Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

  • 17 847
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Tandoori, според нашето упътване 1 пудинг се вари в 500мл. пр. мляко, за да ми стане по-гъст аз го варя в 400мл. така че си пресметни колко ще ти трябва за крема.
За една от последните ми торти (единичката) пък си направи самакарамелен крем.
След като разбиеш маслото с кондензираното мляко добавяй много внимателно лъжица по лъжица пудинга. Има един момент в който крема става много пухкав и трябва да спреш с пудинга, че може при следващата лъжица да дойде в повече и крема да ти се пресече Sad

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 16:53 от _Пепи_

# 46
  • Мнения: 1 173
Тандури я издай тайната от къде намери пудинг карамел  newsm78. Аз тука не съм виждала , иначе тази торта съм я правила 2 пъти но ми донесоха пудинг карамел на Др. Откер от Бг( представяте ли си какви неща си заръчвам аз от родината  Joy). На Малинчо последния път нямаха . Тя и Пепи си каза - вари се в 500мл мляко.
Аз като видя толкова много масло в рецепта и по принцип съм скептично настроена , но при тази торта ( пандишпан , с карамелен сироп , карамелизирани орехи и крема ) става страхотно . Може би "много сладка" , но съм се заканила сега като я правя да не сиропирам много  Wink
Албена ЧРД - много здраве и щастие ти пожелавам  newsm59  Gift newsm38

# 47
  • Мнения: 7 091
Аааа, сега всичко е ясно! Благодаря много за разясненията!  bouquet  bouquet

Рая, ще ползвам Butterscotch пуддинг и ще карамелизирам малко захар предварително, та да добие по-карамелен вкус.  Peace

# 48
  • Мнения: 452
Албенче Честит рожден ден , мила!Бъди здрава и много обичана и все така ни радвай с хубави торти.Чакаме сватбената.

# 49
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Честит Рожден Ден, Албена! Желая ти много здраве, щастие и късмет! И все така да ни радваш с красиви торти. newsm51 nbirthday  party023

# 50
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Албена, честит рожден ден и от мен! Много здраве и много успехи ти пожелавам    bouquet.
Момичета благодаря ви отново за милите думи страхотни сте   bouquet
Clairette да ти е честита придобивчицата (кътърсите) аз тоя с пеперудите също го имам, даже всички пеперудки и калинки на последната торта са правени с тях  Flutter. Иначе по повод питанката ви със Силрай, какво да ви кажа. Аз все още се уча да ги ползвам тия кътърси  Embarassed. На практика би трябвало да няма голяма философия, защото всеки кътър си е отделен елемет с малка издатинка на гърба за да може лесно да се хваща и натиска върху моделираща маса, ама някой неща ми убягват и на мен . Предполагам че като се натисне достатъчно самия кътърс би трябвало не само да направи релеф на моделина, но също и да отреже по контурите самата фигурка, но при мен не се получава  Sick. Просто ако натисна повечко и моделиращата маса залепва и остава в отворите на кътърса и посмъртно не мога да го отлепя без да се развали фигурката  Rolling Eyes. Затова аз си отпечатвам и след това си изрязвам с ножичка с тънки връхчета самия елемет ако искам да го ползвам отделно ... също както се процедира с дантелите  Wink. До тук обаче скромния ми опит се простира само с отпечатък на отделно разточено парче моделираща маса. Виждала съм торти които отпечатъка изглежда е правен директно върху тортата, защото няма начин да напаснеш елементите преди да метнеш чаршафа отгоре, но предполагам това става само на онзи тип торти които са като голям кекс обвит със сума ти мод. маса инак не мога да си обясня как ще се получи  newsm78. Не виждам как на мека торта ще натисна достатъчно силно, че да се отпечата елемента  Joy, ще стане еднааа, оле мале  Joy. май не бях много полезна, но наистина това знам за сега  Mr. Green. В интерес на истината  сега се сещам, че то към кътърсите си имаше една листовка с някакви обяснения, ама да бързам от мерка кой да вземе да го прочете  ooooh!, ще трябва да седна и да си го преведа, може да казват нещо полезно хората   Crazy.

# 51
  • Мнения: 1 122
Албена ЧРД! Да си жива и здрава - това е най-важното! И да ни радваш с мнооооого тортички!

Мале как ме изкушавате с този карамелен крем. В най-скоро време ще го пробвам. Wink

Пак страхотни торти видях тази седмица. Не изброявам, че да не пропусна някой. За всички 
bouquet

Сега и аз да се похваля с моите придобивки и хиляди благодарности на Ина Hug

http://steisi.multiply.com/photos/album/10/10

# 52
  • Мнения: 4 358
Стаси честити придобивки Party.Хайде чакаме нови красоти с тях.
Имам въпрос към Албенка - Албенка имаш едни торти с рисувани колички.Ще разкажа на кратко какво съм разбрала от технологията.Ако бърком някъде чакам да ме поправиш овреме Praynig.
Та значи тези специално торти с рисунките са намазани целите със сметана.Избираш си картинка. Очертаваш я с шоколад разтопен.Правиш си оцветен желатин в каквито цветове ти трябват и запълваш лекичко с лъжичка или като Ванчето със спринцовка.
Имам желание да пробвам тази технология пък да видим.
Желатина кога го оцветяваш - топъл, изтинал newsm78как точно става.
Извини ме за може би тъпите въпроси.
Ванче ако се включиш преди Албенка ще се радвам и ти да споделиш - Витража така го беше правила нали?

# 53
  • София
  • Мнения: 2 658
Албена, честит рожден ден! Да си ни жива, здрава и много щастлива!

# 54
  • Мнения: 7 091
Да ви се оплача Sad
Разбих крема, всичко беше ОК, АДСКИ ВКУСЕН,  в момента в който добавих първата лъжица от пудинга и се пресече. Sad
Направо не мога място да си намеря, а направих толкова много, понеже исках да направя 2 торти, едната беше за подарък.  Cry
Нямам никаква представа какво се обърка, следвах точно инструкциите, мерих дори температурата на всички продукти с термометър за храна, всичко беше с еднаква температура.
Има ли някакъв начин да го спася според вас? Имам адски много и се чудя сега какво да го правя.  Confused

# 55
  • Мнения: 492
АЛБЕНА  bdbaloni прекрасни и незабравими мигове с хората, които обичаш ,  великолепни торти  bouquet
ВАНЧЕ честито пълнолетие на вашия брак Two Hearts luvbed 1dating Joy
КОРНИ невероятна  тортичка  bouquet

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 19:14 от svetlane

# 56
  • Мнения: 2 185
Тандури, не знам какво да те посъветвам, мога само да съчувствам  Hug
Корни, аз вчера я четох моята листовка и там пише да се използва някаква друга смес за захарно тесто- Мексиканско нам' си-к'во си, по съставки ми прилича на Гъм пейст  newsm78 . Та пазточва се това нещо и се омазнява, омазнява се и кътъра и се натиска здраво. Трябва да се получи отпечатък, който когато изсъхне се оцветява с  четка. Малко съм разочарована от тази технолигия. На мен ми изглеждаше, като да се изрязват отделни части от фондан и да се наслагват. Ще го пробвам да видя какво ще стане  Peace
Албена Честит Рожден Ден   bouquet

# 57
  • Мнения: 1 173
Тандури рекох да не се издавам аз , но и на мен първия път ми се пресече. Така си го намазах на тортата, и се ядеше. Както каза Аталанта - да ми се пресече маслото е нещо типично за мен  Joy . За това хич не ги обичам тези маслени кремове - уж всичко си е на стайна Т , а хоп и пресечено  ooooh!. Дано Пепи се включи и да каже има ли спасение .

# 58
  • София
  • Мнения: 618
Албена, честит рожден ден! Да си жива, здрава и все така изпълнена с вдъхновение да твориш
stasi76 честити придобивки   bouquet
Tandoori spoko за съжаление не съм правила такъв крем и нямам идея, какво може да го спаси  Confused

# 59
  • Мнения: 7 091
Рая, проблемът е, че аз нямам идея защо се пресече, а не правя за пръв път маслен крем, това обаче за първи път ми се случва.
Обикновено пресичането може да дойде от различни температури, но аз знам колко е важно и стриктно спазвам, затова и мерих с термометъра. Пепи хубаво писа за добавянето на повече пудинг, че тогава се пресича, но при мен това се случи на първата лъжица. Сега ме е яд, че не оставих само маслото и карамелизираното мляко, защото кремът стана страхотен!
Другото, което си мисля- с какво разбивате крема при добавянето на пудинга, с миксер или с лъжица? Само от това мога да си помисля, че би могло да се получи, след като всичко друго съм направила.
Както и да е, добавих малко нишесте към крема и се пооправи, не е както беше, но останалият пудинг просто го намазах в/у блата, отгоре намазах крема, отгоре орехите, ако не друго, поне ще е вкусно Simple Smile Сега остава да се моля да издържи горните етажи, но със сигурност ще сложа и подпори.
Ако някой се сети защо може да ми се е получил проблема, ще съм много благодарна да споделите, защото много ми харесва на вкус и искам да го направя.

Между другото butterscotch-а има същия вкус като карамела.

Албена, честит рожден ден!
 Извинете ме, че така набързо, просто имам в момента 3 торти на главата ( едната за предизвикателството) и ми се е спрял тока.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт