Ларедутска машина за хляб !!!

  • 29 134
  • 314
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 3 640
Всички ли се борим с "пораженията" от празниците?  Whistling
Моята машина събира прах тези дни. На диета съм и не искам да ми замирисва и за секунда на топло хлебче.  Laughing

# 271
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Аз всеки божи ден въртя тесто за пица и правя или пица или хлебчета с кашкавал, хванах и цаката.  Mr. Green
За диети има време, още не са ми на дневен ред май.
Някой с хубав кекс няма ли да се похвали?

# 272
  • Мнения: 1 111
Сън,аз се каня тези дни да скривам машинката,че бъркам тесто за фокача и всеки ден правя поне по 2.Страхотна вкусотия става и се изяжда за минути,резултата е +2кг. ooooh!

# 273
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Това фокача на фъча ли му викаш така?
Ако не е той дай рецептата щом е толкова вкусен, нищо че е калоричен.  Mr. Green

# 274
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Фокачата е плоска питка, може да е със сирене, кашкавал и т. н.

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Идея си нямах даже, че е това.  Blush
В такъв случай тя може да си се прави като тестото за пицата, нали или има друга рецепта?

# 276
  • Мнения: 1 111
Valeria,фокачата е италианска питка.Рецептата която имам е за голяма машинка,затова правя на око.Продуктите са: картофи или картофено пюре, *аз слагам 3-4 с.л пюре на маги*,2 мерителни чаши брашно,150мл.вода,мая,захар,сол,олио.
Картофеното пюре разтварям във водата,добавям към 2-3 с.л олио и след това всичко по ред в машината.Програмата е за бъркане и месене.След като е готово тестото оформям питка и оставам да почине към 30м. *може и без*,правя дупчици с пръст по питката и поръсвам с морска сол. В рецептата пише,че се намазва обилно с олио,но аз не го правя.Пече се 20-30м.на 220градуса.
Довечера ще ви пусна оригиналта рецепта Peace

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 11:52 от калисто

# 277
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
О, това ще се пробва, много ти благодаря за рецептата!  Grinning
А питката я оформяш като питчица, кръгличка нанли, не нещо разточено като пърленка?

# 278
  • Мнения: 1 111
Ето рецептата:
Фокача от Генуа с картофи
2 картофа (150г )
400 г брашно
2  ч л сол
7 г суха мая
150 мл зехтин
1 с л захар
100 -150 мл  прясно мляко

. Картофите се сваряват заедно с кожата. обелват се и се намачкват.
. Маята се разтваря в топлото мляко заедно със захарта.
. Брашното се пресява на кладенец и вътре се излива прясното мляко със шупналата мая.
. Прибавя се картофеното пюре, 100 мл зехтин и солта.
. Омесва се еластично тесто (ако е сухо се прибавя малко топло прясно мляко/вода).
. Тесто се поставя в намаслена купа и се покрива.
. Тавата за печене се намаслява обилно със зехтин.
. След 45 минути се премесва и се оформя кръгла/ правоъгълна фокача  и се поставя в тава.
. Отново се покрива и се оставя да втаса за още 45 минути.
. В това време фурната се нагрява до 220 С.
. Преди печене фокачата се надупчва и се намаслява обилно със зехтин и се поръсва със сол
. Пече се около 15-20 минути до златист цвят.
. Изпечената фокача се намаслява със зехтин.

# 279
  • Мнения: 3 640
Oooo, това изглежда страхотно! Ще пробвам непременно. Благодаря за рецептата, калистоHug

Още 2 седмици диета и вадя машинката "от архива".  Mr. Green

# 280
  • Мнения: 135
От къде мога да закупя тази машина и колко струва?

# 281
  • Пловдив
  • Мнения: 332
Калисто ,мила,тамън се наканих за диета и ти изскочи с тая фокача  Laughing Laughing Laughing
Днес ще да е ,че от утре я заключвам машината и  Whistling Whistling Whistling

# 282
  • София
  • Мнения: 11 119
И аз мисля да я пробвам утре фокачата.  Wink

# 283
  • Мнения: 2 631
Valeria,фокачата е италианска питка.Рецептата която имам е за голяма машинка,затова правя на око.Продуктите са: картофи или картофено пюре, *аз слагам 3-4 с.л пюре на маги*,2 мерителни чаши брашно,150мл.вода,мая,захар,сол,олио.
Картофеното пюре разтварям във водата,добавям към 2-3 с.л олио и след това всичко по ред в машината.Програмата е за бъркане и месене.След като е готово тестото оформям питка и оставам да почине към 30м. *може и без*,правя дупчици с пръст по питката и поръсвам с морска сол. В рецептата пише,че се намазва обилно с олио,но аз не го правя.Пече се 20-30м.на 220градуса.
Довечера ще ви пусна оригиналта рецепта Peace



звучи много вкусно, а пробвала ли си на основна програма да я оставиш в машинката?  newsm78

# 284
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Искам да ви кажа, че това нещо е уникално вкусно!  eat
Калисто, жива и здрава да си, че я сподели!  Grinning
Аз обаче лекинко я преиначих разбира се и вместо вода слагам пр. мляко, също и 1-2 суп.л масло.
Разделих я на няколко малки топчици и така я оформих като питка /цветенце/, не съм я дупчила само я понамазах с олио, сега забърквам втора серия.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт