"Оранжевият" кекс.С аромат на карамел.(плюс шоколадовия му вариант)

  • 29 947
  • 128
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 418
 Оранжево небето,оранжево морето.... newsm68
  
    Този е с моркови.
   А този е с тиква
  
  А това е  шоколадовият вариант на същата рецепта.Разликите в съставките са отбелязани с лилаво.
Wink
  
  Ето,и едно кексче може да бъде оранжево  Grinning  и много ароматно!Освен това и мекичко,като пух! Flutter
  Приготвя се много лесно!

  3 яйца
  2/3 ч.ч. захар(може 1 ч.ч.)
  130 г маргарин/масло
  1 бакпулвер
  3-4 с.л. прясно мляко
  1 ванилия
  2 настъргани моркова(може да ги замените с тиква за тиквения вариант).  (или ***2 намачкани банана за шоколадовия вариант)
  1 пакетче карамелов пудинг д-р Йоткер.   (или ***1 пакетче шоколадов пудинг д-р Йоткер за шоколадовия вариант)
  малко по-малко от 1.5 ч.чаша брашно(гледайте обясненията по долу)
 
   Смесвате горепосочените продукти в реда,в който са изписани.
   В една чаена чаша(аз ползвам от пластмасовите,както по заведенията) сипвате пудинга на д-р Йоткер(както си е на прах,без да го варите),допълвате чашата с брашно.Прибавяте това към сместа.Добавяте и още половин чаша брашно.Разбърквате всичко.
   Готовата смес изсипвате в намаслена и набрашнена форма.
   Печете на умерена температура до готовност.
   Да ви е сладко! Heart Eyes




   P.S.Една почитателка на карамел Милен@ е предложила рецепта на карамелова глазура,с която успешно може да се покрие и "Оранжевият" кекс.Намерила я е в "Гответе с мен".Аз още не съм я пробвала,но ми изглежда много добре. Peace
   Позволявам си да прекопирам рецептата.

    
  Карамелова глазура:
3 супени лъжици мед,
20 г шоколад,
2 с.л.вода,
30 г краве масло,
1 прах ванилия
Водата се вари с меда докато се карамелизира. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате. След като се сгъсти се отнема от огъня и се добавя маслото. Глазурата се използва в топло състояние.


  

  

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 18:54 от Селма

# 1
  • Мнения: 3 315
Селма ,много апеитно това кексче  smile3501  ще го пробвам ама с тиква  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 2 895
Селма ,много апеитно това кексче  smile3501  ще го пробвам ама с тиква  Peace

 newsm78 как с тиква

# 3
  • Мнения: 3 315
ами понеже не мисля,че в нас ще се яде кекс с моркови Селма е написала,че може да се заменят с тиква  Peace 

 
  2 настъргани моркова(може да ги замените с тиква)


# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Селма,   bouquet

# 5
  • Мнения: 3 562
Ама вие сигурни ли сте, че може да ползваме пудинга като брашно  newsm78

# 6
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Непременно ще пробвам и този кекс! Селма, благодарности за страхотните рецепти!!!   bouquet  Имам и моркови и тиква, още съм в чуденка кое да сложа?!

А, за пудинга, Roshalche, няма страшно, и друг път съм прибавяла към кексови смеси нишесте, резултата винаги е чудесен!

# 7
  • София
  • Мнения: 2 658
Ама вие сигурни ли сте, че може да ползваме пудинга като брашно  newsm78
Може, разбира се. Има рецепти, които се правят изцяло или частично с нишесте. Аз лично ще пробвам рецептата с тиква, много я обичам.

# 8
  • София
  • Мнения: 3 789
Селма, благодаря за рецептата!  bouquet
В къщи харесваме кексовете с нишесте, защото стават като гъбки - мекички, леки и дунапренови.
Правя подобен "Дунапренов" кекс, само с нишесте и резултата всеки път е уникален! Flutter

# 9
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Току що опитахме шоколадово банановия-супер.
Ще пробвам и този само че не вярвам децата да го ядат .Ще е за колежките.
На снимката не се виждат моркови .Усещат ли се , размекват ли се ,как е ?

Иначе скоро правих пандишпанов блат и имах нишесте малина и стана много приатно-с аромат на малина и розов на червени точици

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 16:56 от tarlio

# 10
  • Мнения: 4 434
Селма само ни изненадваш с лесни неща Hug Peace

# 11
  • Мнения: 7 418

На снимката не се виждат моркови .Усещат ли се , размекват ли се ,как е ?

    Дa ,морковите размекват и се сливат със тестото.Правят кексчето по-сочно. Simple Smile
    Благодарение на тях, той не се получава прекалено дунапренов. Naughty

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:42 от Селма

# 12
  • Мнения: 1 352
Какво означава 1.5 ч.ч. ?

# 13
  • Мнения: 7 418
Какво означава 1.5 ч.ч. ?
   една чаена чаша и половина

# 14
  • Мнения: 7 418
  Докато се чудите ...... аз спретнах и шоколадовия вариант на същата рецепта.В супера до нас имаше някаква промоция на шоколадовите пудинги на Йоткер с играчка,а в хладилника вкъщи имаше недоизядени банани.....
  Резултата малко прилича на шоколадово-банановия кекс,но е доста по-рохкав и по-сочен!

   

# 15
  • Мнения: 4 434
Мммм страхотно Селма newsm10

# 16
  • Мнения: 7 418
Мммм страхотно Селма newsm10
   Благодаря! Hug
   Надявам се,да го чуя и след като го сготвиш! Blush

# 17
  • Мнения: 4 434
Мммм страхотно Селма newsm10
   Благодаря! Hug
   Надявам се,да го чуя и след като го сготвиш! Blush
Ще опитам не изглежда да се прави трудно Peace

# 18
  • Мнения: 7 418
Ще опитам не изглежда да се прави трудно Peace
  Така е!Много лесно се прави! Peace  Simple Smile

# 19
  • Мнения: 3 050
  Докато се чудите ...... аз спретнах и шоколадовия вариант ...
Аз ще направя по тази рецепта в шоколадовия вариант  Hug и този път ще снимам  Hug   bouquet

# 20
  • Мнения: 7 418
   Знаех си,че шоколада ще е по-изкусителен! Laughing

# 21
  • Мнения: 3 050
Щом е шоколад  Heart Eyes а дали може да не се слагат ванилиите, а да се сложи лим. есенция... защото само тях нямам  Embarassed

# 22
  • Мнения: 1 104
Отново чудесни рецепти.Благодаря ти!

# 23
  • Мнения: 7 418
Щом е шоколад  Heart Eyes а дали може да не се слагат ванилиите, а да се сложи лим. есенция... защото само тях нямам  Embarassed
    Няма проблем!Този на снимката е без ванилия!Пудингът и бананите дават достатъчно аромати!
    За лимоновата есенция не съм сигурна....Аз лично не бих я сложила точно в този кекс.Но ти може да имаш различен вкус..... newsm78

# 24
  • Мнения: 3 050
Благодаря ти, Селма!
А след като изстине кекса ли се слага глазурата от карамел  newsm78   bouquet и кога се вади от формата на кекс, след изстиване или...

# 25
  • Мнения: 952
Селма, страхотно предложение.   bouquet
Не зная как съм го пропуснала, но определено ще се пробва. Впечатлена съм от вида на кекса, нежния оранжев цвят, а пък и ми е интересно какъв ли би бил вкуса на един морковен кекс.

# 26
  • Мнения: 3 050
Ето как стана
тук има още снимки и на парченце от него  Hug http://www.snimka.bg/album.php?album_id=299343&pid=8449607

# 27
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
iguanka, Твоят не е осовено оранжев, с какво го прави.Шоколадов всеки е ял , ама този с моркови или тиква

# 28
  • Мнения: 3 050
има два варианта  Peace на първа страница. Аз правих този с шоколад  Peace

# 29
  • Мнения: 7 418
  Iguanka,твоят кекс изглежда прекрасно! HugНаправи ли някакви промени в рецептата?Питам,защото цвета на кекса не е толкова наситен.... newsm78

# 30
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Благодаря за оригиналното кексче! Щерка ми утре е на екскурзия с класа си на Витоша, та беше подходящ повод да го направя  Simple Smile
Сложих крем Ванилия на д-р Йоткер и 50 г филирани бадеми както и морковите.
В момента е във фурната, стискайте ми палци, защото провалите ми с кексовете са свързани с печенето.....
Ще сложа снимка като е готов и става за нещо.   bouquet

# 31
  • Мнения: 2 018
Преди доста време, хапнах морковен кекс. Много вкусен беше. Тогава нямаше как да питам в заведението за рецептата, а после и забравих за него.
Благодаря за рецептата! Непременно ще се направи у дома и то с моркови!   bouquet

# 32
  • Мнения: 2 803
Селма, благодаря за рецептата!  bouquet
В къщи харесваме кексовете с нишесте, защото стават като гъбки - мекички, леки и дунапренови.
Правя подобен "Дунапренов" кекс, само с нишесте и резултата всеки път е уникален! Flutter

 Peace

# 33
  • Мнения: 3 050
Селма имах само пудинг `ванилия` - затова е такъв на цвят  Peace Но пък се изяде за няколко часа  Heart Eyes

# 34
  • Мнения: 7 418
    Ще си помисли човек,че само с кексове се храня..... Laughing
    Ами Embarassed,днес беше реда на тиквения вариант.Ето и резултата.Много вкусно нещо,колкото нескромно и да звучи. Blush
    Глазурата е от захар,мед,масло,малко водичка и щипка канела.....

   

# 35
  • Мнения: 4 434
 Shocked как блести само Grinning
Браво Селма не спирай измисли нещо с круши Praynig
 Hug

# 36
  • Мнения: 3 050
Чуден е-браво!

# 37
  • Мнения: 7 418
Shocked как блести само Grinning
Браво Селма не спирай измисли нещо с круши Praynig
 Hug
    Има доста рецепти с круши из форума. Peace
    А от моите бих ти предложила този сладкиш с плодове.Става много хубав с всякакви плодове.Последен път го правих и със сини сливи.Пробвай,ако още не си го правила.Дано ти хареса! Hug

# 38
  • Мнения: 4 434
Shocked как блести само Grinning
Браво Селма не спирай измисли нещо с круши Praynig
 Hug
    Има доста рецепти с круши из форума. Peace
    А от моите бих ти предложила този сладкиш с плодове.Става много хубав с всякакви плодове.Последен път го правих и със сини сливи.Пробвай,ако още не си го правила.Дано ти хареса! Hug
щом ще стане с круши ще пробвам

# 39
  • Мнения: 110
Лично на мен ми допада повече варианта с карамела с морковчета и банани ,звучи страхотно, ще го пробвам.

# 40
  • Мнения: 7 418
Лично на мен ми допада повече варианта с карамела с морковчета и банани ,звучи страхотно, ще го пробвам.
  Упс!!!Бананите са за шоколадовия вариант!Да не сложиш и едното и другото на веднъж,че кекса ще се превърне в плодово-зеленчуково пюре! Shocked
   Направих малка редакцийка на рецептата за да няма обърквации.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 23:54 от Селма

# 41
  • София
  • Мнения: 618
Селма bowuu направих кексчето с моркови.Наистина на пръв поглед странна комбинация-кекс и моркови GrinningНо се оказа че е възможно. Само дето не ми стана толко пухкав, а маааалко гнетав.И задължително с глазура Peace

# 42
  • София
  • Мнения: 2 658
аз имам едно питане, маслото на стайна температура ли е или разтопено?

# 43
  • Мнения: 7 418
аз имам едно питане, маслото на стайна температура ли е или разтопено?
    На стайна температура. Peace

# 44
  • Мнения: 7 418
Селма bowuu направих кексчето с моркови.Наистина на пръв поглед странна комбинация-кекс и моркови GrinningНо се оказа че е възможно. Само дето не ми стана толко пухкав, а маааалко гнетав.И задължително с глазура Peace
    Сигурно,не си го доизпекла.Не виждам друга причина,да се е получил глетав. Rolling Eyes
 

# 45
  • Мнения: 2 388
С неудобство искам да задам един въпрос. Каква форма трябва да ползвам? Колко см?

# 46
  • Мнения: 7 418
   Не и от най-големите........Моята е 23-24 см диаметър. Peace

# 47
  • Мнения: 2 388
   Не и от най-големите........Моята е 23-24 см диаметър. Peace

Много ти благодаря. Още утре ще си купя. Ако се справя с кекса, ще се похваля тук. Simple Smile

# 48
  • Мнения: 7 418
   За да имаш повече шансове да се получи,сложи кекса в студена фурна и я пусни на умерена температура.Така кекса ще има време да се надигне, без да изгори.
   За готовност проверявай с дървена пръчица.
   За сполучлив резултат глазурата не е задължителна,макар че изобщо не пречи! Grinning
   Успех! Flowers Four Leaf Clover  Simple Smile

# 49
  • София
  • Мнения: 2 658
хайде и аз спретнах шоколадово-банановия вариант  Simple Smile Много ми хареса, този банан такъв аромат придава.......... Кексовете съм ги намразила, защото след промените като нямаше нищо никъде, само това правихме. И за ужас на мъжа ми, който обожава правя само торти и рядко дребни сладки. От този обаче, веднага изядох 4 парчета. Simple Smile

# 50
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Стана много вкусен ,но морковите си личат

# 51
  • Мнения: 21
И при мен оранжевият кекс не стана пухкав, но аз избързах с глазурата - сложих я преди кекса да е изстинал напълно и може би затова  той се сплеска малко. Но пък вкусът му е превъзходен и вече ще го правя често. Благодаря за рецептата!  bouquet

# 52
  • Мнения: 7 418
  Панда 72,следващия път го сложи в студена фурна и тогава я пусни на умерена температура.Кекса ще се надига заедно със загряването на фурната.Трябват му малко повече "усилия",защото в тестото има моркови(или тиква),които му натежават. Wink
   Аз винаги слагам кексовете си в студена фурна и винаги ми се получават(стига рецептата да не е съвсем несполучлива).

# 53
  • Мнения: 7 418
   tarlio,ако те притеснява това,че морковите личат,можеш да използваш блендер вместо рендето. Simple Smile

# 54
  • Мнения: 21
Селма, много благодаря за съвета! Hug

# 55
  • Мнения: 6 390
  Докато се чудите ...... аз спретнах и шоколадовия вариант на същата рецепта.В супера до нас имаше някаква промоция на шоколадовите пудинги на Йоткер с играчка,а в хладилника вкъщи имаше недоизядени банани.....
 
къде съм пропуснала този кекс...
този вариант и аз ще направя днес че имам пудинги и банани  Wink

# 56
  • Мнения: 7 418
  Шоколадовият вариант го направих и на блат за торта.Ето какво се е получило:

 

# 57
  • София
  • Мнения: 1 341







Невероятна торта!
С какъв крем  си я направила?

# 58
  • Мнения: 7 418







Невероятна торта!
С какъв крем  си я направила?
   С този на Лео,само че без желатин. Peace

   А това е варианта с 2 пакетчета крем-пудинг на д-р Йоткер.Аз не обичам много тези кремчета,но те много добре паснаха на този блат.Тортата се получи не толкова калорична,колкото предишната,както и по-семпла на вкус.

 

# 59
  • Мнения: 2 726
Селма,кремчето Оле ли е или с варенето Simple Smile
И ако искам да сложа примерно между двата блата лешници,направо сурови ли да бъдат или трябва да ги обработя по някакъв начин,щото в това последното парченце ми се привиждат лешници newsm78 Embarassed

# 60
  • Мнения: 7 418
Селма,кремчето Оле ли е или с варенето Simple Smile
И ако искам да сложа примерно между двата блата лешници,направо сурови ли да бъдат или трябва да ги обработя по някакъв начин,щото в това последното парченце ми се привиждат лешници newsm78 Embarassed
  Не са лешници,а орехови ядки.Лешниците бих ги препекла малко,не обичам сурови,но е въпрос на лични предпочитания.
  Кремчето е шоколадов ПУДИНГ с варене.2 пакетчета.
  Кекса го направих във форма с дупка.След това го нарязах на тънки кръгчета.След това редих така:слой кръгчета,слой крем + съвсем малко орехови ядки.

# 61
  • Мнения: 214
Страхотно изглеждат снимчиците ви мили мами.Моля за едно дребно разяснение.130 гр.маргарин колко излиза  горе долу?благодаря

# 62
  • Мнения: 7 418
Страхотно изглеждат снимчиците ви мили мами.Моля за едно дребно разяснение.130 гр.маргарин колко излиза  горе долу?благодаря
    Аз взимам голяма кутия маргарин,която е 450 г.Разделям я мисленно на 3 части (1/3 = 150 г).В сладкиша слагам малко по-малко от 1/3 кутийка. Peace

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 16:58 от Селма

# 63
  • Мнения: 214
Здравейте!Днес се пробвах да направя това изкушение,но на мен не ми се получи.Къде бъркам? ThinkingНе правя сладкиши за първи път,но въобще не ми се надигна .Дали бъркам в това,че не сложих цяло пакетче бакпулвер?Сложих само половин,защото цяло ми се вижда много....и също пудинга на Йоткер нали се слага като прах,а не в разтвореният му вариант като кремче?Иначе аз се пробвах с моркови и с карамелената заливка.Не обичам пораженията и искам да пробвам пак,но къде ми е грешката? ThinkingМоля помогнете!

# 64
  • Мнения: 7 418
   Ами,в рецептата няма грешка,бакпулверът е 1 пакетче!
   Пудинга се слага,като прах,да!Сипва се в чашата,и чашата се допълва с брашно до горе, добавя се към течните съставки,след това към тях се прибавя още 1/2 ч.ч. брашно.(За всеки случай го коментирам и това,да не би там да си сгрешила... newsm78)
   Ако имаш други съмнения и въпроси,питай,не се притеснявай!
   Кексът иначе се получава много вкусен,мекичек и влажничек! Simple Smile

# 65
  • Мнения: 214
Мда!Грешката ми е определено в бакпулвера.Направих го така,както сте го описали.За вкуса спор няма=страхотен е ,влажен и мекичък,да.Може  и тавичката,която ползвах да е по-голяма,знам ли.Ще пробвам отново ,но с 1 пакетче бакпулвер.
Благодаря!

# 66
  • гр.Варна
  • Мнения: 217
И аз вече втори път го правя, но нещо не става много "голям", т.е. не се надига много. Предполагам,че е от големината на формата-28 см.
Права ли съм или греша, Селма?
Иначе на вкус е невероятен и много ми допадна. Peace

# 67
  • Мнения: 7 418
И аз вече втори път го правя, но нещо не става много "голям", т.е. не се надига много. Предполагам,че е от големината на формата-28 см.
Права ли съм или греша, Селма?
Иначе на вкус е невероятен и много ми допадна. Peace
   
   Кексът на първата снимка е изпечен в  кръгла тава с диаметър 23 см. Peace
   Другите 2 вида са изпечени в форма с дупка. Rolling Eyes
   Изглежда,че си права,Людмила73! Simple Smile

# 68
  • Варна
  • Мнения: 472
Можете ли да ми кажете ориентировъчно колко време се пече и как се разбира кога е опечен  Blush  /прочетох, че кекса остава леко влажен, значи проверката с клечка за зъби няма да стане  Thinking/

# 69
  • Мнения: 7 418
   Аз проверявам своите кексове "на око". Laughing
   Обикновено,когато е готов,вече се е отлепил от стените на формата и,когато го  натиснеш леко с пръст,бързо връща формата си. Peace
   За времето....В моята фурна,може би 30-40 минути....Но не бих ти го давала ,като най-точен ориентир.Твоята фурна може да пече по-различно. Rolling Eyes

# 70
  • София
  • Мнения: 1 341





Аз вчера го правих в шоколадовият вариант.
Синът обаче беше изял бананите и минах без тях.
Стана много добре,но ми се видя малко сухичък,явно бананите го правят сочен.Мислех да сложа 2 ябълки или круши,но ме достраша.
Кекса се изяде още вчера!!!!
Благодаря ти Селма,че сподели с нас тази рецепта!

# 71
  • Мнения: 7 418
явно бананите го правят сочен.Мислех да сложа 2 ябълки или круши,но ме достраша.

    Явно това правят бананите! Laughing Честно казано,точно тази рецепта не съм я правила без плод. Rolling Eyes
    Друг път няма да се плашиш от ябълка или круша!(но бананът разбира се,си е най- на място!) Hug

# 72
  • София
  • Мнения: 1 341








Благодаря за изчерпателния отговор.
Следващия път ще пробвам с ябълки.

# 73
  • Мнения: 7 418


Благодаря за изчерпателния отговор.
Следващия път ще пробвам с ябълки.
   Моля! Hug Grinning
   Но,все-пак, най-добре е с банани,ако говорим за шоколадовия вариант!Аромата им е неповторим! Simple Smile

# 74
  • Варна
  • Мнения: 472
Стискайте палци, приготвила съм всички продукти и след малко ще го правя  Peace

# 75
  • Мнения: 7 418
 
Стискайте палци, приготвила съм всички продукти и след малко ще го правя  Peace
Стиснахме! Wink Чакаме да споделиш за резултата! Simple Smile
  Оранжевия ли ще правиш? Rolling Eyes

# 76
  • Варна
  • Мнения: 472
Направих го Simple Smile


Получи се много особен на вкус с доста наситен аромат на банан и шоколад.
Малко сухичък ни дойде. Но едва ли ще остане  Simple Smile
Мисля, че като блат за торта с много крем ще е супер.  Thinking

# 77
  • Мнения: 3 050
Изглежда много хубаво и много вкусно  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 78
  • Мнения: 7 418
   Интересно....Защо ли ви се получават сухички кексовете? newsm78 При мен напротив се получават леко влажни. Simple Smile
   Проверих рецептата.Грешка няма. Thinking
   А моите резултати никак не са сухи,то си личи по снимките.....  Rolling Eyes

# 79
  • Варна
  • Мнения: 472
   Интересно....Защо ли ви се получават сухички кексовете? newsm78 При мен напротив се получават леко влажни. Simple Smile
   Проверих рецептата.Грешка няма. Thinking
   А моите резултати никак не са сухи,то си личи по снимките.....  Rolling Eyes

За кекс е предполагам нормално сух newsm78, просто при нас се ядат по-сочни и напоени сладкиши.
Но аз мисля да си запазя рецептата и следващия път да нарежа блата и да сложа крем, или само отгоре /както си показала по-горе/ Simple Smile 

Така, че рецептата отива в списъка на харесваните  Peace  и ти благодаря за нея   bouquet

# 80
  • Варна
  • Мнения: 472
Селма, за тиквения вариант колко тиква /пюре/ слагаш?

два банана намачкани са около 1ч.ч. пюре  newsm78

# 81
  • Мнения: 7 418
Селма, за тиквения вариант колко тиква /пюре/ слагаш?

два банана намачкани са около 1ч.ч. пюре  newsm78
   Някъде толкова,да! Peace
   Тези дни правих мороковения вариант.Не ми стигнаха моркови,прибавих и настъргана ябълка....Пак се получи много вкусно и много сочно! Grinning

# 82
  • Мнения: 93
Здравей. Grinning
Направих шоколадово-банановият кекс - много ми хареса Hug и реших да пробвам и тази рецепта.  chef
Оранжевият кекс с моркови и карамелена глазура - стана невероятно хубав  bouquet В глазурата шоколада е натурален и затова стана малко тъмна. В самият кекс се оказа че има някакви зелени и  червени неща ( като разтопени цветни пръчици newsm78),които незнам от какво са, но  така е по-интересен. Joy Скоро ще направя и шоколадовия вариант

1. http://www.mypage.com/manage/d/73328-1/morkoven+keks+bez+glazura.JPG
2. http://www.mypage.com/manage/d/73331-1/morkoven+keks+s+glazura.JPG

# 83
  • Мнения: 2 726
arkady,тези зелени и червени неща дали не са от рендосаните моркови  Rolling Eyes

# 84
  • Мнения: 93
И аз това си мислех... много интересно стана иначе. Joy и наистина е страхотен на вкус! Mr. Green

# 85
  • Мнения: 7 418
В самият кекс се оказа че има някакви зелени и  червени неща ( като разтопени цветни пръчици newsm78),които незнам от какво са, но  така е по-интересен.
   Според снимките резултатът е много добър!Браво,Аркади! Hug
    И при мен се получават такива цветни "червейчета",мисля че идват от оцветителите,които се съдържат в карамеления пудинг! Wink

# 86
  • Мнения: 91
И при мен се получиха цветните червейчета,ама не съм ги мислила откъде дойдоха LaughingСелма,благодаря за невероятната рецепта,вчера както още беше топъл се омете за 20 минути Hug

# 87
  • София
  • Мнения: 2 658
аз само да споделя, че за кекс, дори пандишпанов, този е по-влажен. Не е като обикновен кекс. Може би, ако се е пекъл по-дълго време е изсъхнал.

# 88
  • Мнения: 7 418
  Вярно,че не е,както обикновен кекс.Малко ми прилича на пудинг. Simple Smile

# 89
  • Мнения: 429
Селма, пробвала ли си да замениш маслото с олио? Защото малката е с АД и са ми забранение всички крави продукти, а в момента нямам маргарин в хладилника Sad
Млякото мисля да го заменя със същото количество вода...надявам се да не е фатално, защото много го обичам този кекс  Heart Eyes

# 90
  • Мнения: 7 418
   Не съм пробвала да заменям маслото с олио.
   Честно казано,не обичам миризмата на олиото в кексове.
   Само в меденките мога да го понеса......Но това е мое лично усещане.
   Ти пробвай,ако искаш,и сподели за резултата.Може да има и други майчета с подобен проблем вкъщи,ще им е интересно,дали се получава с олио. Simple Smile

# 91
  • Мнения: 429
Ще имам гости утре и не ми се рискува, май ще изчакам мъжът ми да купи маргарин  Hug

# 92
  • Мнения: 7 418
Ще имам гости утре и не ми се рискува, май ще изчакам мъжът ми да купи маргарин  Hug
  Добро решение! thumbsup

# 93
  • Мнения: 429
Селма, опитвала ли си вместо с рендосана тиква с пюре  newsm78 (вчера направих пюре тиква + ябълка и ми остана излишно бурканче). Притеснява ме, че пюрето ми е малко по-течно и сигурно ще се наложи да увелича брашното  newsm78
Това е любимият ни кекс (правя морковения и шоколадовия вариант)  Hug

# 94
  • Мнения: 52
Селма  много благодаря   bouquetза рецептата,правих го с моркови- невероятен е.Ще пробвам и другия вариант,синът ми обожава шоколад

# 95
  • Мнения: 7 418
Селма, опитвала ли си вместо с рендосана тиква с пюре  newsm78 (вчера направих пюре тиква + ябълка и ми остана излишно бурканче). Притеснява ме, че пюрето ми е малко по-течно и сигурно ще се наложи да увелича брашното  newsm78
Това е любимият ни кекс (правя морковения и шоколадовия вариант)  Hug
    Ако е толкова течно,добави 1-2-3 с.л. брашно,според твоята преценка. Peace
    Успех! Grinning

Селма  много благодаря   bouquetза рецептата,правих го с моркови- невероятен е.Ще пробвам и другия вариант,синът ми обожава шоколад
     Непременно пробвай и с тиква(тамън й е сезона сега),ще останеш очарована! thumbsup

# 96
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Привет, искам да попитам , дали мога да замея бакпулвера със сода за хляб а и пудинга с нещо друго.,ай трябва да попитам мамите в САЩ, дали има тук такова нещо, не може да няма, пудинги и бакпулвер.Иска ми се да го направя у нас са на особена почит бананите и шоколада, но от по малко от месец сме тук и ощре не съм се ориентирала в магазините и продуктите.

