Как съхранявате сирене

  • 32 292
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 001
И моето сирене е в кутия със саламура(завира подсолена вода,като изстине се залива сиренето) и в хладилника....

# 31
  • Мнения: 92
Мама прави домашно краве сирене.

Меките сирена обикновенно не са добре узрели.
Мама прави саламурата като кипва вода и добавя сол, добрата саламура се тества като сложиш прясно яйце във водата и то не трябва да потъва.

# 32
  • София
  • Мнения: 3 271
Slaгам сиренето в кутия, заливам го с вода и слагам сол (на око).

# 33
  • Мнения: 3 315
В пластмасова кутия без саламура.
           Peace

# 34
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
В пластмасова кутия с вода+ чаена лъжица  лимонтозу и по 1 чаена лъжичка сол и захар.Перфектно е,може и без захарта,но лимонтозуто предотвратява омекването.

# 35
# 36
  • Мнения: 276
Ако става въпрос за по- голямо количество сирене се прави саламура  с морска сол и вода в съотношение 1:14. Завираш, докато се разтвори солта, охлаждаш и заливаш сиренето. Ако се съхранява в хладилник или на по- хладно така може да се съхранява с месеци. Сиренето става малко по-солено и трябва да се обезсолява няколко часа преди да се консумира.
Аз обезсолявам по една- две  бучки седмично и ги съхранявам в пластмасова кутия без саламура. Ако сиренето е хубаво, няма да се развали за седмица Peace

# 37
  • София
  • Мнения: 3 789
Аз съхранявам в стъклена кутия с капак, пълня с вода малко над нивото на сиренето

# 38
  • Мнения: 147
       Съхранявам сиренето в пластмасова кутия с вода и малко сол.

# 39
  • Мнения: 1 259
Сиренето го прави баба ми и го съхранявам по следния начин... слагам 1 пар4е в кутия с вода за 12 часа, сменям водата и в новата слагам 1-2 лъжици сол. Когато искам да го използвам, просто го измивам под течаща вода. А при купеното сирене, без саламура... избирам малки парченца, които бързо да изконсумираме, защото след 5 дни започва да мирише лошо!

# 40
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Имам една кутийка само за това В нея слагам хладка вода и 4 суп лъжици сол. След това и самото сирене.
Но напоследък купуваме Апетина, а то си е във вода и не ми се налага да правя саламура

# 41
  • Мнения: 1 152
В пластмасова кутия без никаква саламура, само сухо.

# 42
  • София
  • Мнения: 604
в кутия от сладолед-вътре ми е и сиренето и малсото, без всякакви саламури. Изяжда се за максимум 2 дни и няма смисъл Simple Smile

# 43
  • София
  • Мнения: 4 178
В пластмасова кутия с вода+ чаена лъжица  лимонтозу и по 1 чаена лъжичка сол и захар.Перфектно е,може и без захарта,но лимонтозуто предотвратява омекването.

Интересно, ще пробвам.
А по темата-в пластмасова кутия, само с вода-с цел обезсоляване. Е, поомеква понякога, зависи от кой вид съм купила, но поне не е солено.

# 44
  • Мнения: 3 641
В кутия, н озадължително ще пробвам с лимонтозу Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт