Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 786
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 555
Тортите ви са невероятни Peace

Аз например търся с кого да поделя бързосъхнеща маса  Mr. Green

Пиши ме сред кандидатите, които искат да си поделим бързосъхнеща маса - тази, която ми прати много ми хареса  Peace Hug

# 241
  • Мнения: 1 854
van444e(все ти забравям третата 4-ка Mr. Green и се врьщам да си я дописвам), аха, ясно.Тортичката изглежда голяма, като гума на Пежо 607 Wink и стига си хвалила принтера, защото само с неговото лого нямаше такава хубава торта да се получи Crossing Arms Grinning
laskova, с какво намазя звяра, е така хубаво льщи?
Rumya, мн. е красива!Аз си позволих да разгледам пак и др.ти торти и пак се вьзхищавах на тази за "тортеното предизвикателство"
silrai   bouquet
Албена, тортите ти са разкошни и изглеждат мн.вкусни.Би ли споделила някоя изпитана рецепта за шоколадова торта, с блатове от шоколад?Искам да правя шок.торта за идната седмица, чудех се дали да е Трюфел,но реших да е друга.Ако е и с красива и идейна декорация ще е още по-добре.Благодаря предварително!

# 242
  • Мнения: 373
Ванче - за оцветяването душа мога да ти пусна линк към един пост, но хайде ще те цитирам ... Laughing...с гъбка и боичка за яйца разтворена в алкохол и глюкоза, точном по твой съвет. Междудругото не съм снимала, но оцветих теста точно с боя за яйца разтворени във водка и глюкоза ( позавря в МВ) и станаха невероятно наситени цветове, а тестата не мръднаха като консистенция....много съм доволна!!! Гумата да не я ядат, спокойно може да мине за резервна, мнооооооого е реалистична!!!  bouquet

shemet_neveroiaten Две са тортите,но са само блатове, нямат никакъв крем, ито са заглаждани с масло, защото детенцето е мноооого алергично.

# 243
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
shemet_neveroiaten Две са тортите,но са само блатове, нямат никакъв крем, ито са заглаждани с масло, защото детенцето е мноооого алергично.
Какви са блатовете за алергично дете? Между другото правих една торта дето е само блат няма крем но е пък с доста шоколад в блата и на вкус беше много прилична.

# 244
  • София
  • Мнения: 2 114
Няма да си легна навреме и тази вечер...невероятни неща сте направили и то само да един следобед!!!!!

Албена, много благодаря за рецептата и показаните постъпкови снимки:) Тортата е много красива!

silrai, невероятни торти, дано рожденничката даде да се срежат...Чудя се как на понито главта (тя нали е пак торта) стои...Просто тези 3-измерни торти много ме впечатляват. Има ли крем тортата-пони?

Ванче, чудна работа си свършила! Тортата е много добре изпипана, за ефекта няма нужда да говоря след толкова много преди мен - като истинска е:))) Супер видео! Отдолу как я заобли така, сякаш е повдигната малко над подложката...?

Нещо май пропускам...

Mimito, ще трябва ли да се посъберем за обща поръчка или всеки като е готов да си поръча нещо от Илчовски да ти се обади?

# 245
  • Мнения: 373
shemet_neveroiaten Две са тортите,но са само блатове, нямат никакъв крем, ито са заглаждани с масло, защото детенцето е мноооого алергично.
Какви са блатовете за алергично дете? Между другото правих една торта дето е само блат няма крем но е пък с доста шоколад в блата и на вкус беше много прилична.


Едната е Crazy chocolate Cake, а другата е един постен сладкиш със сладко. Шоколад не мога да сложа, защото е алергичен към белтъка на кравето мляко, а маслото не мога да заменя с маргарин, защото вече и в него можело да има следи от млечен белтък, а при това дете се проявява реакция дори и от капка мляко.

# 246
  • Мнения: 1 271
Момичета благодаря за успокоението-Рожденничката си хареса тортата, ама много. така с две думи да разкажа-първо рожденничката като си видя тортата, направо зяпна.След това когато дойде време да духа свещчката-всички ахкаха-включително и от съседният рожден ден.Рожденничката от съседният рожден ден заряза тортата си и дойде да гледа нашата!!!Е това не го бях виждала , а да си призная честно и да ми го бяха казвали-нямаше да го повярвам.
За пълнежа на тортата-рула-домашно приготвени-с масло и конфитюр, не успях да направя, за това са купени рулата, а кремчето е мляко, масло и крема сирене!

Ванче, страхотна гума.   bouquet Невероятна!!! Отивам д гледам снимки-стъпка по стъпка и клипчета  Hug

# 247
  • Мнения: 634
Танита,сметаната винаги я държа в хладилника и я вадя когато я разбивам.Случвало ми се е през лятото по някого да не се втвърди ,но това е много рядко.Работи се много хубаво с нея тя е от разтителен произход.
Руми този сироп е за торта 0т 8 бр. яйца тортата е с диаметър 24см. и височина без украсата 6 см.
Оранжево небето аз правя пандишпанови блатове ,като слагам към брашното какао,а към масленият крем разтопен шоколад.Ако имаш въпроси относно приготвянето питай ще ти обясня.

# 248
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Албена направо ми е жал как те изтормозихме с въпроси ама всички искаме да знаем  Hug  bouquet Благодаря ти за търпението и доброто желание да ни разкажеш.

# 249
  • Мнения: 452
Албена сподели, моля те, като слагаш захарните цветя върху сметаната не ти ли се разтопяват?И не ти ли е по-изгодно да си купуваш готови блатове,нали каза че можеш от доставчици да зареждаш.Аз например си купих цял кашон блатове 20бр.и ми излизат на 0.75лв./бр.от доставчик.

# 250
  • Мнения: 1 271
Дими, главата на понита също е торта-блат с крем-моделаж.Ами стоеше си добре до тази сутрин и видях, че леко се е наклонила, а трябваше да се транспортира тортата на около 10-тина км т нас и за това направих това пънче под главата на кончето.
А за това, че рожденничката не даде да се среже куклата е истина-ато ревна това дете...малее не е истина.И так си отнесоха куклата-цялаАбе 30 човека ядоха от понито, добре че го направих малко по големичко.Да видиш пророк излязох, че за куклата може и да бият отбой...

# 251
  • Мнения: 1 965
.....Аз например си купих цял кашон блатове 20бр.и ми излизат на 0.75лв./бр.от доставчик. 
#Shocked #Shocked #Shocked
Ей, такива очички изцъклих от това изказване....
Ще споделиш ли тази невероятно интересна информацийка...... Може и на лични, ако няма да се приеме добре тука...
Отдолу как я заобли така, сякаш е повдигната малко над подложката...?
Не е повдигната.... издълбана е. Точно пък тази снимка съм я пропуснала.... Извинявам се за което......  ЕТО ТАКА. С остър нож изрязах около 1 см навътре.
Ванче - за оцветяването душа мога да ти пусна линк към един пост, но хайде ще те цитирам ... Laughing...с гъбка и боичка за яйца разтворена в алкохол и глюкоза,
Абе...... заприлича ми на мене на моята десантна история с танка на малкия.... ама реших да видя дали няма нещо по-интересно от моите експерименти.......
А за това, че рожденничката не даде да се среже куклата е истина-ато ревна това дете...малее не е истина.
Аааа.... смя ми се на мене преди време, нали? Като ви разправях аз на последния учебен ден как едно момиченце ми каза че съм лоша и че съм заклала Барбито..... Нека ти сега, да видиш какво ми беше не мене.....
За себе си съм се зарекла: правя ли Барби, или няма да присъствам, или не се наемам вече аз да го "коля"..... Peace
Мисля да отдъхна малко от торти..... поне 10тина дни ще съм наблюдател...... и ще си вляза пак в ролята на свекърва и само ще ви надзиравам  bowuu

# 252
  • София
  • Мнения: 2 114
silrai, Ванче, много ви благодаря за разясненията:)))  bouquet

# 253
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, какво правите ?!?!? Един ден не съм влизала и имам над 3 страници за четене. А тортите от хубава по-хубава.
То не беше двойна с калинки, торта за прощъпулник, динозавър, гума, рисувана, есзеро с лилии, барби с пони... малеее, не мога да запомня всичко и да ви изредя. Страхотни сте и продължавайте все така   bouquet

# 254
  • Мнения: 555
Вчера ми написаха една рецепта за фондан за фигурки и покриване на торта от една сладкарка в Канада:
 " на водна баня като заври водата се слага 1с.л. желатин, разтворен в 3 с.л. вода, когато желатина се втечни се добавят 3с.л. мед и 1л. глицерин , като добавяш тези неща разбъркваш сместта и почваш да добавш пудра захар когато вече не може да се бърка с лъжица го изсипваш на масата и започваш да го месиш. За това количество трябват около 4 до 6 чаши пудра захар за да стане като тесто (издържа около 2 седмици, но след месец вече се втвърдява и не може да се използва. Може от първия път да не успеем да го замесим (така че е хубаво да се намали наполовина количеството). "  Peace

П.П. Ако е публикувано вече, моля да ме извините  Hug

Общи условия

Активация на акаунт