"Оранжевият" кекс.С аромат на карамел.(плюс шоколадовия му вариант)

  • 29 973
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 7 420
Селма,кремчето Оле ли е или с варенето Simple Smile
И ако искам да сложа примерно между двата блата лешници,направо сурови ли да бъдат или трябва да ги обработя по някакъв начин,щото в това последното парченце ми се привиждат лешници newsm78 Embarassed
  Не са лешници,а орехови ядки.Лешниците бих ги препекла малко,не обичам сурови,но е въпрос на лични предпочитания.
  Кремчето е шоколадов ПУДИНГ с варене.2 пакетчета.
  Кекса го направих във форма с дупка.След това го нарязах на тънки кръгчета.След това редих така:слой кръгчета,слой крем + съвсем малко орехови ядки.

# 61
  • Мнения: 214
Страхотно изглеждат снимчиците ви мили мами.Моля за едно дребно разяснение.130 гр.маргарин колко излиза  горе долу?благодаря

# 62
  • Мнения: 7 420
Страхотно изглеждат снимчиците ви мили мами.Моля за едно дребно разяснение.130 гр.маргарин колко излиза  горе долу?благодаря
    Аз взимам голяма кутия маргарин,която е 450 г.Разделям я мисленно на 3 части (1/3 = 150 г).В сладкиша слагам малко по-малко от 1/3 кутийка. Peace

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 16:58 от Селма

# 63
  • Мнения: 214
Здравейте!Днес се пробвах да направя това изкушение,но на мен не ми се получи.Къде бъркам? ThinkingНе правя сладкиши за първи път,но въобще не ми се надигна .Дали бъркам в това,че не сложих цяло пакетче бакпулвер?Сложих само половин,защото цяло ми се вижда много....и също пудинга на Йоткер нали се слага като прах,а не в разтвореният му вариант като кремче?Иначе аз се пробвах с моркови и с карамелената заливка.Не обичам пораженията и искам да пробвам пак,но къде ми е грешката? ThinkingМоля помогнете!

# 64
  • Мнения: 7 420
   Ами,в рецептата няма грешка,бакпулверът е 1 пакетче!
   Пудинга се слага,като прах,да!Сипва се в чашата,и чашата се допълва с брашно до горе, добавя се към течните съставки,след това към тях се прибавя още 1/2 ч.ч. брашно.(За всеки случай го коментирам и това,да не би там да си сгрешила... newsm78)
   Ако имаш други съмнения и въпроси,питай,не се притеснявай!
   Кексът иначе се получава много вкусен,мекичек и влажничек! Simple Smile

# 65
  • Мнения: 214
Мда!Грешката ми е определено в бакпулвера.Направих го така,както сте го описали.За вкуса спор няма=страхотен е ,влажен и мекичък,да.Може  и тавичката,която ползвах да е по-голяма,знам ли.Ще пробвам отново ,но с 1 пакетче бакпулвер.
Благодаря!

# 66
  • гр.Варна
  • Мнения: 217
И аз вече втори път го правя, но нещо не става много "голям", т.е. не се надига много. Предполагам,че е от големината на формата-28 см.
Права ли съм или греша, Селма?
Иначе на вкус е невероятен и много ми допадна. Peace

# 67
  • Мнения: 7 420
И аз вече втори път го правя, но нещо не става много "голям", т.е. не се надига много. Предполагам,че е от големината на формата-28 см.
Права ли съм или греша, Селма?
Иначе на вкус е невероятен и много ми допадна. Peace
   
   Кексът на първата снимка е изпечен в  кръгла тава с диаметър 23 см. Peace
   Другите 2 вида са изпечени в форма с дупка. Rolling Eyes
   Изглежда,че си права,Людмила73! Simple Smile

# 68
  • Варна
  • Мнения: 472
Можете ли да ми кажете ориентировъчно колко време се пече и как се разбира кога е опечен  Blush  /прочетох, че кекса остава леко влажен, значи проверката с клечка за зъби няма да стане  Thinking/

# 69
  • Мнения: 7 420
   Аз проверявам своите кексове "на око". Laughing
   Обикновено,когато е готов,вече се е отлепил от стените на формата и,когато го  натиснеш леко с пръст,бързо връща формата си. Peace
   За времето....В моята фурна,може би 30-40 минути....Но не бих ти го давала ,като най-точен ориентир.Твоята фурна може да пече по-различно. Rolling Eyes

# 70
  • София
  • Мнения: 1 341





Аз вчера го правих в шоколадовият вариант.
Синът обаче беше изял бананите и минах без тях.
Стана много добре,но ми се видя малко сухичък,явно бананите го правят сочен.Мислех да сложа 2 ябълки или круши,но ме достраша.
Кекса се изяде още вчера!!!!
Благодаря ти Селма,че сподели с нас тази рецепта!

# 71
  • Мнения: 7 420
явно бананите го правят сочен.Мислех да сложа 2 ябълки или круши,но ме достраша.

    Явно това правят бананите! Laughing Честно казано,точно тази рецепта не съм я правила без плод. Rolling Eyes
    Друг път няма да се плашиш от ябълка или круша!(но бананът разбира се,си е най- на място!) Hug

# 72
  • София
  • Мнения: 1 341








Благодаря за изчерпателния отговор.
Следващия път ще пробвам с ябълки.

# 73
  • Мнения: 7 420


Благодаря за изчерпателния отговор.
Следващия път ще пробвам с ябълки.
   Моля! Hug Grinning
   Но,все-пак, най-добре е с банани,ако говорим за шоколадовия вариант!Аромата им е неповторим! Simple Smile

# 74
  • Варна
  • Мнения: 472
Стискайте палци, приготвила съм всички продукти и след малко ще го правя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт