Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 55

  • 30 268
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 830
Записах си я 'Калифорнията' - ще я пробвам.

# 46
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Влизам само набързо  Embarassed
Честито на всички празнуващи тези дни  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 47
  • Мнения: X
laskova, :      bouquet            :  С толкова шоколад....Като изядем тортата от предизвикателството ,тази ще е следващата!Тъкмо на 7.11. имам повод да я направя...да не ми мине котка път...

# 48
Здравейте и от мен, момичета!

Виждам, че най-интересните неща и най-оживеният диалог тук се случват именно през уикенда, когато аз нямам интернет и не мога да участвам активно.

По същата причина поднасям "на патерица" поздравленията си към Димитрина и към всички именници във форума, както и към всички малки, големи и още по-големи рожденици през тези дни и техните мили майки, които творят всички тези вдъхновяващи красоти в този форум.   bouquet  Hug

И аз не съм скучала през уикенда, както се досещате  Flutter За мен Димитровден винаги е бил важен празник, защото покойният ми баща беше Димитър, а както знаете, наскоро се сдобих със свекър, който, да ми е жив и здрав, също се казва Димитър. Така че вчера поканих още една партида приятели да почерпя за сватбата и да отбележим Димитровден  Party  Grinning

Понеже форумът е за торти и други сладки хубавини, няма да ви занимавам с останалата част от снощното меню. Ще ви покажа само тортата, която сътворих с голямо желание и обич:







Зеленото покритие е от фалшив марципан (пудра захар, сухо мляко и белтък), а лилавото - от бавносъхнещата моделираща маса от Кадемлия 6. Тук искам да споделя своя горчив опит с фалшивия марципан: Момичета, фалшивият марципан може да стане САМО с белтък и НЕ СТАВА с масло, а предполагам още по-малко с маргарин. Моля ви, изтрийте от рецептата за фалшив марципан допънението в скоби, че белтъкът може да бъде заменен с 80гр. масло или маргарин, защото не е вярно! Използвах пудра захар с ванилия, която купих от Фантастико и се получи много приятно покритие. Преди съм опитвала с нормална пудра захар и има изразен мирис на суров белтък   Confused

Искам да попитам дали някоя от вас си е купувала айсинг на прах от Кадемлия и как се борави с него? Как се разрежда, как се моделира и изобщо какво може да се направи с него?

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 14:18 от sunshine-moonlight

# 49
  • Мнения: 419
здравейте!страхотни сте момичета и как напредвате само.Дано не сте ме забравили ,яе наистина изклюяително рядко влизам във форума.
Но ето една торта от мен по случай Хелоин.За първи път работя с айсинг и не съм много доволна от резултата,най-вече и този прилеп трябваше да го извъртя повече,ама няма нищо,ще се учим.
http://mucunka.multiply.com/photos/album/1#17

# 50
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Инче, честито ти синче мила. Да расте здрав и послушен. За идеи виж в гугъл като търсиш babyshower cake.

vesi, много апетитен Шварцвалд   Yum

Съншайн, много приятна торта, но имам една забележка към нея (само не се обиждай) - панделката е разточена много дебело и поради тази причина изглежда грубовата.

А аз като човек, който няма какво да прави тренирах с шприц и малкото накрайници които имам. Само да кажа, че се пробвам за пръв път. Имам само 1 торта украсена с крем и тогава наблегнах на плетеницата  Simple Smile Ето и резултата, снимките са линк към по-големи:
       

# 51
Пепи, благодаря сърдечно за коментара! Разбира се, че не се сърдя на коструктивна критика. Още повече ти си една от признатите и уважавани от мен майсторки тук във форума. Сама знам, че панделката е дебело разточена,разточвах я няколко пъти, но тъй като е от бавносъхнещата маса, а аз нямах време да я направя по-рано за да поизсъхне, тънко разточена се сплескваше и не заставаше като панделка. И това далеч не е единствения кусур на тортата, ако трябва да си напълно откровена, но ме пощади  ooooh!  Thinking

Любопитно ми е да получа коментар от теб и на опита ми с фалшивия марципан, както и дали си ползвала айсинг на прах. Благодаря!

# 52
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Съншайн, не съм работила с фалшив марципан. Работя само с бавносъхнеща за покриване и руска мастика 2 за фигурки. За айсинга, предполагам че е Меринге пудра (сух белтък). От белтъка се прави роял айсинг, който се използва за орнаменти. Също и за шприцовани цветя.
Например снежинките на тази торта са от Роял айсинг, който се прави или със суров белтък или с meringe powder.



Ето и как се използва:

Като се оставя 2-3 дни да съхне.

И рецептата: http://www.deliaonline.com/recipes/royal-icing,1040,RC.html

# 53
  • София
  • Мнения: 2 113
Ина, от поне 2 седмици си мисля честитчко за теб, че зачезна и бях сигурна, че е по щастлив повод - да ти е живо и здраво момченцето, много да ви радва и да ти оставя и време за тортички, а и другите ти кулинарни занимания!

Estell, много щастие и здраве, обич и удовлетвореност!

Муцунка, много сладка торта!

Съншайн, приятни цветове и нежна торта!

Веси127, честит ти именик - голяма вкусотия е тази торта, ще трябва да се пробва!

Дано довечера ми остане време да кача малко постъпкови снимки на димитровчетата - днес все още не разполагам със малкото свободно време, което обичайно имам Sad

# 54
  • София
  • Мнения: 830
Здравейте!

Почвам да планирам тортата Барби за рождения ден на дъщеря ми. Мисля да пека във форма за кекс. Като за целта ще купувам специално по-дълбока, тясна и с по-вдлъбнати вълни. Целта е после роклята да е на вълни.
Ласкова, мислиш ли, че мога да изпека шоколадовата Калифорния във форма за кекс? Струва ми се подходяща.
След това, за да наглася височината (за да не ми стане пак късокрака) ще си забъркам маслен крем със 'трохи' и ще моделирам нагоре до кръста, надявам се да не е голяма разликата. За масления крем: разбива ли се първо маслото и после се добавя захарта или и двете едновременно се слагат в миксера?
Благодаря за отговорите.

Направо нямам търпение да я почна, стискайте палци.

# 55
  • Мнения: 1 491
Муцунка много добра и симпатична торта   bouquet
Съншайн добре го раздаваш  Mr. Green  Тортата е с много добре подбрани цветове, но Пепи вече ти е казала за панделката, няма да се повтарям, само ми е чудно на първият етаж ефекта на разминаване на лентата целян ли е или просто така е станало?
Пепи гледам и ти успешно си играш със шприца  Mr. Green
Елспет при маслен крем винаги и задължително първо разбиваш маслото и след което добяваш добре пресята пудрата захар!

# 56
ех, разкри ме, виолетово синьоsmile3521 smile3501 smile3503

всъщност и от двете по малко - последно парченце от бавносъхнещата, което за да не изхвърля, пък и да скрия неравностите по ръба на долния блат, разточих на лента, която разрязах на 2 и равния край минава по долния ръб на блата, а отгоре е естествената неравност от разточването  smile3520 ... и така - случаен, но и търсен ефект, пък и безотпадна технология  newsm47

повтарям молбата си към всички и в случая към теб: би ли споделила, ако имаш опит с фалшив марципан и с айсинг на прах...

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте!

Почвам да планирам тортата Барби за рождения ден на дъщеря ми. Мисля да пека във форма за кекс. Като за целта ще купувам специално по-дълбока, тясна и с по-вдлъбнати вълни. Целта е после роклята да е на вълни.
Ласкова, мислиш ли, че мога да изпека шоколадовата Калифорния във форма за кекс? Струва ми се подходяща.
След това, за да наглася височината (за да не ми стане пак късокрака) ще си забъркам маслен крем със 'трохи' и ще моделирам нагоре до кръста, надявам се да не е голяма разликата. За масления крем: разбива ли се първо маслото и после се добавя захарта или и двете едновременно се слагат в миксера?
Благодаря за отговорите.

Направо нямам търпение да я почна, стискайте палци.


Да кажа как аз процедирах с барбито. Роклята си стана в набор и без да е в кексова форма.
Взех 2 купи- 1 голяма и една малка за супа. Кледах диаметъра на дъното на голямата да е колкото диаметъра на най-широкото на малката и като са наложени една върху друга да се получи добра форма. Опекох си 5 блата: 1 с диаметъра на най-широката част на купата- 2 средни, 2 малки за дъното на купата и широката част на малката купа и изполвах изрязъци за дъното на малката купа.
Сглобих си тортата, която ми поискаха в 2-те купи. Малката не я натъпках до горе,а оставих мъничко място за да сложа крем преди да я обърна върху голямата. 2-те купи престояха няколко часа: обърнах голямата, а върху нея и малката тортичка, като намазах голямата най-отгоре с крем за по добро слепване. Чудех се дали да сложа един шиш по средата за основа. На барбито му изкормих краката за да не се сцепи тортата, като я вкарвам цялата. Издълбах си една дупчица колкото да влезне таза до талията. След като я покрих попридърпах малко захарното тесто към дупката да не се развали много от продупчването.
.... ако има още нещо пиши ми на ЛС, че стана много дълго а малкия ме дърпа вече  Simple Smile

# 58
  • Мнения: 1 854
laskova, невероятна торта и декорация.Представям си милата баба колко е била вьзхитена.Браво!А тази рецета ще я пробвам, че е толкова вкусна.И аз се бях замислила тези дни за шок.фондан

Димитрина, радвам се за понито и забавлението!Моята декорация не беше много за прощьпулник, ама на децата им хареса, ето и твоето Hug

Естелл, ЧРД  bouquet  bouquet  bouquet.Весел празник, много щастие и сладьк живот!

ina.gg, да Ви е жив и здрав бебока.Много кьсмет и малко колики Mr. Green.За декорацията, незнам как си с правенето на фигурки, но може и бебешко шише, биберон-зальгалка, бебешко креватче сьс спящо в него бебе, дрьнкалка, защо пьк не мечета...нещо в нежни светло син, зелен и жьлт цвят.Погледни в тортената библиотека сьщо така.

etomira, много апетитно изглежда тортата, мм  chef.Добре дошла в царството на сладките приказки, много е заразно Mr. Green

vesi_127 сьбуди ми апетита и желанието за сладичко с тази торта...и красива и невероятно сьблазнителна на вид  bouquet

sunshine-moonlight, много нежни цветове.Поздравявам те за подробните ти и ентусиазирани разкази, както и торти, направени с мн.любов  bouquet

Муцунка, браво!А каква е тортата отвьтре?

Леле, Пепи какво "зловещо" разчленяване на Барбито.Стана ми мн.смешно за "изкормените крака" Joy

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 17:51 от Оранжево небето

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Оранжево небето, за "изкормените крака" мъжо е виновен. Аз го помолих най-учтиво да и махне краката, а той каза "ахаааа, да и изкормя крачетата значи" Та оттам дойде фразата

Общи условия

Активация на акаунт