Нови скрити химикали в храните

  • 6 130
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 2 227
В някои храни има химикали, други са облъчени...  Rolling Eyes
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=3243
http://www.pudriera.com/index.php?mode=statii&id=183
Имало си наредба: http://consult.bg/objects.php?cid=2816&lang=bg&srcID=2692

Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 01:48 от Люта чушка - пиперлийка

# 46
  • Мнения: 537
В някои храни има химикали, други са облъчени...  Rolling Eyes

И ние вече сме мутирали.  Tired
Ужасно е, че тъпчат храната ни с какви ли не боклуци, но за да водим напълно здравословен начин на живот трябва да живеем по някои от върховете с орлите. Няма оправия!  #Crazy Добре, че поне отвреме навреме ни носят от село по нещичко.

# 47
  • София
  • Мнения: 2 227
petti, аз не искам много за мен и семейството. Искам просто да знам коя храна е облъчена и коя - не. В крайна сметка всеки има право на избор, който обаче в случая се потъпква грубо. Как може едно парче месо, което е облъчено да издържа около 5 години на стайна температура...

# 48
  • Мнения: 4 753
...за да водим напълно здравословен начин на живот трябва да живеем по някои от върховете с орлите. Няма оправия!  #Crazy

Орлите се нагътаха, вследствие употребата на пестициди...

# 49
  • Мнения: 537
petti, аз не искам много за мен и семейството. Искам просто да знам коя храна е облъчена и коя - не. В крайна сметка всеки има право на избор, който обаче в случая се потъпква грубо. Как може едно парче месо, което е облъчено да издържа около 5 години на стайна температура...

И аз не искам много. Извинявай, ако тонът ми ти се е строрил нещо не както трябва, не исках да те иронизирам, просто споделям мнение. И аз искам да знам какво давам на детето си. Затова и толкова чета и после все ми се привиждат конспирации. Това за местото не го знаех, знаех само че ги дупчат с нещо и където продават "прясно" месо всъщност карат такова един ден в седмицата и после замразяват и размразяват на другия ден и така докато свърши. Ама като ги попиташ от днес ли е месото: "О, даа, преди час го докараха"  ooooh!

# 50
  • София
  • Мнения: 2 227
petti, разбрах те още първия път, просто исках да стане диалог.  bouquet

# 51
  • Мнения: 112
Всъщност, доста просто е да се живее здравословно. Отиваш на село, сам си отглеждаш храната и си сигурен, че това, което ядеш, е абсолютно екологично чисто. И смело можеш да го даваш на детето си.
Ако това не ти изнася, примиряваш се с Е-тата в храната и непрекъснатото добавяне нови такива.
Е, има и един трети вариант - пазаруваш от магазините за екологично чисти продукти и се надяваш, че това не са същите продукти с Е-тата, но на "екологични" цени.

# 52
  • Мнения: 422
като цяло пазара е залят с боклуци и ние си хапваме добре от тях,защото всяка фирма се стреми за по дълъг срок на годност и т.н друг е въпроса че не на всеки етикет пък ти пишат Е-тата и ние си мислим че вс е ок,тоест пишат ама не всичко,даже скоро по бтв имаше такова предаване-те сис лагат някви си химикали ама не го пишат на етикета Naughty

# 53
  • Мнения: 115
и аз се записвам да следя, макар че вече май ще се превърне в мания моето..ама не мога newsm78 все се старая.
И аз съм чела такава информация, че в кока колата, сокове и разни детски занимавки слагат такива "съставки", които водят до пристрастяване и които са особено вредни , но не се обявчват на етикетите.
За зърнените закуски казаха /по Новините БТВ/, че са много вредни  и канцерогенни за децата и дори смятаха да се заемат със забрана на рекламите им, че били с подвеждащо съдържание.
Знам, че чипсовете и зрънчо  също трябва да се внимава. Все се караме с бабите като довлекат в къщи "да си хапне детето" Mr. Green
Кажете за маргарина? И той май е една гадна химия, а? А в чистото масло пък има животински мазнини , т.е. вреден холестерол newsm78 Кое е по-добро за децата все пак?
Аз лично съм предпочела ч. масло, но Бг не купувам, че хич не им вярвам на нашите. Смесват с маргарин #Cussing out

# 54
  • Мнения: 297
Нищо не може вече да ме озадачи,просто днешно време кво ли няма  ThinkingВсичко е пълно с кви ли не неща.

# 55
  • Мнения: 4 753
Относно маргарина и маслото... Чувала съм, че маслото е по-добро, там вредният холестерол всъщност не е толкова вреден, защото се обработва от организма по някакъв особен начин и се оказва, че маргарина е по-вреден... Ще се поровя за информация, но не съм сигурна дали ще намеря, имаше едно научнопопулярно филмче, та от него имам такива спомени...

А живота на село, че е по-здравословен спор няма... Само че никъде няма абсолютно здравословен живот... В мастните депа на животните, живеещи на полюсите са открити минимални количества от пестицида ДДТ, въпреки че там никога не е пръскано с подобни препарати...

# 56
  • Мнения: 115
stelt77,  Hug Благодаря! Ако намериш инфото Praynig

Наистина май никога не можем да сме сигурни, че се храним здравословно Sad
Относно това ...моите колежки като разбраха, че се стараем  да живеем здр. и особено като отказах цигарите и ми викат: Аха явно ти си решила здрава да умираш smile3521

# 57
  • Мнения: 441
И на мен вече не ми се чета, ама все чета, чета,...   smile3529 и се ядосвам, ядосвам,...  newsm61 И аз вече не купувам готови супи, кола, но сладолед давам на детето. Правя й домашен - само от плодове и мляко, но и истински й купувам. Но виж с Нестле малко трудно се справяме, особено с тези реклами по ТВ. Онзи ден дядо й й донесе цяла кутия с пакетчета нескуик какао и кутия с банан, и към тях плюшен заек. Тя умря от кеф.  smile3516
Ох и ние така  ooooh!

# 58
  • Мнения: 537
petti, разбрах те още първия път, просто исках да стане диалог.  bouquet

 Wink Добре. Приятно ми е да си обсъждаме.
А по повод маргарина и маслото, моя мъж преди 10-на години е работил в месокомбинат и каза, че кремвиршите се правят от всичкото на пилето - месо,кокали, пера, каквото ви дойде на акъла, смилат го хубаво, наблъскат го със соя и тем подобни боклуци и ние после си мислим, че купуваме месо. А маргарина също е пълен с боклуци и ми е казвал как на маргарин, който му е изтекъл срока на годност се слага печат с нов срок и се пуска в мрежата и  после като си го вземеш от магазина,  отваряш и гледаш мухлясъл.  Sick И още много такива работи. Ядем у дома предимно масло, маргарин купуваме ако яко сме я закъсали и то само за нас. За малката винаги има масло. А колбаси не съм й давала и скоро няма да й дам, зрънчовци и разни там кубети и т.н. също, но разбира се когато ходим по градинките постоянно някоя мама или баба носи така че....надявам се от 3-4 пръчици нищо да не й стане.  Rolling Eyes

# 59
  • Мнения: 4 753
Не можах да намеря нищо на български (не се учудвам), но на английски има много сайтове butter vs. margarine, тъй че копирам първото, което ми напомня за въпросното филмче... Ако някой е "на ти" с английския, може да го преведе, щото моя милост ще напише някоя глупост и ще стане "Изгубени в превода"...  Blush

The difference between butter and margarine?

Both have the same amount of calories, butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams compared to 5 grams. Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter according to a recent Harvard Medical Study.

Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods, butter has many nutritional benefits where margarine has a few only because they are added! Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavours of other foods. Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years.

Now for Margarine, very high in trans fatty acids triple risk of Coronary Heart Disease, Increases total and LDL ( This is the bad Cholesterol), Lowers HDL cholesterol and this is the good one, Increases the risk of cancers by up to five fold, lowers quality of breast milk, decreases immune response, and decreases insulin response.

And here is the most disturbing fact......

Margarine is but one molecule from being PLASTIC..... (This fact alone was enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated, this means hydrogen is added changing the molecular structure of the food.)

You can try this for yourself, purchase a tub of margarine and leave it in your garage or shaded area, within a couple of days you will note a couple of things, no flies, not even those pesky fruit flies will go near it, (that should tell you something) it does not rot, smell differently... Because it has no nutritional value, nothing will grow on it, even those teeny weeny microorganisms will not find a home to grow... Why?

Because it is nearly plastic. Would you melt your Tupperware and spread that on your toast?


Origins: This
compilation began circulating on the Internet in June 2003, often under the title "Butter vs. Margarine."

Surprisingly enough, there is a fair bit of truth to it. According to the latest findings in the medical world, margarine can increase the risk of heart disease, depending upon the type of fat contained in the spread. Previously, the dietary villain in the development of coronary disease was presumed to be saturated fat, but new evidence points the finger to trans fat (also known as trans fatty acids). Although butter has its own set of dietary shortcomings, it does not contain trans fat.

In 1994, Harvard University researchers reported that people who ate partially hydrogenated oils, which are high in trans fats, had nearly twice the risk of heart attacks as those who consumed much less of the substance. Several large studies in the United States and elsewhere, including the Nurses' Health Study conducted by researchers at the Harvard School of Public Health, have also suggested a strong link between earlier death and consumption of foods high in trans fat.

Trans fats occur naturally in small amounts in some foods, including meat and dairy products, but most trans fats in the American diet are formed when vegetable oils are chemically changed to give them a longer shelf life. Cookies, potato chips, baked products, and the like are particularly loaded with trans fats.

The Food and Drug Administration, the National Academy, the National Heart, Lung, and Blood Institute. and the American Heart Association all recommend consumers limit their intake of trans fat wherever possible. Moreover, the federal government has insisted that by 2006 all food labels disclose how much trans fat products contain.

Until that labelling change comes into effect, consumers should be wary of any foodstuff that makes mention of containing "hydrogenated" or "partially hydrogenated" ingredients. They should also not make the mistake of assuming saturated fats are now good for them or no longer pose any danger to their health. This is not a time to be wallowing in butter.

http://www.alldeaf.com/general-health/14183-butter-vs-margarine.html

Общи условия

Активация на акаунт