Ти какво сготви? Снимай и покажи

  • 37 279
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 4 358
Линдита благодаря за рецептата  Hug.Ще я направя при първа възможност.
cubbit - ще споделиш ли как желираш с пектин newsm78.Интересна ми е технологията.
Ето как приключих седмицата аз
Тараторче с всички екстри - копър ,чесън и орехи Peace

и от Хека на фурна само че с добавка Хрупкави картофки на фурна - предварително леко сварени, оваляни с чесън на прах, червен пипер, сол, черен пипер и малко горчица.

Следващата седмица няма да готвя - отивам в малка почивка FlutterMr. Greenобаче ще ви следя Peace

# 46
  • Мнения: 1 283
Пепика справила си се страхото с декорацията.   bouquet

Благодаря, тъкмо мислех утре да правя твоят зелен фасул с картофите Peace
pepika, украсата на палачинката е направо фантастична.   chef
reverance reverance reverance Благодаря за милите думи на всички момичета!
       


Привет и от мен! Страхотни сте вси4ки!  Hug Следя с интерес. По-късно ще се включа и аз със снимки. Каква е тази мързелива джаджа за пала4инки? Rolling Eyes Simple Smile
Марчела, ето я въпросната джаджа, за секунди бъркам палачинки.


Пак в нея разбърках сместта за днешните шницели. Вечерята беше шницели, картофи на фурна с розмарин и пълнен домат със зеленчуци. Party



Лека и успешна седмица на всички и още по-големи вкусотии newsm10 smile3521
pep-4o много ти е хубава манджата, дай рецептата плийз Blush
 


Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 22:39 от pepika

# 47
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833


Вечерята днес беше - калмари в дом. сос който се получи доста подлютен



Сега с този фотоапарат много се въодушевих  Crazy

# 48
  • Мнения: 903
Ех, страхотни вкусотии. Особено яхнийката с бамята.

# 49
  • Мнения: 22 867

За вечеря шопска салатка, пилешки дробчета с лук на фурна, сладолед и сладки с извара.



# 50
  • Мнения: 9 109
Закуска Мързеливите чебуреки на Labrex. Labrex, сърдечни лагодарности  за вкусната рецепта    bouquet


# 51
  • Мнения: 3 988
cubbit - ще споделиш ли как желираш с пектин newsm78.Интересна ми е технологията.

Бъни, технологията е абсолютно същата като при желатина. Пектините поемат вода, при което увеличават размера си и образуват желе. Купувам си пектин на пакетчета и просто смесвам прахчето с каквото се налага според рецептата. За плодовата торта го смесих с киселото мляко.

Пектинът се прави от плодове, докато желатина от кости на животни. И понеже сме вегетарианска къща, не ядем желатин.
В Германия си купувах захар с пектин. Продава се и с желатин. Предполагам, че и в България има. Тук не съм купувала от тази захар, защото има пектин навсякъде.

Ето малко инфо за пектина:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pectin --- обща информация на английски
http://dieti.gbg.bg/tema.asp?razdel=10&temaN=73 --- за какво е полезен на български
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pektin --- отново за полезното действие на български

Извинявам се за дългия оф-топик,  Embarassed но мисля, че може да е интересен не само на Бъни!  Heart Eyes

# 52
  • София
  • Мнения: 3 816
cubbit , а едно пакетче какво количество течност може да желира така стегнато?

# 53
  • Мнения: 22 867
Закуска Мързеливите чебуреки на Labrex. Labrex, сърдечни лагодарности  за вкусната рецепта    bouquet

Много апетитно изглеждат! Heart Eyes   bouquet  И аз съм благодарна на рускините от готварските форуми, добре са го измислили - хем мързеливо, хем вкусничко. 

# 54
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
pepika, кажи моля те по-подробно какво представлява тази джаджа и от къде може да се купи. Това със секундното бъркане на палачинки ми звучи супер Peace

# 55
  • Мнения: 2 000
и аз се присъединявам към молбата на radinna Grinning
кажи ни Пепика за тази твоя джаджа по -подробно Hug

# 56
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
cubbit, и аз съм веге и не ям желатин.
ползвам агар.

до сега не съм успяла да желирам успешно бита сметана.
да имаш технологията за това?

иначе аз сега си купих едно прахче, нямам идея как се казва на български, пак е изцяло растителен продукт (щом си била в ДЕ на немски е johannisbrotkernmehl).
като сложа малко в прясното мляко и разбия с миксера и става на пяна като бита сметана Laughing

# 57
  • София
  • Мнения: 3 816
Днес салатка и грах с картофи .

# 58
# 59
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
Не съм pepika и се извинявам за нахлуването, но мога да дам някаква, макар и малка информация за тези съдове( стига да са същите). Доколкото си спомням се купуват само от дистрибутор, имаше и друга подобна купа за замесване на тесто( в която само се смесваха продуктите и се затваряха плътно с капак).  След втасването се чува ясен звук - значи е готово( става много бързо) .
 pepika,   bouquet и аз очаквам повече подробности - цени ,представител  Hug

Общи условия

Активация на акаунт