Ти какво сготви? Снимай, покажи! -13-та тема

  • 50 340
  • 500
  •   1
Отговори
# 495
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell , би ли споделила как правиш царевичните кюфтета? Може би с царевичен грис  newsm78

ЦАРЕВИЧНИ КЮФТЕТА

1/2ч.ч. брашно
1/2ч.ч. царвично брашно
1к.л. бакпулвер
2 яйца
30гр. краве масло
1/3 ч.ч. прясно мляко около 80мл.
сол на вкус
400 гр. царевица (аз ползвам замразена, но може и от консерва)
много малко мазнина за пържене
В купа смесваме брашната с бакпулвера, яйцата, разтопеното масло и солта и бъркаме добре. След което прибавяме и царевицата и разбъркваме. Сипваме в тефлонен тиган 2-4с.л. мазнина и соагаме 1 препълнена супена лъжица от сместа. Пържим от двете страни до зачервяване. Може да се сложи и само царевично брашно, но по хубави стават като има и малко обикновено брашно.

# 496
  • Мнения: 115
ролцата ги размразявам съвсем малко колкото да мога да ги нарежа.(режа ги на 3 парченца). Пастата: разделяш  белтъци от жълтъци. Жълтъците разбиваш с малко бира и брашно-трябва да ти се получи гъста каша, после разбиваш белтъците и пибавяш към сместа. потапяш 1 по 1 (иначе панировката се разводнява)Аз в случая нямах бира и сложих вода (няма кой знае каква разлика)не съм писала количества, защото зависи каво количество ще панираш.

# 497
# 498
  • Мнения: 1 117
Здравейте и от мен! Аз много мързеливо го дадох 2-3 дни, но все-пак да пусна нещичко от неделя  Rolling Eyes

панирани сърнели за предястие

 
печено пиленце с картофки и праз



и за десерт тортичка с шоколадова заливка и бадеми



pepika и  barabenka, благодаря за интереса ви! В скоро време замислям стартирането на един блог, ще кача там рецептата за сладкиша с крушите и ще пусна линкче!


asyalein, франзелите ти са убийствени на вид, сигурно така са и на вкус! Признавам си, че и аз съм изкушена да пробвам хляб със закваска, но много паднаха температурите в къщи,  и не зная дали ще успее да тръгне? Ти на каква температура я стартира?

esy, искам да те поздравя за снимките на ястията ти! Освен че показваш много интересни рецепти, винаги са заснети отлично!


# 499
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

asyalein, франзелите ти са убийствени на вид, сигурно така са и на вкус! Признавам си, че и аз съм изкушена да пробвам хляб със закваска, но много паднаха температурите в къщи,  и не зная дали ще успее да тръгне? Ти на каква температура я стартира?


заменям франзела за сърнела  Party
тази година не намерих, а ми са се дояли...

закваската стана бързо за около 24 часа.
в нас не е повече от 21С.

в тестото се добавя и още нещо, което нямам идея как се казва на български и трябва да направи тестото още по-пухкаво.
за жалост не го намерих в никакъв магазин и ги правих без него.
на оригиналната снимка бяха по-пухкави Tired
иначе в самото тесто има и малко мая  Peace

# 500
  • Мнения: 1 283
Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт