"Оранжевият" кекс.С аромат на карамел.(плюс шоколадовия му вариант)

  • 29 982
  • 128
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 7 420
  ябълка,разбира се!Пробвай с всякакви други варианти на пудинги!
  Аз само подадох идея.Добре дошли да импровизирате! Wink Hug

# 106
  • Мнения: 1 998
Селма, твоя бананово-шоколадов кекс е на почит вкъщи, но за рецептата от 1 стр. не разбрах пудинга на д-р Йоткер се слага като суха смес ли, в смисъл нишестето се смесва с брашното?

# 107
  • Мнения: 7 420
пудинга на д-р Йоткер се слага като суха смес ли, в смисъл нишестето се смесва с брашното?
   Точно така се слага.В сух вид. Peace

# 108
  • Мнения: 119
Да се похваля и аз... Моят вариант е с тиква, но с шоколадов пудинг (с такъв пудинг разполагах). Общо взето работих с продуктите, които имам - използвах олио и малко маргарин, вместо прясно мляко - вода. Е, получи се много добре,доволна съм. Отгоре си сложих глазурата на Селма - захар, мед, водичка, масло...
 Получи се чудесно, точно както е описано - не сух, а леко "мокър" отвътре сладкиш.
 Селма, благодаря за чудесната рецепта. Поздрави...
   smile3525
Ето и снимки:
http://gigata.snimka.bg/hobby/moite-vkusotiiki.215217.22316209
http://gigata.snimka.bg/hobby/moite-vkusotiiki.215217.22316211

# 109
  • Мнения: 7 420
sugar_geri,интересно си съчетала продуктите.
Радвам се,че си останала доволна.  Simple Smile

# 110
  • Мнения: 69
И аз да не остана назад от вас. smile3534 Спретнах кейка ,но като торта.


А сега и малко обяснения. Блата направих мноооого бананов. Замених част от захарта с това.
Лятото дъщеря ми орева орталъка да и го купим,а след като го опита един път повече не повтори. От тогава ми се мотаеше в шкафа и реших вместо да го хвърля да го използвам. Пудигът ми е сметанов /и той се мотае от лятото/. Останалото е по рецептата за банановият. И за да стане банан с шоколад и аз като Селма сложих за крем Шоколадов пудинг /и той от мотаещите се/. Абе май стана торта " Изхвърли шкаф" ама е вкусна. Украсата е дело на дъщеря ми.
Селма благодаря за рецептата! smile3503

# 111
  • Мнения: 7 420
  Моля,моля!  bowuu Hug

# 112
  • Мнения: 21
Мнооого ти благодаря за тази прекрасна рецепта!Аз редовно започнах да правя шоколадовия вариант (само,че често пропускам млякото тъй като не винаги имам под ръка).Всеки път ми се получава.Пухкав,нежен и сочен.Още веднъж благодаря.Това е снимка от "сефтосването на рецептата" :


Онзи ден,пък го сиропирах с карамелен сироп.Мисля си обаче,че с аромат на коняк или ром би станало по-добре,но не си намерих в магазина.Надявам се нямаш нищо против,че импровизирам  Party .

П.С: Какъв може да е алтернативния заместител на млякото в рецептата ?  Thinking

# 113
  • Мнения: 7 420


П.С: Какъв може да е алтернативния заместител на млякото в рецептата ?  Thinking
  Айрян,вода,чай,кафе,сок.....  Simple Smile

Цитат
Надявам се нямаш нищо против,че импровизирам
Само го приветствам!  Hug

Благодаря за снимките! Изглеждат много апетитно!  Hug  bouquet

Скоро и аз,като bolqrka64, обърнах този сладкиш на торта  с крем от заквасена сметана и сирене Филаделфия. Децата бяха във възторг!  Party

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 19:32 от Селма

# 114
  • София
  • Мнения: 1 950
Селма, благодаря за рецептата   bouquet
Поредната твоя рецепта, която минава в графата любими рецепти и при мен  Hug

Ето моя Шоколадов вариант отпреди няколко дни:

и парче:


Поради липса на банани и налични доста ябълки, замених бананите с настъргани ябълки около 1 и 1/2. Залях отгоре със заливката за друг сладкиш, който правя често - 3с.л. какао, 3 с.л захар, 3 с.л вода и около 50 гр маргарин.



# 115
  • Мнения: 503
За шоколадовия вариант може ли за се замени прясното мляко с разтворено кафе 3:1,тъй като не винаги ми се намира прясно мляко?
Каква е вместимоста на чашата ти за кафе"от заведенията"? Grinning

# 116
  • Мнения: 7 420
За шоколадовия вариант може ли за се замени прясното мляко с разтворено кафе 3:1,тъй като не винаги ми се намира прясно мляко?
Каква е вместимоста на чашата ти за кафе"от заведенията"? Grinning
  Може.
  220 мл  Peace

# 117
  • Мнения: 0
Здравейте  на всички ! Надявам се да приемате начинаещи  Embarassed . Искам да покажа как се получи морковения вариант ,само използвах глазура карамел на Д-р Йоткер , иначе всичко е по рецепта и стана невероятно . Благодаря за хубавата рецепта  Hug

# 118
  • Мнения: 7 420
   Много хубав се е получил! Поздравления!  Hug

# 119
  • sofia
  • Мнения: 1 426
Аз го правих на мъфини  Simple Smile. Децата казаха от тук нататък само такива да правя, оранжеви  Blush.
Чашата ми беше 250мл, сега видях че трябвало 220, но пак стана супер.

Общи условия

Активация на акаунт