Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 784
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 965
Теди, това е рецептата на сладкарница Лагуна но без глицерин. Бяха ми я дали в килограми /помня само че захарта беше 24 пакета и дори не я пресяват/. Тогава я разцепих на милиграми и пробвах, но не стана нещо работата и затова нищичко не казах. Уж, са ми обещали да  ми покажат нагледно, ама младежа е младоженец и не искам да го тормозя...
Той твърди, тестото става снежно бяло и много пластично..... но всичките тия продукти ги месел огромен робот-миксер, а не тенджерки и тиганчета..... Ако някой се жертва и пробва и ако му хване цаката - да докладва....
Ха! Продължава само, автоматично да се кодира името на сладкарницата...... Няма значение hahaha

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 09:50 от van444eto

# 256
  • Мнения: 634
barcela,аз предпочитам да си ги правя сама,пък и по складовете мисля че предлагат платки,а пък аз правя блатове.Като правя блатове единият излиза  1 лв.

# 257
  • Мнения: 208
Добро утро
аз може да звуча като спам ама сега се връщам да попрочета какво съм изпуснала по темата последните седмици и възникнаха някои въпроси.

Аталанта, аз да попитам че мернах в някоя от пропуснатите от мен теми някаква консистенция с която си направила пътеката към приказния си замък. С риск да стана досадна опиши моля какво е и какви качества има освен че е удобно за дообработване на обемни форми - за това само си вадя заключения по снимките.

Ласкова, от какво направи такива убедителни тичинки на лилиума има ли стъпка по стъпка с тези цветенца

Ванче, извинявай ама това магазинче не разбрах къде е а и наоколо има доколкото разбирам ценни магазинчета с боички може ли пак да повториш инструкциите

# 258
  • София
  • Мнения: 2 658
laskova,много ти е хубава тортичката
silrai, страшна си ти с тези 3D торти
Ванче,твоята гума е уникална  Grinning
Албена, мен ме интересува, как правиш самия отпечатък върху варната? Сама си прерисуваш или ползваш картинка? Аз много се измъчих с моята. Ползвах супер мек молив за контурите, но много се размазваше върху фондана. Накрая минах с игличка, но фините кунтури се сливаха и трябаше сама да си ги рисувам.

Mimito, аз определено искам да се включа в заявката, така че дайте да се разберем къде да се доуточняваме за поръчката.

# 259
  • Мнения: 208
забравих по- горе момичета не може ли някъде в началото на темата да кичнете линкче към актуалното към момента тортено предизвикателство. Аз май няма да мога да участвам но поне ще сте ми под ръка да ви се радвам когато мога

# 260
  • Мнения: X
От събота вечерта не съм влизала и имам да чета 4 страници... Twisted Evil

А тортите са от хубави по-хубави...събирам си аз идеи... smile3508 newsm74

badem,благодаря за отговора...имах идея за нещо подобно за 15.09 ,но не бях в града и ми се размина,но не е късно...човек като има мерак,повод ще си намеря... Peace

Бъни,аз писах някъде в първите страници,че опитах да разточа и покрия тортата с цветенцата с марципана от Метро,но не успях...много се късаше,месих го и с нишести и с пудра захар иняма и няма...къса се и това е...А мисля Ванчето беше писала /аз като питах/  че е опитвала и го е разточила с пудра захар...Иначе добре се оцвети ,стана наситено оранжево,точно както исках,но не успях да го разточа на чаршаф...

Това е първото покритие,което ми се опъва... smile3511 ама съм го прибрала и пак ще опитвам,в краен случай...на фигурки ...

# 261
  • Мнения: 634
Petia taq,аз нямам рисунка върху марципан варна,но след ,като застелеш тортата изчакай я поне 1 ч. и тогаво рисувай.Аз рисувам върху сметана,но ако ми се налага върху марципан да рисувам ,може би ще действам направо с разтопеният кувертюр.

# 262
  • Мнения: 492
АЛБЕНА какво представлява този куветрур

# 263
  • Мнения: 484
Момичета,от няколко дни съм болна,барабар с децата и направо ми се разказа играта и рядко влизам да ви чета,но пък вие сте направили страхотни торти!!!!Браво на всички ви!!!
Най ме утрепа гумата на Ванчето!!Направо е като истинска,уникална е!
Поздравления за всички!!
Свекър ми има в петък рожден ден и може би ще правя две торти или само една ще видим. newsm78

# 264
  • Мнения: 1 965
Преди време ви застрелях с лошите новини от КАУФЛАНД...... помните, нали?
Сега за компенсация ще се опитам да ви зарадвам с някои НОВИНКИ.
Тъй като напоследък тази сладка тема се претоварва с повтарящи се и преповтарящи се въпроси относно Фирма ИЛЧОВСКИ, си позволих да създам нова темичка, която можете да прегледате.
Преди това да кажа, че преди около час, разговарях директно с управителя на фирмата и мисля че постигнах напредък. За да не разтягам повече локуми тук, вижте това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332531.new#new

Благодаря на Мимито, която беше готова да се принесе в жертва и да напълни една влакова композиция с продукти..... Мименце, няма да ти се размине, мисля да те ползвам за трето око - директно там на място. Мисля си да те назначим за информатор, или Агент-провокатор..... Joy

# 265
  • някъде там
  • Мнения: 1 467
Здравейте!
Тъй като нямам време да се ровя по темите назад Embarassed, искам да ви попитам как се правят обувки , за украса.Ще правя питка за прохождане на малката и искам да я украся.
Благодаря предварително  bouquet

# 266
  • Мнения: 634
svetlane,това е марципан(шоколад).това всъщност е шоколад,но с по голямо съдържание на палмово масло.Или по точно шоколадова имитация.
Ванче,тази тема за пазаруването си я бива.Кувертюрите направо са без пари.

# 267
  • Мнения: 1 965
илонитка - ЗАПОВЯДАЙ!!!
nandelche - Ако имаш в предвид магазинчето на пазара: ЕТО ТУК съм обяснила къде е.
nandelche - Ето ти линка, моля......
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=326800.0
Иринка да се лекува по-бързичко и да дава тортите...
Албена -  Няколко пъти се каня да те питам, и все се отплесвам.... Спомена че слагаш захар в тази сметана. Каква захар - кристална или пудра, и кога започваш да я добавяш. В смисъл накуп ли я ливваш още в началото или в някакъв момент я добавяш на части? Направо се втрещих че се добавя захар....

# 268
  • Мнения: 208
Благодаря

# 269
  • Мнения: 373
nandelche тичинките не лилиума са от жички (стебълцата), моделираща маса (самите тичинки или както там му се казва) леко навлажнени и потопени в буркана с мляно кафе.

Общи условия

Активация на акаунт