Ти какво сготви? Снимай и покажи

  • 37 280
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 434
Да и аз искам Hug

# 31
  • Мнения: 6 017
Пепика справила си се страхото с декорацията.   bouquet
Тая торта мюсли много я правите. Ще взема и аз да спретна една.

# 32
  • Варна
  • Мнения: 2 097
Днес за закуска - отново палачинки. Трети ден, откакто си купих една мързелива джаджа за палачинки, нон стоп у нас това се яде.  Peace
Тази палачинка   cooking е със сладко от зелени смокини и течен шоколад. Към това изкушение има и чаша ароматно кафе с мляко kaffeetrmker_2 мммм.... само за заслабващи  newsm19


pep-4o Фърли една поничка насам. Заменям за палачинка, аа... кво ще кажеш? Party Peace


Привет и от мен! Страхотни сте вси4ки!  Hug Следя с интерес. По-късно ще се включа и аз със снимки. Каква е тази мързелива джаджа за пала4инки? Rolling Eyes Simple Smile

# 33
  • София
  • Мнения: 3 816
Тортичката е много лесна, лека и вкусна за лятото. Използвах стъклена купа, в която наредих няколко обелени и нарязани на тънко парченца праскови. Отделно нарязах на по- ситно няколко праскови, разбих две кисели млека, сложих едно пакетче желатин/предварително разтворен/ и една ванилия, разбърках и с лъжица внимателно изсипах сместа в купата върху наредените праскови. Най- отгоре наредих обикновени бисквити. Прави се от вечерта, за да може хубаво да стегне. Като е готова се обръща в плато или подходяща чиния. Аз захар не съм слагала, но който обича повече сладичко слага захар на вкус. Peace
Същата смес може да се сервира и в купички или чаши, като крем. Hug

# 34
  • Мнения: 549
Благодаря ти Гелева  bouquetНепремено ще се пробва/аз съм по сладкото  Joy Joy Joy/

# 35
  • Мнения: 6 017
Пържени люти чушлета със сол, оцет и олио

Бъркани яйца с червен пипер и сол

Сандвичи със сирене и яйца

# 36
  • Мнения: 9 109
Тази мюсли торта става ли да се направи с бисквити Закуска?

става, но сложи по-малко мляко, защото Закуската са сравнително меки бисквити е щи стане не-добре стегната тортата. 

# 37
  • varna
  • Мнения: 676
Да кажа че вече и аз се сдобих с фотоапарат и съм много доволна, сега имам повече стимул за готвене  Wink
Ето и днешния обяд
Салатка:


Паста фрути ди маре_



Линдита,страхотно е!Потекоха ми лигите,както обожавам морски дарове.А желираното кремче ми е любимо.Правя го с удоволствие.

# 38
  • Мнения: 9 109
Седмицата приключих с яхния - кокошка, бамя и картофи  Grinning


# 39
  • Мнения: 4 358
Линдита - пастата фрути ди маре изглежда страхотно. Как точно я направи.Искам точно така изглеждаща паста да направя - без много сос, и някаква подправка виждам се има наръсена - на черен пипер ми прилича newsm78.
Въобще ще се развам да споделиш рецептата.
От тортата на Гелева ми потекоха лигите Rolling Eyes Peace

# 40
  • София
  • Мнения: 3 816
А това сладоледче направих, като гребнах от киселото млекце за тортичката, в което прасковките си бяха пуснали от сокчето. Детето го хапна за нула време с голямо удоволствие. Peace

# 41
  • Мнения: 407
Пържени тиквички (обожавам ги, мога само това да си ям):


Салата от домати, краставици, моркови и магданоз:http://i161.photobucket.com/albums/t214/magitka/Culinary/Picture1744.jpg
Следобедното кафенце (Ice-coffee):


Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 09:13 от L e o

# 42
  • Мнения: 3 988
Lindita, обожавам рукола и много ме е яд, че тук няма. Дори и в най-скъпите магазини, в които съм ходила не продават.  Sad

sladunka_medunka, от твойте тиквички направо ми потекоха лигите. Аз не пържа, защото нямам нерви (а в момента и фритюрник).  Blush

geleva, твойта питка е страхотна. Намазана ли е с нещо отгоре, че да блести така или е от светлината?  newsm78 А тортичката от мляко и праскови ще я завътре днес, само трябва да изтичам да купя агар или пектин  за желиране (аз не ползвам желатин).

pepika, украсата на палачинката е направо фантастична.   chef


За обяд при нас таратор и вкусната питка с домати и маслини на Umbra. Мъжът ми иска да му я правя през ден, направо ми омръзна. Wink Този път е във вариант с пълнозърнесто и царевично брашно.

Таратора не го снимах.  Blush

# 43
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Бъни, оригиналната рецепта на пастата се казва спагети альо скольо и се приготвя от най различни морски дарове,  обикновено се прави с пресни продукти, но изисква повече време за приготовлението.
Аз имах един пакет замразени - от всичко по малко, и направо ги изсипах в тигана където в сгорещена мазнина са запържени предварително 2- 3 скилидки пресован чесън (може да се сложат цели и след като се зачервят да се махнат)  и малко лютив червен пипер. После се добавя половин чашка бяло вино и като видиш че почти се е изпарило и морските дарове са поели от вкусовете на чесъна и виното се добавят не повече от 4 пълни супени лъжици смляни домати, слагаш сол, черен пипер, магданоз, аз имах замразен наситнен и тези точици които се виждат са магданоз.
Отделно пастата я сваряваш и когато е готова я прибавяш в тигана с готовата смес.....направо я вадя с една вилица от тенджерата и директно слагам в тигана, дори и малко вода да изтече после ще се изпари. Бъркаш пастата и соса с две вилици хубаво на изключен котлон, и сипваш, може да се прибави още магданоз по желание в чиниите.


Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 20:43 от Lindita

# 44
  • София
  • Мнения: 3 816
 cubbit , с масло я намазах като я извадих от фурната. Peace

Общи условия

Активация на акаунт