Ти какво сготви? Снимай, покажи! -13-та тема

  • 50 350
  • 500
  •   1
Отговори
# 465
  • На небето
  • Мнения: 5 530
gabkata Пасирах лука с блендер, варих го малко и добавих ориза. Варих до пълно омекване и на двете, хубаво да омекне за да се топи в устата. Стана страхотен вкус. Количеството на ориза и лука е еднакво.

Estell и на десерта, ако може .
Мерси   bouquet

С десерта експериментирах.

БИСКВИТЕНИ СЛАДОЛЕДИ
 
•   ½ пакет бисквити (аз сложих Ревю с овесени ядки)
•   ½ пакет сладолед
•   ½ шоколад
•   масло
Бисквитите се пасират и към тях се прибавя разтопено масло с половин пакет разтопен шоколад. Бърка се добре, добавих и топинг карамел. Сладоледа се разтапя и се смесва с бисквитите, бърка се добре и се присипва във формички.  Може да се добави малко пр. мляко и вместо шоколад може да се сложи топинг карамел или друг според вкуса. Вкуса стана убийствен, хич не очаквах

# 466
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Момичета да се отчета и аз с това което се хапваше последно време в къ6ти.
спагети- http://media.snimka.bg/0943/008141767.jpg
пилешки късчета панирани- http://media.snimka.bg/0943/008141693.jpg
и за обяд днес измишлиотината ми пилешко с моркови със сусам-



Можели да ми дадеш рецептата за спагетите!
Предварително ти благодаря!  Hug

# 467
  • Мнения: 1 313
Здравейте! Hug
Ягодке, благодаря, тук съм PeaceЩе го напиша по-късно и ще дам рецептата  chef
При нас от снощи Embarassed
Млечен кебап с телешко

Доматени питки с грюер и подправки


Хубав следобед!  bouquet

# 468
  • Мнения: 1 505
 sisii,ето тук я написах рецептата,но то е толкова лесно и елементарно,но съ6то така и вкусно. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.new#new
И никои не казва ни6то за предложението ми???????

# 469
  • Мнения: 569
Yagodka- радвам се , че си намерила сместа за торта! Няма да съжаляваш-пиши като пробваш , дали ти се получават блатовете. Шоколадовата също е много хубава , но просто за последната торта замисъла беше за 3 цвята блат. Hug
 
  enamorada - харесва ми предложението ти , мислила съм си го и аз , но ми се стори малко нескромно Embarassed-още съм сравнително нова пък и много по- често ползвам рецепти от тук , отколкото мои рецепти. Но наистина може да се направи за да се възползват повече хора от рецептите! Благодаря!

# 470
  • Мнения: 1 777
Патладжан печен в микровълновата.Нарязан на малки парчета и разбъркан със зехтин,балсамов оцет,малко чесън,магданоз и сол. Simple Smile

Може ли да кажеш преди да сложиш патладжана в микров. фурна нещо обработваш ли го? Пробвала съм да пека на обикн. фурна, заедно с пиперки, но не знам защо зверски залепнаха newsm78. Кажи как точно го печеш, моля те!
Измивам го и го набучвам с вилица на няколко места.След това го слагам в кутия с капак ,но не затварям плътно и след това слагам на 10-15 минути.Зависи от големината на патладжана и мощноста на фурната,отварям отвреме на време и ако е омекнал значи е готов. Simple Smile

# 471
  • Мнения: 9 776
Pety, благодаря Hug! Предполагам, че с пипер може да се процедира по същия начин Peace. Ще трябва да пробвам.

 esy , големи красоти, направо чудни! Рецептата за питките сигурно е при другите ти, да я погледна.

# 472
  • Мнения: 2 070
Здравейте Hug
днес правих Вълча баница.стана много вкусно ,въпреки че не сложих гъби,заради дъщеря ми.
и Покрива на Нат,половината керемидки вече са изядени.Благодаря Ви.  bouquet
Специални поздрави от синчето,а той е изключително злояд.снимки ще почна да качвам от другата седмица,когато си купим нов апарат.

# 473
  • Мнения: 22 867
labrex, моля за рецептата за панна котта Hug


Smiley*, правя я така:

Бялата си е по базовата рецепта - 500 мл сметана, ванилия, ако не е подсладена сметаната - 50 гр захар, желатин 5 гр /половин пакетче на Йоткер/
Желатина го заливам с малко вода и оставям да набухне, после го разтопявам на водна баня. Сметаната изливам в тенджерка, слагам на огъня и като започне да ври, намалявам и варя на слаб огън 15 мин. Свалям от огъня, добавям ванилията и разтворения желатин, като бъркам хубаво. Наливам в чашки, /купички/, охлаждам и слагам в хладилник. Може да се украсява както решиш - с карамел, сладко, свежи плодове.

За панна котта с кафе - 500 мл сметана, желатин 5-7 гр, по рецептата има ликьор от кафе 4 с.л, но аз слагам каквото имам - уиски, водка, захар 3 с.л., ако не е подсладена сметаната или на вкус, около 75 мл силно кафе еспресо. Приготвянето е както базовата рецепта - вариш сметаната. Желатинът се залива с алкохола и, ако е нужно, с малко водичка - това по рецептата. Аз варя сметаната, като я свяля от огъня, добавям алкохола и кафето и разтворения на водна баня желатин. Украсата с шоколадови бобчета /бонбончета/, шоколадов сос или шокоглазура, или с каквото решиш.

Май много обяснявах, но става доста бързо. Използвала съм всякакви сметани от литровите кутии.

# 474
  • Мнения: 9 123
pep-4о, как приготвяш магданозено-чесновото песто? Аз останах с впечатление, че не уважаваш много магданоза.
Представям си го с магданоз, чесън, зехтин, босилек, сол - нещо друго???

 Sick мразя го да  Peace  но го ползвам редовно. И тъй като реших, че е полезен за ....... нещо си, реших да го пробвам на песто. Като на asyalein рецептата, но без орехи и с повече чесън  Wink Така не ми лепнат разни треволяци, като го ям и дори потретих  Laughing
Но следващия път непременно ще прибавя и орехи, благодаря Ася    bouquet

# 475
  • Мнения: 774
Dina767, замисли се сериозно над предложението на  enamorada! Винаги имаш какво ново да покажеш! Рецептурникът се пълни бавно, а някои хора там побликуват чужди рецепти, но изпитани от самите тях. Интересно е да се види дори само изпълнението да е различно или някой да добави нещо по собствено усмотрение. А и така всеки знае къде да търси.  Peace

И да не забравиш и рецептите за супичките да напишеш, щом си откриеш тема! Аз лично ще се възползвам често-често! Grinning  bouquet

polin_a, аз обелвам патладжаните предварително и ги нарязвам на кубчета. Слагам ги в йена с капак и при мен на 850 вата стават за около 20 минути. Но така ги правя за кьопалу. Все по-често ги пека във фурната. По-вкусни са ми.Peace

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 21:11 от yagodka

# 476
  • Мнения: 804
Esy, много красиви снимки! И във фотографията те бива Hug
Дина, благодаря за рецептата за сотето, определено е по различна от ресторантските.
Ето и от мен:
Вегитарянска Пица с многолистно тесто
Бутерки с праскови
Тиквения сладкиш на Лео

# 477
  • Мнения: 1 679
labrex, pep-4о, благодаря за отговорите  smile3525

Тази вечер направих пестото и много ни хареса  Peace. По-късно ще кача снимките.

# 478
  • Мнения: 9 123
Браво! ама аз пак правих салата с него   Grinning

и още пици-тарталети / и те са с това песто отдолу/



печени крилца



и отново бобена салата с риба тон

# 479
  • Мнения: 309
Един сладкиш , моя измишльотина :


Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 21:52 от бибиЯна

Общи условия

Активация на акаунт