# 97
  • Мнения: 7 418
Привет, искам да попитам , дали мога да замея бакпулвера със сода за хляб а и пудинга с нещо друго.,ай трябва да попитам мамите в САЩ, дали има тук такова нещо, не може да няма, пудинги и бакпулвер.Иска ми се да го направя у нас са на особена почит бананите и шоколада, но от по малко от месец сме тук и ощре не съм се ориентирала в магазините и продуктите.
   Ако държиш на шоколадово-бананово съчетание,можеш да направиш ето този кекс. В него няма пудинг,но има бакпулвер.....
 Принципно бакпулвера може да се замени с 1 ч.л. сода бикарбонат загасена с оцет или лимонов сок.Но не вярвам в САЩ да няма от продуктите на д-р Йоткер или някакви подобни.Провери,разбира се! Simple Smile

# 98
  • Мнения: 690
Смятам да направя морковения вариант. Ще стане ли добре, ако не сложа карамелов пудинг. Не харесвам карамела.

# 99
  • Мнения: 7 418
Смятам да направя морковения вариант. Ще стане ли добре, ако не сложа карамелов пудинг. Не харесвам карамела.
    Сложи такъв пудинг,какъвто харесваш(ванилия,лимон,сметана.....) Peace

# 100
  • Мнения: 1 232
Селма, много е хубав този кекс.   bouquetЗа n-ти път, благодаря! Правих варианта с тиква - невероятвн вкус. Днес ще пробвам с банан и шоколад.

# 101
  • Мнения: 7 418
Днес ще пробвам с банан и шоколад.
   Да споделиш и за този вариант! Wink
   Много се радвам,че ти хареса! Hug

# 102
  • Мнения: 1 232
И с банан и шоколад е много хубав, но аз лично предпочитам с тиква, ама тиквата свърши. Cry
И в двата случая замених маргарина с олио. Изхвърлила съм маргарина от употреба.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 11:57 от ябълка

# 103
  • Мнения: 7 418

И в двата случая замених маргарина с олио. Изхвърлила съм маргарина от употреба.
   Moжеш да го заменяш и с краве масло. Simple Smile

# 104
  • Мнения: 1 232

И в двата случая замених маргарина с олио. Изхвърлила съм маргарина от употреба.
   Moжеш да го заменяш и с краве масло. Simple Smile
Ще пробвам.
Обаче може ли, да помислим за други варианти плодове - пудинг на д-р Йоткер, съобразени със сезона? Иде пролет!

# 105
  • Мнения: 7 418
  ябълка,разбира се!Пробвай с всякакви други варианти на пудинги!
  Аз само подадох идея.Добре дошли да импровизирате! Wink Hug

# 106
  • Мнения: 1 988
Селма, твоя бананово-шоколадов кекс е на почит вкъщи, но за рецептата от 1 стр. не разбрах пудинга на д-р Йоткер се слага като суха смес ли, в смисъл нишестето се смесва с брашното?

# 107
  • Мнения: 7 418
пудинга на д-р Йоткер се слага като суха смес ли, в смисъл нишестето се смесва с брашното?
   Точно така се слага.В сух вид. Peace

# 108
  • Мнения: 119
Да се похваля и аз... Моят вариант е с тиква, но с шоколадов пудинг (с такъв пудинг разполагах). Общо взето работих с продуктите, които имам - използвах олио и малко маргарин, вместо прясно мляко - вода. Е, получи се много добре,доволна съм. Отгоре си сложих глазурата на Селма - захар, мед, водичка, масло...
 Получи се чудесно, точно както е описано - не сух, а леко "мокър" отвътре сладкиш.
 Селма, благодаря за чудесната рецепта. Поздрави...
   smile3525
Ето и снимки:
http://gigata.snimka.bg/hobby/moite-vkusotiiki.215217.22316209
http://gigata.snimka.bg/hobby/moite-vkusotiiki.215217.22316211

# 109
  • Мнения: 7 418
sugar_geri,интересно си съчетала продуктите.
Радвам се,че си останала доволна.  Simple Smile

# 110
  • Мнения: 69
И аз да не остана назад от вас. smile3534 Спретнах кейка ,но като торта.


А сега и малко обяснения. Блата направих мноооого бананов. Замених част от захарта с това.
Лятото дъщеря ми орева орталъка да и го купим,а след като го опита един път повече не повтори. От тогава ми се мотаеше в шкафа и реших вместо да го хвърля да го използвам. Пудигът ми е сметанов /и той се мотае от лятото/. Останалото е по рецептата за банановият. И за да стане банан с шоколад и аз като Селма сложих за крем Шоколадов пудинг /и той от мотаещите се/. Абе май стана торта " Изхвърли шкаф" ама е вкусна. Украсата е дело на дъщеря ми.
Селма благодаря за рецептата! smile3503

