Тирамису в чаша!

  • 8 951
  • 36
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 3 674
Цък!Тирамису в чаша!
Приготовление 20 минутки.



Някъде в един руски сайт видях тази идея за Тирамису в чаша.
Реших да пробвам , тъй като  в момента нямях бишкоти , реших да сложа бисквити.  newsm78 То пък взе , че стана супер с бисквитите и реших да споделя с вас рецептата. Hug

Тирамисуто иначе го ометохме за нула време... Crazy...  и ми се даде поръчка да го правя всеки ден.. Joy


Продукти:

250 гр Маскарпоне
4 яйца
75 гр пудра захар
1 пактче ванилия
някакъв вид ронливи бисквити
150 гр студено силно еспресо
 3 с. л. ликьор, ром или коняк / който желае, може и без алкохол /
какао за поръсване
настърган черен на едро шоколад за украса

Приготовление:

За да стане крема пухкав, всичко се разбива по отделно, и после внимателно се смесва.

1.Варите кафе еспресо, което като е готово го оставяте да изстине.

2.Отделяте белтъците и ги разбивате с миксер на пяна.

3. В друг съд разбивате  жълтъците с пудрата захар и ванилията.




4. После с лъжица внимателно прибавяте Маскарпането , като продължавате да разбивате.



5.После прибавяте белтъците  и пак бъркате дкато се смесят добре заедно.




6. Към изстиналото кафе прибавете 2-те лъжици алкохол.


7.В тази смес потяпате бисквитите.

      

След това  ги трошите с пръсти на парченца и  ги  слагате в чашата, да покрият дъното.




8.Допълвате чашата с крема.

9. Ръсите  отгоре  с какао и настъргвате черния шоколад и слагате в гладилнкика да се охлажда за поне около 2 часа.





Става  фантастичен пухкав крем! Heart Eyes 




Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 22:18 от ЧервеноВинце

# 1
  • Мнения: 57
СТРАХОТНО  Peace

Задължително ще се опита.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 890
    Оффф, Винце, пак страхотна рецепта, малеее тез снимки очите ми останаха в тях.  Crazy Още утре ще я пробвам !  Sunglasses
    А това сирене има ли го в Бг ?

# 3
  • Мнения: 655
направо ме удари у земята с рецептата и със снимките!заслужаваш медал Hug
Mirena 80, сиренето го има в Пикадили и Метро Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 1 890
 Мерси !  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 2 803
Ще го пробвам. Звучи страхотно.  bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 2 019
Много е хубаво, но не ви ли е страх от суровите яйца?

# 7
  • Мнения: 5 001
Мен всъщност точно това ме спира....Суровите яйца.....
Иначе изглежда страхотно Червено Винце   bouquet  bouquet  bouquet

# 8
  • Мнения: 804
А какво е маскарпоне newsm78

# 9
# 10
  • София
  • Мнения: 1 890
    Ами аз имам домашни яйца в момента в хладилника... не се бях замисляла, честно казано.  newsm78 Ама Винцето с тия снимки ме омагьоса !  Crazy

# 11
  • Мнения: 265
 Супер е   bouquet

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
О, не се и съмнявам, че е нещо невероятно!  Peace

# 13
  • Мнения: 3 674
Много е хубаво, но не ви ли е страх от суровите яйца?
Ако Тирамисуто се изконсумира за 24 часа,  hahaha /което не беше проблем за нашето семейство/  то няма никакъв проблем.  Peace

За всички  видове торти с такъв тип крем, не  се препрепоръчва дълго застояване  в хладилника.
Но това нещо е толкова вкусно, че едва ли ще се застои.  Laughing

# 14
  • Мнения: 952
Винце, пак си се развихрила в кухнята мила.  Hug
Благодаря за страхотната рецепта. Правих почти по същата рецепта тирамису, но идеята в чаша много ми допада. Потвърждавам, че вкуса на крема е божествен и няма как да се застои. Никой не устоява на подобно изкушение  Mr. Green

# 15
  • София
  • Мнения: 2 019
Много е хубаво, но не ви ли е страх от суровите яйца?
Ако Тирамисуто се изконсумира за 24 часа,  hahaha /което не беше проблем за нашето семейство/  то няма никакъв проблем.  Peace

За всички  видове торти с такъв тип крем, не  се препрепоръчва дълго застояване  в хладилника.
Но това нещо е толкова вкусно, че едва ли ще се застои.  Laughing

Че ще се излапа бързо не се и съмнявам, но яйцата от магазина малко ме притесняват. Щом казваш обаче, че няма страшно може и да пробвам. Толкова ми се яде тирамису...

