагаме орехи,канела и резенчета кайсии."
   -това пълнежа ли е /значи за него кайсиите не се намачкват предварително?/   и при поставянето му не разбъркване с тестото -така ли
Да,това е пълнежа,кайсиите са нарязани  Peace.И не,не се разбъркват с тестото ,явно се нареждат /като преди това си ги нарязала на резени/филийки/ и след това се покриват с отделената предварително смес.
Селма мерси   bouquet.

   Да,Polly,съвсем точно си го разбрала! Simple Smile
   Ти самата,направи ли го? Rolling Eyes

# 10
  • Мнения: 2 774
   Ти самата,направи ли го? Rolling Eyes
Все още не.Преди 5 часа ми донесоха кайсиите,утре запретвам ръкави.
П.п и на един кадаиф съм хвърлила око/ако мъжО ми намери кадаиф/......и мисля че крайния резултат ще е   261uu

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Изглежда страхотно - лесно и вкусно. Ще го пробвам!

# 12
  • Мнения: 22 867
Гледах го, тоя сладкиш, каних му се........Когато имах кайсии вкъщи, време нямах, днес време бол - ама като съм изяла кайсиите. На пазар не ми се ходи.........И спретнах сладкиша с..........афъзки, ябълки петровки и пъпеш. Embarassed Селма, може и да не си го познаеш след моята импровизация, ама стана една смесица от аромати, разкош! Афъзките са от тези по-едрите и месестите. Всъщност не знам някой да е правил сладкиш с афъзки newsm78 В тестото освен няколко плодчета, настъргах и малко пъпеш.

Ето го:

току-що изваденнапудрени нарязан Grinning

Пъстър, шарен, ароматен! Селма, хиляди   bouquet за вкусотийката!

# 13
  • Мнения: 2 774
labrex изглежда прекрасно:много шарен и вкусен .
Но ето това много ме обърка  Embarassed: афъзки,какво е  Rolling Eyes

# 14
  • Мнения: 7 418

Но ето това много ме обърка  Embarassed: афъзки,какво е  Rolling Eyes

    Точно това исках да питам и аз....... Simple Smile


    Лабрекс,сладкишът ти изглежда страхотно!И даже много прилича на моя!
    Аз,когато го правя с ябълки,намалявам захарта до 2/3 ч.ч..

# 15
  • Мнения: 22 867

Но ето това много ме обърка  Embarassed: афъзки,какво е  Rolling Eyes

    Точно това исках да питам и аз....... Simple Smile


    Лабрекс,сладкишът ти изглежда страхотно!И даже много прилича на моя!
    Аз,когато го правя с ябълки,намалявам захарта до 2/3 ч.ч..

Афъзките са / и аз не съм много наясно/ нещо като джанки, но по-едри  и не толкова кисели. Правят обикновено компот от тях. Не съм намалявала захарта и не ми е много сладко. Всъщност ябълките, които сложих бяха само за допълване, защото афъзките ми се сториха малко като количество. Абе, стана чудесно! Grinning

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 16:08 от labrex

# 16
  • Мнения: 7 418
  Ето намерих и аз нещо за афъзките!
  "Джанка(Prunus cerasifera).Широко е разпространена, включително в България. Плодовете на местните културни сортове (афъзки) са с плътно сочно сладко или кисело плодно месо."
 
  Даже видях,че на руски това е Алыча

 

# 17
  • Мнения: 4 358
Отивам да го правя - Питане едно такова Sick - с миксер ли да бия тестото newsm78

# 18
  • Мнения: 7 418
Отивам да го правя - Питане едно такова Sick - с миксер ли да бия тестото newsm78
   Аз го бъркам с бъркалка.Не бия. Simple Smile
   Успех!

# 19
  • Мнения: 4 358
Отивам да го правя - Питане едно такова Sick - с миксер ли да бия тестото newsm78
   Аз го бъркам с бъркалка.Не бия. Simple Smile
И аз така направих преди да ми отговориш.Сърце юнашко не трае  Mr. Green. Пече се даже вече Hug.Ще се отчета ако стане Heart Eyes

# 20
  • Мнения: 4 358
Да кажа Sick - малко не ми се получи като на вас - не се изпечи по средата, не се надигна.Мислех че много плънка съм сложила, но и по рецепта е така - кайсийки 0.500 кг, така че...... newsm78чудя се къде сбърках.То е ясно че проблема е при мен - като гледам вашите снимки повече от чудесни са.
Ето и снимка да придобиете представа
   

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 20:44 от Бъни

# 21
  • Мнения: 7 418
  Бъни,да не би да си го сложила в загрята фурна?

# 22
  • Мнения: 4 358
Бъни,да не би да си го сложила в загрята фурна?
Не не съм - всичко направих уж както по рецепта - пак ще го правя, само малко да ми мине Heart Eyes

# 23
  • Мнения: 4
мммм Изглежда уйасно вкусно! Може би съм гладна в момента:))))

# 24
  • Мнения: 4 358
Сега като поизстина си е направо супер Peace - не е много сладко понеже кайсийките бяха леко киселки Peace
Хапнахме си го, не остана bowuu

# 25
  • Мнения: 22 867
........Хапнахме си го, не остана bowuu

Е, това е най-важното - щом сте го хапнали, значи е станал!  bouquet Снимките ти не са много качествени, но на мен пък ми изглежда добре, защото е с повече плод.

# 26
  • Мнения: 7 418

Не не съм - всичко направих уж както по рецепта - пак ще го правя, само малко да ми мине Heart Eyes
   Не знам,Бъни,защо така се е получило при теб....
   При мен сладкишите загарят,ако ги позабравя във фурната или тя(фурната) е загрята предварително,или е включена на прекалено висока температура.Тогава тестото няма време да се надигне.
   Съгласна съм с Лабрекс,сладкишът ти не изглежда зле.Радвам се,че вече е свършил!Това е хубав знак! Grinning

# 27
  • Мнения: 4 358
Селма сетих се нещо - ти бакпулвера сигурно в брашното го слагаш нали newsm78 аз следвах продуктите както са написани.
Не че остана де  Mr. Green - но просто ми е любопитно за следващия път да знам Peace

# 28
  • Мнения: 7 418
Селма сетих се нещо - ти бакпулвера сигурно в брашното го слагаш нали newsm78 аз следвах продуктите както са написани.
Не че остана де  Mr. Green - но просто ми е любопитно за следващия път да знам Peace
    Не,не го слагам в брашното,а точно в този ред,както написах.
    Щом сладкиша ти е загорял,явно фурната е била прекалено силна или не си намалила температурата на време,и той не е имал достатъчно време да се надигне.(вече го писах,де....).За следващия път внимавай точно с това. Simple Smile

# 29
  • Мнения: 1 117
Правих сладкиша и стана супер. Мъжо каза ,че му киселеел , но на мен си ми е чуден.Остана само половината  CrazyБърках с миксера и смесих бакпулвера с брашното/ не бях чела последните коментари Embarassed/

Резултатът е , че ще повторя и потретя , както и ще опитам и с други плодове.
Селма , много благодаря за рецептата Simple Smile

 

# 30
  • Мнения: 72
И аз го направих, стана супер Peace

# 31
  • Мнения: 1 176
Много искам и аз да го пробвам,но няма да се справя с бакпулвера без ваша помощ.Не живея в БГ и тук купувам бакпулвер в голяма кутия.Досега,колкото пъти съм се опитвала да правя сладкиши ,не ми се получават както трябва.Подозирам,че не мога да си отмеря правилно колко набухвател да сложа.Кажете ми колко грама са тези пакетчета на Др.Йоткер или най-добре-дайте ми приблизителна мярка с чаена лъжичка например.И още нещо-дали мога да заменя маргарина с масло?

# 32
  • Мнения: 22 867
Много искам и аз да го пробвам,но няма да се справя с бакпулвера без ваша помощ.Не живея в БГ и тук купувам бакпулвер в голяма кутия.Досега,колкото пъти съм се опитвала да правя сладкиши ,не ми се получават както трябва.Подозирам,че не мога да си отмеря правилно колко набухвател да сложа.Кажете ми колко грама са тези пакетчета на Др.Йоткер или най-добре-дайте ми приблизителна мярка с чаена лъжичка например.И още нещо-дали мога да заменя маргарина с масло?

На пликчето пише 15.5 g - това са две чаени лъжички. Аз съм заменяла масло с маргарин, понякога дори ми се струва, че сладкишите се получават по-добре с маргарин, въпреки че хич не съм му почитателка. Само че бакпулверът, кой то ползвам не е на Йоткер, а на RUF.
От руски сайт съм си извадила разни мерки и теглилки, там дават, че 1 суп.л е 15 гр бакпулвер.

# 33
  • Мнения: 1 176
labrex,много ти благодаря.  bouquet

# 34
  • Мнения: 7 418
  Днес по същата рецепта сътворих сладкиш с праскови. Simple Smile Радвам се ,че и при другите се получава! Hug
 

# 35
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 559
започвам да го правя, че имам кайсии, но пък нямам мляко и мисля да го заменя с безалкохолна напитка, дано се получи

# 36
  • Мнения: 4
и аз започвам!   chef стискам ти палци!

Когато всичко е готово, ако искаш качи снимки и аз ще направя същото!  Simple Smile Готовиии СТАРТ

# 37
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
и аз ще го пробвам този сладкиш, много вкусен, а и лесен изглежда, имаме едни кайсии в хладилника и не ги ядем, ако има по-запазени от тях може още днес да го спретна след работа

# 38
  • Мнения: 4 358
Селма чуден е и с праскови.Досега се цъклих във снимката  Mr. Green, продължавам да търся причина за моя провал.
Ти си писала отделя се съвсем малко от сместа за покриване на плодовете. А аз знаеш ли какво направих ooooh! newsm78 разделих я на две и направо си покрих ама яко плодовете отгоре със смес.
Те останаха по средата.Всъшност точно там не се опече.
Сега като видях снимките и май си открих грешката Peace.
Ще пробвам с праскови обезателно - дано стане.
Чакам новите снимки на новите момичета - СТАРТ Wink

# 39
  • София
  • Мнения: 2 671
Селма,   bouquet
Ето и моят:






Непременно ще пробвам с праскови!

# 40
  • Мнения: 7 418
  Rumya,справила си се на 6! Laughing Сладкишът ти изглежда страхотно! Hug
  Бъни,стискам палци за следващия ти опит!Дано се получи! newsm17 smile3503

# 41
  • Русе
  • Мнения: 1 193
Наистина изглежда страхотно сладкиша,а предполагам и вкуса е такъв,много обичам в сладкото да има кисела жилка,така мога да изям неограничени количества Laughing
Та преди да запретна ръкави и аз,да попитам:Може ли да се замени маргарина с масло(или друга мазнина)?
Не ползвам маргарин и не харесвам аромата му....та става или не,някой опитвал ли е?

# 42
  • Мнения: 4 358
Въх аз със масло го правих - на самотек без дори да питам Embarassed.
Селма да каже newsm78
Руми - просто ПЪРФЕКТ Peace  отвсякъде - ммммм Heart Eyes

# 43
  • Мнения: 7 418
   Обикновено заменям маслото с маргарин......мисля ,че и обратния вариант върви без проблем.Предполагам само,че сладкиша ще се рони малко повече..... Thinking
   Можеш да пробваш,DjastaPrasta.После ни сподели за резултата. Simple Smile

# 44
  • София
  • Мнения: 2 671
Селма, Бъни, мерси!

Аз използвах масло вместо маргарин и фруктоза вместо захар в тестото и нямаше проблеми Peace

# 45
  • Мнения: 1 176
Момичета,най-после се наканих да направя сладкиша.Обаче не мога да си обясня как можах да се изложа така.Първо се ядосах,че мъжа ми е изял половината праскови,второ-забелязах,че е изгоряла крушката във фурната ми и съответно няма да мога да виждам как се пече без да я отварям.Както и да е,приготвих си всичко,започнах ентусиазирано и даже музика си пуснах.Разбърках си сместа,сложих формата във фурната и на 15-та минута ooooh! ooooh! ooooh!ми просветна нещо.Забравила съм да сложа бакпулвер!Как можах!?А даже специално питах тук,колко точно грама да сложа,защото тук си купувам бакпулвера на кутии.Все пак си опекох сладкиша и резултата беше вкусна,красиво гарнирана печена палачинка. hahahaТа така,оплаках се се порицах.Обаче,не,не съм се отказала.Скоро пак ще пробвам.С бакпулвер. Joy

# 46
  • Мнения: 7 418
   Eclat,проверих за бакпулвера на д-р Йоткер,който аз ползвам обикновено.......Едно пакетче е 10 г.  Simple Smile

# 47
  • Мнения: 596
 Имам питанка - как измервате маргарина и разтопявате ли го?newsm78

# 48
  • София
  • Мнения: 2 671
Аз мерих маслото с ел. везна, но и ориентировъчно - 1/2 от пакета е 125 гр., значи - 1/2 пак. и малко още. По същия начин си прецени и опаковката с маргарина.
Не се разтапя предварително  Naughty

Имам една лека вариация на сладкиша, но моите домашни като изядат втория, ще пробвам и докладвам за нея.

# 49
  • Мнения: 1 176
Селма,мерси за уточнението.Днес мисля да го пробвам пак и ако се получи ще се похваля.

# 50
  • Варна
  • Мнения: 1 576
В момента пека сладкиша, само че с малини, защото имах под ръка.

# 51
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ще чакаме снимки  Peace Praynig

# 52
  • Мнения: 7 418
Имам питанка - как измервате маргарина и разтопявате ли го?newsm78
   Аз ползвам маргарин Белла от големите=450 г.
   За сладкиша взимам около 1/3 опаковка,малко по-малко.... Simple Smile

# 53
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Направих сладкиша, но с малини както вече казах. На мене не ми хареса, пък ще видим моите като се приберат какво ще кажат.

# 54
  • Мнения: 596
Имам питанка - как измервате маргарина и разтопявате ли го?newsm78
   Аз ползвам маргарин Белла от големите=450 г.
   За сладкиша взимам около 1/3 опаковка,малко по-малко.... Simple Smile
И аз така направих. Стана много хубав, наистина пухкав. Благодаря за рецептата, ще пробвам и с ябълки.