# 111
  • Мнения: 7 418
  Моля,моля!  bowuu Hug

# 112
  • Мнения: 21
Мнооого ти благодаря за тази прекрасна рецепта!Аз редовно започнах да правя шоколадовия вариант (само,че често пропускам млякото тъй като не винаги имам под ръка).Всеки път ми се получава.Пухкав,нежен и сочен.Още веднъж благодаря.Това е снимка от "сефтосването на рецептата" :


Онзи ден,пък го сиропирах с карамелен сироп.Мисля си обаче,че с аромат на коняк или ром би станало по-добре,но не си намерих в магазина.Надявам се нямаш нищо против,че импровизирам  Party .

П.С: Какъв може да е алтернативния заместител на млякото в рецептата ?  Thinking

# 113
  • Мнения: 7 418


П.С: Какъв може да е алтернативния заместител на млякото в рецептата ?  Thinking
  Айрян,вода,чай,кафе,сок.....  Simple Smile

Цитат
Надявам се нямаш нищо против,че импровизирам
Само го приветствам!  Hug

Благодаря за снимките! Изглеждат много апетитно!  Hug  bouquet

Скоро и аз,като bolqrka64, обърнах този сладкиш на торта  с крем от заквасена сметана и сирене Филаделфия. Децата бяха във възторг!  Party

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 19:32 от Селма

# 114
  • София
  • Мнения: 1 950
Селма, благодаря за рецептата   bouquet
Поредната твоя рецепта, която минава в графата любими рецепти и при мен  Hug

Ето моя Шоколадов вариант отпреди няколко дни:

и парче:


Поради липса на банани и налични доста ябълки, замених бананите с настъргани ябълки около 1 и 1/2. Залях отгоре със заливката за друг сладкиш, който правя често - 3с.л. какао, 3 с.л захар, 3 с.л вода и около 50 гр маргарин.



# 115
  • Мнения: 503
За шоколадовия вариант може ли за се замени прясното мляко с разтворено кафе 3:1,тъй като не винаги ми се намира прясно мляко?
Каква е вместимоста на чашата ти за кафе"от заведенията"? Grinning

# 116
  • Мнения: 7 418
За шоколадовия вариант може ли за се замени прясното мляко с разтворено кафе 3:1,тъй като не винаги ми се намира прясно мляко?
Каква е вместимоста на чашата ти за кафе"от заведенията"? Grinning
  Може.
  220 мл  Peace

# 117
  • Мнения: 0
Здравейте  на всички ! Надявам се да приемате начинаещи  Embarassed . Искам да покажа как се получи морковения вариант ,само използвах глазура карамел на Д-р Йоткер , иначе всичко е по рецепта и стана невероятно . Благодаря за хубавата рецепта  Hug

# 118
  • Мнения: 7 418
   Много хубав се е получил! Поздравления!  Hug

# 119
  • sofia
  • Мнения: 1 426
Аз го правих на мъфини  Simple Smile. Децата казаха от тук нататък само такива да правя, оранжеви  Blush.
Чашата ми беше 250мл, сега видях че трябвало 220, но пак стана супер.

# 120
  • Мнения: 7 418
  Ха! И аз минах към чаши по 250 мл и нещата пак се получават . Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 09:35 от Селма

# 121
  • София
  • Мнения: 94
Здравейте!!! Направих аз оранжевия кекс , но моят стана един такъв мъничък newsm78 Много вкусен , но незнам къде збърках? Дали да не удвоя съставките или просто нещо несъм направила както трябва? Embarassed

# 122
  • Мнения: 7 418
   Да,сравнително малък се получава .  Peace

# 123
  • София
  • Мнения: 94
Селма , ако удвоя дозата дали ще се получи по голям , но със същото качество? Simple Smile

# 124
  • Мнения: 7 418
  Не вярвам увеличеното количество на продукти да промени качеството на сладкиша в "лоша" посока .  Laughing Peace
  Но го прави със същата любов!  Grinning
 

# 125
  • Мнения: 21
В добра насока за сетивата,лоша - за фигурата.   Laughing

# 126
# 127
  • Мнения: 28
.

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 10:06 от sansil

# 128
  • Русе
  • Мнения: 11 921
 И на мен ми се ще да го ползвам като блат за торта. Но се чудя в каква тавичка да го направя. Имам с диаметър -30 см.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт