Re: Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 5-та тема

  • 65 093
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 3 816
За следобедна закуска "Сладоледен пай" от филмчето "Ягодов сладкиш" пак по идея на дъщеря ми /сега е на тази вълна/ Simple Smile
Блата се прави от смляни  на трохи вафли, разбъркани след това с масло. /Аз използвах робота/ Полученото тесто се разстила в тавичка, като много добре се притиска, пече за около 7-8 минути в предварително загрята фурна. След като изстине блата,  върху него се слага  леко омекнал сладолед. Оставя се в камерата да стегне и след около два часа е готов за консумация. По желание се слага и сметана. Peace

# 286
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Днес правих реване  Hug



Лабрекс, страхотни гъсенички, много обичам комбинацията от тесто с кренвирш  Hug

# 287
  • Мнения: 11 607
Лабрекс, страхотен кекс! Благодаря ти! HugМного, много вкусен!

Аз го направих с кисело вляко, което ми се стори рядко и не го разреждах с вода. И не загрявах на котлона,а за 25-30 секунди сложих купата в микровълновата.....Разкошен вкус! Благодаря още веднъж! Пеках го в кръгла, не много голяма тава, но ми хареса външния вид, а зебрата(редуването на бяла и черна смес)я направих едно към гьотере.....



# 288
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, страхотен кекс! Благодаря ти! HugМного, много вкусен!



Маме, ама ти си цяла фурия! Кога пита за рецептата, кога спретна кекса? Страхотно изглежда!  bouquet  chef

У нас за вечеря старите кюфтета с нова премяна:




и едни вкусни макаронки, които стават и за гарнитура и за самостоятелна манджа.

# 289
  • Мнения: 11 607
Продължавам по реда на излизане на продукцията:

Купата с таратор, която сложих вече в хладилника, за да се изстуди.....




Чесновите хлебчета....Тъй като бях пуснала вече хлебопечката, когато се даде рецептата....аз бях вече започнала.....Смесих бяло, царевично, пълнозърнесто, ленено и сусамово брашно, зехтин, чесън на прах и натурален, шарена сол, кисело мляко, копър. Втаса в машинката и после се усетих,че имам малко кашкавал и масло, и пуснах машинарията само на първоначалното замесване от 2-3 мин. и ето го резултата(нещо тази вечер външния вид ми куца......но все пак тук вярвам не е Лувъра......):

# 290
  • Мнения: 1 799
labrex, какво да кажа... Пак съм на твоя вълна  Laughing
и за да не плагиатствам непрекъснато, ето и нещо лично мое - нещо като пърленки а кашкавал и чесън и мноооого масло. Тестата са ми страст  Embarassed Тези питки вървят много със сметанови сосчета с жулиенчета, а и само с тях човек може да се нахрани

# 291
  • Мнения: 22 867
labrex, какво да кажа... Пак съм на твоя вълна  Laughing ...........и за да не плагиатствам непрекъснато, ето и нещо лично мое - нещо като пърленки а кашкавал и чесън и мноооого масло. Тестата са ми страст  Embarassed

curly sue , и аз обичам тестени неща, обичам да меся, правя го на ръка. Това е печеният вариант на гъсеничките, нали?
По отношение на плагиатстването - плагиатствай колкото си искаш, аз да не мислиш, че съм ги измислила Grinning. Да са живи и здрави рускините от форумите,там си намирам много вкусотийки и интересни неща. И не само в руските.
Дай по-конкретна рецепта на тези "нещо като пърленки". Много вкусно изглеждат, направо като баница!  bouquet

# 292
  • Мнения: 1 799
Веднага казвам.  "Нещо като пърленки"
Тесто за питка, пица, универсално... След втасването се премесва, взима се топче и се разточва или раздърпва според размера на тавичката. Да стане тъничко. През това време намазнена тавичка се сгорещява добре във фурната, за да хване пърленката хрупкава коричка отдолу. Вече добре нагрята, тавичката се вади, тестото се полага в нея. Отгоре богато с кашкавал на ситното ренде и чесън - пресен или на прах. Муш във фурната за 10-15 минути до зачервяване, вади се и се маже с масло или маргарин. Яде се топло. Важно е да не се препече, че ще стане твърдо. Иначе няма нищо общо с баница - много е тъничко, душичка.
ПП: Като се сложи тестото в тавата, се нарязва на парчета още сурово и после лесно се разпределя.

# 293

Общи условия

Активация на акаунт