# 55
  • Мнения: 7 418

И аз така направих. Стана много хубав, наистина пухкав. Благодаря за рецептата, ще пробвам и с ябълки.
   Можеш да опиташ да го направиш така:
   
   

   Тази снимка с рецепта беше предоставена от Лабрекс в една друга тема.
   Половинки от по-малки ябълки се нарязват от заоблената страна,но не до край.Слагат се отгоре върху сместа и не се покриват/заливат с нищо.
   Получава се много ефектно.Аз харесвам този вариант,но мъжа ми - не!Той предпочита ябълките да са нарязани на по-дребни резенчета ("на вкус и цвет товарища нет"  Laughing )

# 56
  • Мнения: 7 418
Направих сладкиша, но с малини както вече казах. На мене не ми хареса, пък ще видим моите като се приберат какво ще кажат.
   И?Какво казаха вашите? Rolling Eyes
   Друг път,ако решиш да го правиш,пробвай с по-дебели резенчета от кайсии,праскови или нектарини. Peace
   Успех! Simple Smile

# 57
  • Мнения: 1 176
Направих го пак.С кайсии.Този път не забравих да сложа бакпулвер.Получи се страхотно.Не го снимах,обаче,защото малко го попрепекох отдолу.На вкус много ни хареса.А някой да го е правил с банани?Дали ще се получи?

# 58
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз съм се заканила да го правя някъде от една седмица, само че сега все още умувам дали да направя него или брауните на Блонди  Mr. Greenкой ли изкара темата  Rolling Eyes

# 59
  • Мнения: 7 418
Направих го пак.С кайсии.Този път не забравих да сложа бакпулвер.Получи се страхотно.Не го снимах,обаче,защото малко го попрепекох отдолу.На вкус много ни хареса.А някой да го е правил с банани?Дали ще се получи?
    Радвам се,че при теб сладкиша се е получил! Hug При мен досега не се е случвало да не се получи. Wink
    Правила съм го с банан,като намачквах банана и го слагах вътре в тестото(сместа).Но отгоре не съм го слагала и не съм сигурна какво ще се получи... newsm78 Иначе,придава страхотен аромат на сладкиша,ако е забъркан в сместа.  thumbsup
     

# 60
  • Мнения: 1 147
Много лесен и безкрайно сполучлив сладкиш... Благодаря за рецептата.

# 61
  • Варна
  • Мнения: 1 123
И аз направих сладкиша, но с круши Simple Smile. Получи се, даже си стана разкошен Grinning. Благодаря за рецептата!!!

# 62
  • Мнения: 157
страхотен стана-с масло го правих ,че не ползвам маргарин!
Мисля че и зимата с плодове от компот ще е сполучлив!
Тази вече го изпекох и половината вече  я няма!  chef

# 63
Някой може ли да каже колко време се пече,защото в момента го пека и по клечката не остава тесто,но на мен ми се струва,че е суров.Благодаря предварително.

# 64
  • Мнения: 7 418
Някой може ли да каже колко време се пече,защото в момента го пека и по клечката не остава тесто,но на мен ми се струва,че е суров.Благодаря предварително.
    И аз сега го пекох.....С праскови.  Yum Мисля ,че беше повече от 40 мин..Никога не засичам време,просто следя състоянието на сладкиша.
    Обикновено го проверявам с пръст.Ако тестото след натиска връща формата си,значи се е изпекло.
    Мина доста време от постинга ти.Пиши,какво се е получило? Rolling Eyes

# 65
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, аз изпробвах рецептата с едно допълнение и силно ви препоръчвам да опитате. Става въпрос за добавяне на един топинг пред изпичане. Приготвям тестото както е указано в оригиналната рецепта, изсипвам цялото количество в тавата, покривам с плодовете и наръсвам с орехи. След което обилно насивпавм най-отгоре следния

 топинг:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
2 с. л. масло
канела

Всичко се смила и се наръсва върху суровия сладкиш. пече се както е указано и се реже като поизстине.
Така сладкишът придобива чудесен аромат и плдодовете не се оводняват.

На моите домашни толкова им допадна, че му видяха сметката преди да успея да снимам  Crazy

# 66
  • Мнения: 157
с кайсии съм го правила-сега ще опитам със сини сливи -дано пак е сполучлив  chef

# 67
  • Мнения: 7 418
с кайсии съм го правила-сега ще опитам със сини сливи -дано пак е сполучлив  chef
     Ще е!!!Не се и съмнявам! Hug
     Аз съм го правила и със сливи ,и с круши,и то съвсем скоро.Много хубав се получава наистина.
     Можеш да не отделяш малко от тестото за да покриеш сливите отгоре.Аз ги оставих "непокрити"последен път. Peace

# 68
  • Варна
  • Мнения: 472
Направих го с круши. Докато се пече ухаеше божествено из цялата кухня  Heart Eyes
Малко трудно се ориентирах кога е опечен. Клечката все излизаше влажна  newsm78
Даже го покривах с хартия за печене, за да не изгори  Embarassed  ...и така около 40 мин.
В крайна сметка не е като обикновен кекс - с ронлива и суха структура, ами е леко влажен. Предполагам заради парченцата круши, а и сложих повечко намачкани плодове.
Приятен е, но носи още сладко. Може да се намаже отгоре с мармалад от круши например.   Thinking

# 69
  • софия
  • Мнения: 379
някой пробвал ли е с плодове от компот, че щерката пие само сока, а плода все ми остава?

# 70
  • Мнения: 7 418
някой пробвал ли е с плодове от компот, че щерката пие само сока, а плода все ми остава?
    Скоро го правих с вишни от компот,получи се много хубав!
    Ти с какви плодове искаш да го направиш?

