Приготовление 20 минутки.
Някъде в един руски сайт видях тази идея за Тирамису в чаша.
Реших да пробвам , тъй като в момента нямях бишкоти , реших да сложа бисквити. То пък взе , че стана супер с бисквитите и реших да споделя с вас рецептата.
Тирамисуто иначе го ометохме за нула време... ... и ми се даде поръчка да го правя всеки ден..
Продукти:
250 гр Маскарпоне
4 яйца
75 гр пудра захар
1 пактче ванилия
някакъв вид ронливи бисквити
150 гр студено силно еспресо
3 с. л. ликьор, ром или коняк / който желае, може и без алкохол /
какао за поръсване
настърган черен на едро шоколад за украса
Приготовление:
За да стане крема пухкав, всичко се разбива по отделно, и после внимателно се смесва.
1.Варите кафе еспресо, което като е готово го оставяте да изстине.
2.Отделяте белтъците и ги разбивате с миксер на пяна.
3. В друг съд разбивате жълтъците с пудрата захар и ванилията.
4. После с лъжица внимателно прибавяте Маскарпането , като продължавате да разбивате.
5.После прибавяте белтъците и пак бъркате дкато се смесят добре заедно.
6. Към изстиналото кафе прибавете 2-те лъжици алкохол.
7.В тази смес потяпате бисквитите.
След това ги трошите с пръсти на парченца и ги слагате в чашата, да покрият дъното.
8.Допълвате чашата с крема.
9. Ръсите отгоре с какао и настъргвате черния шоколад и слагате в гладилнкика да се охлажда за поне около 2 часа.
Става фантастичен пухкав крем!