# 16
  • България
  • Мнения: 1 090
Супер лесно изглежда,трябва да се опита Laughing
Аз оба4е съм фен на другото тирамису,което правиш ,искам рецепта,плийз! Praynig

# 17
  • Мнения: 655
червеноВинце,какви 24 часа,ми то у дома няма да може да остане и 20 минути,мъжете ще го унищожат мигновенно Laughing

# 18
  • Мнения: 2 199
Изглежда много вкусно  Laughing
Аз се страхувам от използването на сурови яйца, но в интерес на истината съм хапвала тирамису в заведение и си имаше белтък  Confused (вкуса на сурови яйца не го обичам много  Sad  и го усещам )
Но идеята може да се ползва.... На мен ми хрумва маскарпоне със сметана примерно пак в чаши  Hug

# 19
  • Мнения: 3 674
Винце, пак си се развихрила в кухнята мила.  Hug
Благодаря за страхотната рецепта. Правих почти по същата рецепта тирамису, но идеята в чаша много ми допада. Потвърждавам, че вкуса на крема е божествен и няма как да се застои. Никой не устоява на подобно изкушение  Mr. Green
smile3521

shoshi... крема на оригиналното Тирамису си е такъв, без варене, заради сиренето Маскарпоне.  А аз като малка  съм пила сурово яйце за подхранване на организма, под надзор на майка ми...и беше ужасно гадно нещо  Joy

# 20
  • Мнения: 3 674
Изглежда много вкусно  Laughing
Аз се страхувам от използването на сурови яйца, но в интерес на истината съм хапвала тирамису в заведение и си имаше белтък  Confused (вкуса на сурови яйца не го обичам много  Sad  и го усещам )
Но идеята може да се ползва.... На мен ми хрумва маскарпоне със сметана примерно пак в чаши  Hug
Повярвай ми...вкуса на яйцата въобще не се усеща. Крема е много пухкав... като разтопен сладолед е.  Heart Eyes А за сменатаната...хм, тя не може да замести специалния вкус на маскарпонето, вече ще е друг вкуса на крема.  newsm78


червеноВинце,какви 24 часа, ми то у дома няма да може да остане и 20 минути,мъжете ще го унищожат мигновенно Laughing
Да...вярвам ти!  Laughing И в нашата къща се случи същото...Направих го на обяд, и довечерта нямаша крем Crazy

# 21
  • Мнения: 3 674
Супер лесно изглежда,трябва да се опита Laughing
Аз оба4е съм фен на другото тирамису,което правиш ,искам рецепта,плийз! Praynig
Норче...ми то е същото Тирамису  душко , което  яде у нас Joy 

 Само че тука  е в чаша и вместо бишкоти,  е с ронливи бисквитки/много ми хареса с тях/ ...и с настърган шоколад. Иначе  Тирамисуто се ръси само с каков прах, без шоколад.

# 22
  • София
  • Мнения: 2 019
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.

# 23
  • Мнения: 3 674
shoshi, да , разбирам...обаче  оригиналната рецепта на Тирамису е с яйца. В цял свят така го правят- с яйца.  Laughing  Явно има разлика, щом такава е рецептата.

 Ако сложиш вместо яйца , сметана..то вече няма да е италианско Тирамису, а  ще е някакъв сметанов крем. Пак ще е хубав, но няма да е същия вкус  като на десерта Тирамису. Peace

Пусти италианци...знаят как да го  направят.  Wink

# 24
  • Мнения: 2 199
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.

Точно това имах предвид! Да се заместят яйцата със сметана.
Разбира се, че вкуса няма да е същия, но ще е по мой вкус  Crazy  Mr. Green

# 25
  • Мнения: 3 674
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.

Точно това имах предвид! Да се заместят яйцата със сметана.
Разбира се, че вкуса няма да е същия, но ще е по мой вкус  Crazy  Mr. Green
А ти опитвала ли си някога истинско Тирамису , така както е с яйца?  Laughing  newsm78 Иначе те разбрах какво имаш впредвид, за сметаната...  Peace

Никого на насилвам, всеки да прави както си иска и каквото си иска. Crazy 

 Просто казвам,че яйцата не се усещат въобще в крема и явно си  има причина този десерт да е със сурови яйца, а не със сметана  Wink  Италианска му работа  Heart Eyes

А  за натравяне не се бойте...освен ако не направите крема с развалено яйце... Joy

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 00:40 от ЧервеноВинце

# 26
  • Мнения: 655
по въпроса за яйцата-аз не мога да ги заменя с нищо.винаги гледам да са ми пресни,ама то у дома не се и застояват,защото всеки ден правя нещо,пъки гледам да ги вземам от познати и да са домашни:)пък и то едно яйце,ако не ехубаво си личи,така че.....възползвайте се прекрасната рецепта на ЧервеноВинце  chef

# 27
  • България
  • Мнения: 1 090
Супер лесно изглежда,трябва да се опита Laughing
Аз оба4е съм фен на другото тирамису,което правиш ,искам рецепта,плийз! Praynig
Норче...ми то е същото Тирамису  душко , което  яде у нас Joy 

 Само че тука  е в чаша и вместо бишкоти,  е с ронливи бисквитки/много ми хареса с тях/ ...и с настърган шоколад. Иначе  Тирамисуто се ръси само с каков прах, без шоколад.

 Оk Laughing,трябва да опитам тези дни,откога се каня...мерси  bouquet

# 28
  • Мнения: 804
Благодаря Мастър, нямах и идея какво е, а ти сиренце било  bouquet

# 29
  • varna
  • Мнения: 676
Наистина един страхотен крем!Аз го приготвям по същия начин.Не ме притесняват суровите яйца.Така е и оригиналната рецепта,а и кремчето се излапва за отрицателно време.

# 30
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
Ще се пробвам да го направя и аз,но ще взема яйца от село.
Едно време баба ми ми правеше шато(не знам дали така се казва наистина) . Разбиваше жълтъка със захар и отделно белтъка,после ги смесваше и ставаше супер. Само маскарпонето ми е липсвало Laughing

# 31
  • Мнения: 4 433
Ще го пробвам някой ден Grinning

# 32
  • Мнения: 2 803
Когато имам домашни яйца ще го направя. Иначе съм пъзла.

# 33
  • Мнения: 2 199
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.

Точно това имах предвид! Да се заместят яйцата със сметана.
Разбира се, че вкуса няма да е същия, но ще е по мой вкус  Crazy  Mr. Green
А ти опитвала ли си някога истинско Тирамису , така както е с яйца?  Laughing  newsm78 Иначе те разбрах какво имаш впредвид, за сметаната...  Peace

Не съм опитвала в Италия, но съм опитвала тирамису с яйца поне ги усетих.
Съгласна съм вкусно е, но аз усещам дъха на яйца(по-скоро белтъка...).
Обичам технологията на тирамису. Правя си го с блат( бишкоти), нескафе, маскарпоне или сирене крема(или подобни...) , сметана... Такива комбинации ми харсват.

# 34
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
И аз правя тирамисуто в чашки,отгоре слагам карамелизирано кондензирано мляко,става нещо невероятно.Ето моя вариант http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=259855.0

# 35
  • Мнения: 3 674
радост24   ..много вкусно изглежда Тирамису-то ти!  Hug

# 36
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
радост24   ..много вкусно изглежда Тирамису-то ти!  Hug
Благодаря ти,ако го пробваш ,сподели впечатления. Hug

Общи условия

Активация на акаунт