# 71
  • Мнения: 7 418

Приятен е, но носи още сладко. Може да се намаже отгоре с мармалад от круши например.   Thinking
   Така е,ако плодовете не са от най-сладките.Аз го поръсвам с пудра -захар отгоре. Peace

# 72
  • Мнения: 5 001
Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Моля за разяснение  hahaha
Искам да направя този сладкиш отдавна....Сега имам компот от касии.....Как да процедирам с тях? Нали са потопени в сироп?Да не стане много кашкаво или сбито сладкишчето......От това се притеснявам.... ooooh!

# 73
  • Мнения: 7 418
TheNMaster ,с кайсии от компот нямам опит....Може би,на твое място бих ги изцедила доколкото е възможно и не бих слагала настърган плод вътре в сместта(макар че,не вярвам да попречи, newsm78 но все-пак така ще се намалят течностите).
   Кайсиите на половинки ли са?Ако да........сигурно ще ги нарежеш на не много тънки резенчета.... Thinking

# 74
  • Мнения: 5 001
Ех...начииии  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
 Tired Tired Tired Tired Tired Tired
Няма да пробвам тогава.....Компота е на половинки,да.Но плода е мек....

Аз много обичам сочни сладко-кисели сладкиши.Така се бях запалила....Тю! Crossing Arms


Благодаря ти за бързия отговор.... Hug   bouquet

# 75
  • Мнения: 7 418
  Знаеш ли,за какво друго се сетих,Майсторе?Не покривай кайсиите отгоре със сместа.Щом са от компот ще са прекалено сочни,а като са непокрити,влагата от тях ще се изпарява....
    Оле!Ти се отказа,докато писах.... smile3506

# 76
  • Мнения: 5 001
Абе на косъм съм да се откажа  Laughing Laughing Laughing Laughing
Е да де...Добре.Няма да ги покривам,обаче те са водни.Няма ли да смотат тестото.Дори да ги поизцедя все ще са водни ми се струва.....

# 77
  • Мнения: 7 418
Абе на косъм съм да се откажа  Laughing Laughing Laughing Laughing
Е да де...Добре.Няма да ги покривам,обаче те са водни.Няма ли да смотат тестото.Дори да ги поизцедя все ще са водни ми се струва.....
    Може и да не го смотат.....Аз бих опитала,но тебе не те навивам,защото не поемам отговорност за резултата... Confused
    Виж,с вишни от компот беше станало много добре,но те са мънички и не са чак толкова водни,както кайсии...

# 78
  • Мнения: 5 001
Абе ще пробвам,пък каквото стане  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ще докладвам после  Whistling Whistling Whistling

# 79
  • Мнения: 7 418
 newsm17 Късмет,Майсторе!

# 80
  • Мнения: 5 001
Само да не стане "Калпавата работа-Срам за майстора"... Whistling Whistling Whistling

# 81
  • Мнения: 7 418
Само да не стане "Калпавата работа-Срам за майстора"... Whistling Whistling Whistling
    Hug Винаги можеш да се отсрамиш после!Ти знаеш,имаш с какво ,при това изобилие на рецепти в кулинарния ти репертоар!
     Дано не ти се наложи,де! Laughing

# 82
  • софия
  • Мнения: 379
Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Моля за разяснение  hahaha
Искам да направя този сладкиш отдавна....Сега имам компот от касии.....Как да процедирам с тях? Нали са потопени в сироп?Да не стане много кашкаво или сбито сладкишчето......От това се притеснявам.... ooooh!



чудя се дали да не овалям плодовете в галета и така да ги сложа отгоре, да не пускат толкова много сок?!

# 83
  • Мнения: 7 418


чудя се дали да не овалям плодовете в галета и така да ги сложа отгоре, да не пускат толкова много сок?!
  И аз за същото се чудех.. newsm78

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 22:10 от Селма

# 84
  • Мнения: 5 001
СЕЛМААААА................Направих сладкиша !
пРЕКРАСЕН СЛАДКИШ Е  Crazy Crazy Crazy Crazy
Направих до дословно по рецептата както си написала.
Плодовете от 2 компота ги оставих да се отцедят хубаво и ги наредих отгоре тестото(не съм ги топила в нищо).В тестото сложих само орехи и ванилия(без кайсийки).Другият път ще сложа настърган морков както си писала....
Пекох сладкиша на 150 градуса.И на външен вид е перфектен!  Peace Peace Peace
Страхотен е...Благодаря ти за рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 12:00 от TheNMaster

# 85
  • Мнения: 7 418

Страхотен е...Благодаря ти за рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet
    TheNMaster,за мен е истинска чест да го чуя от теб! Heart Eyes
    Много се радвам,че се е получил! Grinning Че и аз се притеснявах за плодовете от компот .... Rolling Eyes
   

# 86
  • Мнения: 5 001
Оказа се,че става перфекно! "Всесезонен" сладкиш е.... Grinning

# 87
  • Мнения: 406
Селма дали сладкиша ще се получи със сладко от кайсии  Crossing Arms или ще трябва да купувам компот  Thinking

# 88
  • Мнения: 7 418
Селма дали сладкиша ще се получи със сладко от кайсии  Crossing Arms или ще трябва да купувам компот  Thinking
   Не!Ако ползваш сладко, тестото трябва да е от друг вид.
   Ако се интересуваш,ще ти кажа една друга рецепта на хрупкав пай със сладко от каквото и да е,който ще изглежда ето така:

   

   Иначе,за "пухкавия сладкиш" е по-добре  да ползваш пресни плодове или изцедени такива от компот( последното разбрахме че става,благодарене на TheNMaster) Simple Smile

# 89
  • Мнения: 406
Селма дали сладкиша ще се получи със сладко от кайсии  Crossing Arms или ще трябва да купувам компот  Thinking
   Не!Ако ползваш сладко, тестото трябва да е от друг вид.
   Ако се интересуваш,ще ти кажа една друга рецепта на хрупкав пай със сладко от каквото и да е,който ще изглежда ето така:

   
Много ще се радвам ,ако споделиш рецептата   bouquet а пухкавия дали ще се получи с мандарини  Thinking   bouquet
   Иначе,за "пухкавия сладкиш" е по-добре  да ползваш пресни плодове или изцедени такива от компот( последното разбрахме че става,благодарене на TheNMaster) Simple Smile

# 90
  • Мнения: 7 418
   За мандарините не знам,не съм пробвала.... Thinking Но бих! Simple Smile
   Рецептата на хрупкавия пай ще пусна малко по-късно,нали не  бързаш? Rolling Eyes

# 91
  • Мнения: 406
Селма аз правя подобен на пухкавия сладкиш ,но първо запичам плодовете от компот с масло и изсипвам блата  Peace Също е страхотен   bouquet Тука съм  Peace когато имаш възможност пусни рецептата   bouquet

# 92
  • Мнения: 7 418
Селма аз правя подобен на пухкавия сладкиш ,но първо запичам плодовете от компот с масло и изсипвам блата  Peace
   Да,този начин ми е познат,обаче лично на мен малко ми мазнее. Rolling Eyes Но всеки си има свои препочитания,нали знаеш! Grinning

# 93
  • Мнения: 7 418
когато имаш възможност пусни рецептата   bouquet
  Заповядай! Hug

# 94
  • Мнения: 406
Още веднъж благодарности   bouquet

# 95
  • Мнения: 47
Ммм...страхотен сладкиш,мисля днес да го приготвя с майка  Embarassed Laughing Направо като го гледам...нямам търпение да го сготвя.  Peace

# 96
  • Мнения: 47
Сегаа..сладкишът ми се пече на 150 градуса,но е с праскови от компот  Thinking ,и те са отгоре със съвсем малко смес,но се подават.Много бързо стана кафеникъв,но е много мекичък  #Crazy newsm78 ,колко още да почакам и как да се уверя,че е готов  Thinking

# 97
  • Мнения: 7 418
  Упс!На мен ми изглежда,че сладкишчето загаря отвън....
  Сигурно,фурната ти беше загрята предварително?
  Сега,като погледна колко време е минало,май е късно да давам съвети.. Thinking
  Пиши ни,какво стана?

# 98
  • Мнения: 47
Ам сложих го в студена фурна и тогава врътнах градусите на 200,но ето и крайния резултат:  Laughing



Въпреки,че е малко тъмничък,стана много вкусен  Laughing

# 99
  • Мнения: 406
Леле какъв цвят , какво нещо  Shocked Справила си се страхотно mim4ety_sara  Hug Дали го прави с домашни яйца  Thinking

# 100
  • Мнения: 47
Леле какъв цвят , какво нещо  Shocked Справила си се страхотно mim4ety_sara  Hug Дали го прави с домашни яйца  Thinking
Не,купешки са яйцата.Как съм се справила страхотно,като е изгорял  #Crazy  е все пак това ми е 1-вият сладкиш,който съм правила.  Laughing

# 101
  • Мнения: 7 418
mim4ety_sara,наистина страхотен резултат,особено,като за първи път! Hug На снимката сладкиша не изглежда изгорял! Rolling Eyes
  А аз тука вече бях се притеснила.... Confused Simple Smile
  Плодовете,обаче,гледам,не са много..... Thinking

# 102
  • Мнения: 406
 Е чак изгорял................ Thinking Не мисля  Peace А мисля ,че изглежда много апетитен  Blush Даже вече се почерпих  Blush

# 103
  • Мнения: 47
Да,плодовете не бяха много,защото не бях ги изцедила преди това,а като гледах това ''тесто'',което ми изглеждаше на чорба,си викам,то още повече няма да поеме сока и за това не сложих много.Следващият път ще го направя с ягоди или малини от компот  Laughing

# 104
  • Мнения: 7 418
Следващият път ще го направя с ягоди или малини от компот  Laughing[/b]
  О!Внимавай!Особено с ягодите,те са много водни!

# 105
  • Мнения: 47
Следващият път ще го направя с ягоди или малини от компот  Laughing[/b]
  О!Внимавай!Особено с ягодите,те са много водни!
Ами с какъв плод още може да се прави сладкиша?!?  Thinking

# 106
  • Мнения: 7 418
  Ябълка,слива,кайсия,вишна(може и изцедена от компот),дюла.....
  Вътре в сместа винаги можеш да сложиш поне половинка банан,или моркови,или каквото друго се сетиш,само да е сладко!

# 107
  • Мнения: 47
Щом мама го хареса,значи е станал добре,само каза,че не е достатъчно бухнал,сигурно съм сложила малко бакпулвер.  Peace

# 108
  • Мнения: 7 418
Щом мама го хареса,значи е станал добре,само каза,че не е достатъчно бухнал,сигурно съм сложила малко бакпулвер.  Peace
  Че ти колко си сложила?

# 109
  • Мнения: 47
Щом мама го хареса,значи е станал добре,само каза,че не е достатъчно бухнал,сигурно съм сложила малко бакпулвер.  Peace
  Че ти колко си сложила?
Ми..малко  newsm78

# 110
  • Мнения: 7 418
  По рецепта бакпулвера е 1 пакетче. Wink
  Но сладкиша ти,честно казано,изглежда достатъчно бухнал. Peace

# 111
  • Мнения: 1 371
Tози сладкиш го правих наскоро. По принцип обичам сладкишите с плодове и то много. Стана много хубав. Даже занесох и на колежките и те си облизаха пръстите.  Grinning

Сега ще се поровя в другите ти рецепти. Че като ги гледам на снимките как изглеждат.... eat

# 112
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Направих сладкиша със сини сливи, много вкусен се получи, ето го :

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2232/191984416011977765281252 … CM9Btw924rrK5.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2460/179666779939101147512520 … rc0OExCrAE8O6.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1724/387191765112908792612520 … QJspeSoh7Em3j.JPG

Селма, благодаря ти за рецептата  bouquet.

# 113
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз днес тъкмо съм запланувала да го правя  Heart Eyes
Ще пусна снимка.

# 114
  • Мнения: 5 001
Аелис много хубав ти се е получил  Hug Hug Hug
Само дето ми се виждат малко сливите на снимчиците ти....Ако са по-гъсто наредени върху тестото става по-вкусен....
Колкото пъти вече пробвам все повече се уверявам че е така.... Peace

# 115
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
TheNMaster , права си за сливите, по- малко сложих, че се притесних , че няма да се изпече хубаво, ако сложа повече сливи.Ама като повторя ще ги наредя по - гъсто Wink.

# 116
# 117
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
ААА няма да му се размине на сладкишчето.....ще се прави  Peace

# 118
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Вивиан , чудесно ти изглежда сладкиша, не се съмнявам , че и на вкус е разкошен   bouquet.

# 119
  • Мнения: 7 418
  Аелис,Вивиан,чудесни снимки!Браво на вас!!! Hug Hug Hug
  Меридичка,успех! Wink

# 120
  • Мнения: 1 461
Аз смятам да го пробвам с нектарини дали ще се получи

# 121
  • Мнения: 7 418
Аз смятам да го пробвам с нектарини дали ще се получи
  Да! Peace

# 122
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, понеже съм любителка на бързите и вкусните неща, харесах сладкиша още докато го четях и след ден два реших да го направя. Понеже няма кайсии реших да сложа праскови и малини. Стана страхотен, имаше невероятен аромат на плодовете, особено на малините. Да си призная само малко се попрепече отдолу. Понеже авторката не пише колко се пече и аз не можах да се ориентирам и го пекох повече от страх да не остане суров. Но резултатът беше страхотен. Отгоре поръсих с пудра захар и ванилена захара на Д-р Йоткер. Благодаря за хубавата рецепта и ви моля да споделите вие на колко градуса и колко време го печете. Ще пробвам и с други плодове.

# 123
  • Мнения: 7 418
    Трудно ми е да кажа на колко градуса трябва да се пече.
    Зависи от фурната.
    Преди го пекох на 150 г,сега на 170 с вентилатор.
    Каква фурна ползваш,Margafuci?
 
    А сладкиша ти изглежда  прекрасно!Бухнал,пръхкав!Красота! Heart Eyes
    Можеш да покажеш снимките си и ТУК. Simple Smile

# 124
  • Мнения: 1 461
моя сладкиш не се надигна много нямам снимки защото нямам батерии за фотото докато се заредят ми се струва че няма да остане толкова е вкусен  Crazy,аз сложих един бакпулвер колкото си е по рецептата само малко увеличих захарта , аз го пекох на 70 градуса за 40 минути моята фурна  е шантава въпреки че не е стара и отдоло пак е препечен повечко

Селма благодаря за рецептата   bouquet

# 125
  • Мнения: 7 418
  Кари,а размерът на тавата?И той има значение за бухването. Simple Smile
  Моята е 24 см.

# 126
  • Мнения: 1 461
сега мерих с линийката  Mr. Green  29см на 21см

# 127
  • Мнения: 7 418
сега мерих с линийката  Mr. Green  29см на 21см
  Голяма е!
  За такава тавичка порцията трябва да се увеличи. Simple Smile

# 128
  • Мнения: 1 461
благодаря ти Селма това че ни ми се е надигнал не го определям като недостатък, следващият път в по малка тавичка, трябваше да измеря големината преди а не сега  Grinning ,нямам търпение да изстине  smile3508

# 129
  • Мнения: 7 418
         Hug

# 130
  • София
  • Мнения: 387
Моята печка е Аристон и има вентилатор. Пекох го в началото на 180 градуса, а после намалих на 160. Но го пекох близо час, а сега като помисля за 40-45 минути ще е готов. Другия път ще стане идеален. Благодаря за хубавия сладкиш (пай).

# 131
  • Мнения: 1 371
Снощи направих сладкиша с много сини сливи. Много вкусен стана. Даже перфектен.  Crazy

Само да питам - що потънаха плодовете? На снимката на Селма са си отгоре. Наредих ги, не съм ги посипвала с друго тесто.

# 132
  • Мнения: 7 418
Цитат
Само да питам - що потънаха плодовете?
Thinking
 Да не бяха по-големи и по-тежки парчета?
 Имаш ли снимка,Инче?

# 133
  • София
  • Мнения: 387
Да ви се похваля, че направих и втори вариант на сладкиша с много малини и боровинки.

 Стана страхотен, точно като плодов пай. Да е жива и здрава авторката, че даде рецептата за този универсален сладкиш. Става с всякакви плодове, но най-много ми харсева с горски. Като свършат  пресните плодове, мисля да пробвам да го направя с  банани и шоколад.

# 134
  • Мнения: 1 371
Довечера ще го снимам, само да не забравя. Останал е половината от сладкиша.  Crazy Всъщност сливите са на същото място, като боровинките на Margafuci.

Margafuci, много вкусен изглежда кекса ти. Точа лиги в работно време. След няколко дни ще опитам и аз с малинки и боровинки.   

bouquet

# 135
  • Мнения: 1 461
Margafuci твоят сладкиш изглежда супер ,в какъв размер тава го изпече

# 136
  • София
  • Мнения: 387
Еми във форма, със свалящи се стени. Размера не знам точно, но може би е към 20-22 см.

# 137
  • Мнения: 321
олеле Боже,чак сега ви виждам. този сладкиш ме побърка.ще отида още сега да търся плодове и го почвам.не мога да издържа до утре. тази работа с ОГРОМНАТА ми любов към сладкото ,започва мноого да ме тревожи.

# 138
  • Мнения: 321
Еми във форма, със свалящи се стени. Размера не знам точно, но може би е към 20-22 см.
[
/quote]
ТЪЙ КАТО СЪМ НОВ ФЕН НА ТОЗИ СЛАДКИШ и вероятно съм пропуснала някой уточнения, имам питане към теб- ти вместо намачканите кайсии от ориг. рецепта,какво" намачка"-моркови или от плодовете ти. Сладкишът ти изглежда -  нямам думи!!!!!!

# 139
  • София
  • Мнения: 387
Чушчица, в първия ми вариант на сладкиша с праскови и малини намачках една праскова, но във втория с боровинки и малини не съм слагала плодове в тестото, защот сметнах, че целия ще стане червен (боровинките много боядисват), а пък аз исках да има контраст от жълтия кекс и червените плодове.  Сложих доста плодове и не видях смисъл да слагам и вътре. Ти си прецени сама за себе си. Успех и и ще чакаме да покажеш и твоя сладкиш. Вече съм измслила и зимен вариант на сладкиша, тъй като зимата няма много голямо разнообразие от плодове, както сега-праскови, круши, малини, боровинки, къпини, кайсии и съм решила зимата да го пробвам с банани и шоколад или с ананас. Ще се похваля дали е станал  хубав, но за сега изчаквам, че уж съм на диета, но на този сладкиш не мога да устоя. Само да ти кажа, че аз заменям маргарина с масло, по-вкусно ми е, а и става по пръхкав от масълцето. Успех!

# 140
  • Варна
  • Мнения: 522
Аз съм го правила този сладкиш с различни плодове и винаги става много хубав.
Благодарности на Селма smile3525

# 141
  • Мнения: 321
marqafuci,аз не съм си и помисляла да го правя с маргарин,даже в тетрадката си го записах директно с масло. много ти благодаря за отговора. аз също съм на финала на поредна диета-дюкан,но тъй като съм доволна от резултата ,смятам да се отдам на сладкишов разгул ,пък каквото ще да става. Както казва съпругът ми- "хапни си щом ти се яде,пък от понеделник мини пак на диета" Joy

Общи условия

Активация на акаунт